Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - Cruiser'dan racing'e geçmek. Fikirleriniz ?

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

Cruiser'dan racing'e geçmek. Fikirleriniz ?

Cruiser'dan racing'e geçmek. Fikirleriniz ?
Sayfa 1, 2, 3  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar
Dejavu888
Üye
Üye

Nereden: İzmir

MesajTarih: 21.09.2007 - 11:43    Mesaj konusu: Cruiser'dan racing'e geçmek. Fikirleriniz ? Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Merhaba MD,

İçimde herzaman bir racing tutkunu süre geliyor küçüklüğümden beri. ama ailevi sorunlar nedeni ile bir türlü o motru aldıramadım. 2001 yılından 2004 yılına kadar Drugstar650classic kullandım. 2005 yılında ise 0 Drugstar1100cc aldım. Suan ise satıyorum. Derler ya insan alıştığı motoru ile bebek gibi oynar diye.. bu tip motor için suan bu durumdayım.. SUan ise racinge geçececim...
Yeni başlayacağım için 600 lükle başlamam gerektini biliyorum. oyüzden tercihimi
6r , r6 veya 600rr dan kullanacağım.. Sizin fikrinizi almak istedigim şey ise.. bu tecrüben racingi kullanmam için yetermi ? en önemlisi RACİNG 'e geçmem kolay olurmu ? Dikkat etmem gerekenler nelerdir ?
her hangi bir ders almak gerekirmi ? gerekirse nerden ve nasıl ? MD bu konu hakkında üyelerine nasıl olanaklar sunuyor?

Şimdiden cevaplarınıza çok teşekürederim.

(Konu başlığı içerik hakkında bilgi verici olmalıdır. Değiştirildi. Freewing)
Başa dön
Dejavu888 Çevrimdışı Dejavu888 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
VOLKANRR
Organizatör-İstanbul
Organizatör-İstanbul

Nereden: İST.GÜNGÖREN

MesajTarih: 21.09.2007 - 12:02    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

motor zaten kullanıyormuşsun sana söylenebilecek tek şey sağ eline hakim olman çaydanlıkda gaz verdiğin gibi race dede gaz verirsen alimallah Üzgünüm
bunun dışında zamanla zaten anlaşırsın bindiğin motorunla her konuda OK
VOLKANRR Çevrimdışı VOLKANRR Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
racer_44
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: malatya

MesajTarih: 21.09.2007 - 12:07    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

bence alışırsın.bazıları hiç kullanmadan direk racingle başlıyolar.ki senin önceden gaz debriyaj tecrüben var.ilk başlarda gaza gelmiycen yavaş yavaş açılıcan.dikkatli olucan hiç bi sorun olmaz.hadi kolay gelsin...
Dejavu888
Üye
Üye

MesajTarih: 21.09.2007 - 12:11    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

içim rahatladı valaha billa..
teknik olarak veya kullanım olarak viraj olsun vites değiştirme olsun bu konular hakkında ders almama gerek varmı ?
Başa dön
pirates
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: izmir GÖZTEPE

MesajTarih: 21.09.2007 - 12:25    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

VOLKANRR demiş ki:
motor zaten kullanıyormuşsun sana söylenebilecek tek şey sağ eline hakim olman çaydanlıkda gaz verdiğin gibi race dede gaz verirsen alimallah Üzgünüm bunun dışında zamanla zaten anlaşırsın bindiğin motorunla her konuda OK

Gülümsüyorum Gülümsüyorum Gülümsüyorum Gülümsüyorum Gülümsüyorum
Başa dön
pirates Çevrimdışı pirates Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et AIM Adresi Yahoo Messenger MSN Messenger
racer_44
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: malatya

MesajTarih: 21.09.2007 - 12:30    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Dejavu888, ya yok ne virajı ne vitesi.vitesler aynı.sadece sakin olucan eline koluna hakim olucan.virajlardada gittikçe pratiklerşicen. motora ilk başladığında eğitim aldınmı ki şimdide alasın??
bad_boy0007
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: EveryWhere

MesajTarih: 21.09.2007 - 12:41    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Alıntı:

Dejavu888, ya yok ne virajı ne vitesi.vitesler aynı.sadece sakin olucan eline koluna hakim olucan.virajlardada gittikçe pratiklerşicen. motora ilk başladığında eğitim aldınmı ki şimdide alasın??

bencede yani sonuçta vitesle yavaşlama olsun gaz debriyaj tecrüben varmış ondada aynısını kullanıcan heralde ama gaza gelmessen iyi olur Bravo
şimdiden hayırlısı olsun bu arada 600rr ın yeni başlayanlar için iyi olduunu duymultum hata affeder diye ama bilemem
mdonurr
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: kARşıYAKA (azcıkta ÇAnakkaLe)

MesajTarih: 21.09.2007 - 12:46    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Dejavu888, ABİ inan ki cruiser gibi bir motoru sorunsuz kullanan biri race alışma sürecinide sorunsuz atlatır gibime geliyor. cruiser tarzı bir motor durmaz yani frenlemesi daha zordur, ağır olduğu için şehir içinde kullanmak zorlaşır.AnCAk diyorsunki ben oyuncak gibi oynuyorum ozman bence alışma süreci sorunsuz geçer.Tabi bu demek değil ki her cruiser kullanıcısı race in hakkını verir , asvaltı ağlatır.Bilmiiyorum ifade edebildimmi ?

NAaş oMuzLayıp GÖmünCE sanKi ders mi ALIYORUz? ÖLeni aNIyoruz BİrbiRİmizi taNIyoruZ...
Başa dön
mdonurr Çevrimdışı mdonurr Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
Yamakazi
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 21.09.2007 - 13:29    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

hocam sınıf tamamen farklı, evet gaz debriyaz vites prensipte aynı tamam ama cruserden racinge geçerken alışma sürecin oldukça uzun olacak, yanılıp yenilip bikaç hafta sonra ''tamam ben bu işi öğrendim'' der açar gazı köklersen allah kurtarsın. gözünü seveyim gaza gelme seni motor üstünde senden başka kimse dizginleyemez, eğitim konusuna gelince, illa eğitim alacan diye bi kural yok, ama işi bilen eğitimcilerin öğretilerinden faydalanmak sana hem alışma sürecinde kolaylık sağlayacak, hem deneyimli kişilerin deneyimlerinden faydalanmana yarayacak, motor üzerinde hepimizin bilmeden yaptığımız hataları görmeni sağlayacak, eğitim almamış biriyle aranda bir fark yaratacaktır, tavsiye ederim ama alıp almamak senin bileceğin iş. şimdiden hayırlı olsun.
Başa dön
Yamakazi Çevrimdışı Yamakazi Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
R1fatih
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: BEYSEHYR otobanyndan

MesajTarih: 21.09.2007 - 13:33    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

evet bence senın tecruben race ya gecmeye yeter Bravo dıkkat edecegın en onemlı sey ıse vırajlara yavas gırmek olsun sadece vırajlarda abartmaman demek race motorun en buyuk rıskınden kurtulman demek bunun dısında olan seylar suprız seylerdır ve saymakla bıtmez ben sana VIRAJLARA DIKKAT dıyorum sadece.sımdıden hayırlı olsun allah kaza bela vermesın
Dejavu888
Üye
Üye

MesajTarih: 21.09.2007 - 13:37    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Alıntı:

teşekürler fikirlerin için..
nebiliyim.. motor daha seri.. farklı bir klasmana geçicem.. zaptetmesi daha zor.. viraja giriş tarzı falan filan o bakımdan...

Son Mesajdan 2 dakika sonra eklendi:

Alıntı:

Dejavu888, ABİ inan ki cruiser gibi bir motoru sorunsuz kullanan biri race alışma sürecinide sorunsuz atlatır gibime geliyor. cruiser tarzı bir motor durmaz yani frenlemesi daha zordur, ağır olduğu için şehir içinde kullanmak zorlaşır.AnCAk diyorsunki ben oyuncak gibi oynuyorum ozman bence alışma süreci sorunsuz geçer.Tabi bu demek değil ki her cruiser kullanıcısı race in hakkını verir , asvaltı ağlatır.Bilmiiyorum ifade edebildimmi

çok iyi ifade ettiniz hemde.. bu söz herşeye bedeldi güven açısından benim için... Çok saol Onur..
Başa dön
onlyrider
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Ystanbul

MesajTarih: 21.09.2007 - 13:58    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Gaz fren debriyaj gibi şeyler motoru yürütmeye yarayan enstrumanlardır. Önemli olan motoru yürütebilmek değil, onu uzun seneler güvenli kullanabilmek önemlidir. Ha racingi yürütmek diyorsan onu çopırından daha kolay yapacağına eminim. Ama kullanabilmek için yeni motora alışma devresinde (min 10 bin km) apaçilik yapmaman ve hiçbir zaman "ben bu işin piri oldum artık" düşüncesine kapılmadan dikkatli kullanman gerekir. Kazasız sürüşler dileğimle...
Başa dön
onlyrider Çevrimdışı onlyrider Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
CanawaR
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Bursa

MesajTarih: 21.09.2007 - 14:14    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

ne olursa olsun ben sana 600f al derim R bi model alırsan çok rahatsızlık çekiceksin cruiserdan sonra race'te zaten yeteri kadar tecrüben varmış ama bence öncelikle bi 600f kullan geçiş olarak.
tabi bu benim şahsi fikrim.

"Benim Sadık Yarim Kara Sradtır"
Başa dön
CanawaR Çevrimdışı CanawaR Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Stolga
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Mu?la/Datça

MesajTarih: 21.09.2007 - 14:35    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Bende Afrika var, geçen hafta R6 kullanmak nasip oldu yaklaşık 20 dakka kullandım, indiğimde avuç içlerimde sağlam bir ağrı vardı. aslında rahat bir motordan sonra SS ler çekilmiyor ama sen kararı vermişsin.
ilk bindiğinde ayak koyacak yeri bile bulamıyorsun, nerde diye eğilip bakıyorsun
Başa dön
Stolga Çevrimdışı Stolga Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
lazybones
Üye
Üye

Nereden: SolarSystem

MesajTarih: 21.09.2007 - 15:29    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Stolga demiş ki:
Bende Afrika var, geçen hafta R6 kullanmak nasip oldu yaklaşık 20 dakka kullandım, indiğimde avuç içlerimde sağlam bir ağrı vardı. aslında rahat bir motordan sonra SS ler çekilmiyor ama sen kararı vermişsin.
ilk bindiğinde ayak koyacak yeri bile bulamıyorsun, nerde diye eğilip bakıyorsun

Tecrübeli olman en azından bilgisayar oyunu gibi görmeni engeller ne yazıkki bi çok race acemisi gazlar giderim sıkar dururum sanıyor Stolga'nın yazdığı gibi ilk kullanımlarında çok ciddi el ağrıları çekiceksin (hatta ayağına kramplar giricek) ki bu tamamen kasılmaktan oluyor race tarzı makinaların gidon açısından dolayı yönlendirme kabiiyetleri %100 farklıdır cruiserdan ve düz yolda yavaş hızlarda bile yönlendirme yaparken (o acemilik süresince) motorun sana direndiğini hissediceksin eğitim için ben şiddetle tavsiye ederim ki Honda ,Süleyman Memnun menun v.s..
Birde belli bir süre sorunsuz kullandıktan sonra ikarus sendromuna (ben bu işi çözdüm tutmasın beni kimse Delirdim ) yakalanmazsan bi sorun çıkmaz.

Bel ağrısı dışında
Başa dön
lazybones Çevrimdışı lazybones Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL Tüm saatler GMT +2 Saat
Sayfa 1, 2, 3  Sonraki
1. sayfa (Toplam 3 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.16 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal