Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - Bir çocuğun gözünden Türkiye'de motosiklet sürücüsü olmak...

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

Bir çocuğun gözünden Türkiye'de motosiklet sürücüsü olmak...

Bir çocuğun gözünden Türkiye'de motosiklet sürücüsü olmak...

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar
Ante
Photographer
Photographer

Nereden: Kripton

MesajTarih: 10.09.2007 - 21:06    Mesaj konusu: Bir çocuğun gözünden Türkiye'de motosiklet sürücüsü olmak... Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Aylardır forum da gün geçmiyorki bir kaza haberi olmasın... Kimileri tanıdığımız, canımız ciğerimiz dediğimiz

insanlar, kimileri bu sanal ortamda mesajlarından tanıyıp sevdiğimiz, saydığımız motosikletciler.... Kimiz

zamanda bir gazete köşesinde haber olmuş bir kaza aktarılıyor, kimsenin adını bilmediği, tanımadığı...

Her kaza sonrasında aynı hikaye yaşanıyor Rahmet dilemeler, yeter artık bitsin demeler, "dörttekere" edilen

lanetler... Bitiyor mu? Elbette biliyoruz ki bitmiyor, bitmeyecek...

Daha önce bir yazımda yazmıştım... Bitmemesinin kaynağı da eğitimsizlik... Cumhuriyet'in ilk yılları hariç hiç

bir iktidar halkın bilinçlenmesini, iyi eğitim almasını istememiştir... Cahil bir kitleyi yönetmek varken kim

karşısında her dediğini, her yaptığını sorgulayan, yorum yapan fikir geliştiren bir halk ister ki... O yüzden

değinmek istediğim bu değil... Bunu kanayan yara bizimle birlikte devam edecek gidecek umut torunlarımıza

artık....

Yeri gelmişken şuna da değineyim "Dörtteker", "dörtteker" deyip duruluyor... Arkadaşlar söyler misiniz o dört

veya çokteker araçlar sabahları garajdan kendileri mi çıkıyor? Benzinliğe gidip "fulle" mi diyor? Sonra yollara

dökülüp ikiteker avına mı çıkıyor? O araçları kullananlar biz motosiklet kullanıcılarının bir şekilde arkadaşı,

ahbabı, annesi, babası, eşi, kardeşi, çocuğu değil mi? Sizleri bilmem ama ben motosiklet üzerinde doğmadım.

250-300 bin km'lik otomobil tecrübem var ama motosiklet tecrübem daha 2 yılda yaklaşık yarısı şehirlerarası yol

olmak üzere 32 bin kusur km... Bu sitedeki bir çok insana göre çocuk sayılırım motosiklet konusunda...

Bunları neden yazıyorum...

http://www.motordelisi.com/ftopict-53708-.html

Biraz da bu başlık etken oldu... Ben çocuğun gözünden trafikte motosiklet kullanıcısı nasıl olmalı yazmak

istedim başlığı okuyunca...

Öncelikli bu sitede herkesin kabul edeceği bir şey diyeyim: motosiklet kullanıyorsak biz otoban üzerindeki en zayıf sürücüyüz. (otoban-yaya ve bisikletli giremez)

Ardından kendi görüşümü yazayım bunu ister kabul edersiniz ister etmezsiniz: bana göre Türkiye'de Trafik kuralları az çok vardır ama uygulaması yoktur. Bırakın sürücüleri yerine göre trafik polisleri bile bazı kuralları bilmez... Kısacası bana göre Türkiye'de trafik biraz gücü yetene göre çalışır. O yüzden Türkiye'de kaza istatistiklerine bakarsanız "Yol hatası" diye bir kusur göremezsiniz. Çünkü kimsenin Karayollarına gücü yetmez. Zamanında bir iki avukat bu konuda karayollarını mahkemeye vermiştir ama sonuç nafiledir.

Sonra otobandaki güçlüler gelir... Şimdi sorarım size otobanda gidiyorsunuz adamın biri sizi sıkıştırdı... Kızdınız el kol işaretleri hatta "aynasını indirme" - sağolsunlar bazı büyüklerimiz bunu bir övünç kaynağı olarak görüp anlatırlar bol bol biz çocuklarında canı çeker, çocukluk ya işte- peki bu adam size bir tampon dokundursa hafifçe kim bu işten zararlı çıkar? Race'cilerin hemen "tabi yakalayabilirse dediklerini" duyar gibiyim... Geldik gene aynı konuya gücü gücü yetene işte...

Bu ülkede arkadan selektör yaptı diye tabanca çekilip adam vurulmuştur...

Uzatmayayım dağıldı da biraz -günün yorgunluğu- Haklı olabiliriz... Ama haklılığımızı arayacak kadar güçlü değiliz motosiklet üzerinde... O yüzden bu ülkede motosiklet kullanmak istiyorsak nacizane görüşüm "yol benim hakkım" deyip körlemesine dalmayın bir yerlere... Yavaşlamaktan, yol vermekten, sakin motosiklet kullanmaktan kimseye bir zarar gelmez. Bir de kişisel görüşümdür akan bir trafikte akış hızının üzerinde seyir etmek (çok az da olsa) kesinlikle bu ülkede daha güvenli...

Ainesi iştir insanın, lafına bakılmaz!
Başa dön
Ante Çevrimdışı Ante Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
choconut
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: bursa

MesajTarih: 10.09.2007 - 21:27    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Ante, gerçekten çok güzel konulara değinmişsin abi,ama galiba biz bu ülkede illaki bişey başımıza gelmeden akıllanmıyoruz..trafik hızından üzerinde seyretmek konusunda sana katılıyorum ama malesef motosikletleri o kadar güçlü olmayan insanlar yollarda en kenara itilip kalıyo..özellikle kamyon ve tır sürücülerinin daha fazla bizlere dikkat etmesi lazım..
banistercaq
Haber Editörü
Haber Editörü

Nereden: Bahçesehir/Istanbul

MesajTarih: 10.09.2007 - 21:40    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Ante kesinlikle türkiye de yaşamanın altın kuralı bu olsa gerek türkiye de herşey gücü yetene göre işliyor. Motosiklet kullandığımız zamanlarda gerektiği durumlarda ayıya dayı demeliyiz malesef Üzgünüm
Başa dön
banistercaq Çevrimdışı banistercaq Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
HakanDincer
Site Admin
Site Admin

Nereden: İzmir

MesajTarih: 10.09.2007 - 21:42    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Halil süper yazmışsın..Hakikaten okunası bir yazı..
Bu arada MD KÖŞE YAZARLARI bölümü aktif oldu ..Bu ve benzeri yazıları ayda 1-2 yazabilirsen senide KÖŞE YAZARLARI bölümünde görmek isterim..
Bana PM le durumu bildir..
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Ümraniye / İST

MesajTarih: 10.09.2007 - 21:43    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

çok güzel ve doğru bir yazı abicim OK bende bişeyler söylemek isterim motorsiklet kullanır iken kendimi otomobil kullandıgımdan daha güvende hissediyorum. kontrolü daha kolay geliyor küçük ve herşey gözünün önünde gaz açıp kesme olayı zaten anında görüntü 125 cc ybr bile BMW M3 gibi 3000 cc lik otomobile göre daha çabuk tepki veriyor gaz hareketine. altını çizerek sölüyorum daha kontrollü hızlanıyor ve yavaşlıyor kimse demesin m3 250 km hız deviriyor. uzun vadede abanınca deviriyor o hızı düşük ve anlık olaylarda koca kasanın kıçı kalkmıyor yaşadık gördük. OK yaşanan kazalarda otomobil motorsiklet ve yolda aranıcak kusurlar çok az geliyor bana. birçok uyarı levhasıda bunu sölüyor. ne vakit şileye gitsem bir motorsiklet enkazı görüyorum asvaltdan çıkmış agaçlık tepeyi yarılamış dumanlar tütüyor hemen 100 m arkasında keskin viraja dikkat işareti. yani demek istedigim kullanıcının kendini kontrol etmesi en önemli etken. ne çok yavaş sakin git nede solu kapayıp yardır. o an insiyatif nasıl uygun ise onu kullan egitim almadan yola çıkma full koruma ve bakımlı motorsikletin ile güvenle seyret. üstüne bir helikopter düşerse bu ilahi adaletir sorumlu aramaya gerek kalmaz.

herşey kişinin kendisinde biter ben 3 kez hafif motor kazası geçirdim hepsinde kafamda etraflıca canlandırınca benimde hatalarım oldugunu görüyorum Beğenmedim

egitim - dikkat - full koruma - ecel OK

sıralama şaşmasın yeter Çok gülüyorum
seker_portakali
Moderatör
Moderatör

Nereden: Gaziantepin sol üst kösesinden...

MesajTarih: 10.09.2007 - 22:33    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

abicim öyle güzel bi konuya değinmişsin ve öyle güzel ifade etmişsin ki,ellerine sağlık..umarım okuyan herkes gerekli dersi çıkaracaktır kendi için...

benimde bu sitede yazmayı ve görmeyi hiç sevmediğim kaza topicleridir...ama bence bizimde bu konuda yanlışlarımız var,tabi motor tutkunu dolu bi sitede hatalı herzaman karşıdaki oluyo ve bizde ister istemez biraz yanlı davranıyoruz...

kaskı ve korumalıkları olmadaan yola çıkan motor kaza yapar,hatalı karşıdakidir,trafiğin çook yoğun olduğu yollarda hız yaparak ilerler,kaza yapar,hata karşıdakinindir,araçlarının arasına gereğinden fazla girerek yolu ve zamanı kısaltmaya çalışır,kaza yapar,hata karşıdakinindir...bizde pek nedene bakmadan hemen sonuca odaklanıyoruz ve hemen taraflı davranıp karşıdakini suçlu buluyor ve binbir tane kötü laf söylüyoruz...

2 teker yada 4 teker bişey farketmez,sonuçta hepsi insan yapımı malzemeler...kişileri bu araçlar öldürmüyo,araçları kullanan bilinçsiz sürücüler öldürüyoo...

tabiki en başta eğitim,daha sonra koruma(ki bence bunun hiç bir bahanesi olamaz),ondan sonra nerde nasıl ve hangi hızla gitmesini bilen bir bilinç...bunların hepsi kişide olduktan sonra gerisi Allah'a havale etmek düşer....

neyseki bence MD gibi siteler sayesinde bilinçi sürücü sayısı artıyo,umarım her seferinde gerekli ders alınır ve yolda herkes birbirine hak ettiği saygıyı gösterir...
Deli ol,aşık olma!Delilik şüphesiz akılsızlıktan iyidir.Delilik var olmuş bir zekanın yok oluşudur,aptallık var olmamış bir zekanın var olmamaya devam edişir.Deliliğin hiç olmazsa mazisi şanlı,aptallığın şerefli bir tarihi bile yok![/b:7eeab
Başa dön
seker_portakali Çevrimdışı seker_portakali Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
society
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 10.09.2007 - 22:38    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Çok güzel yazı olmuş elinize sağlık Alkışlıyorum
society Çevrimdışı society Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
_ToLGa_
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Ankara/Ümitköy

MesajTarih: 10.09.2007 - 22:41    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Eline sağlık sonuna kadar okudum..Güzel bir yazı olmuş gerçekten buraya kelimelerle aktaramadım duygularımı ama anladın sanırım...

Türkiyede motorsiklet sürerken kendimizi bir hayalet gibi düşünüp kimsenin bizi görmediğini düşünüp motor sürdügümüz sürece daha fazla yaşarız... Bravo

[b] --Sinan Sofuoğlu Hiç Unutulmayacaksın Kalbimizdesin..-- [/b] Üzgünüm
Başa dön
_ToLGa_ Çevrimdışı _ToLGa_ Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
oskyy
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: izmir

MesajTarih: 10.09.2007 - 22:54    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

süper
Başa dön
oskyy Çevrimdışı oskyy Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
sfm2
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: antalya

MesajTarih: 10.09.2007 - 23:01    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

cok güzel deyınmıssın Bravo
cadde_seytani06
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: başkent/ angara MD

MesajTarih: 10.09.2007 - 23:09    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

yazılanların her kelimesine katılıyorum ben bu siteye üye olmadan önce asla kask takmazdım burda gördüklerim ve öğrendiklerim sayesinde sürekli kendimi geliştirdim kaskı çıkarınca rahatsız olur hala bile geldim kendi hata yapacağımdan çok karşı tarafın yapacağı hataları tahmin ediyorum artık. sürekli sol şeritte redlinede gitmekten çok artık uygun şeritte normal hızlarda gitmek daha mantıklı geliyor yeşil yanarken tam gaz gecerken şimdilerde yol boş olsa bile hız kesiyorum

mutlaka hatalarım vardır hatta çoktur ama eskiye nazaran hiç hatam yok sayılır

DD nin yazılarından yola çıkarak bildiklerimi hatırladım eksiklerimi tamamladım

ilk motor kullandığım zamanlarda yürüsün yeterli diyordum şimdi aynasız sinyalsiz kornasız farsız kasksız motora binmiyorum Bravo

ben kendimi olabildiğim kadar geliştirdim ve devam ediyorum ben yapabiliyosam herkes yapabilir değilmi ?

herşeyin başı eğitim Göz kırpıyorum

ankaranın gururu motorcu grubu
Başa dön
cadde_seytani06 Çevrimdışı cadde_seytani06 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL Tüm saatler GMT +2 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.14 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal