başlıktada belirtigim gibi keeway 150 cclik motor hakkında bilgi istiyorum motor performansı olsun yedek parçası servisi
gibi konularda bana bilgi verirseniz çok svinirim
benim pek bilgim yok ama superlıght güzel motor.o fiyat aralıgında alıcagın en iyi cruiser görünüşü çok hoş yedek parca sıkıntısı olmaz herhalde.performans konusunda bilgi weremıycem ama hoş motor.
Kayıt: Oct 28, 2005 Mesajlar: 214 Nereden: 35..½..Karşıyaka....!!
Tarih: 01.09.2007 - 12:04 Mesaj konusu:
Ben 1.5 sene Superlight 150 kullandım deneyimlerimi paylaşayım.
Motor = Fiyat = Performans bakımından 10 numara bir motordur.
Eyer seri üretimde iyi bir makinaya denk gelirsen hiç başın ağrımaz. Şöyle örnek vereyim ben motorumu sattığım anda 37.300 km olmuştur ve daha motoru açılmamıştı.
*Motorun ilk 1500 km rodaj kısmında motoru yormazsan 6.000 devirini gecmezsen ilerliyen zamanlarda başın rahat eder.
*Motorun yürüyen aksamı oldukca iyi bana göre lastikerlide iyidi.
*Dikkat edilmesi gereken yerleri var bunlar :
1.Ön koruma camı : Eyer somunları fazla sıkarsan cam catlar ve catlak ilerliyerek ön camın parcalanmasına neden olur.
2. Yan koltuk altı aküyü kapatan grenajlar. Bunlar ayağın baldır kısmında olduğundan çok dikket edilmeli çok narin parcalara hemen kırıla biliyor.
3. Yan cantalar. Bunlar güneş ışınlarıyla genleşiyor ve arkasındaki bağlantı yerlerinde gevşeme yapıyor ve cantaların bağlantı yerleri kırılıyor ve canta çok çirkin bir görüntü oluşturuyor.
Bunun çözümü : Cantanın iç kısmına Marangozdan aynı cantanın iç şeklile uygun bir plaka kestirerek çantanın içine destek yaparak güçlendire bilirsin.
* En büyük eksiği SisiBar olmayışı ama onuda kolayca yaptırılıyor. Ama yapan ustanının işinin ehli olması lazım yoksa grenaj atar pas yapar .
*Bir diğer ekisisde her 8.000 km de arka balatanın değişmesi . Çok çabuk bitiyor ve kulak tırmalıyan bir ses yapıyor.
*Heh birde şu sinyal olayı var. Eyer 2006 model ilk 6 ay içindeki bir motoru alacaksan siyla olayına bak.
benim motorumda Sinyal otomatikti sinyale bastıktan 28 saniye sonra kendi kendine sönüyordu elle kapatamıyordum. Bu yüzden şehir içinde hiç sinyal kullanmıyordum .
yedek parca konusunda hiç sorun yaşamazsın Keeway ın arkasında Motomax var .
Ben 4 kez garantiden alar değiştirdim
İlk aklıma gelen bunlar.
Dediğim gibi güzel makinadır 1.5 sene yaz kış yağmur çamur fırtına bindim . dile kolay 1.5 senede 37.000 küsür km yaptım.
ben 1 aydır kullanıyorum. Şu ana kadar oldukça memnunum, titreşim olayı var ama biraz insaflı davranmak gerek, bu fiyata bu motor bence çok uygun, başlangıç için ideal. Benim ilk motorum ve kullanımıda çok kolay tavsiye ederim dostum.
Başlangıç motoru olarak kardeşime uzun araştırmalar sonra edindiğim bir motor Keeway superligth.Her ne kadar redstar tecrübesini aktarmışsa da kendi katagorisinde 14 litrelik depo hacmi ile 450 km rahat kullanabileceğin şehir içi için sana hiç bir sıkıntı çıkartmayacak bir başlangıç motoru olarak nitelendirebiliriz. Birde aynalarını biraz yüksek bir ayna ile değiştirirsen gayet rahat bir kullanım elde edersin. Tek silindir olmasından kaynaklanan titreşim olayı mevcut (İyi bir rodaj sonrası 80 ile rahat rahat gidersin) Ankara da yedek parça problemi olmuyor ama bildiğim kadarıyla bir çok ilde yaygın bir servis ağı var. Netice itibariyle havalı ve iyi bir başlangıç motoru demek yanlış olmaz.
monster28, Görüntüsü fena deil ama Fizik olarak iri bir arkdaşsan sana ufak gelebilir max km/hızı 85.90 arası diye biliyorumm bennn........... _________________ _HEAVYYY METAL_
Bende aylardır Keeway Superlight konusunda forumları okudum çizdim taradım..2500 Ytl ile alınabilecek en ideal chopper Keeway Sl`dir bana kalırsa.Servisteki ustayla konuştum aslında önermedi neden önermedi 250 cc hacimli bir motorla başlangıç yapmamı uygun gördü.Ama imkanlar Superlight dediği için ısrarcı olmak zorunda kaldım Keeway Sl üzerinde.Görüntü olarak mükemmel performans olarakta eğer talihsizlik olmazsa mükemmel bi motor diyebiliriz.16000 km yapan ve pek bir problemle karşılaşmayan arkadaşlar olduğu gibi daha rodajı dolmadan ciddi sorunlar yaşayan arkadaşlarda var..Ama ben ne olursa olsun Keeway Superlight alacağım,içimdeki ses bunu diyor Biraz duygusal davranıyorum sanmayın,forumda çok mesaj okumuştum motosiklet.net üzerinde...Binlerce yorum,anladım ki alan arkadaşların çoğu memnun motorundan onun için ben yeni başlayanlar için önerebilirim..
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız