Tarih: 15.10.2007 - 05:03 Mesaj konusu: Azrail ikinci kez randevusuna geç kaldı :))
arkadaşlar siz siz olun motorunuzun lastiklerini sürekli kontrol edin özellikle hız yapacaksanız yapmadan önce iice bi bakın.
bn bakmadım ALLAH yüzüme baktı allah sakladı da ölmedim.
olay şöle oldu hız yapmak için çevre yoluna çıktım. çevre yolu ile evimin asrası hiç yoksa 6 km. lastiklerimde hiçbir sorun yoktu. sabah rutin kontrolleri yaptım. yalnız lastiğe küçk bşy girmiş olmalı. işin enteresan tarafı lastikde hiç hava eksilmesi yoktu.
arkamda arkadaşım iki kişi basmaya başladık ibremiz 280 kmye oturdu bn motorun kulağını biraz daha büktüm sonra kavşak var diye firene dokundum dokunur dokunmaz direksiyon titremeye başladı bn freni bırakmadım arka firene iice asıldım ve kompresöre yükledim. o anda öle bi korku biniyor ki insana sesli sesli dua ettim bi an. kaska bşyler çarpmaya başladı ama ne oldugunu anlayamadım o an. motor bi sağa bi sola yattı ama tam düşmedi dengede kalmayı başaradı yani. ön lastikden çıkan kıvılcımlar havaya yükseldi ve sonunda durdum. motordan indiğimde ellerimi açıp şükür ettim allaha. arkamdaki arkadaşın dizlerinin bağı çözüldü yere yığılıp kaldı.
bu bnim ikinci kez atlattıgım %100 ölümcül bi kaza inanın hani diyorlar ya hayat film şeridi gibi gözümden geçti aynen öyle oluyor. öleceğimi, evdekilerin neler yapacağını bile düşündüm o an. ama llah sakladı küçük bi sıyrık bile almadan atlattık bu kazayı.
ama artık bşyi fark ettim bnim motorumun yerinde diğer 1000 cc ler olsaydı ağırlık farkından dolayı kesinlikle yatmıştı. bnim bi avantajımda arkamda biri olmasıydı bnce bu şekilde iice denge sağlamış olduk o anda.
benim motorum kawasaki ZX-12r şunu anladım araçlarda ağırlığın etksii ne kadar büyükse dengeye vs. ye motorda da bi o kadar önemli keşke yeni çıkan motorlar da birkaç km hız artırımı için ağırlık eksiltilmese diyorum artık.
peki motorda ne hasar var? ön lastik yok gibi lastikden fırlayan şeyler lastik parçaları ve içindeki çelik tellermiş. bu teller radyatörde sayılamayacak kadar çok ama bi o kadar da ince delikler açtı. yani radyatör iptal. grenajın bazı yelerrinde çok ince çizikler yaptı ve cant torna tezgahından geçti. hepsi bu bn buna şükür ediyorum.
belki aranızda buna inanmayacak arkadaşlar olacak çünkü kime hızı söylediysem inanmadı sadece arkamdaki çocuk gördü neler oldugunu ve hızımı ama diakt edin bn hiç iyi kulalndımda düşmedim demiyorum ALLAH yüzüme baktı sevenlerime bağışladı diyorum.
bu olayı sizlerle paylaşıp paylaşmamk arasında çok gidip geldim çünkü birinin çıkıpda yalancı demesi bni çok sinirlendirecek öte yandan bnim başıma gelmiş bu olayı ders alıp gerekn önlemleri alacak arkadaşlar ve onları seven insanları geldi aklıma ve paylaştım.
badscream, allah korumus gercektende
lastıge gelınce ne hale gelmış oyle
cok gecmıs olsun kardesım.. _________________ "I'm not a brand fanatic,I just ride the best!" "TüYsiKlet TeaM"&"KaraRR"
çok büyük geçmiş olsun ya valla harbiden çok iyi kurtulmuşsun inşallah herkes senin gibi şanslı olurda artık birilerinin arkasından ağlamayız
allah kaza bela vermesin bundan sonra
Tarih: 15.10.2007 - 07:41 Mesaj konusu:
geçmiş olsun kardeşim lastiği kontrol etsen bile hava salmadığından o batan nesneyi görmen çok zordu yolda işin kadere kalmış ve ucuz kurtulmuşsun tecrübelerine bi yenisini daha eklemiş oldun sağlık olsun.... _________________ Sürat felaket değil galibiyettir.
Kayıt: Nov 30, 2003 Mesajlar: 555 Nereden: İzmir - Otoban Samurai
Tarih: 15.10.2007 - 08:24 Mesaj konusu:
Büyük geçmiş olsun kardeşim ;
Hızını çok iyi kontrol etmişsin ; 280 le olacak iş değil gerçekten...
Yalnız lastiklerin sanki çin işi gibi yoksa ben mi yanılıyorum? _________________ "Kendinizi Cesurca Gösterin! Trafikte Farkettirin! Yaşamanız Sadece Buna Bağlıdır! (Kask ;korunması gereken bir kafayı korumalıdır...)"
Geçmiş olsun verilmiş sadakan varmış herşey bir anlık anlamıyorsun bile iyiki düşmemişsiniz Allah başka kaza göstermesin. _________________ Gecelerin Gecesi Dolunayli_Gecem
Çıktığı ini bilmeyen,kaç asırlık kini bilmez.Soyunu,dinini bilmeyen,gün gelir haddini bilmez
Büyük geçmiş olsun ama genelde hep lastiklerin diş kalınlıgına bakılıyor oysa diş kalınlıgı kadar da lastiklerin sertleşip çatlaması kadarda önemli bir şey yoktur sanırım sizin lastiğiniz biraz haddinden fazla sertleşmiş olmasındandır lastikler sağlamda olsa dişleri hiç bitmesede senede bir kez kaliteli bir lastik ile yenilenmesi şarttır bence yazın sıcak kışı soguk ve sürtünme ile azami şekilde tüm lastikler yıpranıyor.
Tüm arkadaşlara kazasız günler _________________ Rüzgaryn Sesinimi Duymak Ystiyorsunuz?????
Kayıt: Sep 01, 2007 Mesajlar: 1860 Nereden: İstanbul Anadolu MD
Tarih: 15.10.2007 - 09:27 Mesaj konusu:
Geçmiş 0lsun ucuz atlatmışın aman azami dikkat. Allah üçüncüsünden korusun _________________ PIAGGIO X8 200 SCOOTER TEAM
MD SCOOTER TEAM eksi 120 km
The Godfather
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız