Kayıt: Aug 01, 2006 Mesajlar: 1735 Nereden: Ümraniye / İST
Tarih: 15.09.2007 - 20:34 Mesaj konusu: Akümülatör ile alakalı bir soru ?
bir motorsiklet düşünün 12/7 amper woltajlı akü kullanan. bu motor hergün rutin olarak 50 km ye yakın yol yapıyor. dinamo konjektör farlar sinyallar korna marş motoru bu 50 km içinde yer yer çalışıyorlar. bazıları marş moturu dönmesinden motorun stop edinceye kadar çalışıyor. her neyse ...
bu motor park halinde 10 gün hiç çalışmadan duruyor. 11. günde kontak anahtarı takılıp çevriliyor. panelde devreye girenler. benzin şamandırası oynuyor. yarı veya daha altı o anki yakıt durumu ne ise onu gösteriyor. sonra vites boşta ışıgı yeşil renkde yanıyor. makina marş dügmesi için hazır. bu hergün çalışan makina daha önce kontak anahtarı çevirdikden 1 sn. sonra el marşını alırken. 10 gün bekledikden sonra bu şekilde olmuyor.
anahtar takıldı kontak çevrildi.
1 sn. şamandıra hareket etti vites durumu gösterildi
2 sn. marş butonuna basılı tutuluyor. tık yok vites boşta yanan yeşil parlak ışık enerji düştügünü gösterir şekilde açık yeşil halde bekliyor.
3 sn. bekleme aynen devam
4 sn. bekleme aynen devam
5 sn. bekleme aynen devam
6 sn. bekleme aynen devam
7 sn. vites ışıgı mat yeşil ile parlak yeşil gitgellerde
8 sn. nihayet marş motoru öksürmeye başlıyor.
daha sonra 1 - 2 gün bu şekilden sonra rutin haline yeniden dönüyor artık marş alış süresi tekrar 1 sn. ye düşüyor.
bunun nedenini anlatabilecek biri varmı ? her motorda olurmu yoksa sadece benim makinaya has aksıyan bir durum mu
cvp lar için şimdiden tşk. _________________ PEŞMERGE SYTLE ...
Kayıt: Feb 13, 2005 Mesajlar: 2588 Nereden: mykonos,moskova,istanbul
Tarih: 15.09.2007 - 20:40 Mesaj konusu:
Nemesis_YD,
akü kutup başları oksidasyonu nedeniyle tam bir iletkenlik olmadığından akün tam kapasite sarj olmuyor.
akü asit ve bome değerlerini ölçtür
sarj dinamosunun verdiği akım değerlerini ölçtür
uzun yatmalarda 10 gün süreli gibi.bu tip durumlar normal sayılabilir.şimdilik kısaca uzatmadan diyeceklerim bu kadar dostum. _________________
hadi yaffrum yii paramı eğledir beni
PERT TEAM,PERT TEAM
Kayıt: Aug 01, 2006 Mesajlar: 1735 Nereden: Ümraniye / İST
Tarih: 15.09.2007 - 20:46 Mesaj konusu:
nosscu, abi senin söyledklerine muhalaefet olsun diye yazmıyorum. fakat oksitlenme işine karşı servis ilk montajlarken makinayı kutup başlarına gress yagı sürdü ve plastik kapakla kapalılar başlıklar içleri gres muhafazalı. ayrıca bu aksama makina yollara döndügünde 1-2 gün içinde tekrar düzeliyor. yani iletkenlik sorunu olsa el degmeden düzelmesi nasıl açıklanır ? _________________ PEŞMERGE SYTLE ...
Kayıt: Feb 13, 2005 Mesajlar: 2588 Nereden: mykonos,moskova,istanbul
Tarih: 15.09.2007 - 20:55 Mesaj konusu:
Nemesis_YD, bikere gers yağı ancak düşüncesiz insanların işi diyorum tarih yazmaz kutup başlarına gres sürülmesi olayına bence adam yada servis dediğin kesinlikle çin motoru serviçiliğinden gelmedir.
bir kere gres denilen yağ iletmeme özelliğine sahiptir arada oluşturduğu filim tabakası yüzünden yanaklar öpüşmez öpüşmeyen yanaklarda voltajı aküye iletemez dolayısıyla sarj kısmi gerçekleşir.
bak ne güzel demişssin 1-2 gün çalışınca topluyor diye .emin olki dediğime geldiğini kendinde göreceksin kal sağlıcakla.
kaynamış suyu iyice dök kutup tepelerine sonra birde akünün voltaj değerini ölçtür bir kere dışarda söküp tam sarj yaptır kullan bak neler değişecek gör _________________
hadi yaffrum yii paramı eğledir beni
PERT TEAM,PERT TEAM
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız