Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - ilk kaza

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

ilk kaza

ilk kaza
Sayfa 1, 2  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar
orc76
Yeni Üye
Yeni Üye

Nereden: istanbul

MesajTarih: 18.09.2007 - 23:56    Mesaj konusu: ilk kaza Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

selam
sekiz ay önce ilk motorumu aldım honda xl 200,motorumu çok seviyorum ve çok keyifle kullanıyorum.bugüne kadar ufak tefek şeyler dışında bi problem yaşamadım,ama bugün bi taksiye arkadan çarptım,taksimde meydandanda tostçuların olduğu yeri bilirsiniz onun biraz aşağısında oldu,40 la falan gidiyordum sanırım önümdeki taksi bi anda durdu,bende karşıdanda araba geldiği için gidonu kırıp kurtaramadım ,ön firene asıldım ee 40la gidiyosun durman lazım dyeceksiniz ama öle olmadı firene asıldım vicut ağırlığım öne gitti ve tam duracakken son anda istemeden gazda verdim ve bu yüzdende çarptım,sonada düştüm ama kıyafetlerim kaskım olduğu için bişey olmadı,motorumdada bişey yok ,taksicininde sadece plakası yamuldu.bunları anlatmamın sebebi ben nerde yanlış yaptım,takip mesafesi standartın biraz altındaydı ama asıl sorun son anda verdiğim gaz oldu(,ben iki parmak firen ve debriyajda kullanıyorum).
tavsiyeleriniz için şimdiden çok teşekkürler
Başa dön
orc76 Çevrimdışı orc76 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
society
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 18.09.2007 - 23:59    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

orc76, Geçmiş olsun dostum Allah beterinden korusun..
society Çevrimdışı society Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
don_juann
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: iskenderun

MesajTarih: 19.09.2007 - 00:01    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

oncelıkle aramıza hos geldın bıraz ayakfrenını de denesen ıyı olurdu 40 la gıderken max 1o mt de durman lazım bu kadar uzamasını anlamadım on frene yeniysen fazla guvenme hazın sonuclar dogurabılır yapmıyacagın kazayı bıle yaptırabılır ıkı frenıde dengelı kullan derım Bravo
racingdelisi
Motordelisi
Motordelisi

Nereden: İZMİR/çeşme

MesajTarih: 19.09.2007 - 00:10    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

geçmiş olsun.......her iki frenide kullanırsan en kısa mesafede durabilirsin,iki frenide aynı anda kullanmaya alış..%70 arka %30 ön....
racingdelisi Çevrimdışı racingdelisi Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
eczaci101
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: İzmir - Otoban Samurai

MesajTarih: 19.09.2007 - 00:17    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Ön teker her zaman kilitlemeye musaittir...

Benim nacizane fikrim ;
kilitlemiş olmasından kaynaklandı sizin kazanız...

Çok geçmiş olsun ilk ve son olsun umarım...
badscream
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

Nereden: oradan

MesajTarih: 19.09.2007 - 00:19    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

geçmiş olsun kardeşim
Başa dön
badscream Çevrimdışı badscream Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Yahoo Messenger MSN Messenger
clayd
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: edirne

MesajTarih: 19.09.2007 - 01:59    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

cevap veren arkadaşların hepsi aynı şartlarda senin gibi çarparmış... yazı yazmaya başlamadan önce biraz eski yazılanları okuyunuz, işinize yarayacak çok şey bulursunuz. takip mesafesini belirlerken insan refleksleri hesaba katılır, sürat hesaba katılır. trafik kanunundaki mesafeler yeterli emniyet payı bırakılarak belirlenmiştir. bu emniyet payına mutlaka bir (veya iki) araba girer, yada niye gitmiyosun diye korna çalarlar, sizi takip mesafesini azaltmaya iterler. birde siz önünüzdeki aracın fren yaptığını 1 saniye geç farkettiyseniz 10 m takip mesafesi ile bagajdan size tam bilet kesilmiştir.

bu arada arkadaşlar, motoru durduran ön frendir, arka değil. ön freni de yedirerek sıkmak gerekir. ağırlık öne transfer olup ön lastiğin kitlenme ihtimali azalmadan (fren kabiliyeti=yere basış gücü) bir anda köklerseniz tekerin kitlenmesi ve bagaj yerine tamponla tanışmanız da kaçınılmazdır.

frenlerin durmaya etkisi aşağıdaki şekilde açıklanabilir:

%70 : ön fren
%20 : arka fren
%10 : motor freni

bazı yarışçılar ön frene vermeleri gereken dikkati azalttığı için arka freni hiç kullanmaz. bmw lerdeki paralever - telelever süspansiyon sistemi sayesinde fren anında motor öne daha az daldığı için arka frenin etkisi daha çok olabilir. scooter tarzı motorlarda da motor öne dalsa bile arkada yeterli ağırlık kaldığından her iki freni optimum şekilde kullanabilirseniz çok kısa durma mesafesi elde edersiniz. her zaman durma kabiliyetinizden az gaz açın Bravo ve bol bol çalışıp hazırlıklı olun ki en iyi freni en doğal refleksinizmiş gibi yapın.
Başa dön
clayd Çevrimdışı clayd Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
lazybones
Üye
Üye

Nereden: SolarSystem

MesajTarih: 19.09.2007 - 03:32    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Honda Güvenli sürüş eğitimlerinde ve diğer eğitim veren kurumlarda fren kullanımı ile ilgili bir iki bait uygulama ile doğruyu göstermekteler
Bunları şöyle sıralayabiliriz:
Ön fren her zaman motorun durdurulmasında en etkili fren doğal olarak ağırlık transferi bütün motorlarda fren esnasında öne doğrudur
Fren manetini 2 parmakla kullanmak genelde yarış pilotlarının motoru ideal çizgiye getirmek amacı ile hazırda bulundukları pozisyondur bu sebeple eğer pistte değilseniz yada kendinizi pilot zannetmiyorsanız vageçilmesi gereken bir teknik
özellikle bazılarının iddası 2 parmak sürekli frende durursa erken tepki verildiği üzerinedir fakat honda eğitimlerinde bunu uzun bir zaman ayırarak anlattıklarında aslında bunun faydadan çok zarar getirdiğini anladık sebepleri:
1-orc76 'ının başına gelen olay istemsiz gaz verme yada bu olmasa gazın tam kapatılamaması burada fren yapma esnasında küçük bir uygulama var gazın sürücü tarafından aktif olarak kapatılması yani hızla gazı bırakmak değil bilinçli olarak kapatmak (aksi yönde sıkmak) gerekli ve bunu alışkanlık haline getirdiğiniz zaman çok kısa bir zaman aldığını hatta panik frenide etkilemediğini göreceksiniz
2-2 parmak ile fren sıktığınız zaman kalan 3 parmak manet ve gaz arasında kalıp kullanabileceğiniz fren mesafesini ciddi ölçüde kısıtlamakta ve doğal olark mesafeniz uzamakta
3-Motosikletin hızlanma ve fren yapma hallerine özel duruş biçimleri söz konusu hızlanma esnasında vücudun üst kısmının öne doğru bir yay çizmesi gerekir yani baş önde sırt geriye doğru çıkık (binevi kambur) ve her zaman geriye olan çekime ayaklar yardımı ile peglerden destek alarak karşı konulmalı gidondan destek alınmamalı.
Fren esnasında ise vücudun ağırlığını arkaya almak amacı ile daha dik bir oturuş uygulanmalı böylece arka tekerin yere basması biraz daha arttırılmalı
4- Normal koşullarda her zaman iki fren birlikte kullanmılmalı ve özellikle ön fren için Honda'da eğitmenlerin sıkma tarifi limon sıkar gibi önce hafif sonra daha yüksek basınç bu ön tekerin ağırlık transferi sonrasında yere daha sağlam basaması ve kilitlenme riskinin azalmasıdır.

Biz eğitimlerde ön fren manetini neredeyse sonuna kadar kullanıyorduk hatta bazen ön diskin kaçırdığını bile düşünüyorsunuz fakat eğer öne yük transferi olmadan freni falza sıkarsak ön tekerin çok hızlı kilitlendiğini gördük

Bu yazdıklarım 2 senedir Honda Güvenli Sürüşe katılıp gerçekten faydasını gördüğüm şeyler tabi (acemiler için söylüyorum)
bu teknikleri uygulamak çok kolay değil fakat ciddi olarak işe yarayan şeyler ayrıca bu kadar hesaplayıp uğraşıp kullanamam altı üstü motosiklet diyenler zaten uzak durmalı ki yaşayacak günleri olsun Gülümsüyorum
Başa dön
lazybones Çevrimdışı lazybones Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
orc76
Yeni Üye
Yeni Üye

MesajTarih: 19.09.2007 - 10:17    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

herkeze çok teşekkürederim .daha motorumu almadan bütün motor sürüş tekniği yazılarını okumuştum.iki parmak ve dört parmak arasında çeşitli yorumlar vardı ben ikisinide denedim iki parmak daha kolayıma geldi sonra uzun süredir motor kullanan arkadaşlarım hangisinde rahat ediyorsan öle kullan deyince bende bunun doğru olduğuna karar verdim ama şimdi bunun yanlış olduğunu yada benim biraz daha dikkatli olmam gerektiğine düşünüyorum.bu arada honda eğitim ücretleri ne kadar.
,Tekrar teşekkür herkeze..........
Başa dön
orc76 Çevrimdışı orc76 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
bad_boy0007
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: EveryWhere

MesajTarih: 19.09.2007 - 10:24    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

geçmiş olsun size bişey olmaması sevindirici umarım motorunuzdada bi sorun yokturclayd, bence doğru (bana göre açıklamayı) yapmış motoru ön fren durdurur arka fren yavaşlatır.
oncearocker
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Ankara

MesajTarih: 19.09.2007 - 16:39    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

orc76, bence yaptığın yanlış ön freni iki parmağınla sıkmak değil. Ben de ön freni daima iki parmağımla sıkarım, hatta sağ elimin iki parmağı fren yapmasam dahi hemen hemen her zaman fren manetinin üzerindedir. Gazı açıp kapamayı da temel olarak sağ baş parmağım ile işaret parmağımın arasındaki kısım (aya) ile yapıyorum. Bunun zararını hiç görmedim, aksine iki üç dumur yaratacak badire sonrasında çok da faydalı olduğunu düşünüyorum. Ön frenin dört parmakla sıkılması gerektiği savına ve bunun için ileri sürülen gerekçelere de saygı duyarım, ancak denemelerim sonucunda bunun en azından bana hiç uygun olmadığını gördüm diyebilirim. (Debriyajın iki parmakla kullanılmasını ise hiç tavsiye etmem, bu durum vites geçişlerinde debriyaj manetinin yeterince kuvvetli sıkılmadığı hallerde yarım debriyaj etkisine (sıyırmaya) yol açabilir. Keseye zarar yani.)

Ön freni iki parmakla kullanmanın bence iki büyük avantajı var. Birincisi tehlike anında ön frenin sıkılmaya başlanmasına kadar geçen reaksiyon süresi kısalıyor. Ön freni dört parmakla sıktığımız takdirde, fren kullanılmadığı zamanlar sağ elin tüm parmakları elciği kavrar şekilde sürüşümüze devam ediyoruz. Ani bir tehlike anında parmaklar fren manetinin arkasına geçip sıkmaya başlayana kadar, iki parmak freni sıkma işlemine çoktan başlamış oluyor.

İkincisi ise ön fren maneti üzerinde iki parmakla uygulayacağımız gücün (özellikle ilk andan itibaren) daha kontrollü olması. Freni sıkarken ön tekeri kilitlemek istemediğimiz tartışılacak bir husus değil. Ani bir tehlike anında yapılacak frende fren menetine dört parmağın iki parmaktan daha fazla kuvvet uygulayacağı da bir gerçek. Bizim isteğimiz özellikle ilk anda fren manetine aşırı güç uygulamaktan kaçınarak, giderek artan bir kuvvetle freni sıkmak olduğuna göre iki parmak bu iş için daha uygun diye düşünüyorum. Yine şahsi kanaatim ön freni sıkacak parmak sayısı konusunda sürücüyü zorlamamak gerekir. Bu illa bir tehlike yaşamadan önce pratik yaparak, deneme yanılma yöntemi ile hangisinin kişiye daha uygun olduğunun belirlenebileceği bir husus bence.

Senin yanlış yaptığın en önemli şey ise kanımca dizlerini gerektiği gibi kullanmaman. Ani fren esnasında dizlerin tankı mümkün olduğunca kuvvetli sıkması ve sürücünün motorun üzerinde dik ve sağa ya da sola ağırlık aktarımında bulunmayacak şekilde ortalı oturması gerekiyor. Motor fren esnasında ne kadar dengeli ve stabil durursa frenaj o kadar etkili olacaktır. Bu pozisyondayken arka fren dozajının kaçırılarak arka tekerleğin kilitlenmesi hallerinde, motorun arkasının toparlanması daha kolay olup, arka tekerin kilitlenmesinin istenmeyen bir lowsiding e yol açması, daha da kötüsü arkanın bir yana açıldıktan sonra arka tekerin çekiş kazanması halinde bir highsiding e maruz kalınması daha kolay engellenir. Dizlerin tankı kuvvetli bir biçimde sıkması, frenaj esnasında sürücünün doğru pozisyonda bulunmasına yardımcı olmasının yanı sıra, ağırlık dağılımına mümkün mertebe etkide bulunabilmenin dayanak noktasıdır. Fren esnasında ağırlık kaçınılmaz bir biçimde öne yığılır. Bu öne yığılma, ön frenin sıkılma şiddeti ve vücut ağırlığımızın ön tarafa binme yoğunluğu ile doğru orantılı olarak sert olacaktır. Ön süspansiyon fren esnasında bu öne yığılma neticesinde sıkışır, sıkışmanın tolere edilemediği anda ise ön tekerlek kilitlenir. Dolayısıyla frenaj esnasında vücut ağırlığımızı arkaya aktarabildiğimiz oranda ön frene daha fazla kuvvet uygulayarak daha etkin bir frenleme sağlamamız mümkün. Ani fren esnasında vücudumuzun öne yığılmasına karşı tek mukavemet noktamız tanka sarılan dizlerimiz. Bu esnada dizlerimiz tankı sıkmıyorsa, kaçınılmaz bir biçimde tüm ağırlık kollarımıza, bileğimize, oradan gidon ve ön süspansiyona biner. Vücut ağırlığımızın bileğimize binmesi sırasında ise, bileğin biraz burkularak gazın açılması mümkün. Dolayısıyla senin temel hatanın da dizlerinle tankı yeterince sıkmayarak vücut ağırlığını olduğu gibi bileklerine yüklemen olduğunu düşünüyorum.

Fren kullanımında ön fren arka fren kulanım ağırlık oranları ve özellikle motosiklette takip mesafesi teoride kaldığı sürece farazidir. Tamam motoru ön fren durdurur, ön freni arka frenle birlikte etkin kullanım, motorun en kısa sürede durmasını sağlar, takip mesafesi korunmalıdır. Ama bunları teorik olarak bilmek yeterli değil. Bu dört teker değil ki; ABS’ li de olsa, ABS’ siz de olsa bir otomobili en kötü şartlarda frene dibine kadar basıp durdururuz, ön fren-arka fren, devrildi, lowsiding-highsiding olayı yok. Otomobil için frenlemede ve fren mesafesinde, direksiyonun başında pro veya neredeyse pro bir sürücü olmadığı takdirde önemli bir fark, bir muamma olmaz. Otomobilde basılır frene, ölçülür fren mesafesi, bu araba bu kadar metrede duruyor denir, o na göre takip mesafesi belirlenip ey ahali budur diye ilan edilir. Motosiklette takip mesafesi tamamen sürücüye bağlı bir değişkendir. Yani demem o ki teorinin pratikle desteklenmesi şart.

Yazı zaten oldukça uzun oldu; “kendi kendime pratik yapayım da nasıl yapayım, nasıl bir sistematiğim olsun” dersen, vaktiyle uyguladığım, daha önce yeni başlayan, frenleme ile ilgili sıkıntısı olan bir arkadaşa yazdığım çalışma metodunu istersen buraya aktarayım.
oncearocker Çevrimdışı oncearocker Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
avare2
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: İSTANBUL

MesajTarih: 19.09.2007 - 16:57    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

racingdelisi demiş ki:
geçmiş olsun.......her iki frenide kullanırsan en kısa mesafede durabilirsin,iki frenide aynı anda kullanmaya alış..%70 arka %30 ön....

üzgünün ama %70 arka frenle motorun arka teker kayar herhalde %70 ön %30 arka diyecektiniz clayd,dediği gibi motoru ön fren durdurur tabi arkayıda hafifce destekliyerek
orc76, sana da geçmiş olsun takip mesafesi kısa ise istikametini
iki aracın arasına ayarlayabilirsen bu durumlarla karşılaşma riskiniz azalır

HYOSUNG GT 250
Başa dön
avare2 Çevrimdışı avare2 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
Remzi_
Üye
Üye

MesajTarih: 19.09.2007 - 22:19    Mesaj konusu: Re: ilk kaza Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

orc76 demiş ki:
...bugün bi taksiye arkadan çarptım,taksimde meydandanda tostçuların olduğu yeri bilirsiniz onun biraz aşağısında oldu,40 la falan gidiyordum sanırım önümdeki taksi bi anda durdu,bende karşıdanda araba geldiği için gidonu kırıp kurtaramadım ,ön firene asıldım ee 40la gidiyosun durman lazım dyeceksiniz ama öle olmadı firene asıldım vicut ağırlığım öne gitti ve tam duracakken son anda istemeden gazda verdim ve bu yüzdende çarptım,sonada düştüm ama kıyafetlerim kaskım olduğu için bişey olmadı,motorumdada bişey yok ,taksicininde sadece plakası yamuldu.bunları anlatmamın sebebi
ben nerde yanlış yaptım,
takip mesafesi standartın biraz altındaydı ama asıl sorun son anda verdiğim gaz oldu(,ben iki parmak firen ve debriyajda kullanıyorum).
tavsiyeleriniz için şimdiden çok teşekkürler

Arkadaş, öncelikle geçmiş olsun, Allah daha başka kaza bela vermsin.
Yukarda koyu renkle işaretlediğim cümlelerin, senin kazanın kilit noktalarını oluşturuyor. Çözümü de aşağıda koyu (bold) ile yazılmış.

Akılda kalması için kısa kısa yazacağım:
1-Debriyaj da ön fren de dört parmakla sıkılır.
2-Frenleme anında debriyaj da, fren de aynı anda sıkılır. Ecnebiler buna "all pull, all down" derler. Yani iki elin debriyaj ve fren elciklerini sana doğru çeker, sağ ayağın arka frene, sol ayağında vites koluna basar. Senin yaşadığın olayda, debriyajı çekmiş olsaydın, kazayı önleyebilme ihtimalin vardı.

Şimdi istersen açıklamalarına geçelim. Ön frenin iki parmak ile sıkıldığı durumlarda, gaz kolu ister istemez takılı kalır. İşte bunu önlemek için 4 parmak sıkıyoruz.
İnsan elinin basınç sensörü serçe parmağındadır. Bu parmak hem en güçlü parmaktır hem de en kontrollü parmaktır. Kılıcı bile tutarken, kabzayı, elinin son iki parmağı ile kavramayı öğretirler. İki parmakla kabzayı kavrayanın elinden kılıcı almak, dört parmakla tutandan daha zordur. Düşün ki, sen, iki parmakla gazı sıkıyorsun.
İşte bu yüzden her ihtimale karşı debriyajı sıkıyoruz. Debriyaj motor sürerken karşılaştığımız sorunların pek çoğunu çözer.

orc76 demiş ki:
...iki parmak ve dört parmak arasında çeşitli yorumlar vardı ben ikisinide denedim iki parmak daha kolayıma geldi sonra uzun süredir motor kullanan arkadaşlarım hangisinde rahat ediyorsan öle kullan deyince bende bunun doğru olduğuna karar verdim ama şimdi bunun yanlış olduğunu ...

Doğru yolu bulduğuna sevindim. Motosikleti güvenli bir şekilde kullanmayı öğrenmek için deneme yanılma yöntemini kullanmak, Amerikayı yeniden keşfetmek gibidir. Kişisel tecrübeyle deneme yanılma ile öğrenmek yerine başkalarını yüz yıllık tecrübelerini faydalanmak daha akılcı bir çözümdür. Çeşitli görüşler var dediğin, kişilerin alışkanlıklarından gelen uygulamalardır. Birisine rahat gelen bir haraket sana ters gelebilir. Kimisi yıllarca iki parmak fren yapar, hiç bir sorun da yaşamaz ama, o haraketin "yanlış" olduğu gerçeğini değiştirmez. Sen aynısını yapmaya kalkarsın zarar görürsün. Örneğin bu vakada 40 ile değil de, 80 ile gidiyor olsan ne olurdu bir düşün. O yüzden, işin teoriğini öğrenirken tereddüt hasıl olan durumlarda, arkadaş çevren yerine yazılı kaynaklara müracaat et. Velev ki arkadaşların güvenli sürüşte kitabi referanslara uymayı benimsemiş ola.
Türkçe kaynak olarak Donald Duck ın motosiklet teorisi kitabını okumanı tavsiye ederim. Güvenli sürüş olarak da emok.org, honda.com.tr gibi sitelerde eğitim bölümlerine bakabilirsin.
Başa dön
Remzi_ Çevrimdışı Remzi_ Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
themostfast
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Yst_Avr ARh(+)

MesajTarih: 19.09.2007 - 23:01    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

orc76, Çok büyük geçmiş olsun gereken şeyleri arkadaşlar izah etmiş. Kendi tecrübelerimle kazandığım becerileri yetersiz ve eksik gördüğüm için Honda Eğitim Merkezinden ileri sürüş eğitimi aldımki iyi yapmışım tıpkı düşündüğüm gibi oldu yanlış bildiğim birsürü (kulaktan dolma ) doğrular olduğunu gördüm.Eğitimin önemi büyük. Göz kırpıyorum

http://www.youtube.com/watch?v=NxIgeze7peU
Başa dön
themostfast Çevrimdışı themostfast Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
lazybones
Üye
Üye

Nereden: SolarSystem

MesajTarih: 19.09.2007 - 23:20    Mesaj konusu: Re: ilk kaza Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Remzi_ demiş ki:

2-Frenleme anında debriyaj da, fren de aynı anda sıkılır. Ecnebiler buna "all pull, all down" derler. Yani iki elin debriyaj ve fren elciklerini sana doğru çeker, sağ ayağın arka frene, sol ayağında vites koluna basar. Senin yaşadığın olayda, debriyajı çekmiş olsaydın, kazayı önleyebilme ihtimalin vardı.

Burda bir hata var fizik kuralları ile çelişen bir durum söz konusu debriyajın sıkılması arka frenin kilitlenme yüzdesini arttırmaktan başka bir işe yaramaz tabi arkayı bilerek bloke etmek amacında iseniz o ayrı fakat honda eğitimlerinde panik fren çalışmalarımızda en çok dikkat ettikleri şey erken debriyaj kullanımı idi hatta durma anında hızlı olmak için elimizi debriyajın üstünde bile tutmamıza izin vermiyorlardı düz yolda arka tekeri debriyaj kullanmadan bloke edenlerin başına gelmiştir (500cc ve üzeri) arka teker sanki ABS varmış gibi titremeye başlar bu motorun bir çalışıp bir stop etmesidir ve arka freni azaltınca yada bırkınca motor çalışmaya devam eder.
Konudan çok uzaklaşmadan bir şey daha aktarıcam debriyaj kullanımı motor kompresyonu ile oluşan motor frenindende bizi mahrum bırakacak ve buda mesafenin uzamasına sebep olucaktır
Eğer debriyajın kullanımını hareket rahatlığı sağlayacak bir unsur olarak düşünürseniz ani manevra yaparken süzülen bir araç terine aktarma gücü yerinde bir araç çok daha faydalı olacaktır.
Başa dön
lazybones Çevrimdışı lazybones Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL Tüm saatler GMT +2 Saat
Sayfa 1, 2  Sonraki
1. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.18 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal