bugün basima ilginc bir olay geldi ,
hastaneye dogru gidiyorum(ikinci kez baba oldum), hava yagisli ama arada bir günes aciyor
tekrar sakir sakir yagmur yagiyor yerler islak ve kaygan ,
yanilmiyorsam 30 40 km/h hizla ilerliyorum, sag yoldan (fotoda görülen yoldan) bir arac sürücüsü cikti,
az ilerde de araclarin yavasladigi gözüme carpti, takip mesafem olmasi gerekenden cok daha fazla idi
(neme lazim ,bir sey olur duramam diye temkinli gidiyordum) kafamda da asfaltin durumuna bakip böyle yagmurlar icin Michelin Anakee almak gercekten elzem bir sey mi diye düsünürken, potansiyel tehlike arzeden aracin önüme gecip fren yapabilecegini düsünerek biraz gaz actim ve gectim ,
sonrada takip mesafesi ve ilerde isiklarda duran araclari hesaba katip yavaslamak icin frene dokundum,
arka frene hafifce dokunmama ragmen sanki yag üstündeymisim gibi arka tekerlek kitlendi ve sag yanima gelmeye basladi gazi kestim,
sanirim arada debriyaji da biraktim ve motor istop etti.tekrar debriyaji siktim freni biraktim , motoru gidis yönümde dengede tutmaya devam ettim bu arada artik yan yan gidiyordum (Allahtan takip mesafem bayagi uzundu) ama DD nin gidis yönünde motorun dengede tutun dedigi aklima geldi ,
freni birakmayin diyordu ama ben birakmistim bile gerci motor calismadigi icin rahatladim , sonra hafif bir kic hareketi yaptim mi yapmadim mi bilmiyorum ama motor düzelmeye basladi gidis yönüne döndü ve durdum .
motoru tekrar calistirdim arkama baktim arkamdaki arac sürücüsü de hayretle bana bakiyor gibi geldi.
sakinligim gitti kalp atislarim hizlandi " ulan az kaldi düsüyorduk , "dedim kendi kendime her yanim simsicak oldu bir anda verilmis sadakam varmis.
merak ettigim motor neden tekrar gidis yönüne dogru düzeldi?
neden sag tarafima geldi motor neden sol degil? o anki dengeyle alakalidir heralde ama gene de merak ettim baska bir sebebei olabilir mi diye
Motorun düzelmesinde hizin azalmasinin ve motoru istop etmemin ne kadar etkisi var acaba ?
acaba abs olsa olay daha farkli mi gelisirdi?
bir bilen anlatsin bir zahmet ,
özellikle islak zeminde frenleme alistirmasi yapmak istiyorum ama motoru da devirmek istemiyorum, bu yüzden ilk firsatta ADAC nin güvenli sürüs egitimlerine katilmaya karar verdim...
Tarih: 03.09.2007 - 23:54 Mesaj konusu:
abs olsa bu durumun yaşanma ihtimali biraz daha düşük olurdu çünkü lastik kilitleme durumu olmazdı lastik döneceği için tehlike arz etmezdi die düşünüyorum... belkide 2. kez baba olmanın heycanından dolayı frene yavaş bastığını sanıyor olabilirsin
bu arada allah analı babalı büyütsün...
Spedy_burak;
yanilmiyorsam baslangic hizim 40km/h idi hafif gaz acip gectim öne o sirada kisa bir süre icin 60 a cikmis olayim ama arac arkamda kalinca zaten gazi kestim.sonrasi bayagi bir kaydim tekerlek yavas yavas sag yanima geldi, düz dengede tuttum , bir kic hareketi yaptim mi da düzeldi bilmiyorum.
Shadowmania;
belki de düsündügümden fazla fren basinci uygulamisimdir, ama zaten temkinli gidiyordum, buna ragmen kilitlemeyi basardim
hayir duan icin sagol amin diyorum
_________________ 13
En son Stromer tarafından 04.09.2007 - 00:05 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Tarih: 04.09.2007 - 00:05 Mesaj konusu:
ya sen o heyecanla ne frene yaptıın baskının ne de hızının farkındasındır bence.işte motor kullanırken giyilen ayakkabı bu yüzden önemli.benimde başıma geldi.bi gün kalın tabanlı bot giyim dedim fiyakalı olsun die ama freni ayanın altında hissedemeyince pek fiyakalı olmuyo:D allah analı babalı büyütsün inşallah.kızmı erkekmi?fotoraflarını koy da bi maaşallah diyelim ya!
Stromer, ALLAH analı babalı büyütsün çocuğunu......
birde geçmiş olsun diyorum dediğin gibi hızdaysan çok uzun mesafede durmuşsun ama bence biraz daha fazlaydır hızın,o heyecenla hissetmemişsindir....... _________________ motorcu_haso2146@hotmail.com
motor: cbr125r repsol(SATILIKTIR)
ALLAH ANALI BABALI BÜYÜTSÜN UFAKLIGI BAK DOGOŞU BİLE SANA MUSUBETLERDEN KORUYOR GÖRECEGİN DAHA COK GÜZEL GÜNLERİN VAR BEBEYİNLE ALLAH KORUSUN BAŞLARINDAN EKSİK ETMESİN
Sagolun arkadaslar , sari cizgi boyunca kaydim, fotoda durdugum nokta diye isaretledigim yere 3.viteste debriyaj cekili, motor calismaz halde ,birakarak gittim iyice yavaslayinca o noktada durup kaldirima ciktim. durdugum nokta dedigim yere kadar kaymadim, sari cizgi boyunca kaydim arka kisim yanima geldi ve tekrar düzeldi.
Bebisim kiz, adi Ela ama izin verirseniz foto koymayayim... _________________ 13
En son Stromer tarafından 04.09.2007 - 01:26 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Tarih: 04.09.2007 - 01:02 Mesaj konusu:
Stromer, arka fren ile beraber vites düşürdüysen arka tekerin kitlenmesi muhtemeldir. Yoksa hafif frene dokunma ile arka tekerin kitlenecek motoru almanyada satmazlar.
gözün aydın,geçmiş olsun .zaten motor o yönde ve ivmeyle gidiyordu sizin frene biras basmanız tekerleğin kitleyip yana gelmasine sebep oldu fereni bırakmnız motoru zaten gittiği yönde gitmesine olanak verdi arka toplandı ve motor düzeldi, _________________
ryangt :
motora dogru dürüst baslamadim ki birakayim ,
hala 6000 km yi dolduramadik , 2005 sonundan beri motor bende 2 3 yilda 5000küsür km yapmisim ,
Alptoker arka fren le beraber vites düsürmedim ama olayi söyle bir tekrar gözden gecirdim
Slayer2694' ün yazdiklari dogru olabilir, cizme faktörü:
bir gün önce spor ayakkabi ile motor kullanmistim , dün ise motor cizmelerim ayagimdaydi belki bu yüzden istedigimden daha fazla frene basinc uygulamis olabilirim ama yerler acaip kaygandi.
ikinci olarak arka freni bir müddet basili tuttum hemen birakmadim ön freni zaten arka kaymaya baslayinca biraktim, bu arada motor istop etmisti sonra yavaslamaya baslayinca arka hafif düzeldi bende arka freni zaten motor istop ettiginden yavasca biraktim teker dönmeye basladi ,bu sirada hafif yan olsamda kaygan zemin bu kez düzelmeme yardim etti belki bu yüzden yirttim , kim bilir.
görüsleriniz ve bebisime hayir dua ve temennileriniz icin tesekkürler , _________________ 13
BENCEDE SEN O HEYCANLA FRENE FAZLA BASINÇ UYGULAMIŞSINDIR BU GİBİ DURUMLARDA FRENİ ELİNDEN BİR KERETTE ÇEKERSEN MOTOR YALPALAR. FRENİ BIRAKMA SAĞA YATTIYSA MOTOR SAĞ TARAFA DOĞRU YÜKLEN VE ARADA UFAK KIÇ HAREKETİ YAP...
ALLAH ANALI BABALI BÜYÜTSÜN... !!! GEÇMİŞ OLSUN !!!
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız