Kayıt: Sep 01, 2007 Mesajlar: 1916 Nereden: İstanbul Anadolu MD
Tarih: 06.10.2007 - 11:02 Mesaj konusu: AMAN ARKADAŞLAR DİKKAT. KALDIRMA PARK KONUSU
HABER HÜRRİYRT GAZETESİNDEN
HATAY’ın Yayladağı Kaymakamı Süleyman Çelebi, kaldırımda oturup gazete okuyan emekli 45 yaşındaki Halil Demirci’ye ‘yaya yolunu işgal ettiği’ gerekçesiyle 58 YTL para cezası kestirdi.
Önceki gün sıcaktan bunalan Milli Eğitim'de hizmetli memur olarak çalışırken ayağındaki sakatlık nedeniyle malulen emekli olan Halil Demirci, Tutlubahçe Mahallesi Atatürk Caddesi’ndeki evinin karşısında, kaldırımdaki çınar ağacının altına sandalye koyup, gölgesinde gazete okumaya başladı. İddiaya göre bir süre sonra 3 çocuk babası Demirci'nin yanına gelen Kaymakam Süleyman Çelebi, “Burada oturamazsın, kaldırımı işgal ediyorsun” dedi. Ardından, polise haber verip, Kabahatler Kanunu’nun 38’inci maddesine göre Demirci’ye 58 YTL para cezası kestirdi. Ceza, polis memurları Mustafa Eser ve Murat Kımırtı tarafından düzenlenen ceza tutanağı ile Demirci’ye tebliğ edildi.
Kaldırımların işgaline karşı uygulanacak cezayı içeren Kabahatler Kanunu’nun 38’inci maddesinde “Yetkili makamların açık ve yazılı izni olmaksızın meydan, cadde, sokak veya yayaların gelip geçtiği kaldırımları işgal eden veya buralarda mal satışa arz eden, inşaat malzemesi yığan kişiye idari para cezası verilir” deniyor.
Bu kanunla bizlerede CEZA uygulamasına gidebilir BELEDİYELER
Kayıt: Sep 01, 2007 Mesajlar: 1916 Nereden: İstanbul Anadolu MD
Tarih: 06.10.2007 - 11:16 Mesaj konusu:
Beldiye zabıtaları bir kaç kez benide kaldırıma park kunusunda uyardı. Kadıköy çarşısına gittiğimde. Kendilerine gelir yada başka bir çıkar için dert olabilirler. Bu belediye zabıtalarının eline bir örnek olacak. Bir şekilde motorlada kaldırımı işgal ediyorsun diye uygulama yapabilir Belediye.
Kayıt: Dec 12, 2005 Mesajlar: 6209 Nereden: 35nci.OTOBAN TUGAY K.LIĞI..
Tarih: 08.10.2007 - 09:02 Mesaj konusu:
bunun altında baska bi olay vardır bence. adam kaymakam olduğunu bilmeden diklenmiştir v.s sana ne otururum filan tarzında inatlaş söz konusu olmuştur.sonunda kaymakamda bunu yapmıştır. yoksa mantık dışı. _________________
Kayıt: May 11, 2005 Mesajlar: 1793 Nereden: istanbul/bagdat caddesi
Tarih: 08.10.2007 - 10:14 Mesaj konusu:
ya ben caddebostanda dükkanımın önündeki kaldırıma parkediyorum hep, yola parketsek park etmeye çalışan arabalar düşürüyolar çarpıp ki daha 2 hafta önce düşürdüler granajım aynam kırıldı _________________
F.Volkan Mutlu (0RH+) YAMAHA R1
ya ben caddebostanda dükkanımın önündeki kaldırıma parkediyorum hep, yola parketsek park etmeye çalışan arabalar düşürüyolar çarpıp ki daha 2 hafta önce düşürdüler granajım aynam kırıldı
jadde'de polis kaldırımdaki motorlara keyfiyetine göre ceza keser; hatta plakasız olanları bazen bağlar buna yapılabilecek birşey yok çünkü kaldırım yayalara aittir; biz ise sadece gasp ediyoruz hem suçlu hem güçlü mevhumu yani; ki motoru yola park edememe sorunsalının altında da yurdumdaki otomobil sürücülerinin motor konusunda HALA bilinçlenmemiş olması yatmaktadır _________________ HeRKeS RoSSi!! DoKuNMa BaBa TıRT!!!
I dont ride fast, I fly low!
www.istanbulracingteam.org / TüySiKLeT TeaM
kαγα™
ya gecende samsunda bankalara gidicektim iş yerim için büyük otelin karşısında park yeri kalmamıştı valla bende getz marka aracı kaldırıma çıkardım yol kenarındakiler çekilmiş ordan aracı alamamışlar cezada yazmamışlar
ama bide çiftlik caddesinde yine banka için gitmiştim 6 metre tersten gittim 52 ytl yazdılar bide 10 puanda vardı çok zoruma gitti valla
yane sıkıntı para değil ama adama koyuya ya _________________
valla ben boş bulduğum heryere koyuyorum motoru.park yeri arama gibi bir derdim yok.ama bu konu bencede saçma yani adam kaldırımda oturuyor ve ceza yazıyorlar.
bende bugün izmirden çeşmeye geliyordum konaktan sahil yolundan giderken kırmızı ışıkta durdum sağ yanıma bi baktım motosiklet giremez levhası vardı..şaştım kaldım valla bu ne saçmalık yada hangi yola giremeyiz.ne biçim şey o yaww..... _________________ motorcu_haso2146@hotmail.com
motor: cbr125r repsol(SATILIKTIR)
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız