Kayıt: Jan 20, 2007 Mesajlar: 247 Nereden: Istanbul / Kadiköy Mugla / Koycegiz
Tarih: 26.09.2007 - 07:06 Mesaj konusu: V-STROM Neden ayakta duramıyor ?
Epeydir yeni motorum için para biriktirmeye devam ederken araştırmayıda sürdürüyorum.Bu sırada pek çok özelliği ile öne çıkan motorlardan biri olan Suzuki V-Strom malesef aklımda soru işaretleri uyandırdı.Görüştüğüm,internette okuduğum,videolarda izlediğim her iki v-strom sahibinden biri üzerindeyken motoru yatırmış.İlk başta çok ciddiye almadım,tesadüfe yordum ama youtube da motoru incelemek istediğimde pekçok videonun yan yatma yada düşme ile ilgili olduğunu gördüm.Aklıma gelen en mantıklı sebep selenin yüksekliği ve motorun ağırlığı.Arkadaşlar siz ne dersiniz daha da önemlisi kullanan arkadaşlar bilgi verebilirmi ? Kontrol bende değilde motorda olacaksa almayı düşünmiycem.Zira 1.80 boyuma rağmen,ayaklarımın yere değen kısmı hayal kırıcıydı,boşluğuma gelirse zaptetmek oldukça zor olur heralde. _________________ Yamaha FZ6 Fazer (kızıl)
Tarih: 26.09.2007 - 07:30 Mesaj konusu:
Hocam yatmayan enduro yoktur. Enduro kullanıyorsan illa ki bir yerlerde bir gün yatırırsın. Çünkü enduroların ağırlık merkezi yukarıdadır ve ağırlıkları spor motosikletlere göre oldukça yüksektir. Koruma demiri de bu yatmalar içindir motoruna bir şey olmaz. V strom gibi touring enduro olan motosikletlerin lastik ve süspansiyonu arazi için pek de uygun olmadığı için genelde gevşek zeminde sık yatarlar. 180 boyla bu motoru kullanamayacağını düşünüyorsan pes artık diyorum...
Tarih: 26.09.2007 - 07:37 Mesaj konusu:
Bence motoru yatırmak acemilikten ve dikkatsizlikten kaynaklanıyor, varadero veya goldwing kullanalar ne yapıyor peki, sen kendine güveniyorsan al kardeş, yatmış olanlarına denk gelmen şans, 55 kg lık bir arkadaşım kullanıyor aynısını ve hiçte yatırmadı iki senedir.
Kayıt: Jun 24, 2006 Mesajlar: 378 Nereden: Isvicre / Aargau
Tarih: 26.09.2007 - 07:47 Mesaj konusu:
Ayakta duramayan motor degil, sürücüsüdür... Uzun zaman önce enduro kullandigimda (660 lik Yamaha/S. Tenere) bende dört-bes kere düstüm ama asil benim hatamdan dolayi...
Ozellikle cok yavas hizda dönerken gözlerinle yere baktiginda ( kaldirim kenari, cukur,tas vs varmi diye )takilip kaliyorsun ve dengenide bozuyorsun.
Ikinci bir sebepte motorun yüksekligi olarak düsünüyorum, hele ki ayak parmaklarinin ucuyla yere degdiginde, dogru temas noktasindan 5-10 cm lik bir farkta motorun dengesini toparlayamadiginda, dengeleyemedigin agiliktan dolayi motoru birakmaktan baska bir care kalmiyor.
Simdi belki yazdigima ters yorum gelir...dönen diz,ezilen bacak,kiralan ayak yerine varsin motorum devrilsin. (benim düsüncem)
Ama yine de arzu edilen bir tarzdan vaz gecmek icin bir sebep degil derim.
1.80 boyuna güvenmiyorsan dicek bişeym yok ama
enduro ların genel özellikleri
daha doğrusu kullanıcıların düşme sebepleri ne yazıkki race makine gibi kullanmaya çalışıyorlar ve sonu hüsran
motorun özelliklerini tanıyıp bu sınırlar içinde kullanırsan başına ciddi şeyler geleceğini sanmam
Kayıt: Jan 20, 2007 Mesajlar: 247 Nereden: Istanbul / Kadiköy Mugla / Koycegiz
Tarih: 26.09.2007 - 08:34 Mesaj konusu:
Daha önce kullanma fırsatı bulduğum motorların bazılarıyla kıyaslayınca (v-stroma sadece oturdum sürmedim),örneğin cbf ler yada cb900 hornet,z750,transalp,f650gs;ayaklarımın sadece yarısının yere basması biraz gözümü korkuttu açıkçası,saydığım motorlarda tabana yüklenip motoru dengeleyebiliyordum ama v-strom da ne olur kestiremiyorum.Şehiriçinde durum nasıl peki,düşük süratlerde dönüş yaparken ya da yokuş yukarı kalkışlarda bi sıkıntı olabilirmi.Mesela cbf serisini bisiklet misali kontrol edebiliyorum 1.80 boyla ve güven veriyor bu durum. _________________ Yamaha FZ6 Fazer (kızıl)
Kayıt: Jun 24, 2006 Mesajlar: 378 Nereden: Isvicre / Aargau
Tarih: 26.09.2007 - 08:43 Mesaj konusu:
Cuneyt sol ayagini yere saglam bastin mi sorun kalmaz, ha ayaklarin yetismedi diyelim popoyu biraz yana kaydirirsin olur biter...
nice insanlar var 160-1.65 boylarinda ve harika da kullaniyorlar... sol ayagin yere saglam bassin, sag ayagin zaten frende...
geriside alismaya, kendini egitmeye bakar.
Tarih: 26.09.2007 - 08:47 Mesaj konusu:
Motoru yatırmanın acemilikle alakası yoktur. Ben sürüş okulundaki hocanın bile motor yatırdığını bilirim. Tamamen o andaki boşluğuna geliyor insanın. Geçen gün benim de başıma geldi, durduğum yer mıcırlıymış, dikkat etmedim o anki dalgınlıkla, ayağımı yere koymamla ayağım mıcırların üzerine denk geldiği için ayağım kaydı. O anda devrilmekten nasıl kurtulduğumu bi ben bilirim bi de Allah bilir. Motor hafif olduğu için bi şekilde kurtardım. Ama ağır bi makine olsa motorla birlikte devrilmiştik. _________________ Satılık Alpinestars SP-1 Eldiven (Sıfır)
www.sahibinden.com/alpinestars_sp-1_eldivenWQQaXQQ10600068WQQpXQQdisplayitem
Satılık Shoei XR-1000
http://www.sahibinden.com/shoei_xr-1000_diabolicWQQaXQQ11344912WQQpXQQdisplayitem
Boyum 1.74 ve varadero kullaniyorum. Bir kez yatirdim, Otra sehpadan indirirken. Kullanirken yatmaz motor. Durunca , park ederken falan yatar. Cekinmene gerek yok bence...
Kayıt: Mar 01, 2007 Mesajlar: 947 Nereden: ThE NoRtH GeTTo Of ThE İzMiR
Tarih: 26.09.2007 - 09:50 Mesaj konusu:
enduro lar mutlaka yatar korkuyorsan binnmeyecem motorun zevkide bu yatma heycanıdır. virajcılarrrrrr _________________ ThE jAcKaL oF ThE HiGhWaY !... 40 GüN DaĞdA YaTaN 1 gÜn KuRtLa kArŞıLaŞıRmIş !...
Mutlaka nasıl yatar yahu? Motorun ilk zamanları acemilikten yatabilir. Bir kere bile yatırmadım. Bahsedilen makinalar yüksek olsa dahi Touring edasındadır. Cross makina ile karıştırmayalım. _________________
[/url]
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız