Tarih: 19.08.2007 - 23:25 Mesaj konusu: Ön dişliyi büyütmek ne kazandırır ?
Arkadaşlar çok merak ediyorum acaba 125 lik manuel vites bir motorun orjinal 15 olan ön dişlisini 17 yapsak bize ne kazandırır ? _________________ Sürat felaket değil galibiyettir.
Tarih: 19.08.2007 - 23:30 Mesaj konusu:
benım bıldıgım kadarıyla olumlu yonler vıbrasyon bıze az yansıyor ve max 5km suratte artıs oluyor olumsuz olarak ta yakıt da artıs oluyor ve motor hıısedılenın aksıne daha yuksek devırde calısııp asırı yıpranıyor devamını motor delılerının tecrubelerıyle beraber ogrenelım ....... _________________ !!!!!şeytan bunun neresinde:))))))
nası yanı sanzıman içindeki sişlileri mi değişecen yoksa arkadaı kını mı değişecen arkayı değişirsen yavaslar ama yokuslarda ii çıkar onu buyütürsen hızlanır pisiklet misalı yanıı bence tabı
Son Mesajdan 1 dakika sonra eklendi:
hehe pisiklet yazmsım dil alıskanlığıı bisiklet olcak türkçeyü katlettim
Tarih: 19.08.2007 - 23:53 Mesaj konusu:
eger on dıslıyıı buyultursen vıtes araların uzar...motor kendını sonradan toplar ve son hızı oncekıne gore artıs gosterır..ama 15 olan bır dıslıyı 17 yapmak sakıncalı olabılır..motorun kaldırmayabılır..16 dene sonra 17 dene hangısı hosuna gıderse, hangınde motor daha ii olursa onu takk..bence degıstırr
Tarih: 20.08.2007 - 00:08 Mesaj konusu:
aslında ben son hızı artırmayı değilde motorun torkunu yükseltip 0-100 ü en kısa zamanda tamamlamayı düşünüyorum peki ön dişliyi küçültsek nasıl bi değişim olur.... _________________ Sürat felaket değil galibiyettir.
Kayıt: Aug 01, 2006 Mesajlar: 1735 Nereden: Ümraniye / İST
Tarih: 20.08.2007 - 00:14 Mesaj konusu:
eradnan, küçültürsen çok seri olur. kalkışları filan tekere bile gelir. ama bunun olumsuz yönüde motor çok hızlı çevirmek zorunda kalır yakıtın anasını aglatır aşınma desen dizz boyu sıcaklık sogutma sorunu titreşim küçültmek pek mantıklı degil. bence ya büyüt ya standart kalsın _________________ PEŞMERGE SYTLE ...
Makinen zaten oldukça zayıf bir güce sahip, öndişli 15 den 17 olarak değişirse yokuşlarda kalkışta bile zorlanacaksın Hele iki kişilik kullanımda Bence de hiç elleme _________________ O RH +
*** Ya bir yol bul, ya bir yol aç, ya da yoldan çekil ***
Kayıt: May 27, 2005 Mesajlar: 2526 Nereden: başkent/ angara MD
Tarih: 24.08.2007 - 02:21 Mesaj konusu:
bence oynama ben denedim ve işe yaramadığını gördüm düz yolda uzar bu doğru son hızda 5 10 km civarında artar ama yokuşlarda bir vites aşağı çıkarsın kalkışın zayıflar iki kişi dik bi yokuşta debriyaj balatasını bile sıyırabilirsin
küçültürsende tam tersi olur _________________ www.tekizmk.com
Tarih: 12.09.2007 - 20:56 Mesaj konusu:
bende kanuni seyhan 125t var ben bunun arka dişlisini küçültmek istiyorum küçültürsem serileşir ama titreşimi azarlırmı ve kaç düş küçültmem gerekir?? _________________ Y.SERHAT APAK
Kayıt: Dec 12, 2005 Mesajlar: 6209 Nereden: 35nci.OTOBAN TUGAY K.LIĞI..
Tarih: 12.09.2007 - 21:26 Mesaj konusu:
arkadaslar motorları amacına uygun kullanın herzaman. 125 cc motora ne yaparsan yap eline bişey gecmez sonuçta 125cc o makina! oyuzden kurcalamadan binersen en azından daha uzun süre işini görür! _________________
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız