İçimde herzaman bir racing tutkunu süre geliyor küçüklüğümden beri. ama ailevi sorunlar nedeni ile bir türlü o motru aldıramadım. 2001 yılından 2004 yılına kadar Drugstar650classic kullandım. 2005 yılında ise 0 Drugstar1100cc aldım. Suan ise satıyorum. Derler ya insan alıştığı motoru ile bebek gibi oynar diye.. bu tip motor için suan bu durumdayım.. SUan ise racinge geçececim...
Yeni başlayacağım için 600 lükle başlamam gerektini biliyorum. oyüzden tercihimi
6r , r6 veya 600rr dan kullanacağım.. Sizin fikrinizi almak istedigim şey ise.. bu tecrüben racingi kullanmam için yetermi ? en önemlisi RACİNG 'e geçmem kolay olurmu ? Dikkat etmem gerekenler nelerdir ?
her hangi bir ders almak gerekirmi ? gerekirse nerden ve nasıl ? MD bu konu hakkında üyelerine nasıl olanaklar sunuyor?
Şimdiden cevaplarınıza çok teşekürederim.
(Konu başlığı içerik hakkında bilgi verici olmalıdır. Değiştirildi. Freewing)
Tarih: 21.09.2007 - 12:02 Mesaj konusu:
motor zaten kullanıyormuşsun sana söylenebilecek tek şey sağ eline hakim olman çaydanlıkda gaz verdiğin gibi race dede gaz verirsen alimallah
bunun dışında zamanla zaten anlaşırsın bindiğin motorunla her konuda _________________ HONDA TEAM 954RR-X9 250-GP1 250
KENDİNE YAPILMASINI İSTEMEDİĞİNİ BAŞKASINA YAPMA.
Tarih: 21.09.2007 - 12:07 Mesaj konusu:
bence alışırsın.bazıları hiç kullanmadan direk racingle başlıyolar.ki senin önceden gaz debriyaj tecrüben var.ilk başlarda gaza gelmiycen yavaş yavaş açılıcan.dikkatli olucan hiç bi sorun olmaz.hadi kolay gelsin... _________________ drive like a devil, feel like a god...
Tarih: 21.09.2007 - 12:25 Mesaj konusu:
VOLKANRR demiş ki:
motor zaten kullanıyormuşsun sana söylenebilecek tek şey sağ eline hakim olman çaydanlıkda gaz verdiğin gibi race dede gaz verirsen alimallah bunun dışında zamanla zaten anlaşırsın bindiğin motorunla her konuda
Tarih: 21.09.2007 - 12:30 Mesaj konusu:
Dejavu888, ya yok ne virajı ne vitesi.vitesler aynı.sadece sakin olucan eline koluna hakim olucan.virajlardada gittikçe pratiklerşicen. motora ilk başladığında eğitim aldınmı ki şimdide alasın?? _________________ drive like a devil, feel like a god...
Tarih: 21.09.2007 - 12:41 Mesaj konusu:
Alıntı:
Dejavu888, ya yok ne virajı ne vitesi.vitesler aynı.sadece sakin olucan eline koluna hakim olucan.virajlardada gittikçe pratiklerşicen. motora ilk başladığında eğitim aldınmı ki şimdide alasın??
bencede yani sonuçta vitesle yavaşlama olsun gaz debriyaj tecrüben varmış ondada aynısını kullanıcan heralde ama gaza gelmessen iyi olur
şimdiden hayırlısı olsun bu arada 600rr ın yeni başlayanlar için iyi olduunu duymultum hata affeder diye ama bilemem _________________ Derbı GP1 250 full Malossi debriyaj seti Malossi hava filtresi Malossi yağ filtresi NGK iridium buji
Kayıt: Nov 12, 2006 Mesajlar: 2208 Nereden: kARşıYAKA (azcıkta ÇAnakkaLe)
Tarih: 21.09.2007 - 12:46 Mesaj konusu:
Dejavu888, ABİ inan ki cruiser gibi bir motoru sorunsuz kullanan biri race alışma sürecinide sorunsuz atlatır gibime geliyor. cruiser tarzı bir motor durmaz yani frenlemesi daha zordur, ağır olduğu için şehir içinde kullanmak zorlaşır.AnCAk diyorsunki ben oyuncak gibi oynuyorum ozman bence alışma süreci sorunsuz geçer.Tabi bu demek değil ki her cruiser kullanıcısı race in hakkını verir , asvaltı ağlatır.Bilmiiyorum ifade edebildimmi _________________ dünyada ROMA türkiyede SOMA
NAaş oMuzLayıp GÖmünCE sanKi ders mi ALIYORUz? ÖLeni aNIyoruz BİrbiRİmizi taNIyoruZ...
hocam sınıf tamamen farklı, evet gaz debriyaz vites prensipte aynı tamam ama cruserden racinge geçerken alışma sürecin oldukça uzun olacak, yanılıp yenilip bikaç hafta sonra ''tamam ben bu işi öğrendim'' der açar gazı köklersen allah kurtarsın. gözünü seveyim gaza gelme seni motor üstünde senden başka kimse dizginleyemez, eğitim konusuna gelince, illa eğitim alacan diye bi kural yok, ama işi bilen eğitimcilerin öğretilerinden faydalanmak sana hem alışma sürecinde kolaylık sağlayacak, hem deneyimli kişilerin deneyimlerinden faydalanmana yarayacak, motor üzerinde hepimizin bilmeden yaptığımız hataları görmeni sağlayacak, eğitim almamış biriyle aranda bir fark yaratacaktır, tavsiye ederim ama alıp almamak senin bileceğin iş. şimdiden hayırlı olsun.
Dejavu888, ya yok ne virajı ne vitesi.vitesler aynı.sadece sakin olucan eline koluna hakim olucan.virajlardada gittikçe pratiklerşicen. motora ilk başladığında eğitim aldınmı ki şimdide alasın??
teşekürler fikirlerin için..
nebiliyim.. motor daha seri.. farklı bir klasmana geçicem.. zaptetmesi daha zor.. viraja giriş tarzı falan filan o bakımdan...
Son Mesajdan 2 dakika sonra eklendi:
Alıntı:
Dejavu888, ABİ inan ki cruiser gibi bir motoru sorunsuz kullanan biri race alışma sürecinide sorunsuz atlatır gibime geliyor. cruiser tarzı bir motor durmaz yani frenlemesi daha zordur, ağır olduğu için şehir içinde kullanmak zorlaşır.AnCAk diyorsunki ben oyuncak gibi oynuyorum ozman bence alışma süreci sorunsuz geçer.Tabi bu demek değil ki her cruiser kullanıcısı race in hakkını verir , asvaltı ağlatır.Bilmiiyorum ifade edebildimmi
çok iyi ifade ettiniz hemde.. bu söz herşeye bedeldi güven açısından benim için... Çok saol Onur..
Tarih: 21.09.2007 - 13:58 Mesaj konusu:
Gaz fren debriyaj gibi şeyler motoru yürütmeye yarayan enstrumanlardır. Önemli olan motoru yürütebilmek değil, onu uzun seneler güvenli kullanabilmek önemlidir. Ha racingi yürütmek diyorsan onu çopırından daha kolay yapacağına eminim. Ama kullanabilmek için yeni motora alışma devresinde (min 10 bin km) apaçilik yapmaman ve hiçbir zaman "ben bu işin piri oldum artık" düşüncesine kapılmadan dikkatli kullanman gerekir. Kazasız sürüşler dileğimle...
ne olursa olsun ben sana 600f al derim R bi model alırsan çok rahatsızlık çekiceksin cruiserdan sonra race'te zaten yeteri kadar tecrüben varmış ama bence öncelikle bi 600f kullan geçiş olarak.
tabi bu benim şahsi fikrim. _________________ -(13 mayıs 1982)-
Tarih: 21.09.2007 - 14:35 Mesaj konusu:
Bende Afrika var, geçen hafta R6 kullanmak nasip oldu yaklaşık 20 dakka kullandım, indiğimde avuç içlerimde sağlam bir ağrı vardı. aslında rahat bir motordan sonra SS ler çekilmiyor ama sen kararı vermişsin.
ilk bindiğinde ayak koyacak yeri bile bulamıyorsun, nerde diye eğilip bakıyorsun
Tarih: 21.09.2007 - 15:29 Mesaj konusu:
Stolga demiş ki:
Bende Afrika var, geçen hafta R6 kullanmak nasip oldu yaklaşık 20 dakka kullandım, indiğimde avuç içlerimde sağlam bir ağrı vardı. aslında rahat bir motordan sonra SS ler çekilmiyor ama sen kararı vermişsin.
ilk bindiğinde ayak koyacak yeri bile bulamıyorsun, nerde diye eğilip bakıyorsun
Tecrübeli olman en azından bilgisayar oyunu gibi görmeni engeller ne yazıkki bi çok race acemisi gazlar giderim sıkar dururum sanıyor Stolga'nın yazdığı gibi ilk kullanımlarında çok ciddi el ağrıları çekiceksin (hatta ayağına kramplar giricek) ki bu tamamen kasılmaktan oluyor race tarzı makinaların gidon açısından dolayı yönlendirme kabiiyetleri %100 farklıdır cruiserdan ve düz yolda yavaş hızlarda bile yönlendirme yaparken (o acemilik süresince) motorun sana direndiğini hissediceksin eğitim için ben şiddetle tavsiye ederim ki Honda ,Süleyman Memnun menun v.s..
Birde belli bir süre sorunsuz kullandıktan sonra ikarus sendromuna (ben bu işi çözdüm tutmasın beni kimse ) yakalanmazsan bi sorun çıkmaz.
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız