Tarih: 25.08.2007 - 10:19 Mesaj konusu: MD de MSN yoluyla konuşan arkadaşların dikkatine...
Arkadaşlar;
Dün başıma gelen talihsiz olay sonucu az daha pc mi parçalayacaktım. Olay şu;
MD den Tanışıpta MSN de muhabbet ettiğim enden insanlardan biri
Bu fotoğrafımı yeni çektirdim nasıl olmuş bi baksana? Diyerek Zip' li bi dosya attı. Bende kabul ederek açtım. Fakat bu msn den atılan bi virüsmüş. Bu virüsü açtığım an MSN de online olan herkese bu dosya aynen bu şekilde gidiyor.
Canım çok acayip sıkıldı. Kapatıyorum pc mi açıyorum tekrar virüs gönderiyor herkese.
Pc me format atmayı düşünürken aklıma bilgisayar kurdum canım kardeşim crazy_81 Emrah'ı aramak geldi. Bu arada tabi herkesi engellemek durumunda kaldım. Kimsenin mağdur olmaması açısından. O da bana aynen şunları söyledi.
1- Modem Resetlenecek, Kablosu hemen çıkarılacak
2- Başlat-Programlar-Donatılar-Sistem araçları-Sistem geri yükleme
(Sistemi geri yüklememi tavsiye etti)
3- Alınan Belgelerden aldığım Zip' li Belgeleri silmemi, Geri dönüşüm kusutusundan da silmemi söyledi.
4- Acilen Nod32 anti virüs sistemini bana tedarik etti. Ücreti hallolduktan sonra PC' m eski haline döndü.
Ama gerçekten çok korktum. Bu yüzden sizlere tavsiyem;
- En yakınınız dahi olsa ilk önce işinizi sağlama almadan herhangi bi dosya kabul etmeyin.
- Tanımadığınız mailleri açmayın.
- Acilen Lisanslı bi Nod32 Antivirüs sistemi tedarik edin. Daha ayrıntılı bilgi için crazy_81 nickli arkadaşımıza PM yoluyla ulaşabilirsiniz.
En son NighteXpresS tarafından 25.08.2007 - 10:42 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Tarih: 25.08.2007 - 10:27 Mesaj konusu:
bu sıtede boyle kotu nıyetlı ınsanların oldugunu sanmıyorum yada
olmasını ıstemıyorum gecmıs olsun dıkkat etmekte fayda sana bunu yapan arkadasta ayrıca bu topıgı takıp edıyorsa başı goge erdımı bunu cok merak edıyorum?????????
basıt ınsanlar=basıt ugraslar _________________ !!!!!şeytan bunun neresinde:))))))
Tarih: 25.08.2007 - 10:31 Mesaj konusu:
evet bu olay benimde başıma geldi ama md msn sinden değil normal msn den bana da bu benim yeni resimlerim dedi kabul ettim sonra virüs programı uyarı verdi benim virüs programım nod32 herkese bu parogramı tavsiye ederim çok güzel program
sana bunu yapan arkadasta ayrıca bu topıgı takıp edıyorsa başı goge erdımı bunu cok merak edıyorum?????????
basıt ınsanlar=basıt ugraslar
Bu dosyayı atan arkadaş çok temiz kalpli MD de saygın biri. Kesinlikle art niyetli yapacağını sanmıyorum.
Bu öyle bi virüs ki o dosyayı açtığın an herkese Sana gelen yazının ve zipli dosyanın aynısı gidiyor. Yani bana bu virüsü atan kişi de benim gibi mağdur biri. Dur bakalım o kimden aldı bu virüsü
Bende MD de bu karaktere sahip birinin olmadığına adım gibi eminim.
10UR1, Onur abi. Fotoğrafı açamıyorsun ki. Direk pc nin içine virüs giriveriyor. Çıplakmıydı, Değilmiydi bilemiyecem valla
Ama içimde de kaldı ne yalan söyliyim
Kayıt: Dec 14, 2006 Mesajlar: 2171 Nereden: AMASYA/MERZİFON
Tarih: 25.08.2007 - 10:34 Mesaj konusu:
NiGhTeXpReSs, Cengiz bende 1 hafta önce format attırarak kurtulabildim. Büyük geçmiş olsun birde benim makinada bütün işimle ilgili bilgiler vardı onları geri yükleyebilmek gerçekten çok sıkıntılı oldu. bende nod32 kullanıyorum şimdi. inşallah başımıza birdaha gelmez. _________________
Tarih: 25.08.2007 - 10:38 Mesaj konusu:
Geçengün benimde başıma geldi aynısı...O arkadaşın hiçbir kabahati yok emin olabilirsiniz..3 hafta önce bu virüs yayılmaya başladı ...en güzeli önlem almak _________________ İstanbul-MD
Tarih: 25.08.2007 - 10:40 Mesaj konusu:
anlasılan bu konuda baya dertlıymısız de haberımız yokmus ortak bılgı alacagımız ve msn den gelen vıruslere karsı onlem alacagımız bır topık olsunda baska ınsanlar ın canı yanmasın _________________ !!!!!şeytan bunun neresinde:))))))
Kayıt: Jun 19, 2006 Mesajlar: 6179 Nereden: iskeletler diyarından(Düzce)
Tarih: 25.08.2007 - 10:41 Mesaj konusu:
bu arada ınsanlar farkına varmadan bılgısayarlarına vurus bulasa bılıyo ve msn den berı pencere acıp ıstedıgı kısıye gıdıyo tabı msn sahıbının haberı yok ınsanları suclamamakta gerekıyo... ama bu ısı bılınclı yapanlarda var sız onlar bana yollayın arada bı canım sıkılıyo _________________
Kayıt: Aug 01, 2006 Mesajlar: 3890 Nereden: HAYAL ETTIGIN YERDEN..!!!
Tarih: 25.08.2007 - 10:41 Mesaj konusu:
NiGhTeXpReSs, aynı olayla bende karsılastım bır kız arkadasımdan yenı cekındıgım cıplak fotolar bır goz atsana dıye geldı o an napıcagımı sasırdım hehhe aha dedım super tabıkı reddettım ama bu laflara aldanan bır suru arkadasım bu sorunları yasadı _________________
Kayıt: Mar 21, 2005 Mesajlar: 7063 Nereden: ...:::iZMiR:::...
Tarih: 25.08.2007 - 10:54 Mesaj konusu:
Geçmiş olsun Cengiz cim. Alicengiz oyunlarına gelme sakın _________________ Halil Akkaşoğlu 16 nisan halilakkasoglu@hotmail.com
[img]http://img395.imageshack.us/img395/7806/44522774ap3.gif[/img]
Tüm saatler GMT +2 Saat Sayfa 1, 2, 3, 4, 5, 6Sonraki
1. sayfa (Toplam 6 sayfa)
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız