Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - Motosikletle ilgili sorular-acemiden :)

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

Motosikletle ilgili sorular-acemiden :)

Motosikletle ilgili sorular-acemiden :)

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar
mazen
Yeni Üye
Yeni Üye

MesajTarih: 12.09.2007 - 19:29    Mesaj konusu: Motosikletle ilgili sorular-acemiden :) Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Selamlar;
Yıllardır çalıştığım yer ile yaşadığım yer yakındı ve işe gidip gelmem çok rahattı. Şimdi istanbulu bilenler için söylüyorum, samandıra'dan tuzla'ya işe gitmem gerekiyor. Ve istanbulda büyüdüğüm ve son trafik durumunu bildiğimden ne yapacağım diye kara kara düşünüyorum. Her halükarda motosiklete ilgim vardı ama bunu işe giderken de kullanabilirmiyim tecrübeli arkadaşlara danışayım istedim. aşağıdaki sorulara cevap verirseniz çok teşekkür ederim. ( Bu arada doğal olarak motosiklet kullanmayı iyice öğrenene kadar bu yolu araba ile gideceğim, hemen pat diye değil)
1) Bahsettiğim yolda çevreyolundan ve e-5 den gitmem gerekiyor. Kışın da motosikleti devamlı (tabii kar kış kıyamet harici ) kullanabilirmiyim ? kullanabilirsem, çok da tecrübeli olmayan biri için, kayma düşme riski çok mu yüksektir ?
2)Kışın deri mont ve pantolon giyersem bu soğuktan korunmak için yeterli midir ? ya da ille de belirli bir marka ve kalitede kıyafet mi gereklidir soğuktan korunma için ?
3) Bu yolu emniyetle gidebilmek için hangi tip motoru tavsiye edersiniz ?
teşekkür ederim..
Başa dön
mazen Çevrimdışı mazen Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
SRAD-HAN
Motordelisi
Motordelisi

Nereden: 35nci.OTOBAN TUGAY K.LIĞI..

MesajTarih: 12.09.2007 - 19:44    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

ilk olarak sunu söyleyim motorcu için KÖTÜ HAVA YOKTUR!! KÖTÜ KIYAFET vardır!! giyindiğin sürece uygun hava koşullarına göre hiç sorun olmaz. motor yetenek işidir yeteneklıysen kendini bilen bi adamsan gaza gelmezsen özellikle fazlla güçlü bi makina almazsan sorun yasamazsın bence!! çin malı motordan uzak dur bunuda ayrıca belirteyim!!motordan soğursun!! Bravo
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Ümraniye / İST

MesajTarih: 12.09.2007 - 19:52    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

mazen, hoş geldin öncelikle 2 taNE aynı başlıkdan açmışsın neyse canın saolsun. hergün günde bir kaç kez e-5 yolunu kullanıyorum. ah e-5 ah çok kişiye mezar oldu bu uzun düz yol Beğenmedim en az 10000 km tecrübe devirmeden bence çıkma OK üzme üzülme diyor şahsi görüşüm
asil38
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

Nereden: istanbul

MesajTarih: 12.09.2007 - 19:54    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

mazen kardeş.hiç vakit kaybetmeden.motoru al.
1.ben motor kullanmayı ve eskıden 125 honda.250 jawa,350 jawa 350hhh ve 251 mz kullandım.oraların soguda hiç ist a benzemez.cok serttir.buyüzden kayrım düşerim diye korkma.
görünen oki araba kullanıyorsun,yagmurda araba ne tepkı gösteriyorsa.motorda aynı.önemlı olan frene cok asılmamak.
2.ben yıne memleketımde yıllarca derimont kullandım,ama bu korumalı motor montunu ist da alınca bunca yıl derimont giymek iş değilmiş.piyasada 250-400 ytl mont cok iyi bir şekilde işini görür.bu hesaba ayrıca pantolonda eklemelisin.
3.ben şimdiye dek.bircok motor kullandım.suanda da 2 adet motorum var. yamaha yzfr1 ve honda titan.benzinden korkmazsan honda transalp dicem ama acemiysen 150 cc lik kaliteli ve viteslı makına alırsın ıslak yolda makınayı kopresöre düşürerek kontrollü yavaslarsın.
çoook ilerde güç ve hız istersen yamaha yzf r1 den şaşma. motorların şahı.
şimdiden hayırlı olsun. Bravo
Başa dön
asil38 Çevrimdışı asil38 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
mazen
Yeni Üye
Yeni Üye

MesajTarih: 12.09.2007 - 19:57    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

bilmediğim için soruyorum belki size komik gelebilir, ne tip bir motor alayım dediğimde merak ettiğim, kışın kullanmayı da düşündüğümden kayma, kontrolu kaybetme vb.. sorunları yaşatmayacak ne gibi bir model önerebilirsiniz ? (ucuzundan tabii ki Gülümsüyorum) Açıkçası, kazasız belasız, ağır ağır deneyim kazanayım diyorum.
bir de normal kış şartlarında- aşırı soğuk olmadığı zaman- herhangi bir kışlık kıyafet korur mu ? yoksa özel bir tavsiyeniz var mıdır ?
Başa dön
MeTiN_C
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: ist

MesajTarih: 12.09.2007 - 20:43    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

mazen demiş ki:
bilmediğim için soruyorum belki size komik gelebilir, ne tip bir motor alayım dediğimde merak ettiğim, kışın kullanmayı da düşündüğümden kayma, kontrolu kaybetme vb.. sorunları yaşatmayacak ne gibi bir model önerebilirsiniz ? (ucuzundan tabii ki Gülümsüyorum) Açıkçası, kazasız belasız, ağır ağır deneyim kazanayım diyorum.
bir de normal kış şartlarında- aşırı soğuk olmadığı zaman- herhangi bir kışlık kıyafet korur mu ? yoksa özel bir tavsiyeniz var mıdır ?

Ne kadar ucuz motor arıyosun ?

Herhangi bi kıyafete gelince de , herhangi bi kıyafet belki soguktan korur ama her kıyafet darbelerden ve sürtünmelerden aynı ölçüde korumaz...
Başa dön
MeTiN_C Çevrimdışı MeTiN_C Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
mazen
Yeni Üye
Yeni Üye

MesajTarih: 12.09.2007 - 21:04    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

markaları ve özelliklerini bilmediğimden -açıkçası honda vbleri bana çok çok büyük gelir şu an,acemi biri için- kanuni ye baktım, 2000-3000 ytl lik modelleri var. tabii, bu konuda tavsiyeniz çok makbul olacaktır. başka marka veya model mi dersiniz, veya alıyorsun bari biraz daha ver şunu al mı dersiniz ?
Başa dön
MeTiN_C
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: ist

MesajTarih: 12.09.2007 - 21:08    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Piyasayı takip ediyosan motor fiyatları düşmeye başladı ,

yagmurlar az daha sıklaşırsa daha da düşücek ...

Sezonu kaçırmışsın zaten , az daha bekle , uygun fiyata japon bişi al bence .
Başa dön
MeTiN_C Çevrimdışı MeTiN_C Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
leoparus
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: İstanbul-Üsk.

MesajTarih: 12.09.2007 - 21:35    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Cbf 150-250 işini görür.Çan çin çonlardan uzak dur.
Şehir içinde 1 ay bin gezilere katıl tecrüben olur iyi kötü, kendini yokla okeyse gazla işine git.
Saygılar.
Başa dön
leoparus Çevrimdışı leoparus Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
kivanckaplan
Moderatör
Moderatör

MesajTarih: 14.09.2007 - 08:56    Mesaj konusu: Re: Motosikletle ilgili sorular-acemiden :) Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

mazen demiş ki:

1) Bahsettiğim yolda çevreyolundan ve e-5 den gitmem gerekiyor. Kışın da motosikleti devamlı (tabii kar kış kıyamet harici ) kullanabilirmiyim ? kullanabilirsem, çok da tecrübeli olmayan biri için, kayma düşme riski çok mu yüksektir ?
2)Kışın deri mont ve pantolon giyersem bu soğuktan korunmak için yeterli midir ? ya da ille de belirli bir marka ve kalitede kıyafet mi gereklidir soğuktan korunma için ?
3) Bu yolu emniyetle gidebilmek için hangi tip motoru tavsiye edersiniz ?
teşekkür ederim..

1) Kışın da kullanırsınız. Hatta karda kışta bile. Düşme riski hep var ama kontrollü olduktan sonra, ve kaygan arazi koşulları üzerinde frenaj ve gaz dengesini kavradıktan sonra riskiniz azalır. Gene de eğitim almanızı tavsiye ediyorum.

2) Soğuktan korunma 2-3 senedir çok detaylı incelediğimiz konulardan. Kışın termal içlik (alt -üst), balaklava, kışlık eldiven, içlikli kışlık mont (deri de olabilir), pantalon, dizlik elzemlerdendir. evet giyinmeis biraz daha fazla sürüyor ama üşümüyorsunuz.

3) Yol için emniyetli derseniz Enduro derim ama tecrübenizin olmamasını göz önünde bulundurursak, CBF150, YBR125 veya ikinci el XL200 sizi mutlu edecektir. Sakın çin alma. 2000/3000'in varsa ikinci el japona yatır.

[/url]
Başa dön
kivanckaplan Çevrimdışı kivanckaplan Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
mucit
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Samsun

MesajTarih: 14.09.2007 - 10:11    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Arkadaşlara katılıyorum, ben de ybr125 arıyorum işe gidip gelmek için. Artık nasip.
Başa dön
mucit Çevrimdışı mucit Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL Tüm saatler GMT +2 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.15 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal