Yeni eğitim dönemi başlarken Rabbit ablaya destek amaclı bu proje aklıma geldi. Şu anda şehir dışında olduğun ve leptopun şarzının bitmek üzere olduğundan sadece kopyala yapıştır yapabilirim kusura bakmaın daha sonra geniş geniş anlatırım ama sitede zaten herşey anlaşılıyor
Burası Diyarbakır' ın Eğil kazası içinden geçen Dicle Barajı. Bu gördükleriniz de öğrenci servisleri. Boş ve dolu halleri ile karşınızda. Farkındaysanız bu serviste emniyet kemeri takma ve hostes bulundurma mecburiyeti yok. Fotoğraflar 45 gün evvel çekildi, yani havalar daha soğumadan. 2005 yılının bu muhteşem servis aracı, teknolojinin en son imkanlarından faydalanıyor.
Sekiz tane kamyon iç lastiğinin iplerle birbirine bağlanmış ve üzerlerine tahta parçaları yine iplerle monte edilmiş. Öğrenciler karda kışta bu teknoloji harikasıyla (buna sal veya kayık diyorlar) okullarından çıkıp, barajın karşı yakasındaki köylerine gidiyorlar.
Sal sahibi fotoğraf çekmemize engel olmak istedi ama beceremedi. Fotoğraf yayınlanırsa işine mani olunacağından korkuyordu. Ama bu salın ve salcının kutsal görevinin alternatifi henüz dünya üzerinde yok. Uygun teknolojinin henüz bulunamamış olması nedeniyle, bu çağdaş durumun uzun bir süre daha aynen böyle devam edeceği söyleniyor...
bu site, kardeşten kardeşe uzanan gönül birliği sitesidir... Hiç bir dernek ve de vakıfla ilişkisi yoktur. Okullu kardeşlerimizi desteklemeyi amaçlayan tek kişilik sivil harekettir…Onlara yardım değil, hediye yolluyorsunuz....Küçük kardeşleriniz, gönüllüler tarafından ihtiyaç sahibi öğrenciler arasından, titizlikle seçilip listelere yazılıyor. Hediyelerinizi abartmayın, sık sık yollayın. Bir defter, bir kalem, bir mont bir bot dünyalara bedel... Kardeşlerinize eğitim öğretim hayatı boyunca destek olmaya, onlarla sonuna kadar el ele yürümeye karar verin... Eğer bunu yapamayacaksanız kardeş seçmeyin... Bu çocuklar bizim, Türkiye’mizin çocukları... ONLARI HİÇ UNUTMAYIN... Mutlaka mektup yazın . Kardeşinize sevginizi yollayın... Kişiliklerini geliştirin... Yolumuz, önderimiz ATATÜRK'ümüzün yolu. Doğudan batıya, kuzeyden güneye tek vücut olmanın yolu. Yolumuz açık olsun.
İLK YAPILACAKLAR…
Lütfen önce kardeşinizle temas kurun. Öğretmeni ile konuşun. Mektup yazın kendinizi anlatın, oda size kendisini anlatsın.Böylece kardeşiniz sanaldan gerçeğe dönüşsün.Mektup, onların okuyup/yazmalarını geliştiriyor.Yolladığınız kitapların özetini isteyin.Düzeltmeleri yapıp tekrar onlara yollayın.Mektubunuza bir defter bir de kalem ilave edin.Bütçenizi sarsmayın.Bir çocuğa yılda harcayacağınız 200 YTL onu kurtarır.Bahşiş olarak dağıttığımız,ya da otoparkçılara verdiklerimizi düşünün...Mektuplarınız ve hediyeleriniz onlara insan olduklarını,arandıklarını ve sevildiklerini gösterecek.Kişilikleri gelişecek, ufukları açılacak,yaşama sevinci verecek.Kısacası bir çocuğumuzu yoktan var edeceksiniz.Topluma kazandıracaksınız.Ama inanın bana,sizler daha çok kazanacaksınız.Bir gün, seçtiğiniz kardeşlerimizden biri, bizleri arayıp "Ben de kardeşimi seçtim." dediğinde, hedefimize ulaşacağız.
Kayıt: Oct 28, 2005 Mesajlar: 214 Nereden: 35..½..Karşıyaka....!!
Tarih: 06.09.2007 - 01:30 Mesaj konusu:
betin,
Bana teşekkür etmen gerek yok sadece aklım geldi sizlerle paylaşmak istedim.
Kim ola bunu paylaşır. Ben sadece böyle böyle birşey var insanların dikkatini çekmek istedim.
benim adıyamanda bir kardeşim var 2005 kasımından beri.
Ve inşallah hakkarideki 37 kardeş bekliyen çocuklarımızda hepsi MD den olan abiler ablalar kazanır...
Kayıt: Mar 16, 2006 Mesajlar: 1280 Nereden: ''YOLDAKİ GÖLGESİZLERDEN''
Tarih: 06.09.2007 - 12:16 Mesaj konusu:
RedStar, ayakta alkışlıyorum abi diyarbakırda yaşadiğim için bu gibi olumsuzluklar çok var inşallah yardımcı ola biliriz onlara ALLAH razı olsun senden böyle bir konuya el attiğin için saygılar herkese _________________ www.diyarmotor.com
Tarih: 06.09.2007 - 23:17 Mesaj konusu:
tebrik ediyorum duyarlı olup alkışlarımızla kalmayıp destek olma dileklerimle _________________ Plakasından belli 46'lık işte!!!
2006 CBR 600 RR PowerCommander & DynojetKit & Full Akrapovic
------iStAnBuL------
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız