Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - Soru? Motor temizliği böyle yapılır mı?

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

Soru? Motor temizliği böyle yapılır mı?

Soru? Motor temizliği böyle yapılır mı?
Sayfa 1, 2, 3  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Moto Servis
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar
Nemesis_YD
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Ümraniye / İST

MesajTarih: 31.08.2007 - 00:04    Mesaj konusu: Soru? Motor temizliği böyle yapılır mı? Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

şimdi bakın arkadaşlar ben orta 2 de okurken yaz tatilinde aile baskısı ile araba tamircisinde çalışıyordum. o zaman motorlu taşıtlara ilgim 0 dı. bedava verseler almam Allaha yakın bana uzak olsunlar motor gürültüsünede uyuz olurdum Sinirlendim

çırak olarak çalışırken sık sık otomobiller gelirdi kimisinin balatasına bakılır kimisinin farları filtresi cartı curtu işde. yanlız segman isteyen makina geldimi o gün akşam olmazdı. motoru hararet yapan araçlar gelirdi genelde 200000 km yi devirmiş. birkez bile motor inmemiş laçka makinalar her yerinden ses gelir boş gürültü ne çekiş ne performans öküz arabası gibi ler.

herneyse bunların motoru vidalarına kadar sökülürdü bana verilirdi bende büyük bir tepsi içi benzin dolu diş fırçası bez filan bunlrı çamura dönmüş yağ kalıntılarından temizlerdim. motorlara bakınca insanın midesi alt üst oluyordu öle hoşafa dönmüşler Beğenmedim

bunları tertemiz yapardım sonra ustalarım özenli bir şekilde gres yagı sürerek kimi parçalara tekrar monta ederlerdi. o ilk gelen laçka araç öle bir dirilirdiki cok temiz motor sesi gaza tepkisi ya fabrika çıkışı gibi olurdu. sürtünmeden alışmış parçalar karbon monotsitleri temizlenmiş pislikden arındırılmış motor dehşet olurdu tek kelime ile. bu işin bedelide o zamanlar 120 ytl idi taşlama filan değişen malzeme hariç şimdinin belki 600-700 milyonu Beğenmedim

ustaya sorardım biz ne yaptıkki bu araç kendine geldi işin büyük kısmını ben yaptım temizledim parlattım siz söküp taktınız yol verdiniz İyi fikir nedir işin sırrı ? işin sırrı motorun yakamadıgı içinde kalan yabancı gazlar sıkışması yağ kir hepsi ekten bunların temizledikme hayat buluyor otomobil kullanıcısı genelde bu işi göze almıyor zaten çok fazla takım gerekli garip garip anahtarlar kullanıyoruz. hepsi geçmişde kaldı ama benim ilgim olmadıgı için yaşadım geçti şimdi ise aşırı ilgim oldugu içim merak sardı. bu motor temizligi için segman genişlemesini bekliycez yaw Çok gülüyorum söküp toplayacak kadar5 da profesyonel değilim. tam yerini tutmasada düşündüm ki yağ degiştirdigim sırada yağı boşartsam daha sonra karder kapagında yağ degilde 1 lt benzin doldurup makinayı rolendide çalıştırsam Çok gülüyorum sonra onu boşaltıp yeni 1 lt benzin böle 3 kez gargara yapsa makina o parçalara yapışan çamurlu yağ ve bz. yabancı badeeleri benzin alıp götürse sonr yağı basıp versem ayarı fark edermi Çok gülüyorum yoksa çokmu hayal kuruyorum. şimdilik düşünme aşaması ama uygulamak için birinin engin bilgilerine ihtiyacım var Dil çıkarıyorum servis de ustaya sordum walla bende hiç denemedim ama mantık olarak aynı yola çıkıyor dedi sen dene bana rapor edersin dedi Çok gülüyorum havaya uçarmıyız siz ne dersiniz OK

[Konu başlığı anlaşılır şekilde değiştirildi Web Team 333]
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
black
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Sivas-Bodrum-Ankara-İstanbul

MesajTarih: 31.08.2007 - 00:19    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Bende bunu çok düşündüm zamanında ustaya sordum o da senin usta gibi sendene istersen dedi. Tabi onlara bişe olmayacak Çok gülüyorum Olan motora.

Çalıştırmadığımız sürece sorun olmaz gibi geliyor bana. Bence benzin koyup kapatları kapatıp 15 - 20 dakka bekleyip sonra bi sağa soğru bi sola doğru sallayıp yatırmak en iyisi olur. Bilen arkadaşlar yardımcı olsun yaw Çok gülüyorum
black Çevrimdışı black Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
alptoker
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Suadiye

MesajTarih: 31.08.2007 - 00:21    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

motorun performansını düşüren etmenlerden biri kurumlanmadır. Kurumlanma görülen yerler esas olarak subap başları, gaz kelebeği vb yerlerdir. Kirlenme ise daha çok yanmanın değil de benzin veya hava akışının olduğu yerlerde meydana gelir örnek olarak enjektörler, karbüratör, filtreler vs. Eğer benzin dolaşan parçalar temiz ise yapmamız gereken şey içten yanmalı motorların iş sonucu ortaya çıkan kurumları temizleyince işlem çözülür.

Neler yapılmalı

1) Gaz kelebeği temizlenmeli
2) Karbüratörler veya enjektörler temizlenmeli
3) Carbon clean işlemi yapılmalı.

Bu işlemler performans kayıplarının önüne geçtiği gibi, yakıt tüketimini de artırmaktadır. Geçen sene babamın arabasına yaptırmıştım ve memnun kaldım.

http://www.motordelisi.com/ftopic-38490-days0-orderasc-0.html

bu linkten detayları inceleyebilirsin.
Başa dön
alptoker Çevrimdışı alptoker Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
Ante
Photographer
Photographer

Nereden: Kripton

MesajTarih: 31.08.2007 - 00:25    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Tabi yap sen ama mümkünse uzak bir yerde.... Çok gülüyorum Çok gülüyorum Çok gülüyorum

Ainesi iştir insanın, lafına bakılmaz!
Başa dön
Ante Çevrimdışı Ante Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
600_taneRR
Yeni Üye
Yeni Üye

MesajTarih: 31.08.2007 - 00:31    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Bence yatak sarar.. Oluşan yüksek ısı benzini hemen buharlaştırır ve sen motoru durdurana kadar yatak sarar..
Başa dön
600_taneRR Çevrimdışı 600_taneRR Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
aspuzu
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: E5&TEM sol şeritten

MesajTarih: 31.08.2007 - 00:43    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Nemesis_YD, aman gardaşım boğaz köprüsüne yakınlarda deneme bunu zaten ist trafiği felç hem sana yazık daha gençsin Delirdim
Başa dön
aspuzu Çevrimdışı aspuzu Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
Göktan
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: İstanbul Kalamış/Tuzla

MesajTarih: 31.08.2007 - 01:02    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Araba motorlarının pertliğinden bahsederken tutunduğum , anlatım tarzın çok güzel Çok gülüyorum güldüm baya , Allah ta seni güldürsün kardeşim Gülümsüyorum

Göktan Konuralp
A Rh (+)
Başa dön
Göktan Çevrimdışı Göktan Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
cadde_seytani06
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: başkent/ angara MD

MesajTarih: 31.08.2007 - 01:02    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

sadece benzin değilde yağ ve benzini karıştırıp yaparsan ve rölantide 20 30 saniye çalıştırıp sonra motora yağ koyup boşaltıp sonra tekrar benzin yağ karışımını koyup 15 20 saniye çalıştırıp tekrar yağ koyarsan ve bu işlemleri temizlendiğine kanaat getirene kadar yaparsan bence bi sorun olmaz Çok gülüyorum

ankaranın gururu motorcu grubu
Başa dön
cadde_seytani06 Çevrimdışı cadde_seytani06 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
kaansanver
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: istanbul

MesajTarih: 31.08.2007 - 01:20    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

bu işlemi benzinle değil mazotla yapıcaksın benzindeki yağ oranı çok düşük mazotta daha fazladır ikisinide eline alırsan anlarsın zaten mazotu koy 15 20 sn çalıştır sonra boşalt daha fazlası zararlı olur öyle subaplardaki ve etrafındaki kurumlarda motoru benzinle devirdaim ettirerek yok olmaz ..
Başa dön
kaansanver Çevrimdışı kaansanver Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
600_taneRR
Yeni Üye
Yeni Üye

MesajTarih: 31.08.2007 - 01:24    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Hurdaya ayrılan bi motorda bu tür deneyler yapılabilir.. Hurda motoru olan denesin Gülümsüyorum Sonucu da bize yazsın..
Başa dön
600_taneRR Çevrimdışı 600_taneRR Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
paradox35
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

MesajTarih: 31.08.2007 - 01:45    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

ancak hurda olan bi motorla denenir bu İstemiyorum
Başa dön
paradox35 Çevrimdışı paradox35 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Nemesis_YD
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Ümraniye / İST

MesajTarih: 31.08.2007 - 07:20    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

cevapları datmin edici bulamadım Dil çıkarıyorum sorumlulugu üstlencek biri yokmu yaw yakarım motoru animallah Çok gülüyorum
born
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: Manisa/Turgutlu

MesajTarih: 31.08.2007 - 07:47    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Aslında mantıklı. Sorun motorun çalışması anında oluşabilecek bir problem. Bu yüzden bujiyi çıkarıp marşa kısa aralılarla basarak bu işlem gerçekleştirilebilir.
Başa dön
born Çevrimdışı born Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
mdonurr
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: kARşıYAKA (azcıkta ÇAnakkaLe)

MesajTarih: 31.08.2007 - 08:23    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

manyak bir hararet yaparak makine infilak eder gibime geliyor

NAaş oMuzLayıp GÖmünCE sanKi ders mi ALIYORUz? ÖLeni aNIyoruz BİrbiRİmizi taNIyoruZ...
Başa dön
mdonurr Çevrimdışı mdonurr Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
crazy_81
Motordelisi
Motordelisi

Nereden: iskeletler diyarından(Düzce)

MesajTarih: 31.08.2007 - 08:57    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

baktım Nemesis_YD, kardesım soru sormus ıcımden sor hadı ulen dedım ama baktım soru benı asıyo yolun acık olsun Çok gülüyorumÇok gülüyorum
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Moto Servis Tüm saatler GMT +2 Saat
Sayfa 1, 2, 3  Sonraki
1. sayfa (Toplam 3 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.16 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal