Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - Motosikletçilere Pist Müjdesi

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

Motosikletçilere Pist Müjdesi

Motosikletçilere Pist Müjdesi
Sayfa 1, 2, 3  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
motorcucihan
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: TRABZON (KARMOK)--Faroz--

MesajTarih: 09.10.2007 - 23:33    Mesaj konusu: Motosikletçilere Pist Müjdesi Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

İstanbul Park Pisti'nin 2021 yılına kadar Formula 1'in patronu Bernie Ecclestone'a devredilmesine kızan Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF), uluslararası motosiklet yarışlarının yapılacağı bir pist inşa etmek için çalışma başlattı. TMF'nin bu girişimine ilk destek Çorlu Belediyesi'nden geldi. Geçtiğimiz cuma günü Çorlu Belediye Başkanı Altan Ersin başkanlığında toplanan belediye meclisi, oy birliği ile Çorlu Havaalanı yakındaki 600 dönüm arazide pist yapılmasına karar verdi.

İlk etapta 2 bin 800 metre uzunluğunda bir pist inşa ederek, Avrupa Motosiklet Şampiyonası'na ev sahipliği yapacaklarını belirten TMF Asbaşkanı Süleyman Memnun, "Öncelikle yaklaşık 2 milyon YTL'lik bir harcamayla pist yapılacak ve gelen seyirci sayısına göre tribünler inşa edilecek. Motosiklet yarışlarını izlemeye 10 bin kişi gelirse 10 bin, 50 bin kişi gelirse 50 bin kişilik tribün yapılacak. İstanbul Park'taki gibi 110 bin kişilik tribün yapma hatasına düşmeyeceğiz" dedi.

Çorlu'da yapılacak piste hem FIA'dan, (Uluslararası Motorsporları Konseyi) hem de FIM'den (Uluslararası Motosiklet Federasyonu) A Lisansı alacaklarını kaydeden TMF Asbaşkanı Memnun, "FIM'in kriterlerine göre pis uzunluğu en kısa 3 bin 800, en uzun 4 bin 500 metre olmak zorunda. Biz bu pisti 4 bin 100 metre uzunluğunda yapacağız. İlk etapta 2 bin 800 metre yapacağımız ve B Lisansı alacağımız pistimizde Avrupa Şampiyonası yapılabilecek. Yavaş virajların olduğu, Supermoto ve Go-Kart için de bir bölüm olacak. Yani birbiriyle bağlantılı bin 300 metrelik bir pisitimiz daha olacak ve aynı anda iki yarış yapılabilecek. Daha sonra bu pisti, 20 milyon YTL'lik bir bütçeyle MotoGP ve Formula'nın yapılacağı bir pist haline getireceğiz" diye konuştu.

AVRUPA'YA 120 KİLOMETRE UZAKLIKTA
Memnun, Çorlu Belediyesi'nin desteği ve sponsorların yardımıyla Avrupa Şampiyonası için pisti yetiştireceklerini savunarak, "Çorlu'da inşa edilen Divan Otel'in sahibi şimdiden 100 bin YTL'lik bağışta bulundu bile. Sponsorların desteği çok önemli. Avrupa'ya sadece 120 kilometre uzaklıkta olan Çorlu pisti, avantajlı konumuyla Avrupa'daki bütün takımların antrenman yapmak isteyeceği bir pist haline gelecek" şeklinde konuştu. Türkiye'de bu pisti yapabilecek kapasitede mühendislerin olduğuna dikkat çeken Memnun, şunları söyledi:

TÜRK MÜHENDİSLER YAPACAK
"İstanbul Park'ta motosiklet yarışlarının da yapılması için düzenleme yapan Türk mühendis Tolga Er ve yardımcıları bu projede görev alacak. Avrupa'da seyircilerin ve yarışçıların en çok sevdiği pistleri inceleyip, aynı özelliklerde pist yapmayı planlıyoruz. İstanbul Park'ın 4'te biri fiyatına güzel bir pist nasıl yapılırmış göstereceğiz. İstanbul Park'a Türk sporcular giremiyor, yapacağımız pist Türk sporcularının olacak."

ÇORLU BELEDİYE BAŞKANI: "KENAN
SOFUOĞLU'NU MUTLAKA BURADA YARIŞTIRACAĞIZ"
Bir Harley Davidson kullanıcısı olarak kendisinin de motosiklet tutkunu olduğunu belirten Çorlu Belediye Başkanı Altan Ersin, "Dünya şampiyonumuz Kenan Sofuoğlu'nu mutlaka burada yarıştıracağız" dedi. Kendilerine Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası’nın da destek verdiğini kaydeden Ersin, belediye meclisinde oy birliği ile alınan pist inşa etme kararının ardından şunları söyledi:

"Avrupa Şampiyonası için 3 bin metrelik bir pist gerekiyorsa, biz o uzunlukta bir pist yapacağız. Çorlu Belediyesi'nin bunu yapacak gücü ve bütçesi var. 12 metre genişliğinde planlanan pistimizi Türkiye Motosiklet Federasyonu'na kazandıracağız. Değişik parkurların yanı sıra, restoranlar, kafeler yapıp sosyal faaliyetler için ortam hazırlayacağız. Çorlu'da artık motosiklet, Go-Kart ve otomobil yarışları yapılacak."

"KÖTÜ KOMŞU İNSANI MAL SAHİBİ YAPAR"
Türk sporcularının İstanbul Park Pisti'nde antrenman yapamadığını hatırlatarak "Kötü komşu insanı mal sahibi yapar" diyen TMF Asbaşkanı Hamit Abbasoğlu ise Çorlu'da inşa edilecek pistte her türlü uluslararası yarışı yapabileceklerini vurguladı. Tribünlerin güvenlik önlemleri çerçevesinde piste uzak olmayacağını kaydeden Abbasoğlu, "Herkes 'İstanbul Park müthiş bir pist oldu, bütün dünyada reklamımız yapılıyor' diye övünüyor. Oysa otomobil yarışlarını takip eden çok ciddi yayın organlarında ve internet sitelerinde, kendi pistimizi verdiğimiz için 'Türkler pisti işletmeyi beceremedi' diye bizimle alay ediyor. Çünkü dünyanın her yerinde pistler en az 300 gün çalışır. Dünya çapında otoritelerin görüşlerini dikkate alırsak kendi kendimizi kandırdığımız anlarız. Pistin mimarı Herman Tilke, bu pisti yanlış yaptığını kabul etti. İstanbul Park'ın hiçbir yerinde, dünyanın parasını ödeyen bir seyirci iki tane virajı üst üste göremiyor" diye konuştu.

TMF DAVA AÇMIŞTI
290 milyon dolara mal edildiği açıklanan İstanbul Park Pisti'nin işletme haklarının, 2021 yılına kadar Formula 1 Yönetimi (FOA) Başkanı Bernie Ecclestone'a verilmesine tepki gösteren Türkiye Motosiklet Federasyonu, 17 Ağustos 2007 tarihinde "Türk sporcuları kendi ülkelerinin pistinde antrenman yapamıyor" diyerek, İstanbul İdare Mahkemesi'nde "devrin iptali" için dava açmıştı.

500 LİSANSLI SPORCU VAR
2003 yılında 50 sporcu olduğunu belirten TMF yöneticileri, 2007 yılında lisanslı sporcu sayısının 500'e çıktığını, bu sezon yarışan sporcu sayısının da 300'ü bulduğunu belirtti.
"( @)(@ )*****( @) (@ )***( @)
Başa dön
motorcucihan Çevrimdışı motorcucihan Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
iso600f
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: İst/Büyükçekmece

MesajTarih: 09.10.2007 - 23:41    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

helal olsun inşallah bir an önce temelini atarlar şimdiden vatana millete hayırlı olsun Alkışlıyorum Alkışlıyorum Alkışlıyorum
Başa dön
iso600f Çevrimdışı iso600f Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Yildiz_27
Kulüp Üyesi
Kulüp Üyesi

Nereden: İzmir/bornova

MesajTarih: 09.10.2007 - 23:44    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

hadı hayırlısı konusmalarda kalmaz umarım gerceklesır

dal kırıldı bır defa ruzgar ozur dılesede KİMSEYE MUHTAC OLMADAN YASA GERİSİ HİKAYE 954rr sarım sıyahım
Başa dön
Yildiz_27 Çevrimdışı Yildiz_27 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
leoparus
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: istanbul-smyrna

MesajTarih: 09.10.2007 - 23:50    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

İnşallah olur bu iş kendi pistimizde yabancı muamelesi görüyoruz.
Ayrıca bizim sporcularımızın imkanı olsa çok rossi çıkardı içimizden.
Netekim fayans gibi asfaltta dizini değdirio bizimkiler hadi yapsınlarda görelim Gülümsüyorum
Ante
Photographer
Photographer

Nereden: Kripton

MesajTarih: 09.10.2007 - 23:53    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Yani duyanda bir pist yapılacak isteyen her motosikletli gidip orada motosiklet kullanabilecek sanır.... Ne diyeyim...

Ainesi iştir insanın, lafına bakılmaz!
Başa dön
Ante Çevrimdışı Ante Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
leoparus
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: istanbul-smyrna

MesajTarih: 10.10.2007 - 00:10    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Ante, Aynen öyle çıkıp aslanlar gibi kurtlarını dökebileceksin.Adam başı 100 ytl'yi seve,seve verir çoğu.
Zaten SS kullanan arkadaşlar Edirne ve İzmit otobanında kurtlarını dökerken bu paraların fazlasını harcıyor 1 günde.
ozanimo
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: istanbul

MesajTarih: 10.10.2007 - 00:10    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Alıntı:

Yani duyanda bir pist yapılacak isteyen her motosikletli gidip orada motosiklet kullanabilecek sanır.... Ne diyeyim...

Gidip kullanamasak bile (ki kiralayıp kullananda olur) izlemeye gideriz.
İstanbul park motorlara kapatıldı.
Umarım herşey yolunda gider Türkiyede süperbike veya motogp şampiyonu olurken Kenan Sofuoğlunu izleriz Alkışlıyorum

En son ozanimo tarafından 10.10.2007 - 00:11 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Başa dön
ozanimo Çevrimdışı ozanimo Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
adin
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: izmir

MesajTarih: 10.10.2007 - 00:11    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Ante, Yani duyanda bir pist yapılacak isteyen her motosikletli gidip orada motosiklet kullanabilecek sanır.... Ne diyeyim...

aynen katılıyorum izmirde pist varda noluyo... her istediğinde giremiyon özel izin gerekiyo....

''Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur.''
Başa dön
adin Çevrimdışı adin Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
mysugar
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: istanbul/istinye

MesajTarih: 10.10.2007 - 00:18    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

istanbul parka benim kayıkla cıkıcam en son..

Bu Akşam Hüzünleri evde bıraktım, Kör kütük sarhoş oldum Umrumda DeğiLLL...
Başa dön
mysugar Çevrimdışı mysugar Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
On7_li
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: ÇanFrancisco

MesajTarih: 10.10.2007 - 00:31    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Güzel haber ama umarım saçma sapan kısıtlamalar getirmezler...

Arbeit Macht Frei
Başa dön
On7_li Çevrimdışı On7_li Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
ToyRider
Organizatör-İstanbul
Organizatör-İstanbul

Nereden: istanbul / Göztepe

MesajTarih: 10.10.2007 - 00:36    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Türkiye'de motor sporlarını bir yerlere getirmeye çalışan birileri varsa o da en başta Sevgili Süleyman Memnun dur. O nu tanıyan herkes bu konunun sadece söylemde kalmayacağını bu işin peşini bırakmayıp en kısa sürede çözeceğine eminim birileri bir şeyler yapmazsa yarına neler bırakabiliriz ki? Maddi ve manevi destek vermek bizlerin bir borcudur. Sevgili Süleyman Memnun'a cesur ve atılımcı hareketlerinde başarılar dilerim.
Başa dön
ToyRider Çevrimdışı ToyRider Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
Lagdo
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

MesajTarih: 10.10.2007 - 00:39    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

oo supermoto pisti filanda olcakmış. güzel güzel Çok gülüyorum
Başa dön
Lagdo Çevrimdışı Lagdo Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
ali1711
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Şehitlikten

MesajTarih: 10.10.2007 - 01:05    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Hayırlısı olsun inşallah bu sözler lafta kalmaz Alkışlıyorum Alkışlıyorum Alkışlıyorum
photokwo
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: Lüleburgaz

MesajTarih: 10.10.2007 - 01:33    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Şimdiden hayırlısı olsun sevindim şimdi Delirdim Çorluda yakın ya dahada sevindim yaa inşallah olur Göz kırpıyorum Delirdim Delirdim Delirdim
Başa dön
photokwo Çevrimdışı photokwo Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
Dogg
Üye
Üye

Nereden: Çorlu & Famagusta

MesajTarih: 10.10.2007 - 08:29    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Hayirlisi olsun...
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa 1, 2, 3  Sonraki
1. sayfa (Toplam 3 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©

PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.17 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal