Kayıt: Oct 01, 2004 Mesajlar: 186 Nereden: Ankara - Çayyolu
Tarih: 11.09.2007 - 13:47 Mesaj konusu: Kaza haberlerinin bize faydası var mı ?
Sitemize üye olmayan, (bu bir anlamda bilinçli motorcu olmayan manasına da geliyor bence), tanımadığımız kasksız, sarhoş, korumasız vs. motor kullanan ve kaza geçirerek vefat eden motsiklet sürücülerinin ölüm haberlerini forumlara taşımamızın bir faydası var mı ? Tartışılması bakımından yazıyorum. Faydası varsa devam edelim. Yoksa niye yazılıyor? Bende sadece moral bozukluğuna sebep oluyor. Artısı eş ve dostlarımızın bizler için duydukları kaygıyı körüklüyor. Bence motor kullanmak zaten yeterince dikkat gerektiren bir olay. Adrenalin eksik olmuyor. Zihnin meşgul olmaması da lazım. Dolayısıyla bu haberlerin bize faydası var mı yok mu ? _________________ cbf500
dostum tam yerinde bi topic açmışsn dogru sölüyosun sadece morelimiz bozuyo daha motora binmemiş sadece motor sevdalı üyelerimiz arkdaslarımızda motordan soguyo eline saglı
Tarih: 11.09.2007 - 14:04 Mesaj konusu:
sitedeki herhangi birisi (kimseye göstermesin tabi bunu ama) eşinin, dostunun, arkadaşının, akrabasının belki haberini burdan alabilir..
bunun dışında her bir kaza haberi, sınırı aşmaya yakın olduğum zamanlarda, moral bozmaktan çok, daha da dikkatli ol oğlum dedirtiyor kendime..
bilmiyorum ben böyle düşünüyorum.. _________________ - t e a m g e r i l l a - r @ m b o-
er 6n black
savasarno@hotmail.com
Gsm : 0532 7373698
sonuçta bu bi motosiklet sitesi.. ölen kim olursa olsun iki teker üstünde ölüyor ve buda haber oluyor.. bu kazalardan dersler çıkartıyoruz.. bu zamana kadar 10 larca kaza gördük arkadaşlarımızı kaybettik.. ama biz bu sevdadan vazgeçmedik.. çünkü tutkumuz bu insanlar tutkularını yaşamadığı sürece hayatın tadını çıkartabilirmi sizce ? _________________
Tarih: 11.09.2007 - 15:10 Mesaj konusu:
Ya kaza haberleri olsun tabiki ama bi kaza haberi yayınlandığı zaman altına sayfalarca başı sağolsun mekanı cennet olsun Allah ailesine sabır versin falan filan gibi sadece bu cümleleri içeren cevaplar yazılmasın herkez iyi dilekleri içinden geçirsin o haberin altında yazanlar kişiyi tanıyan veya ne bileyim kazaya tanık olan birileri falan varsa onlar yazsın sadece, sayfalarca kazadan haber bilgi almak için başsağlığı msjlarını okumak gerçekten bazen çok sıkıcı oluyor.... ( Kanımca )
Büyük Harf Bağırmak Anlamına Geliyor.Lütfen yazılarımızı küçük harf ile yazalım.
bencede biraz sıkıcı ama ne yazıkki hayat süprizlerden ibaret bize hertürlü oyun oynuyor onun için ağlasakta üzülsekte muhakkak biraz daha kendimize çekidüzen vermemiz gerekir diye düşünüyorum... _________________ Ben deli değil Zı,rr deliyim... 0 rh (+)
Tarih: 11.09.2007 - 15:29 Mesaj konusu:
tektekerr1, sonuna kadar katılıyorum..
bir cok kişi de sadece mesaj sayısı artsın diye bu tip topiklere atlayıp mj atıyor..
en yakın geçenler de çıkmıştı karşımıza..
adam geçen sene kaza yapmış, o zaman topik açılmış, herkes geçmiş olsun dileklerini yazmış o tarihte..
ardından iyleşmiş, hiç bir hasarı kalmamış vücudunda, belki yeniden motora binmeye başlamış, belki araba almış neyse.. çıkıyor birisi olayın tarihine bile bakmadan sadece mesaj sayısı yükselsin diye topiğe yazı yazıyor, üzerinden yıl geçtikten sonra.. olay unutuldu gitti bittii.... geçen geçtii zaten... ne geçmiş olsunu??
gerekli bilgiyi ulaşabilmek için çöplüğe dönen topikte aran dur sonra _________________ - t e a m g e r i l l a - r @ m b o-
er 6n black
savasarno@hotmail.com
Gsm : 0532 7373698
Ya kaza haberleri olsun tabiki ama bi kaza haberi yayınlandığı zaman altına sayfalarca başı sağolsun mekanı cennet olsun Allah ailesine sabır versin falan filan gibi sadece bu cümleleri içeren cevaplar yazılmasın herkez iyi dilekleri içinden geçirsin o haberin altında yazanlar kişiyi tanıyan veya ne bileyim kazaya tanık olan birileri falan varsa onlar yazsın sadece, sayfalarca kazadan haber bilgi almak için başsağlığı msjlarını okumak gerçekten bazen çok sıkıcı oluyor.... ( Kanımca )
Dediklerine sonuna kadar katılıyorum.Geçen bi vefat olayında yazmışlar köprüde kaza tanıyan varmı diye,tam 7 sayfa aradım acaba birisi tanıyıp yazdımı,7 sayfa başsağlığı okudum.Bu gibi durumda insan oraya başsağlığı yazacağına içinden bir fatiha okusun.Çok saçma.........
Tarih: 11.09.2007 - 16:00 Mesaj konusu:
kesinlikle harika bir konu
valla bana özelbir soru değil ama benim kadar motor sevdalısı birini asla sogutamaz o kazalar bu sevda bizlerin iligine kadar işlemiş tabi ki dikkat dikkat dikkat ama biz motosiklet kullanırken dogabilecek sonuçlara hazırlıklıyız .... Ve istemeden de olsa alıştık
allah kimseye kaza bela vermesin
Bence de kaza , özellikle can kıyıplı kaza haberlerine sadece post sayısı artsın diye yazanlar çok fazla ...
Kaza haberlerinden herhangi bir ders çıkarabilmemiz için detay,yani kazanın sebebini kesinlikle biliyo olmamız gerekir...
Bazı şeyler yazılı kurallarla yürür bazı şeyler de yazılı olmayan kurallarla dewam eder , bence bizim de forum kuralları arasına dökemiyosak bile bazı kararlar alıp uygulamamız gerek ...
Mesela başsağlığı mesajları eğer başka bir yorum veya aydınlatıcı bilgi içermiyosa yazılmasa daha iyi olabilir ,
daha önce yorum yapan arkadaşlarımın da dediği gibi olayla ilgili bi haber , bi gelişme yakalayabilir miyiz derken 10 sayfa sadece taziye mesajı okuyoruz ...
Yani kaza haberleri olsun ama içinden ders alabileceğimiz nitelikte olabilecekse olsun ...
Amaç sadece bizi üzmek olmamalı , üzülürken ders alıp , kaskımızı önümüze koyup biz de düşünelim azcık ...
Kayıt: Aug 10, 2006 Mesajlar: 2217 Nereden: Ankara/Ümitköy
Tarih: 11.09.2007 - 18:11 Mesaj konusu:
Alıntı:
Aslında bu tür topiclerde üzgünlügümüzü dile getirmek için oraya başsagğlıgı vs. yazıyoruz ama yazmasak daha kolay bilgiye ulaşılabilir sanırım..Yani bende arkadaşın dediklerine.. _________________
[b] --Sinan Sofuoğlu Hiç Unutulmayacaksın Kalbimizdesin..-- [/b]
Kayıt: Aug 26, 2005 Mesajlar: 1986 Nereden: KARŞIYAKA/İZMİR
Tarih: 11.09.2007 - 18:54 Mesaj konusu:
Kaza haberleri motosiklete binmenin ciddiyetini ortaya koyan gerçeklerdir. İki tekeri ve bir motoru olan herşeye binen bazı arkadaşlar kendilerini MALKOÇOĞLU zannetmektedirler. Tabi sonra sinek gibi sağa sola yapıştıklarında da herkese örnek olmakta, ve diğerlerinin böyle yapmaması gerektiğini öğretmiş oluyorlar bir yerde.. Bu bakımdan bence kaza haberleri sitede yer alsın. _________________ GÖZLERİME BAK, MOTORCU OLDUĞUMU ANLARSIN... VEE MOTORCULUK MOTORDA DEĞİL MOTORCUDADIR....
Gazetelerde yayınlanması kötü oluyo örneğin benim annem ne zaman görse motosikletlerle olan kaza haberlerini bak gör diyo sen hala bunun peşinde koş diyo.
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız