Tarih: 10.08.2007 - 10:11 Mesaj konusu: HERKES KULLANDIĞI MOTORU ANLATSIN
Merhaba son günlerde motor alacaklar veya değiştirecek olanlar tavsiye istiyorlar
bende düşündüm kendi motorumdan başlayarak herkes motoru hakkında bilgi verirse
marka ve model belirterek en azından alacaklar veya değiştirecek arkadaşlar için faydalı olacağına
inanıyorum ben topiki Moto vitrine açıyorum eğer amaçına ulaşırsa moderatör akradaşlar belki
mantar panoya taşıyıp sabitleyebilirler
benim motor HYOSUNG GT250 2007 MODEL 1050 km de
Artıları seri motor vibrasyon yok denecek kadar az 6000 devirden sonra bitiyor
race motor kullanmadıysanız geçiş için ideal ivmelenmesi iyi yüklenince bir anda
100km/h görebiliyorsunuz kullanımı ve dengesi güzel tek vucut olabiliyorsunuz
Eksileri kornası zayıf yakıt sarfiyatı biraz fazla gibi geldi bana şehir içi olduğundan her halde
ilk bakımdan sonra düzelir diyorlar 1 depo ile 400 km gidermiş dediler
ilk 150 km de vitesler boşa geçmedi sonra rahatladı size debriyaj telini sıkmanızı tavsiye edebilirim.
Arka tekerlek ıslak zeminde müthiş kayıyor lastik yeni olduğundan biraz eskiyip
yüzeyinin parlaklığının gitmesi gerekiyor bu sürede ıslak zeminlere dikkat
Motor rodajda olduğundan fazla basamadım 130km/h yaptım ama açılacak ve 160-170km/h
görecektir ( + ve - ) leri olan motor fakat zamanla (-) leri azalacaktır sonuçta ben memmunum _________________ KASK= HAYAT
Mondial 150KN motorumla şimdiye kadar 11,000 km yol yaptım.izmirin delisi başığı altında istanbula edirneye gittiğim yerler oldu ve daha onlar gibi birçok yere gtiim....ancak mtorumdan ucuz oldugu için çok sıkıldım...ucuz yapılmışl oldugu için plastik parçaları çok kırılgan,grenajların hepsi gitti diyebilirim...buna çare bulan arkadaşlarımız var ama ben kökten söktüm çıkardım...vibrasyon dersek arka dişliyi ufalttığımdan beri baya bi azaldı...eskiden üstünden atacak gibi vibrasyon vardı...yakıt olarak 8,5 kuruş civarı yakıyor...1 depoyla(yaklaşık 10ltre) 350km yapabliyorum....
dişliyi ufalttığımdan beri 100km/h dan aşağı inmiyorum...motordan kaynaklanan bi 3000-5000 arası bi vibrasyon var ona bi çare bulamadım...onun dışında şükür bi problemim yok...
Ama uzun yola gidecekseniz orjinal haliyle 60-80 arası gidersiniz,dişli ufalırsa 100km civarı gidfersiniz...ama tavsiyemmi??? almayın....Bunları aklınızda bulunsun diye yazdım...Kazasızb elasız sürüşler olsun inşaAllah _________________ Motorum İçin Tıklayın...
http://www.motordelisi.com/ftopic-50368-days0-orderasc-0.html
Kayıt: Aug 01, 2007 Mesajlar: 381 Nereden: istanbul/bostancı
Tarih: 10.08.2007 - 10:44 Mesaj konusu:
1,5 senedir CBR125R kullanıyorun 2006 nisanda aldım(ilk göz ağrım) ve 27000km'deyim allaha şükür hiç yolda bırakmadı hiçbir sorun çıkarmadı çok kaliteli ve işçilik açısından 1 numara.
sadece motorda bir vuruntu ses, vardı buda ekzantrik zincir gergisinden kaynaklanıyormuş garanti kapsamında ücret ödemeden parça değiştirildi
ve motordan çok memnunum yeni başlayanlara şehir içinde büyük makina ile rahat edemeyenlere muhteşem ve kaliteli güvenebilecekleri bir model.
Tarih: 10.08.2007 - 10:55 Mesaj konusu:
Alıntı:
zzr 1400 anlatmakla bitmez alıp yaşamak lazım
bende AEROX (yamaha) vardır sattım geçen hafta şu an ancak kullanıdığım ayak ve ayakkabılarımı anlatabilrim
bu arada arkadaşlar motora alışan bi insan moıtorsuz kalınca çok kötü oluyo anlatamam _________________ Derbı GP1 250 full Malossi debriyaj seti Malossi hava filtresi Malossi yağ filtresi NGK iridium buji
Kayıt: Mar 01, 2007 Mesajlar: 947 Nereden: ThE NoRtH GeTTo Of ThE İzMiR
Tarih: 10.08.2007 - 11:00 Mesaj konusu:
tek marka kawasaki
Son Mesajdan 2 dakika sonra eklendi:
alternatif çok ama alınacak marka 4, tane başta gelen kawasaki _________________ ThE jAcKaL oF ThE HiGhWaY !... 40 GüN DaĞdA YaTaN 1 gÜn KuRtLa kArŞıLaŞıRmIş !...
Kayıt: Nov 30, 2005 Mesajlar: 557 Nereden: Kuşadası/İstanbul
Tarih: 10.08.2007 - 11:19 Mesaj konusu:
4 nisandan beri Kawasaki EN 500 kullanıyorum. Motorumu aldığımda 13.800 km'de idi. Şu anda 26.256 oldu (yani 12.465 km yapmışım)
Motorun artıları:
Motorum bi cruiser'e göre oldukçe seri. 1. viteste ani gaz vermelerde yanıyor (hatta kötü bi lastikle 2 ve 3. viteste bile debriyaj yardımıyla yanıyor. Bizzat denendi) Üzerinde ER 5 ve GPZ 500'lerde de kullanılan paralel çift silindirli motor yüksek devirli kullanımı seviyor. Yüksek devirlerde rahat gidebilmek şehiriçinde daha az vites değiştirmeyi sağlıyor.Uzun yolda çok rahat. İstanbul'dan kuşadasına sık sık gidip geliyorum. Sadece susurluk'ta 30-40 dk mola veriyorum. 2 defa da benzin almak için 10'ar dakika duruyorum yetiyor. Devirli ve sakin sürüşlerde çok ekonomik. Uzun yolda sakin bir sürüşle yakıt 100 kuruş civarı oluyor. Görüntüsü benim gerçekten hoşuma gidiyor (simetri hastası birisi olarak çift ekzos'a bayılıyorum) EN 500 kullanıcıların arka lastiklerini değiştirmelerini tavsiye ediyorum. Orjinal lastik 140 / 90 / 15 m yerine 150 / 90 / 15 m taklamarını tavsiye ediyorum. Ben Metzeler Marathon ML2 modeli bi lastik aldım bu ebatta ve virajlar çok keyifli olmaya başladı motorun dengesi bile değişti. Titreşim çok az. Belirli bi devirden sonra da neredeyse bitiyor.
Motorun eksileri
Seri, yüksek devirli kullanımalrda veya otoyol'da sürat yaptığınız zaman yakıt tüketimi normalin 2 katına çıkıyor. (benim en fazla yakma rekorum: 11 lt ile 140 km.) Ağırlığı problem. dolu depo, 3.4 lt yağ ve üzerideki aksesuarlarla birlikte yaklaşık 230 kg oluyor. Bu ağırlık şehiriçinde işkenceye dönüşüyor. Arka sele çok dar. uzun yolda arkada oturan kişi büyük kıç ağrıları yaşıyor. 2 kişi ile uzun yol çekilmez bi hal alıyor. Motorun gücü yetersiz kalıyor. Sürücü oturuş pozisyonu kötü. Ayaklar ve eller önde olduğundan uzun yolda kalça uyuşuyor.
Sonuç: ben motorumu seviyorum. Ama oturuş pozisyonu yüzünden motorumu değiştiriyorum. _________________ Yamaha FZ 6 (98 hp)
Tarih: 10.08.2007 - 13:20 Mesaj konusu:
96 model fzr1000 exup a biniyorum tam 2 senedir bende 32.000 km de. 145 beygirlik tam bir canavar.nice yeni modellere yolda eksoz koklattım motorumdan cok memnunum. _________________ SAMSUNLU
Tarih: 10.08.2007 - 13:43 Mesaj konusu:
Honda SES 150 Dylan
Dylan düzde 120 bayır aşa falan 130-135 giden bi alet 16 bg su soğutmalı gidişi çok iyi. Jantları büyük en önemlisi ve atak makina. İşin ortası bu bence maxi scooter alsaydım aralar giremicem geçemicem ağırlık ve benzinde var eğer daha ufak beat falan alsaydım onunlada otoyolda vs de zorluk çekicem. Şu anda benim Dylan 22500 km'de ve satmayı düşünmüyorum çokta sevdim bu motoru tekrar race motor alsam dahi satmıcam. Benzin olarakta fazla yakıyo denemez 0.08-0,10 ykr civarı. 22500 km boyunca far ampulü dahi yanmadı rutin bakım dışında bişi yapılmadı maşallah..
Tüm saatler GMT +2 Saat Sayfa 1, 2, 3, 4, 5Sonraki
1. sayfa (Toplam 5 sayfa)
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız