Tarih: 03.10.2007 - 01:07 Mesaj konusu: Şu hava yastıklı ceketler piyasada neden tutulmadı sizce?
Bu ceketlerin çalışma şekli:
* Motora binerken hava tüpünün tetik ipi motora takılıyor, ancak kaza anındaki sert çekmelerde devreye girerek ceketi şişiriyor.
* Kaza anında yarım saniyede şişiyor, altı saniye süresince (kaza süresi için gayet yeterli bir süre) şişik kalıyor, sonra yavaşça sönüyor.
* Sırt ve belden başka, normal ceketlerin koruyamadığı kalça ve boyun kısmını da hava yastığı ile destekleyerek zarar görmesini önlüyor.
* Yedek parçası, yedek hava tüpü ayrıca satınalınabiliyor.
* Fiyatı biraz pahalı olmakla beraber bu kadar güvenlik sunuyorsa mantıklı.
Bakın aşağıda bir site linki var. "Airbag jacket" ya da "vest" filan yazarak aratırsanız da çeşitli marka ve modellere ulaşılabiliyor:
http://www.airbagvest.com/ (Sayfanın altında nasıl çalıştığını gösteren animasyon var)
Tüm bu özelliklerine ve ülkemizde satılıyor olmasına rağmen bu ceketlerden kullanan görmedim, oysa ki yıllardır bu ürün var. Sizce neden tutulmadı?
Ne gibi yetersizlikleri olabilir? _________________ Honda CBR 1100XX Super Blackbird
En son XANDROS tarafından 03.10.2007 - 01:12 tarihinde değiştirildi, toplamda 2 kere değiştirildi
Kayıt: Oct 09, 2003 Mesajlar: 485 Nereden: Ankara-Denizli-İstanbul
Tarih: 03.10.2007 - 01:11 Mesaj konusu:
Puflatan bilir, hava yastığı zaten sevimsiz birşeydir Şahsen ben üzerimde olmasını istemem. Ama belki de asıl neden sağladığı güvenliğin farkında olmayışımızdandır. Benim hiç bu ceketlerden biriyle kaza geçirmiş bir arkadaşım yok mesela. Referans olayı...
Detay isteyen bir iş gibi algılanmış olabilir. Disk kilidini üst üste unutan biri (ki biraz yaygın) buna pek kolay yanaşmaz. Düşünsene vatandaş unutkan, her seferinde motosikletten pop corn gibi iniyor
_________________ Genel görelelik yasasının özü büyük fotoğrafı önceden görmektir...
"Meister"
En son freewing tarafından 03.10.2007 - 01:19 tarihinde değiştirildi, toplamda 3 kere değiştirildi
Tarih: 03.10.2007 - 01:16 Mesaj konusu:
Ben motosikletimin kontak anahtarını sürekli üzerinde unutan biri olarak, bu tip bir ceketi kullanmayı aklımdan bile geçirmedim. Hadi kontak anahtarını eşim hatırlatıyor, bunu nasıl hatırlatsın. Her motosikletten indiğimde paraşüt gibi olurum valla _________________ Who says to whom what, how can i know?
Tarih: 03.10.2007 - 01:26 Mesaj konusu:
Çünkü genelde "Nasıl olsa ben düşmem,bana lazım degil" mantıgı var bizlerde..
Bir kısmımızda PAHALI oldugu için yanaşmaz..
Diğer kalanlarda gereksiz bulmuşlardır...
Eger bu mantıklan bakacak olursak Otomobil sürücülerinide AİRBAG le donatılmış kıyafetlerle düşünebiliriz...
Belli bir hızın üstündeyseniz degil AIRBAG,çelik kıyafetin içinde olsanız bile faydası olmaz... _________________ Tabutlara sığmayacak kadar intihar var, şeytanın siparişi
SAGOPA
Tarih: 03.10.2007 - 01:35 Mesaj konusu:
Hepiniz doğru diyorsunuz ama bunların en güzel tarafı çömleği ve en önemlisi boynu da koruyor olması. Sırf boynu, enseyi iyi kötü koruduğu için ekstra para verilebilirmiş gibime geliyor.
Kabloyu sökmeyi unutup, motordan mısır pörtleği şeklinde inme tehlikesi olmadığını duymuştum, zira kablo ancak sert şekilde çekildiğinde hava yastığı devreye giriyormuş.
Ama daha fazlasını ben de bilmiyorum, ne kullandım, ne de kullananı gördüm.
Böyle faydalı görünen birşey neden bilinmez, tutulmaz bilmiyorum açıkçası. İlginç. _________________ Honda CBR 1100XX Super Blackbird
Kayıt: Nov 30, 2003 Mesajlar: 555 Nereden: İzmir - Otoban Samurai
Tarih: 03.10.2007 - 02:43 Mesaj konusu:
freewing demiş ki:
Detay isteyen bir iş gibi algılanmış olabilir. Disk kilidini üst üste unutan biri (ki biraz yaygın) buna pek kolay yanaşmaz. Düşünsene vatandaş unutkan, her seferinde motosikletten pop corn gibi iniyor
Ben hayatımda bu kadar derin bir espri görmemiştim ; kimseler anlamamış ona yanarım....
Allah senden razı olsun ; çok güldüm gerçekten Allahta seni güldürsün...
_________________ "Kendinizi Cesurca Gösterin! Trafikte Farkettirin! Yaşamanız Sadece Buna Bağlıdır! (Kask ;korunması gereken bir kafayı korumalıdır...)"
Tarih: 03.10.2007 - 02:49 Mesaj konusu:
fazla zahmetli olduğunu düşünüp almıyo bence millet...
hem fiyat bakımından hemde takma sökme fln filan işte... _________________ And i still wonder if u ever wonder the same
And i still wonder...
Kayıt: Nov 30, 2003 Mesajlar: 555 Nereden: İzmir - Otoban Samurai
Tarih: 03.10.2007 - 03:02 Mesaj konusu:
Siz niye alındınız ??
Farklı bir nedeni olabilir ; bunu özelden de sorabilirdiniz...
Akşam akşam uyku tutmadı herhalde !!! _________________ "Kendinizi Cesurca Gösterin! Trafikte Farkettirin! Yaşamanız Sadece Buna Bağlıdır! (Kask ;korunması gereken bir kafayı korumalıdır...)"
Tarih: 03.10.2007 - 03:29 Mesaj konusu:
Benim çevremde de kullanan kimse görmedim, sanırım birileri almak için önce diğer sürücülerden kullanmalarını bekliyor, Seda'nın dediği gibi referans olayı. Pahalı olması ise sağlığımızdan çok başka şeylere önem veren ve bu tür önemli güvenlik ekipmanlarını es geçen bizler için ayrı bir etken. Eminim ki bir çoğumuz "Şu ayı da bir atlatayım o zaman alırım belki" mantığındadır.
Bu arada ben Freewing'in esprisine çok güldüm diye ekliyeyim ama gerçekten güldüm yahu _________________ Watashi no YAMAHA HIDIR chan...
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız