Merhaba arkadaşlar. Sizlerle paylaşmak istediğim birkaç fotoğraf var. Bu fotoğrafları geçtiğimiz hafta döndüğüm Amerika gezimde çektim. Ohio eyaletinin Cleveland şehri burası. Kocaman bir göl olan Erie’nin kıyısında yemyeşil bir şehir. Diğer Amerikan şehirlerine kıyasla küçük bir şehir merkezine ve birkaç gökdelene sahip, siyahların nüfusun çoğunluğunu oluşturduğu mütevazı bir şehir. Sırasıyla anlatmaya başlayalım. Açıklamaları fotoğrafların altında bulacaksınız.
Şehir merkezinden bir görünüm. İn cin top oynuyor. Müze önü olduğu için bu fotoğrafta yine birkaç insancık var. Aslında sokaklar bomboş.
Arkadaşlar bu müze şehrin University Circle denilen bölgesinde, merkezden uzak, CASE üniversitesinin bulunduğu yerde. Hemen içeri girelim.
İçeride bizi güzel güzel arabacıklar karşılıyor. Çoğu klasik. Motosiklet sitesi olduğu için çok fazla otomobil resmi koymayacağım. Ama Bu Ferrari’yi koymak istedim.
Dışı seni;
İçi beni yakar
Bu “Auburn” yanlış hatırlamıyorsam 1955 modeldi.
Bu da 1904 model bir “Baker”
Şimdi burası aynı zamanda havacılık müzesi. Fakat 5-6 tane uçak ve bir tane eski helikopter var sadece. Bu da onlardan biri.
Gelelim bizim bebeklereeeee. Çok fazla motosiklet yoktu. Hatta olanların hepsini göreceksiniz çünkü 5 taneler
Önce önden bir bakalım, sonra yandan;
Motorlar konusunda müze müdürünün de bilgisi kısıtlı. Sadece çok eski olduklarını ve revizyondan geçtiklerini biliyor. Fakat otomobilleri anlatırken susmuyor
Bu arkadaşta 1952 model bir Vincent Black Shadow. Oldukça güzel toplanmış. 2 silindirli, 55 beygir gücünde.
Bu da Vincentcan’ın seceresi
İşte geldik koleksiyonun bana göre en kıymetli parçasına. Üstte gördüğünüz dede (arkadaş diyemiyorum artık buna) 1919 model bir Harley Davidson. Kendisi çok şeyler görmüş, geçirmiş. İşin güzel tarafı bunun izlerini de hala yüzünde taşıması. Çok sevgili MD dostlarım bu motor hiç revizyondan geçmemiş, 1919’daki haliyle müzede sergilenmekte. Daha da ilginç olanı ise bu motor HALA ÇALIŞMAKTA!!!!
Ne de olsa o bir Harley Davidson ve Harley Davidson’da 1903 yılından beri faaliyet göstermekte. Bu resim orada gidebildiğim tek motor mağazasında çekildi. Biz ‘Honda Cleveland’ diye gittik ama sadece 1 adet 1000 RR, bir adette 600 RR vardı spor makine adına. Dükkan boğazına kadar Harley ve Harley ürünleri dolu. Birden çok çeşit köpek tasması bile mevcut burada. Bense istediğim hiçbir şeyi bulamadım CBR’ıma.
Her neyse.
Şimdi arkadaşlar hava atmak gibi olmasın ama biz bu müzelere orada önemli olan bir profesörün davetlileri olarak girdiğimiz için arşiv kısmı da bize tamamen kollarını açmış bekliyordu. E bu fırsat kaçar mı, hemen arşivlerin saklandığı yere çıktık.
Aşağıda sergilenen bütün otomobillerin, motorların ve uçakların bilgileri bu katta. Kullanma kılavuzundan zamanının gazetelerinde çıkmış reklamlarına kadar ne bulabildilerse saklamışlar. Üstteki örnekte 1901 ile 1914 arası bazı otomobillerin belgeleri görünüyor.
Orada olmayan arabaların bile bilgilerini bulmuşlarsa saklıyorlar. İşte profesörümüz MR. Grabowski’nin bizi şaşırtan 2 örneği:
Bildiğimiz anam babam Anadol yahu
Bu da Babadol şeklinde iğrenç bir espri yapardım ama yapmicam
Hot Rod dergisi. Hemideeee Ocak 1950. Zamanımız kısıtlı olmasına rağmen bunu bana özellikle gösterdi hocam. Kuduracağımı bildiği için.
Ve bu resimde de Hot Rod arşivini görüyorsunuz. 50 lerden başlıyor, bu raftaki bölüm 1981 e kadar.
Şimdilik bu kadar. Beğendiniz umarım. İnşallah ileride daha çok gezerim de daha çok resim paylaşırım sizlerle..
HaYaBuSa bi de arkadan "Onun Arabası Var" şarkısını koysaydım nostaljiyi o zaman görürdün sen
NiGhTeXpReSs, teşekkür ederim. inşallah bir daha ki sefere New York City'e de gideceğim. Şimdilik idare ediver.
Sivri dilliymiş, sen bi kutucuğu bulama, söyleyince de biz sivri dilli olalım
Tarih: 15.09.2007 - 15:17 Mesaj konusu:
paylaşım için çok teşekkürler seda.çok güzel fotoğraflar.hele anadolun kataloğunun orda saklanmasından çok etkilendim.tekrar teşekkürler bize küçük bi amerika müzesi gezdirdiğin için
Seda, Bişey merak ettim. bu müze zencilere mi ait yani?
Bu tarih zencilerin mi yoksa beyazların mı?
Kesinlikle Irkcı olarak sormadım soruyu sadece merak
Kayıt: Jun 08, 2007 Mesajlar: 984 Nereden: M.S.B. Harita G.K.Lığı Destek Birliği Bilkent/Ankara
Tarih: 15.09.2007 - 15:21 Mesaj konusu:
ohhh ohh ohhh çok güzel bi seyahet ve bilgi dağcığı olmuş. Seni tebrik ediyorum bizi bildilendirdiğin için ohio eyaletinden daha başka kültür dolu bilgi yokmu sadece müzesimi var acaba. _________________ Profesyonel İstanbul Çocuğu
Askerdemiyim Tatildemi Bilemiyorum.
Şafakta Zaten Çomolokooooo....
bizimle paylaştığın için tşkkürler seda _________________ ____hard rock halelujah___09-08-1986
SERT KALIN TAVİZ VERMEYİN__yüxexes__
çatlak ç olabilirim belki hafiften s sallanıyorsam işte bu yüzden... (MALT_Deprem)
ASABİYİM AGRESİFİM
Tüm saatler GMT +2 Saat Sayfa 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7Sonraki
1. sayfa (Toplam 7 sayfa)
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız