600 cc
Artılar:
Kilo ve hacim bakımından düşük. Viraj kabiliyeti yüksek. Vites bitirme, ses ve tatmin yüksek. Parça, bakım ve vergi masrafları binliğe göre daha düşük. İkinci el piyasası hareketli.
Eksiler:
Daha düşük beygir/kilo oranı. Yüksek süratlerde esnekliğinin az oluşu.
1000cc
Artılar:
Güç güç güç... Stabil ve sarsıntısız seyahat. Düşük devirlerde yüksek tork. Temiz ve gür ses. Ve karizma...
Eksiler:
Manevra ve viraj 600 lüğe göre daha zor ve zayıf. Yüksek fiyat ve bakım masrafları.
Kayıt: Mar 16, 2005 Mesajlar: 619 Nereden: ISTANBUL/Bostancy
Tarih: 23.09.2007 - 00:46 Mesaj konusu:
istanbul için 600cc trafikte scooter kadar kıvrak ve düşük benzin maliyeti alt devirleri 4000den itibaren başladığı için daha yüksek ses:-) yok benim birde arabam scooterım var ben akselerasyon istiyorum diyorsan 1000cc karizması hediye _________________ DÜZ YOLDA ESERIM, MAKASTA GEÇERIM, VIRAJDA KAYARIM. NE GTI NE STI NE GSI.HEPSI HIKAYE ! MOTORCUYUM BEN G E Ç I L M E Z I M ! ! ! since1998 Licensed by YAMAHA-R1
YAMAHA-R1 SERİ ÜRETİMİ OLAN "DÜNYANIN EN İYİ MOTORU!!"
Tarih: 23.09.2007 - 02:16 Mesaj konusu:
mantık 600lükten yana gönüll 1000likten ortada buluş sen bi suzi al en iisi gsxr750 ara motor ama seçim yapmaya çalışmaktan iidir _________________ beğenip beğenmeye bilirsin, bunu bana belirtmk zornda deilsin, bugun varsın yarın yoksun, fazla düşünme kaybolursn...
aynı ikilemi yaz ortasında bende yaşamıştım,600cc'den memnundum taaa ki;
-M6 beni 270'den sonra geçene kadar
-Bülo beni 1000RR'ıyla 280'den sonra delene kadar
-Hayabusa'ya bindikten sonra tek viteste tüm yköyü dolaşana kadar
-her viteste torkun nasıl bişi anlayana kadar
600cc'den çok memnunum çünkü;
-her ne kadar ötv vs yatırmasamda bandrolü az
-değer kaybı 1000cc'ye göre daha az
-herhangi bir boşlukta onbinlerce devir çevirip kudurabiliyorum
-TR'nin şehir içi asvaltı (asfaltı?!) 600cc için daha uygun,1000 olsa habire gezerdi gıçı başı (GSXR 1000 Mode control yüzünden hariç)
-600cc ile 1000cc avlama ve ego şişirme ihtimali (1000cc kullanıpta 600cc'ye geçilsen depresyon olur)
-eğer GSXR'sa 299+ görebiliyo
-yeni nesil 600cc'lerdeki tork 1000cc kadar olmasada ideal
-ekonomik olunmak istediğinde olabiliyor az yakıyor çok kaçıyor (aşırı abartılınırsa 4.9-5.3 lt benzin sarfiyatı 100km'de) _________________
Söylediklerine aynen katılıyorum ve aynıları benimde başıma geldi
285'den sonra 575 M Maranello ve 997 Turbo delip geçtikleri için çok sinirim bozulmuştu ve soğumuştum şimdide zaten sattım ve hala bir karar veremiyorum .. Ama şuna eminimki gidip tekrar bir 600 lük alırsam 1 hafta sonunda 1000 almadığım için pişman olucam ama malum şehir içi 600 lük avantajı ve aynen 600 lükle 1000 lik geçmenin tadının bambaşka oluşu fakat 1000 likle bir 600 lüğe geçilme korkusu bunların hepsini bende çok düşündüm yaşadım yaşattım ama hala daha karar veremiyorum zor bir tercih ama şu dünyaya bir kez geliyorsak onunda tadına bakıcam belki sevip geri dönmicem belkide yeter diyip 600 lüğe geri dönücem _________________
zevk ve yetenek meselesi olması gerekırken bu tamamen tr de para meselesı!! _________________ "I'm not a brand fanatic,I just ride the best!" "TüYsiKlet TeaM"&"KaraRR"
Tüm saatler GMT +2 Saat Sayfa 1, 2, 3, 4, 5Sonraki
1. sayfa (Toplam 5 sayfa)
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız