Tarih: 24.08.2007 - 09:39 Mesaj konusu: Türkiye'deki motor tehlikelidir "MANTIĞI"
Biz Türkler hem nedense motor tehlikelidir, aman binme düşersin, motora binen ölür, kolu kopar, bacağı kırılır, kask ağır olduğu için düşünce boynu kırılır...
gibi yanlış bilgiler duyarak etraftan büyüdük... Bunun birden fazla nedeni var birincisi tanıdıkarı insanlar genelde motora binmiyor ve motorun genel işleyiş mantığından dengesinden manevra kabiliyetinden habersizler bunun yanında on beş tane araba kazası oluyorsa bir tane olan motor kazasını Türk televizyon kanlalarının "Yine motor yine kaza... Sürat tuktusu öldürdü... Çılgın gencin son yolculuğu oldu..." gibi saçma sapan ve saygsız başlıklarla insanlara sunması...
Bunlarında ötesinde motora binenin "serseri" olduğuna her an herşeyi yapabilecek kadar kafasının çalışmadığına genel olarak inanılması da bu aleti kullananların ölüm aradığını düşündürüyor insanlara...
Şimdi; evet motor kaza anında araba kadar güvenli değil belki ama esas olay kaza olması ve kazanın NEDEN olduğu çünkü bunun suçlusu;
1%80 trafik canavarı kamyon ve şehir içi minibüs söförleri
2 Kötü ve çukurlu yollar
3 Yol kenarlarının çayıra çimene hiç mesafesi olmaması ki bu yüzden sürücüler kenardan yola fırlayacak olan hayvanları(kedi-köpek) önceden görememektedir
4 Motorun trafiğin bir üyesi sayılmaması
5 Bir grup "insanın" motor sıkıştırmayı eğlence sanması!!!!!!!!!!
6 Mıcır ve asfalt çalışmalarına, belediyenin alt yapı çalışmalarına dair hiç bir uyarı bulunmaması
ve...
7 Trafikteki insanların %17 sinin(bu istatistik kesin değil yanlışsa düzeltin) ehliyetsiz olması zaten ehliyetli olanlarında çoğunun kullandığı aracı kullanmayı bilmemesi bilsede dikkatini yola trafiğe vermemesi trafik olgusunun Türkiye'de yeterince ciddiye alınmaması...
Ve bu maddeler sadece motor kazaların değil tüm taşıtların kaza sebeplri aslında
Tüm bu maddelere bakınca insan düşünüyor ve belkide az bile kaza oluyor Türkiye'de bu kazaların içinde motor kazalarının oranı çok çok daha düşük
Yani şu açıkça görünyor ki Türkiye'de araç kullanmak tehlikeli(yollar), Trafikte olmakta tehlikeli(insanlar) ve Trafikte araç kullanmak çok çok tehlikeli...
Şimdi soruyorum size tehlikeli mi motor kullanmak?... Evet diyebilirsiniz.... Evet Tehlikeli ama tehlikeli olan Motor değil Türkiye'de motor kullanmak... _________________ Four wheels move the body. Two wheels move the soul.
Güzel bir yazı yazmışsın motor tehlikeli değil evet ama motosikletçi nin kontrolünde olduğundan dolayı motosikletçi tehlikeli sayılabilir diye düşünüyorum.
Tarih: 24.08.2007 - 09:54 Mesaj konusu:
kesinlikle katılıorum güzel bi yazı paylaşım için tşk.. ellerine sağlık _________________ SeVme beni Kızım meşaLe ve eGzOst KoKaRım...şaRKı TüRKü Bilmem tezahürat YapaRım viTes aTarIm...tuTma eLLeRimi emaneT saRaRım,gAza BasArıM...CimBomUma ve mOtOruMa Laf aTaRsan DüNYanI ßa$ıNa yıKaRım ...
Ellerine sağlık güzel bir yazı , Sonuna kadar sana katılıyorum . Tehlikeli olan motor değil türkiyede de motor kullanmak bunu herkese anlatmamız lazım . En önemliside türkiye trafiğinde motorculara trafik hakkı olduğunu yok sayanlar .Trafikte bizimde hakkımız var . Yoksa bu şekilde devam ederse ailelerimiz bizim bu motor sevdamıza son vericekler...
Tarih: 24.08.2007 - 10:16 Mesaj konusu:
Valla öyle bi pire kadar değerimiz yok trafikte ben her daim ful koruma biniyorum ama adamlar da onu yanlış anlıyor sanırım bu motogp de pilot falan sanıyorlar koca yerden gecemedin mi hesabı yani gerçi adamların büyük dediği yere o hızla kim girebilir ve o refleks kimde onu da bilmiyorum. Herif hiç sol aynasına bakmadan badozlama dalıyor park halinde sonuç belli sticker oluyoruz yani
msami: gercekden cok güzel bir konuya degmisin motora binen her insana degişik gözle bakıyorlar serseri vs gibi ve bu motorların ne şekilde gittini bildikleride yok. trafikdede direkson başına oturmuş ama araba sürme kabiliyeti olmayan insan da cok senin geldini görüyor ama yol vermek yerine önüne geciyor ve bu davranışından dolayı bazı arkadaşlarımız hak ettigi dersi veriyor ama bu dersi verdigi içinde siz böyle insansınız anlamadan adam döversiniz böyle bir mantık varmı ya ben yolda gidecem önüme kıracan ve ben bişey demicem yada sana vurdukdan sonra neye yarar haklı degilmiyim ama? onun için diyorumki böyle davranan kişileri dekkeldimi affetmiceksin ben bunu bilirim efet biraz şiddete mahruz kalıyor ama anlaya bildikleri dil bu. paylaşım için tşkler _________________
MSami yazdıklarının tamamına katılıyorum.Gerçek payı çok yüksek ve bu yüzden etrafımda yeni motorculuğa başlayacak arkadaşları öncelikle caydırmaya çalışıyorum.Başaramazsam birçok konuda tembihlerde bulunuyorum.Acı ama gerçek hepimiz risk altındayız ve bunun sebebinin çoğu dış etmenlerdir.
Tarih: 24.08.2007 - 10:53 Mesaj konusu:
biz ne zaman trafiğe öküz sokmamaya başlarsak o zaman kaza oranları düşecektir.onların yeri çayır çimen değilmi kardeşim ne işleri var araba tepesinde anlamıyorum.Biz gidip çayır çimende otluyozmu?yok.o zaman onlarda arabaya binmesinler.haksızmıyım?
Kayıt: Feb 17, 2007 Mesajlar: 356 Nereden: Nereyee,(ANKARA,KIRIKKALE)
Tarih: 24.08.2007 - 11:10 Mesaj konusu:
Tehlikeli olan kendini bilmemek ve bizim trafikte kendini bilmez yaratıklar çok malesef..yazdıklarına da katılıyom aynen..bu yüzden motor almak konusunda tereddütteyim..
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız