Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - Şu hava yastıklı ceketler piyasada neden tutulmadı sizce?

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

Şu hava yastıklı ceketler piyasada neden tutulmadı sizce?
Sayfa 1, 2, 3  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
XANDROS
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Moda/Istanbul

MesajTarih: 03.10.2007 - 01:07    Mesaj konusu: Şu hava yastıklı ceketler piyasada neden tutulmadı sizce? Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Bu ceketlerin çalışma şekli:

* Motora binerken hava tüpünün tetik ipi motora takılıyor, ancak kaza anındaki sert çekmelerde devreye girerek ceketi şişiriyor.
* Kaza anında yarım saniyede şişiyor, altı saniye süresince (kaza süresi için gayet yeterli bir süre) şişik kalıyor, sonra yavaşça sönüyor.
* Sırt ve belden başka, normal ceketlerin koruyamadığı kalça ve boyun kısmını da hava yastığı ile destekleyerek zarar görmesini önlüyor.
* Yedek parçası, yedek hava tüpü ayrıca satınalınabiliyor.
* Fiyatı biraz pahalı olmakla beraber bu kadar güvenlik sunuyorsa mantıklı.

Bakın aşağıda bir site linki var. "Airbag jacket" ya da "vest" filan yazarak aratırsanız da çeşitli marka ve modellere ulaşılabiliyor:
http://www.airbagvest.com/ (Sayfanın altında nasıl çalıştığını gösteren animasyon var)

Tüm bu özelliklerine ve ülkemizde satılıyor olmasına rağmen bu ceketlerden kullanan görmedim, oysa ki yıllardır bu ürün var. Sizce neden tutulmadı?

Ne gibi yetersizlikleri olabilir?

En son XANDROS tarafından 03.10.2007 - 01:12 tarihinde değiştirildi, toplamda 2 kere değiştirildi
Başa dön
XANDROS Çevrimdışı XANDROS Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
Seda
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Ankara-Denizli-İstanbul

MesajTarih: 03.10.2007 - 01:11    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Puflatan bilir, hava yastığı zaten sevimsiz birşeydir Gülümsüyorum Şahsen ben üzerimde olmasını istemem. Ama belki de asıl neden sağladığı güvenliğin farkında olmayışımızdandır. Benim hiç bu ceketlerden biriyle kaza geçirmiş bir arkadaşım yok mesela. Referans olayı...
Başa dön
Seda Çevrimdışı Seda Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
freewing
Moderatör
Moderatör

MesajTarih: 03.10.2007 - 01:12    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Detay isteyen bir iş gibi algılanmış olabilir. Disk kilidini üst üste unutan biri (ki biraz yaygın) buna pek kolay yanaşmaz. Düşünsene vatandaş unutkan, her seferinde motosikletten pop corn gibi iniyor Çok gülüyorum Delirdim

En son freewing tarafından 03.10.2007 - 01:19 tarihinde değiştirildi, toplamda 3 kere değiştirildi
Başa dön
freewing Çevrimdışı freewing Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
sTaRt
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: ankara

MesajTarih: 03.10.2007 - 01:14    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

muhtemelen pahalıdır..
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: Istanbul

MesajTarih: 03.10.2007 - 01:16    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Ben motosikletimin kontak anahtarını sürekli üzerinde unutan biri olarak, bu tip bir ceketi kullanmayı aklımdan bile geçirmedim. Çok gülüyorum Hadi kontak anahtarını eşim hatırlatıyor, bunu nasıl hatırlatsın. Her motosikletten indiğimde paraşüt gibi olurum valla Dil çıkarıyorum
HakanDincer
Site Admin
Site Admin

Nereden: İzmir

MesajTarih: 03.10.2007 - 01:26    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Çünkü genelde "Nasıl olsa ben düşmem,bana lazım degil" mantıgı var bizlerde..
Bir kısmımızda PAHALI oldugu için yanaşmaz..
Diğer kalanlarda gereksiz bulmuşlardır...

Eger bu mantıklan bakacak olursak Otomobil sürücülerinide AİRBAG le donatılmış kıyafetlerle düşünebiliriz...

Belli bir hızın üstündeyseniz degil AIRBAG,çelik kıyafetin içinde olsanız bile faydası olmaz...

Tabutlara sığmayacak kadar intihar var, şeytanın siparişi
SAGOPA
Başa dön
HakanDincer Çevrimdışı HakanDincer Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
XANDROS
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 03.10.2007 - 01:35    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Hepiniz doğru diyorsunuz ama bunların en güzel tarafı çömleği ve en önemlisi boynu da koruyor olması. Sırf boynu, enseyi iyi kötü koruduğu için ekstra para verilebilirmiş gibime geliyor.

Kabloyu sökmeyi unutup, motordan mısır pörtleği şeklinde inme tehlikesi olmadığını duymuştum, zira kablo ancak sert şekilde çekildiğinde hava yastığı devreye giriyormuş.

Ama daha fazlasını ben de bilmiyorum, ne kullandım, ne de kullananı gördüm.

Böyle faydalı görünen birşey neden bilinmez, tutulmaz bilmiyorum açıkçası. İlginç.
eczaci101
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: İzmir - Otoban Samurai

MesajTarih: 03.10.2007 - 02:43    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

freewing demiş ki:
Detay isteyen bir iş gibi algılanmış olabilir. Disk kilidini üst üste unutan biri (ki biraz yaygın) buna pek kolay yanaşmaz. Düşünsene vatandaş unutkan, her seferinde motosikletten pop corn gibi iniyor Çok gülüyorum Delirdim

Ben hayatımda bu kadar derin bir espri görmemiştim ; kimseler anlamamış ona yanarım....

Allah senden razı olsun ; çok güldüm gerçekten Allahta seni güldürsün...

Delirdim
shadowmania
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: BatIdan1yERden

MesajTarih: 03.10.2007 - 02:49    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

fazla zahmetli olduğunu düşünüp almıyo bence millet...
hem fiyat bakımından hemde takma sökme fln filan işte...
shadowmania Çevrimdışı shadowmania Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
XANDROS
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 03.10.2007 - 02:56    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Alıntı:

Ben hayatımda bu kadar derin bir espri görmemiştim ; kimseler anlamamış ona yanarım....

@ Eczacı101,

Çok pardon, gerçekten merakımdan soruyorum; kimsenin anlamadığı kanaatine nasıl vardın? Milletin ne yazmasını beklerdin, "haha", "+1" filan mı?

Dil çıkarıyorum
eczaci101
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: İzmir - Otoban Samurai

MesajTarih: 03.10.2007 - 03:02    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Siz niye alındınız ??

Farklı bir nedeni olabilir ; bunu özelden de sorabilirdiniz...

Akşam akşam uyku tutmadı herhalde !!!
XANDROS
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 03.10.2007 - 03:21    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

eczaci101 demiş ki:
Siz niye alındınız ??

Farklı bir nedeni olabilir ; bunu özelden de sorabilirdiniz...

Akşam akşam uyku tutmadı herhalde !!!

Alındım mı? Allah Allah, bunda herhangi birisinin alınabileceği bir taraf var mı? ?

Gerçekten merakımdan sorduğumu belirtmiştim, yeterince inandırıcı olmadı sanırım. Neyse, sorun değil.
badcocktail
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: izmir / K.yaka

MesajTarih: 03.10.2007 - 03:29    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Benim çevremde de kullanan kimse görmedim, sanırım birileri almak için önce diğer sürücülerden kullanmalarını bekliyor, Seda'nın dediği gibi referans olayı. Pahalı olması ise sağlığımızdan çok başka şeylere önem veren ve bu tür önemli güvenlik ekipmanlarını es geçen bizler için ayrı bir etken. Eminim ki bir çoğumuz "Şu ayı da bir atlatayım o zaman alırım belki" mantığındadır.

Bu arada ben Freewing'in esprisine çok güldüm diye ekliyeyim Dil çıkarıyorum ama gerçekten güldüm yahu Çok gülüyorum
Seda
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Ankara-Denizli-İstanbul

MesajTarih: 03.10.2007 - 03:37    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

XANDROS demiş ki:
Alıntı:

@ Eczacı101,

Çok pardon, gerçekten merakımdan soruyorum; kimsenin anlamadığı kanaatine nasıl vardın? Milletin ne yazmasını beklerdin, "haha", "+1" filan mı?

Dil çıkarıyorum

XANDROS sen sormasan ben soracaktım vallahi saolasın.
Başa dön
Seda Çevrimdışı Seda Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
mucit
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Samsun

MesajTarih: 03.10.2007 - 09:29    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Ben bi motor alayım sonra onu büyüteyim alacam inşaallah Gülümsüyorum
Başa dön
mucit Çevrimdışı mucit Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa 1, 2, 3  Sonraki
1. sayfa (Toplam 3 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©

PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.16 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal