Tarih: 06.10.2007 - 19:09 Mesaj konusu: TİGERİM İZMİT YOLUNDA SÜPERDİ
SELAM ARKADAŞLAR GEÇEN PAZAR GÜNÜ KANUNİ TİGERİMLE İSTANBUL'DAN İZMİT'E GİTTİM ÇOK KEYİF VERİCİYDİ İLK UZUN YOLUM İZMİT ŞİMDİLİK MAKİNEM 6000KM'DE,DAHA ÖNCEDEN ÇIKMAYI ÇOK İSTİYORDUM AMA EHLİYET YOKTU ŞİMDİ VAR ARTIK VE İZMİTE GİTTİM ORDAN DARICA HAYVANAT BAHÇESİ ÇOK GÜZEL OLDU BENİM İÇİN YOLA TAM YAPIŞIYOR VE 130-140 GÖRDÜM GAZ AÇINCA EN NORMAL HIZI 125-130.EEE TİGERCİLER BİGÜN BULUŞUP YOL YAPALIM.ŞİMDİ YAĞ ZAMANI GELDİ YAĞINI HEP KENDİM DEĞİŞTİRİRİM HER SEFERİNDE YAĞ FİLTRESİNİDE YENİ İLE DEĞİŞTİRİRİM AMA BU SEFER YAĞ FİLTRESİ DEĞİŞTİRMESEM NE OLUR BİLMİYORUM YENİ YAĞ ALDIM 20-40 CASTROL YENİ ÇIKARMIŞ KANUNİ TİGERLERE UYUMLU CASTROLUN NET SAYFASINDAN İSTEYEN MOTORUN MARKASI YAZIP CASTROLDA SİZE YAĞ ÖNERİYOR BEN NORMALDE 20-50 KORDUM CASTROL AMA ŞİMDİ 20-40 YAPICAM.SAĞLICAKLA KALIN KASKSIZ ÇIKMAYIN.
Kayıt: Aug 21, 2006 Mesajlar: 7263 Nereden: way of LİFE / German autobahn
Tarih: 06.10.2007 - 19:35 Mesaj konusu:
hocam o motora 20/50 yağ ne yapıyorsun sen kamyon traktör ve otobüs yağıdır onlar seri makina olmayanların yağıdır misal olarak günümüzde seri otobüsler var 10/40 kullanırlar ama sen biraz deil baya bi kalın yağ koymuşsun en yakın zamanda deiştirmeni tavsiye ederim
CASTROL MADENİ YAĞLAR BÖLGE BAYİSİYİM... !!! _________________ way of LİFE / german autobahn
öncelikle sorunsuz uzun seyahatler yapmanı temenni ederim.kanuninin sayfasında ne yağ kullanılması gerektiğini bilmiyorum ama 15/50 bizim iklim koşulumuza ve hava soğutmalı makinalara en uygun olduğunu düşünüyorum.güneyde ise iklimin çok sıcak olduğu yerlerde (zaman zaman 50 derece) 20/50 kullanıdığını biliyorum ama önemli olan sıcaklıklarda üst seviye.yani 50 kullanmaları gerektiği konusunda uyarıyorum hep.haa bir de küçük harf kullanırsan sevinirim.
Tarih: 06.10.2007 - 23:08 Mesaj konusu:
ya ama serviste 20-50 yağ koyuyordu tigerlere hep 20-50 koyuyorlar.bende şimdi castrolun netine baktım kanuni tigere uygun motor yağı çıkarmışlar 20-40 üstünde aktivete 4 yazıyor yarın bunu koyucam ama yağ filitresini değiştirmeme gerek varmıdır sizce geçen bakım yaptığımda değiştirdim çünki,aslında her bakımda değişmesi gerekiyor ama pazar günü yeni yağı koyup turlamak istiyorum filtre yok servis açık olsa gidip alıcam ama kapalı tabiki.sizce bi sakıncası olurmu.mod arkadaşlar yazımı servis bölümüne taşırsanız sevinirim.artık servis konusuna geçtim çünki teşekkürler.sağlıcakla kalın kasksız çıkmayın
Kayıt: Aug 21, 2006 Mesajlar: 7263 Nereden: way of LİFE / German autobahn
Tarih: 07.10.2007 - 19:41 Mesaj konusu:
hocam filitreler tellidir muhtemelen degiştirmene gerek yok ha karton olsa deiştir amenna ama gerenk yok kanımca _________________ way of LİFE / german autobahn
Tarih: 08.10.2007 - 19:50 Mesaj konusu:
serkan sağol bilgin için.yağı değiştim,ama filtreyede baktım yani temizdi gerek yoktu yani birdahakine artık.arkadaşın tekide demişki ybr de yapar o yolu ybr yapar tabi niye yapmasın ama 140-150 yapamaz benim demek istediğimi anlamamış arkadaş ben şehir içinde ehliyetim yokken 5500 mondialle yaptım tigerlede 4000 yaptım,ama ehliyeti alınca bi şehir dışı yapıyım dedim yaptım kısa olduğunu bnede biliyorum ben kamyoncuyum gelsin yanıma uzun yol neymiş göstereyim ister kamyonla ister motorla hiç fark etmez neyse konuyu anlamamış heralde.herkese teşekkürler
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız