Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - Kulak Tıkaçları Hakkında...

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

Kulak Tıkaçları Hakkında...

Kulak Tıkaçları Hakkında...
Sayfa 1, 2  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Mantar Pano
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar
motorcucihan
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: TRABZON (KARMOK)--Faroz--

MesajTarih: 08.10.2007 - 13:22    Mesaj konusu: Kulak Tıkaçları Hakkında... Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Günümüzde motosiklet kaskları eskisinden daha iyi yapılmaktadır. Fakat bunlar sizin başınızı korumak gibi muhteşem bir görev yapmalarına rağmen kaskların çoğu, zaman içerisinde işitme kaybına yol açacak şekilde gürültülüdür. Bu yüzden günlük sürüş sırasında kullandığınız donanımlarınızın içinde kulak tıkaçlarını bulundurmanız gereklidir. Unutmayın "Yükses sese maruz kalmak" normal konuşmayı anlamayı engelleyecek kadar işitme kaybının en büyük sebebidir.

Kaskın içine bu gürültü nereden geliyor?
Bir otobanda araba sürerken arabanızın camını biraz açarsanız rüzgar sesindeki artışı farkedersiniz ve hız arttıkça bu ses de artar. Aerodinamikler (Motorun, rüzgarın sesi, tekerleklerin yolda çıkardığı sesler vb.) bir kaskın ürettiği ses miktarında önemli bir rol oynar. Ayrıca kaskların modelleri de bu durumu artırıp azaltabilir.

Pahalı kasklar daha mı sessizdir?
Hayır değildir. 400 Sterlin’den daha pahalı kasklarda yapılan testlerde, bunların yarı fiyatında ki kasklardan çok daha gürültülü olduğu bulunmuştur. BMW ve Schuberth’in günümüzde en sessiz modeller olduğu düşünülmektedir.(280 Sterlin civarı).

"Gürültü" Gerçekten Kulaklarıma Hasar Verebilir Mi?
Evet, gürültü tehlikeli olabilir. Yeteri kadar yükses ve uzun süreli olursa, işitmenize zarar verebilir. Gürültünün sebep olduğu hasar, sinir tipi işitme kaybı olarak adlandırılır; birçok sebep bu tip işitme kaybına yol açabilir ama gürültü kaynaklı olanın önemli bir ayrıcalığı vardır-ilerlemesi durdurulabilir veya olmadan tamamen önlenebilir.
Kulaklarımı Alıştırabilir Miyim?
Hayır. Şayet hep gürültüde büyüdüğünüz için buna alıştığınızı zannediyorsanız bu yanlıştır. Gürültü işitmenizi azaltmıştır ve hiç bir ilaç, operasyon veya işitme cihazı gürültünün kulağınızda yaptığı hasarı tam olarak düzeltemez.

Desibeller Kulağımı Etkilemeden Ne Kadar Yüksek Olabilir?
Uzmanlar 85 desibel üzerindeki sese sürekli maruz kalmanın tehlikeli olabileceğinde anlaşmışlardır. Motor kullanırken kaskınızın içine gelen gürültü bunun üzerindedir. 85dB veya yukarısında gürültüye izin verilmemelidir.

Peki ne tip kulak tıkaçları alınmalıdır?
Kulak tıkaçları dış kulak yoluna takılan ve sesin şiddetini önleyen tıkaçlardır. Bunların etkili olabilmesi için kulak yolunu tam tıkamaları gerekir. Çeşitli boyutlarda satılmaktadırlar. Alışveriş yaptığınız mağzadan makul bir seti uygun bir fiyata alabilirsiniz. Alacağınız tıkaçın işinizi göremesi için kulak şeklinize uygun olması gereklidir.Mümkünse deneyip alın.

Sipariş tıkaçlara ne dersiniz?
Kulak yolunuzdan ölçü alınarak size maksimum uyum sağlayacak şekilde yapılan kulak tıkaçları da vardır ama pahalıdır.

Ne Kadar Etkilidirler?
Bu koruyucular zara ulaşan sesin şiddetini azaltmaya yararlar. Tam uygulanan kulak tıkaçları sesin şiddetini 15 ile 30dB kadar azaltırlar.

Kulak tıkaçlarını hangi sıklıkta değiştirmeliyiz?
Bunların çoğu ılık sabunlu suda yıkanabilir fakat tekrar kullanmadan önce kuruması beklenmelidir.Kulak tıkaçları bakteriler için iyi bir üreme yeri olabilirler ve bu da çok kötü bir enfeksiyona yol açabilir. Kullanırken temiz olmalarına ve dış kulak yolunu tahriş etmemelerine titizlik gösterilmelidir. Bu yüzden üzerinde temizlenemeyecek kadar kir biriktiğinde değiştirilmelidir. Tıkaçları kullanmadığınız zaman temiz bir kutuda muhafaza edin, kulağınıza tıkarken ise ellerinizi yıkayınız.

Kulak tıkacı kullanırken diğer sürücüleri duyabilirmiyim?
Tıkaçlar rüzgar uğultusu gibi yüksek frekanstaki sesleri engellemek üzere dizayn edilmiştir. Bu yüzden araba kornaları vb. sesleri duyarsınız.

Bunları unutmayın
Daha önce memnun kaldığınız tıkaçları kullanın.
Kullanmadan önce ellerinizi yıkayınız.
Temiz bir kutuda saklayınız
Düzenli olarak yıkayın/gerekince değiştiriniz.
"( @)(@ )*****( @) (@ )***( @)
Başa dön
motorcucihan Çevrimdışı motorcucihan Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
eczaci101
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: İzmir - Otoban Samurai

MesajTarih: 08.10.2007 - 13:30    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Bravo

Teşekkürler İlhan Kardeşim...

Yazdıklarını ilgiyle okuyoruz

(başkalarının dediklerine kulak asma ;geçenlerde birkaç kişiye kızdığını gördüm sen onlara bakma lütfen)
motorcucihan
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: TRABZON (KARMOK)--Faroz--

MesajTarih: 08.10.2007 - 13:33    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

ilhan değil CİHAN Delirdim
"( @)(@ )*****( @) (@ )***( @)
Başa dön
motorcucihan Çevrimdışı motorcucihan Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
riko
Motordelisi
Motordelisi

Nereden: istanbul/Kozyatağı

MesajTarih: 08.10.2007 - 21:28    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

D.D. ninde kulak tıkacı ile ilgili bir topiği vardı
http://www.motordelisi.com/ftopic-29094-0-days0-orderasc-.html
Başa dön
riko Çevrimdışı riko Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
chibo
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: cadde

MesajTarih: 08.10.2007 - 21:30    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Alkışlıyorum
Başa dön
chibo Çevrimdışı chibo Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
_____ReBuilder
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: Gaziantep

MesajTarih: 08.10.2007 - 21:57    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

teşekkürler cihan

aslında motorcucihan, yanında bide bilgibankasıcihan, yada argecihan, diye de nickin olsaya... Bravo
_____ReBuilder Çevrimdışı _____ReBuilder Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
msutcu
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: istanbul

MesajTarih: 08.10.2007 - 22:22    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Alkışlıyorum Alkışlıyorum Alkışlıyorum Alkışlıyorum Alkışlıyorum Alkışlıyorum Alkışlıyorum
slayer2694
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: eskişehir

MesajTarih: 08.10.2007 - 22:47    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

güzel paylaşım sağol:D
Başa dön
slayer2694 Çevrimdışı slayer2694 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Yahoo Messenger MSN Messenger
ironman666
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: İzmir - Diyarbakır

MesajTarih: 08.10.2007 - 22:58    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Motorcucihan
Verdiğin bilgiler için teşekkür ederim. Tıkaç kullanmamanın verdiği zaralardan biri de baş ağrısı ve buna bağlı asabiyet sonrasında da dikkat dağılması.
Hayatımız bu kadar ucuz olmamalı. Ama bu bahsettiğin tıkaçları eczane ve yapı marketlerde 3-10ytl arasında bulabiliriz.
Ben işyerinde kullanıyorum sürekli. Jet uçak teknisyeniyim. F-16 uçağının motoru rölantide 90db. maksimum gazda ise 150db. e kadar çıkabiliyor. Bu tıkaçlar sayeseinde hala sağır olmadan yaşayabiliyorum.
Motordada durum farklı değil. Hepimiz sesli performans egzostlarını seviyoruz .Amaa yüksek devirde rüzgar sesiyle de birleşince hakikatten kötü durumlar ortaya çıkıyor.

Tanıdığım tüm artkadaşlara veriyorum bu tavsiyeyi. Herkes özellikle de uzun yolda kullanmalı

Alkışlıyorum Alkışlıyorum

ZZR Hayranı olmak bi başka...
Başa dön
ironman666 Çevrimdışı ironman666 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
StrongeR
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 08.10.2007 - 23:18    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Yaptığın bilgilendirme için teşekkürler.Kulak tıkacı uzun vadede kullanılmadıgı zaman işitmede zorluk yaratıyo,bizim milletimiz kafasına kask takmıyo,trafikte gördüğüm kişilerin %70 i eldiven,çizme,dizlik vb korumaları kullanmıyo.
Buluşmalara geldik sitedeki arkadaşlar içki içip yollara cıktı,bazılarının üzerinde dogru düzgün koruması yoktu,kulak tıkacı kullanan kimseyi görmedim.
Ama biri siteye bu şekil bilgilendirme amaclı yazı yazdıgında,paylaşım için teşekkürler,verdiğin bilgiler için saol..eee icraat yok.Uygulayın arkadaşım paylaşım için teşekkür etmeyin...
Başa dön
StrongeR Çevrimdışı StrongeR Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
viper22
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Kocaeli-YZF-R1

MesajTarih: 02.02.2008 - 00:06    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

sürüş sırasında etrafı muhakkak duymam lazım bu nedenle tıkaç a hayır.kaliteli kask sağır yapmaz.bknz:nolan
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 02.02.2008 - 00:08    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Alkışlıyorum
Başa dön
sparcogs Çevrimdışı sparcogs Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
karakral1
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 02.02.2008 - 00:36    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Alkışlıyorum
Başa dön
karakral1 Çevrimdışı karakral1 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
Seda
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Ankara

MesajTarih: 02.02.2008 - 01:10    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Motorum yokken "üf be, derdim, öyle güzel motorum olacak bi de kulak tıkacı mı kullanıcam? Huzur verir o ses bee. Öyle ses engellenir mi..." diye düşünürdüm Gülümsüyorum Şimdi kulak tıkacım olmadan uzun yol veya gezi düşünemiyorum bile. Hatta sadece kendime değil bnm arkamda seyredecek bahtsız arkadaşıma da vermeyi düşünüyorum artık çünkü egzoz açık ve aşırı ses geliyor. Kulak tıkacım yoksa eğer durduğumda uzun süre kulaklarım çınlıyor. Bu da sinir kaybının belirtisi imiş. Tek kullanımlık sünger olanları tercih ediyorum ben genellikle. Silikon olanları satmaya çalışan eczaneler de oluyor bazen. Onlar su için arkadaşlar. Aklınızda bulunsun.

Benim birde sorum olacak. Şehir içinde, kısa mesafelerde de kullanmamız gerekir mi bu mereti? Yani uzun yolda veya haftasonu gezilerinde tamam ama yani kısa mesafelerde de tak çıkar onla uğraşılmaz gerçekten...
Seda Çevrimdışı Seda Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
basbos
Üye
Üye

Nereden: ISTANBUL

MesajTarih: 03.03.2008 - 20:54    Mesaj konusu: bence sart Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

01.03.2008 yani gectiğimiz pazar günü kırklarelinden istanbula geldim 220 km yol keske tıkaclarım olsaydı dedım o kadar cok ruzgar vardıkı seyahat bittikten 3 saat sonra kulaklarımdaki ugultu ancak kesildi... bir ara basınc oyle bır arttıkı kulaklarımdakı hava burnumdan fırladı dıyebılırım.
Başa dön
basbos Çevrimdışı basbos Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Mantar Pano Tüm saatler GMT +2 Saat
Sayfa 1, 2  Sonraki
1. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.21 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal