Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - Türkiye'deki motor tehlikelidir "MANTIĞI"

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

Türkiye'deki motor tehlikelidir "MANTIĞI"

Türkiye'deki motor tehlikelidir "MANTIĞI"
Sayfa 1, 2, 3, 4  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar
MSami
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: esti şimdi...

MesajTarih: 24.08.2007 - 09:39    Mesaj konusu: Türkiye'deki motor tehlikelidir "MANTIĞI" Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Biz Türkler hem nedense motor tehlikelidir, aman binme düşersin, motora binen ölür, kolu kopar, bacağı kırılır, kask ağır olduğu için düşünce boynu kırılır...
gibi yanlış bilgiler duyarak etraftan büyüdük... Bunun birden fazla nedeni var birincisi tanıdıkarı insanlar genelde motora binmiyor ve motorun genel işleyiş mantığından dengesinden manevra kabiliyetinden habersizler bunun yanında on beş tane araba kazası oluyorsa bir tane olan motor kazasını Türk televizyon kanlalarının "Yine motor yine kaza... Sürat tuktusu öldürdü... Çılgın gencin son yolculuğu oldu..." gibi saçma sapan ve saygsız başlıklarla insanlara sunması...

Bunlarında ötesinde motora binenin "serseri" olduğuna her an herşeyi yapabilecek kadar kafasının çalışmadığına genel olarak inanılması da bu aleti kullananların ölüm aradığını düşündürüyor insanlara...

Şimdi; evet motor kaza anında araba kadar güvenli değil belki ama esas olay kaza olması ve kazanın NEDEN olduğu çünkü bunun suçlusu;

1%80 trafik canavarı kamyon ve şehir içi minibüs söförleri

2 Kötü ve çukurlu yollar

3 Yol kenarlarının çayıra çimene hiç mesafesi olmaması ki bu yüzden sürücüler kenardan yola fırlayacak olan hayvanları(kedi-köpek) önceden görememektedir

4 Motorun trafiğin bir üyesi sayılmaması

5 Bir grup "insanın" motor sıkıştırmayı eğlence sanması!!!!!!!!!!

6 Mıcır ve asfalt çalışmalarına, belediyenin alt yapı çalışmalarına dair hiç bir uyarı bulunmaması

ve...

7 Trafikteki insanların %17 sinin(bu istatistik kesin değil yanlışsa düzeltin) ehliyetsiz olması zaten ehliyetli olanlarında çoğunun kullandığı aracı kullanmayı bilmemesi bilsede dikkatini yola trafiğe vermemesi trafik olgusunun Türkiye'de yeterince ciddiye alınmaması...

Ve bu maddeler sadece motor kazaların değil tüm taşıtların kaza sebeplri aslında

Tüm bu maddelere bakınca insan düşünüyor ve belkide az bile kaza oluyor Türkiye'de bu kazaların içinde motor kazalarının oranı çok çok daha düşük

Yani şu açıkça görünyor ki Türkiye'de araç kullanmak tehlikeli(yollar), Trafikte olmakta tehlikeli(insanlar) ve Trafikte araç kullanmak çok çok tehlikeli...

Şimdi soruyorum size tehlikeli mi motor kullanmak?... Evet diyebilirsiniz.... Evet Tehlikeli ama tehlikeli olan Motor değil Türkiye'de motor kullanmak...
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
speed_racer
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 24.08.2007 - 09:47    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Güzel bir yazı yazmışsın motor tehlikeli değil evet ama motosikletçi nin kontrolünde olduğundan dolayı motosikletçi tehlikeli sayılabilir diye düşünüyorum.
Başa dön
speed_racer Çevrimdışı speed_racer Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
sezer17
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: ÇANAKKALE

MesajTarih: 24.08.2007 - 09:54    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

kesinlikle katılıorum güzel bi yazı paylaşım için tşk.. ellerine sağlık Alkışlıyorum Alkışlıyorum
SeVme beni Kızım meşaLe ve eGzOst KoKaRım...şaRKı TüRKü Bilmem tezahürat YapaRım viTes aTarIm...tuTma eLLeRimi emaneT saRaRım,gAza BasArıM...CimBomUma ve mOtOruMa Laf aTaRsan DüNYanI ßa$ıNa yıKaRım ...
Başa dön
sezer17 Çevrimdışı sezer17 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
MSami
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

MesajTarih: 24.08.2007 - 09:58    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

speed_racer, teşekkürler... senin sorunu okuyunca aklıma şu geldi trafikteki her araç insan kontrolünde...

sezer17, eyvallah saol beğenmene sevindim...rica ederim
akunuri
Üye
Üye

Nereden: izmit

MesajTarih: 24.08.2007 - 10:02    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Merhaba ,

Ellerine sağlık güzel bir yazı , Sonuna kadar sana katılıyorum . Tehlikeli olan motor değil türkiyede de motor kullanmak bunu herkese anlatmamız lazım . En önemliside türkiye trafiğinde motorculara trafik hakkı olduğunu yok sayanlar .Trafikte bizimde hakkımız var . Yoksa bu şekilde devam ederse ailelerimiz bizim bu motor sevdamıza son vericekler...
Başa dön
akunuri Çevrimdışı akunuri Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
MSami
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

MesajTarih: 24.08.2007 - 10:08    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

akunuri, saol...

aynen... Bravo
cbrsahin
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: :::KoNyA MD TeAm:::

MesajTarih: 24.08.2007 - 10:14    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

güzel bir yazı olmuş tebrik ederimmm... Alkışlıyorum Alkışlıyorum Alkışlıyorum Alkışlıyorum

cbr 125 rr - cbr 600 f - cbr 600 rr-yamaha r1(yanlış oldu) honda hayat ondaa.
Başa dön
cbrsahin Çevrimdışı cbrsahin Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
Kal-El
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: Angara-Gonya

MesajTarih: 24.08.2007 - 10:16    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Valla öyle bi pire kadar değerimiz yok trafikte ben her daim ful koruma biniyorum ama adamlar da onu yanlış anlıyor sanırım bu motogp de pilot falan sanıyorlar koca yerden gecemedin mi hesabı yani gerçi adamların büyük dediği yere o hızla kim girebilir ve o refleks kimde onu da bilmiyorum. Herif hiç sol aynasına bakmadan badozlama dalıyor park halinde sonuç belli sticker oluyoruz yani Öfkeliyim
Başa dön
Kal-El Çevrimdışı Kal-El Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
MSami
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

MesajTarih: 24.08.2007 - 10:16    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

cbrsahin, eyvallah saol beğnemene sevindim...
kawasakihsn
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: KONYA

MesajTarih: 24.08.2007 - 10:20    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

msami: gercekden cok güzel bir konuya degmisin motora binen her insana degişik gözle bakıyorlar serseri vs gibi ve bu motorların ne şekilde gittini bildikleride yok. trafikdede direkson başına oturmuş ama araba sürme kabiliyeti olmayan insan da cok senin geldini görüyor ama yol vermek yerine önüne geciyor ve bu davranışından dolayı bazı arkadaşlarımız hak ettigi dersi veriyor ama bu dersi verdigi içinde siz böyle insansınız anlamadan adam döversiniz böyle bir mantık varmı ya ben yolda gidecem önüme kıracan ve ben bişey demicem yada sana vurdukdan sonra neye yarar haklı degilmiyim ama? onun için diyorumki böyle davranan kişileri dekkeldimi affetmiceksin ben bunu bilirim efet biraz şiddete mahruz kalıyor ama anlaya bildikleri dil bu. paylaşım için tşkler Bravo
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: MERSIN

MesajTarih: 24.08.2007 - 10:35    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

MSami yazdıklarının tamamına katılıyorum.Gerçek payı çok yüksek ve bu yüzden etrafımda yeni motorculuğa başlayacak arkadaşları öncelikle caydırmaya çalışıyorum.Başaramazsam birçok konuda tembihlerde bulunuyorum.Acı ama gerçek hepimiz risk altındayız ve bunun sebebinin çoğu dış etmenlerdir.
Başa dön
vampir Çevrimdışı vampir Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
samiakkin
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: DATÇA

MesajTarih: 24.08.2007 - 10:45    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

aynen katılıyorum adamım sana
Başa dön
samiakkin Çevrimdışı samiakkin Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
slayer2694
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: eskişehir

MesajTarih: 24.08.2007 - 10:53    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

biz ne zaman trafiğe öküz sokmamaya başlarsak o zaman kaza oranları düşecektir.onların yeri çayır çimen değilmi kardeşim ne işleri var araba tepesinde anlamıyorum.Biz gidip çayır çimende otluyozmu?yok.o zaman onlarda arabaya binmesinler.haksızmıyım?
Başa dön
slayer2694 Çevrimdışı slayer2694 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Yahoo Messenger MSN Messenger
MSami
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

MesajTarih: 24.08.2007 - 11:05    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

samiakkin, saol abicim...

slayer2694, kızma be abi onnar araba da sürüyor bu ülkede Çok gülüyorum Bravo Bravo
tan_dir
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Nereyee,(ANKARA,KIRIKKALE)

MesajTarih: 24.08.2007 - 11:10    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Tehlikeli olan kendini bilmemek ve bizim trafikte kendini bilmez yaratıklar çok malesef..yazdıklarına da katılıyom aynen..bu yüzden motor almak konusunda tereddütteyim..
Başa dön
tan_dir Çevrimdışı tan_dir Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL Tüm saatler GMT +2 Saat
Sayfa 1, 2, 3, 4  Sonraki
1. sayfa (Toplam 4 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.16 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal