Tarih: 05.08.2007 - 10:27 Mesaj konusu: Kafa üstü cam problemi
Selam arkadaşlar,
Geçen gün büyük boy Kappa marka cam aldım makineye, çıktım E-5 - E-6'ya şöyle bir test ettim. Çıkan sonuç şu; bu zamana kadar ben kendimi neden bu kadar yordum oldu İnsan cruiser makineyle 150 ile giderken kaskın içine elini sokup saçını düzeltebilirmiş meğerse, bu kadar rahatlık söz konusu.
Yalnızzzzzzzz, işin enteresan ufak ama önemli bir noktası var. Kaskın %25 lik kısımının camın üstünde kalması problemi, işte bu dengeyi bozmuyor ama sürekli bir uğultu ve kafayı sağa sola habire sallama mukabilinde "aptal" olma durumu ortaya çıkıyor, biraz daha alçalsan bel ağrısı e biraz daha yükselsek ben o zaman camı neden aldım sorusu gündeme geliyor
Bu duruma bir önerisi olan var mıdır ?
Gerçi MD'de pek cruiser-choppercı arkadaş pek olmaz ama, açtık bi topic bakıp göreceğiz. _________________ Kenan
Honda VFR 800
Kayıt: Nov 04, 2005 Mesajlar: 5509 Nereden: istanbul/Kozyatağı
Tarih: 05.08.2007 - 11:31 Mesaj konusu:
Alıntı:
bu zamana kadar ben kendimi neden bu kadar yordum oldu İnsan cruiser makineyle 150 ile giderken kaskın içine elini sokup saçını düzeltebilirmiş meğerse, bu kadar rahatlık söz konusu.
Sana söyleye söyleye dilimde tüy bittiydi, hayırlı olsun, cama bir alıştınmı, camsız motora binemezsin artık ( şimdi sıra Leoparus'ta)
Uğultu olayına gelince,büyük boy givi ve kappa camları bende kullandım, ikisi milimi milimine aynı ölçülerde zaten, hiç böyle bir şikayetim olmamıştı, belkide camsız Cruıser kaskı kullandığım içindir.
Tam aksine, ön camı kırıp 2 gün falan camsız bindiğim zaman, uğultu ve göz yaşarmasından motoru kullanamamıştım.
Birde anlamadığım, cam yokken % 100 rüzgar alan kask uğultu yapmıyorda, % 25 rüzgarla neden uğultu yapıyor, kaldıki kaskın bir bölümü cam hizasının üzerinde kalsa bile, camın aerodinamik yapısı sayesinde kaska gelen rüzgarı yukarı atması lazım. Ben camsız kask ve gözlüksüz olarak yüksek süratlerde cam hizasının üzerinden bakmama rağmen ( boyum yüzünden) rüzgar kafama vurmuyordu, hatta gözümü bile rahatsız etmiyordu. _________________ DİKKAT..! İleri derecede Cruıser bağımlısı, plastikle yaklaşmayın.
Kriz anında yeterli dozda kromaj gösterilmelidir.
MOPAR MANIA
Tarih: 05.08.2007 - 23:02 Mesaj konusu:
riko, haklısın abi aslında ama, nedense bende böyle bir durum ortaya çıktı. Sadece kaskın %25 lik üst kısmına rüzgar çarptığı için bi sersem olma durumu söz konusu, dediğin gibi camın yapısından ve kaskın şeklinde dolayı rüzgarın sıyrılıp gitmesi lazım geliyor ama beni bırakmıyor rüzgar, dövüle dövüle bi haal oldum _________________ Kenan
Honda VFR 800
Ben motorumu aldığımda ilk işim takılı olan büyük boy camı çıkarmak olmuştu Satıcağım zaman takarım ancak Cam olayı bana göre hem görüntüyü flulaştırıyor, hemde (bana göre) crusier'ın asi görüntüsüne zarar veriyor Hem rüzgarı hissetmeli, ondan saklanmamalı
Tarih: 05.08.2007 - 23:48 Mesaj konusu:
shadow_wolf, bedne öyle düşünüyordum aynen, hatta arka koltuğu bile söktüm en son, ama en son gittiğim geziden dönerken yol adeta eziyet oldu rüzgardan perişan oldum, hatta camı taktım keni ccbarımı taktım arka ccbarı taktım motor dev gibi oldu _________________ Kenan
Honda VFR 800
Kayıt: Nov 04, 2005 Mesajlar: 5509 Nereden: istanbul/Kozyatağı
Tarih: 05.08.2007 - 23:51 Mesaj konusu:
Alıntı:
ccbarımı taktım arka ccbarı taktım
Kenan'cım, cc bar değil, sissy bar
(sissy İngilizcede muhallebi çocuğu gibi bir anlama geliyor, ne alaka anlamadım ama )
Birde bana sorarsanız, ön cam Cruıser makinaya çok yakışıyor. Chopper olsa yakışmaz tabi ama klasik görünüşlü cruıserde görüntüyü tamamlıyor. _________________ DİKKAT..! İleri derecede Cruıser bağımlısı, plastikle yaklaşmayın.
Kriz anında yeterli dozda kromaj gösterilmelidir.
MOPAR MANIA
Tarih: 06.08.2007 - 08:42 Mesaj konusu:
riko, pardon abi hemen düzeltiyorum ssybar bundan sonra yalnzı bugün 175 civarı bi hız gördüm ve o kadar rahattımki sanki 80-90 la gidiyorum bu kadar olur yani. _________________ Kenan
Honda VFR 800
Umut'un VTX'ini zorunlu halden dolayı 100km gibi test etmiştim. Ön cam vardı en genişinden, oval durandan. Makinaya oturduğumda gördüm ki, rüzgardan eser yok. Sadece ayaklarım dondu. Önden deli gibi rüzgar alıyor. Ona alışmak gerek ama diğer hiç bir yanım rüzgar almadı.
Benim Transalp'te kademeli cam taktırmıştım. Normal cana göre müthiş konfor. Ama Rüzgar almıyor mu? Hem de deli gibi alıyor.
Bence Cruisercı arkadaşlar Mercedes'te gidiyorsunuz, kapıdan tıkırtı sesine takıyorsunuz kafayı. E ben olsam ben de takarım tabi . Zaten bir ara heveslendik. Du girmeyin araya, Enduro kardeşliği devam...
Tüm olay alışmakta. Kenan, sen uzun süre camsız gezdin, sürüş tekniğin vs. ona göre oldu. Şimdi farklı bir makinadasın gibi düşün. Olayın rahatlıkları belli bir yerden sonra kendini gösteriyor.
Tarih: 06.08.2007 - 09:27 Mesaj konusu:
Max_PAYNE demiş ki:
XANDROS, haklısın dostum, dediğin olabilir, peki haal çaresi ne olabilir acep bu işin sence ?
Sanırım kısa cam ve iyi kask, belki de bir difüzör.
Shoei kaskının olduğunu biliyorum, bu seçeneği geçelim. Kısa cam ile kaskın önünde alçak basınç bölgesi oluşamayacağı için daha randımanlı olur gibime geliyor ama camın şekli de çok önemli.
Her ne kadar cruiser camlarından anlamasam da aklıma gelenler bunlar.
Değişik rüzgar açılarında ve hızlarda kullanarak iyice bir dene derim. Arkanda taşıyacağın bir artçı bile türbülansı arttırıyor, en azından bizim motorlarda öyle.
Kafayı sağa sola çok sallamıyorsa üstünde durma derim. Ama sağa sola kafa sallama olayı çok sinir edici tabi, inşallah öyle değildir. _________________ Honda CBR 1100XX Super Blackbird
Tarih: 06.08.2007 - 09:33 Mesaj konusu:
kivanckaplan demiş ki:
Bence Cruisercı arkadaşlar Mercedes'te gidiyorsunuz, kapıdan tıkırtı sesine takıyorsunuz kafayı. E ben olsam ben de takarım tabi . Zaten bir ara heveslendik. Du girmeyin araya, Enduro kardeşliği devam...
Tüm olay alışmakta. Kenan, sen uzun süre camsız gezdin, sürüş tekniğin vs. ona göre oldu. Şimdi farklı bir makinadasın gibi düşün. Olayın rahatlıkları belli bir yerden sonra kendini gösteriyor.
Hayırlı olsun bu arada
Kıvanç teşekkür ederim sağol dostum, seni de bizim aleme bekleriz
Mete, problemi kaskı enteresan bi şekilde camın tamamen üstüne çıkardığımda %100 olmasa da çözdüm gibi, çok enteresan yaa, kaskın belli bir bölümü tamamından daha çok sarsıntı yapıyor rüzgar aldığında _________________ Kenan
Honda VFR 800
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız