Tarih: 07.09.2007 - 23:10 Mesaj konusu: başlangıç için en500 kawasaki olabilirmi
arkadaşlar uzun zamandan beri motor kullanıyorum ama vitessiz olarak yani scooter tarzı çok kullandım
direk bir EN500 alsam sizce üstesinden gelebilirmiyim çokta güzel bir motor gibi geliyor almak istedigim model 96-98 arası nasıl sizce sorun çıkartıyormu bu modeller başım agrırmı sizce
Tarih: 07.09.2007 - 23:32 Mesaj konusu:
Sonuçta 2 teker üzerinde gidebiliyorsan ve de vites debriyaj kombinasyonunu biliyorsan sorun olmaz.
Model olarakta 10 yaşında motosiklet alacaksın neredeyse, çok iyi incele mutlaka bir bilenle birlikte al. Bu yaştaki bir motosikletin başını ağrıtma olasılığı yüksek... _________________
Kayıt: Aug 26, 2005 Mesajlar: 1986 Nereden: KARŞIYAKA/İZMİR
Tarih: 07.09.2007 - 23:46 Mesaj konusu:
EN500 kıyak motordur.. arkadaşın dediği gibi 10 yaşında birini alacaksan, ne yaparsan yap ekmeğini yemiş olacaktır. Bari bakımlısını al da daha az masraf et.. Bir yandan da tamircilere abone olacağından, motosiklet hakkında derin bilgilere sahip olacaksın demektir. Bir nevi eğitim işte.. Bu arada kullanmaya başladığında aşama aşama git ve kapasiteni aşan hareketlerden kaçın derim. Öğrendikçe ilerle, emin olmadan diğer basamağa atlama.. Hadi hayırlı olsun.. _________________ GÖZLERİME BAK, MOTORCU OLDUĞUMU ANLARSIN... VEE MOTORCULUK MOTORDA DEĞİL MOTORCUDADIR....
Kayıt: Nov 30, 2005 Mesajlar: 557 Nereden: Kuşadası/İstanbul
Tarih: 13.09.2007 - 23:48 Mesaj konusu:
Sana 2004 model EN 500 vereyim. Kendi motorumu: http://www.sahibinden.com/displayitem.php?a=4688439 EN 500 güzel motordur. Eğlencelidir. Eğer vites- debrriyaj kombinasyonunu biliyorsan (motora iyice alışana kadar gaza gelmiyeceksen) kullanabilirsin. 2. el alırken km'ye aldanma. Çünkü 98-97 model bi motorun km'si 20.000 civarı olamaz. (ben 5 ayda 15.000 km yaptım 10 seneyi sen düşün. Hadi ben çok biniyorum az binse de o kadar olamaz.) Motoru mümkünse bi ustaya baktır almadan önce kazası belası varmı bi baksın. _________________ Yamaha FZ 6 (98 hp)
Arkadaşım ben derimki git ikinci el bir ybr al ortalama 2000 ytl satarken en fazla 1700 e geri satarsın aradaki 300 lira ya dersinki ben direksiyon dersi aldım hem kafan rahat olur hemde bol bol yol yaparsın çok az yakıyor yaklaşık kilometrede 90kuruş inan ondan daha iyi bir hoca bulamazsın.
Kayıt: Nov 30, 2003 Mesajlar: 555 Nereden: İzmir - Otoban Samurai
Tarih: 14.09.2007 - 01:32 Mesaj konusu:
Bence de uygun bir makina alacaktır...
500 cc ; motoru tanıyana kadar gaza gelmediği sürece sorun çıkarmayacaktır...
125 liklere de gerek yok bence...
1-2 ay sonra zaten beğenmeyip satacak...
(alım satım açıktan 250 +250 = 500 ytl ve boşa masraf)
Saygılar _________________ "Kendinizi Cesurca Gösterin! Trafikte Farkettirin! Yaşamanız Sadece Buna Bağlıdır! (Kask ;korunması gereken bir kafayı korumalıdır...)"
kesinlikle haklısın. Ben enfazla 2 ay veriyorum hatta vitessiz motor kullandığı için aynıymış bile diyebilir benim tek dikkat çekmek istediğim şey 1 kesinlikle gaza gelecek (hayır diyen yalan söyler) 2. el ayak kombinasyonu yani debriyaj arka ve ön fren kullanımını çok daha rahat öğrenecek ve vitesli motorla nasıl durulur kompresör diyeyim en önemlisi bunu öğrenecek. Birde şu varki eğer at binmek için eğitim almaya gidersen seni en önce yaşlı bir atla gezdirmeye başlatırlar. nedeni at senin isteklerine hemen cevap vermesinki refleksleri zayıf olsunki hata yapma. bence bunları öğrenmesi için 500 ytl çok deği.125 cc yi 2 ay kullansın sonra neye istiyorsa ona binsin tabi bunlar tamamen benim düşüncelerim.
Tarih: 14.09.2007 - 08:06 Mesaj konusu:
ManyakMakineci demiş ki:
en500 bnce o kdr güzel bi motor deil kardeşim başlangıç için hyosung gt250r da ii motordur onuda düşünebilirsin
Sebep..? Neden En500 o kadar güzel bir motor değil. Neden Hyosung GT250R öneriyosun, kendi motorun olduğu içinmi.
Bırakın kardeşim artık bu zihniyeti, bırakın takım tutar gibi marka bağımlılıklarını _________________
Tarih: 14.09.2007 - 08:53 Mesaj konusu:
Ben cruiser tipi motor da yüksek cc nin önemi olduğunu düşünmüyorum. Hani derler ya aman yüksek cc ile başlama diye. EN 500 ile başlayabilirsin. Kimisi demiş gaza gelme falan diye ama zaten motorun cürümü belli.
ManyakMakineci, Arkadaş cruiser tipi motorlara başlamak istiyor galiba. GT250R ı napsın. Cruiser tipi motora başlamak için 500cc iyidir. Zaten 500 cc nin altında çin motoru alabilirsin cruiser tipinde. Onu da tavsiye etmem motor temizse al başla yavaş yavaş. _________________ Satılık Alpinestars SP-1 Eldiven (Sıfır)
www.sahibinden.com/alpinestars_sp-1_eldivenWQQaXQQ10600068WQQpXQQdisplayitem
Satılık Shoei XR-1000
http://www.sahibinden.com/shoei_xr-1000_diabolicWQQaXQQ11344912WQQpXQQdisplayitem
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız