Kayıt: Aug 01, 2006 Mesajlar: 1735 Nereden: Ümraniye / İST
Tarih: 31.08.2007 - 00:04 Mesaj konusu: Soru? Motor temizliği böyle yapılır mı?
şimdi bakın arkadaşlar ben orta 2 de okurken yaz tatilinde aile baskısı ile araba tamircisinde çalışıyordum. o zaman motorlu taşıtlara ilgim 0 dı. bedava verseler almam Allaha yakın bana uzak olsunlar motor gürültüsünede uyuz olurdum
çırak olarak çalışırken sık sık otomobiller gelirdi kimisinin balatasına bakılır kimisinin farları filtresi cartı curtu işde. yanlız segman isteyen makina geldimi o gün akşam olmazdı. motoru hararet yapan araçlar gelirdi genelde 200000 km yi devirmiş. birkez bile motor inmemiş laçka makinalar her yerinden ses gelir boş gürültü ne çekiş ne performans öküz arabası gibi ler.
herneyse bunların motoru vidalarına kadar sökülürdü bana verilirdi bende büyük bir tepsi içi benzin dolu diş fırçası bez filan bunlrı çamura dönmüş yağ kalıntılarından temizlerdim. motorlara bakınca insanın midesi alt üst oluyordu öle hoşafa dönmüşler
bunları tertemiz yapardım sonra ustalarım özenli bir şekilde gres yagı sürerek kimi parçalara tekrar monta ederlerdi. o ilk gelen laçka araç öle bir dirilirdiki cok temiz motor sesi gaza tepkisi ya fabrika çıkışı gibi olurdu. sürtünmeden alışmış parçalar karbon monotsitleri temizlenmiş pislikden arındırılmış motor dehşet olurdu tek kelime ile. bu işin bedelide o zamanlar 120 ytl idi taşlama filan değişen malzeme hariç şimdinin belki 600-700 milyonu
ustaya sorardım biz ne yaptıkki bu araç kendine geldi işin büyük kısmını ben yaptım temizledim parlattım siz söküp taktınız yol verdiniz nedir işin sırrı işin sırrı motorun yakamadıgı içinde kalan yabancı gazlar sıkışması yağ kir hepsi ekten bunların temizledikme hayat buluyor otomobil kullanıcısı genelde bu işi göze almıyor zaten çok fazla takım gerekli garip garip anahtarlar kullanıyoruz. hepsi geçmişde kaldı ama benim ilgim olmadıgı için yaşadım geçti şimdi ise aşırı ilgim oldugu içim merak sardı. bu motor temizligi için segman genişlemesini bekliycez yaw söküp toplayacak kadar5 da profesyonel değilim. tam yerini tutmasada düşündüm ki yağ degiştirdigim sırada yağı boşartsam daha sonra karder kapagında yağ degilde 1 lt benzin doldurup makinayı rolendide çalıştırsam sonra onu boşaltıp yeni 1 lt benzin böle 3 kez gargara yapsa makina o parçalara yapışan çamurlu yağ ve bz. yabancı badeeleri benzin alıp götürse sonr yağı basıp versem ayarı fark edermi yoksa çokmu hayal kuruyorum. şimdilik düşünme aşaması ama uygulamak için birinin engin bilgilerine ihtiyacım var servis de ustaya sordum walla bende hiç denemedim ama mantık olarak aynı yola çıkıyor dedi sen dene bana rapor edersin dedi havaya uçarmıyız siz ne dersiniz
[Konu başlığı anlaşılır şekilde değiştirildi Web Team 333] _________________ PEŞMERGE SYTLE ...
Kayıt: Jun 17, 2004 Mesajlar: 920 Nereden: Sivas-Bodrum-Ankara-İstanbul
Tarih: 31.08.2007 - 00:19 Mesaj konusu:
Bende bunu çok düşündüm zamanında ustaya sordum o da senin usta gibi sendene istersen dedi. Tabi onlara bişe olmayacak Olan motora.
Çalıştırmadığımız sürece sorun olmaz gibi geliyor bana. Bence benzin koyup kapatları kapatıp 15 - 20 dakka bekleyip sonra bi sağa soğru bi sola doğru sallayıp yatırmak en iyisi olur. Bilen arkadaşlar yardımcı olsun yaw _________________ Time is BAD, Check your BACK !..
CBR600f Stunt Machine
Tarih: 31.08.2007 - 00:21 Mesaj konusu:
motorun performansını düşüren etmenlerden biri kurumlanmadır. Kurumlanma görülen yerler esas olarak subap başları, gaz kelebeği vb yerlerdir. Kirlenme ise daha çok yanmanın değil de benzin veya hava akışının olduğu yerlerde meydana gelir örnek olarak enjektörler, karbüratör, filtreler vs. Eğer benzin dolaşan parçalar temiz ise yapmamız gereken şey içten yanmalı motorların iş sonucu ortaya çıkan kurumları temizleyince işlem çözülür.
Neler yapılmalı
1) Gaz kelebeği temizlenmeli
2) Karbüratörler veya enjektörler temizlenmeli
3) Carbon clean işlemi yapılmalı.
Bu işlemler performans kayıplarının önüne geçtiği gibi, yakıt tüketimini de artırmaktadır. Geçen sene babamın arabasına yaptırmıştım ve memnun kaldım.
Kayıt: Jan 27, 2007 Mesajlar: 1363 Nereden: E5&TEM sol şeritten
Tarih: 31.08.2007 - 00:43 Mesaj konusu:
Nemesis_YD, aman gardaşım boğaz köprüsüne yakınlarda deneme bunu zaten ist trafiği felç hem sana yazık daha gençsin _________________ Hamit Canbay 0 rh (+) O Şimdi Tatilde (Asker)
116.Jandarma Eğitim Alayı 5. Bölük ÇANAKKALE
aspuzu44@msn.com
Kayıt: Aug 06, 2007 Mesajlar: 257 Nereden: İstanbul Kalamış/Tuzla
Tarih: 31.08.2007 - 01:02 Mesaj konusu:
Araba motorlarının pertliğinden bahsederken tutunduğum , anlatım tarzın çok güzel güldüm baya , Allah ta seni güldürsün kardeşim _________________ Göktan Konuralp A Rh (+)
Kayıt: May 27, 2005 Mesajlar: 2526 Nereden: başkent/ angara MD
Tarih: 31.08.2007 - 01:02 Mesaj konusu:
sadece benzin değilde yağ ve benzini karıştırıp yaparsan ve rölantide 20 30 saniye çalıştırıp sonra motora yağ koyup boşaltıp sonra tekrar benzin yağ karışımını koyup 15 20 saniye çalıştırıp tekrar yağ koyarsan ve bu işlemleri temizlendiğine kanaat getirene kadar yaparsan bence bi sorun olmaz _________________ www.tekizmk.com
Tarih: 31.08.2007 - 01:20 Mesaj konusu:
bu işlemi benzinle değil mazotla yapıcaksın benzindeki yağ oranı çok düşük mazotta daha fazladır ikisinide eline alırsan anlarsın zaten mazotu koy 15 20 sn çalıştır sonra boşalt daha fazlası zararlı olur öyle subaplardaki ve etrafındaki kurumlarda motoru benzinle devirdaim ettirerek yok olmaz .. _________________ & FZ6 FAZER 07 ABS &
& polaris atv,snowbike service&
www.showmarin.net
Aslında mantıklı. Sorun motorun çalışması anında oluşabilecek bir problem. Bu yüzden bujiyi çıkarıp marşa kısa aralılarla basarak bu işlem gerçekleştirilebilir.
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız