Tarih: 12.09.2007 - 21:21 Mesaj konusu: mondial 125 kt
slm arkadaslar ben 125 mondial kt alacam tavsıye edermısınız nasıldır ilk motorum olacak benı etkıleyen sadece dıs gorunusu yardımcı olursanız sevınırım
Dışını beyenmezsen sonra içinide beyenmesin diyerek konuya giriyorum.Arkadaşta vardı bindim bir kaç kez benzin göstergesi yok.Bu bence büyük bir eksiklik.Her seferinde ya motoru sallıyorsun veya koyduğun benzinle nekadar yol yaptığını hesaplıyorsun bu uzun süre sonra hafızanda tutamıyorsun ve bakkal defteri gibi bir defter yanında bulundurmak zorunda kalıyorsun.İkinci ise TİTREŞİM.Motoru iyi bakmasan mevcut olan titreşimi iki katına çıkarıyorsun.Yüksek devirde zırıltı yapıyor vidaları gevşete biliyor ve aynalar görüntü bozuluyor.Ben sana tavsiye etmem.Mondial 150 KN belki bu olabilir.Yinede sana kalmış bir şey ne alırsan al şimdiden hayırlı uğurlu olsun. _________________
Kayıt: Aug 01, 2006 Mesajlar: 1735 Nereden: Ümraniye / İST
Tarih: 12.09.2007 - 22:07 Mesaj konusu:
kt 125 hep hayal ettim bu motoru herzamanda aksilik oldu birtürlü alıp sahip olamadım şimdi bedeva verseler almam. küstüm _________________ PEŞMERGE SYTLE ...
dostum öncelikle sana mondialin teknik bilgilerini veriim 10000 kmden sonra motoru zayıflıyo bu her mondial için geçerli topraga gelmeyen bi motor hemen karbiratörünü eline alırsn ama mondiallerin arasında en saglam olanı o bence onun yerine daha ii motor almanı isterim çünki uzun kullanımlı bi motor diil sana tavsiyem çinden uzak dur yoksa çok sinir olursun hatta sinir ahstası olursn ugraşmakdan tamircileri zengin edersin baskada bi işe yaramaz kısacası alma sözüm meclis dışı mondial alanları ve mondiali olanlara laf sölemiyorum sadece motorla ilgili görüşüm ALMA
saol kardes pacası ucuz dıolar motor bozulsa bıle 100 ytl ye sıfır gıbı olur parca ucuz dıo bı bınıcı bana japon malı ne bulunur kı bunun fıatına ıkıncı el ?
Tarih: 15.09.2007 - 20:07 Mesaj konusu:
Alleanfang, hangisine bütçen yetiyorsa, hangisi hoşuna gidiyorsa onu al. Zevkini ve bütçeni en iyi sen bilirsin. Motosiklet dediğin tutkudur. Fazla sıkıştırmazsan, redline kullanmazsan, bakımını da yaparsan her makine her yola gelir. Şehirlerarası da yaparsın. Mobylette ile İstanbul Bodrum yapan ağabeylerimiz oldu. Okumak istersen http://www.motorium.com/ _________________ Who says to whom what, how can i know?
Tarih: 15.09.2007 - 23:29 Mesaj konusu:
Bence 125 kt bir commuterdir. Yani iş ve ihtiyaç için üretilmiş bir model. Motosikletini üzme, yağını zamanında değiştir, hızlı gidicem diye çok yüksek devirlerde sürme bir sorun yaşamazsın. Şimdiden hayırlı olsun. Daha önce de dedim ya, paşa göndün hangisini istiyorsa, bütçen hangisine el veriyorsa onu al. Motosiklet motosiklettir _________________ Who says to whom what, how can i know?
Kayıt: Jan 27, 2007 Mesajlar: 1363 Nereden: E5&TEM sol şeritten
Tarih: 15.09.2007 - 23:41 Mesaj konusu:
tek bildiğim 10.08 şiddetinde titremesi
bindiğinde telefonun çaldığını anlayamazsın yada hep telefon çalıyo sanarsın _________________ Hamit Canbay 0 rh (+) O Şimdi Tatilde (Asker)
116.Jandarma Eğitim Alayı 5. Bölük ÇANAKKALE
aspuzu44@msn.com
Kayıt: Oct 19, 2005 Mesajlar: 2043 Nereden: SAFRANBOLU & ESKİŞEHİR
Tarih: 15.09.2007 - 23:56 Mesaj konusu:
Alıntı:
Bence 125 kt bir commuterdir. Yani iş ve ihtiyaç için üretilmiş bir model. Motosikletini üzme, yağını zamanında değiştir, hızlı gidicem diye çok yüksek devirlerde sürme bir sorun yaşamazsın.
Çok Doğru bir söylem bende vardı çok memnundum bence çin mallarının içinde en iyisi düşünmeden al derim Ama İşlevini unutma sakın
İŞ ve İHTİYAÇ için üretilmiş bir model _________________ AB (rh) +
ben 25000 km kullanmış biri olarak şunları yazıyım..
Toprakta kçk viteslerde yüksek devirlede kullandım motorunda bariz görülebilcek derecede bi zayıflama var ama 15000kmde gömlek piston 150ytl halledilebilir.. Onun dışında her tek pisyon çin motorunda görülen titreşm 9bin devirden sonra çok fazla oluyo gerçekten ama 80 - 95 km arası 7000 - 9000 devir arasında sesi de çok hoş ve titreşimi de çok rahatısz edici değil .. Şunu söyliyim asla agresif bir motor değil çok fazla performans bekleme sürat olarak 110 km çıkabilirsin rahatlıkla güzel kullanşla yakıtı da çok makul, Benzin göstergesi yok ama çok da sorun olamz yedek deposuyla en az 20 km gidersin ..
O fiyatlarda alabilceğin en sağlam sorunsuz çin motorudur .. Ancak gerçekten temiz kullanmalısın vidaları gevşiyo koltuk altındaki kapakların vidaları çok kırılıyo sinyaller falan onlara para harcıyosun zaten.. Benim motorum ilk gelenlerden onları biraz daha sağlam yapmışlar diyolar belki doğrudur sonradan çıkanları bilmiyorum ama 3 sene kullandım ampul patlamaları egzost vidaları kapaklar dışında para harcamadım sorun da çıkarmadı yani ekonomik bi motor ... 150 kn ise sakın alma diyebilirim gittiğim her serviste parça bekleyen en az 2 3 150 kn vardı .. çok sorunlu bir motor zaten pek de tutmadı .. tavsiye etmek gerekirse o fiyata daha iyisi pek gelmiyo aklıma .. ama Ybr 125 ya da şimdi cbf 150 varken biraz daha fazla verilebilir honda yamaha kalitesi sonuçta ama mondialin tipini beğendim diyosan gönül rahatlıyığla diyemesem de alıp binebilirsin..
Bi de bazılarında motorda sübap kesip piston kırdığı oluyomuş ama bakımsızlıktandır tahminim _________________ zordur zor beklemek ben de çok özledim seni , sarylsana bana kyrsana belimi
bende bir 125kt kullanıcısıyım2005 model ilk çıkanlardan var sıfırından bende ve ben motoruma çok düşkün biriyim buna ragmen motoru aldım alalı 4 kez servise gittim şimdiye kadar toplasan 3 yılda250ytl ancak masraf yapmışımdır çok saglam bir motor çin motorları içinde en çpk sıkıntı arkadaşlarında dediği gibi vidalarda gevşeme oluyor ondan dolayıda motorun titremesi artıyor kolay kolay motor kısmından arıza vermez birde kullanmayıı bileceksin ailenin bir ferdi gibi bakacaksın benim motor 9800km de istanbul amasya yaptım samsun amasya çarum ankara amsyayani hep uzun yolda kullandım çok rahat bir sıkıntı çekmedim tavsiye ederim hiç korkma 125kt den parasına ve sınıfına göre mükemmel bir motor ama paran varsa ybr125 veya handa al derim onların tadı bir baskadır gercek tat arıyorsan onlara ama benim parası uygun parcası ucuz heryere rahat korkusuz gidiyim dersen 125KT derim sana
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız