Tarih: 22.10.2007 - 20:44 Mesaj konusu: sag viraj ozurluyum
arkadaşlar bundan 2 sene önce sırf bu yuzden 2 aylık 600 RR ımı ve kendimi parçaladım şimdi XTX660 a biniyorum ve gecenelerde fethiyeden kalkan-kaş-demre güzergahına bi geziye cıktım yine fark ettimki sola virajlara allahına kadar yatıyorum ama saga viraj oldumu frenleri asılıyorum ve cok daha az yatıyorum,bu durumun sebebi ne olabilir?yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar. _________________ http://img151.imageshack.us/img151/2001/sehit19dsvq3mj5.jpg
Tarih: 22.10.2007 - 20:52 Mesaj konusu:
tazmaniac, halbuki sola viraj daha çekinilmesi gereken bir durumdur, yoldon çıkma veya içten alıp karşıdakiyle kucaklaşma gibi, sağa virajda çekindiğin durum nedir önce onu anlat sonra yorum yapalım.
ne bileyim baba yaa boyle saga yatarken fren ve kaz assada kalıyo belkide ondan cekiniyorum,belkide sag virajda kaza yaptıgım için psikolojik olarak kaldı halaaa çekiniyorum.ama su durumda izmirdeki supermoto yarıslarında iyi iş yaparım cunku virajlar hep sola pistide onceden lisanslı araba yarışçısı oldugumdan iyi tanıyorum egemde bayaa iş yaparım sola çünkü hehe ama trafikte cok buyuk sorun sağa yatamıyorum böyle resmen sağırlaşıyorum kalıyorum. _________________ http://img151.imageshack.us/img151/2001/sehit19dsvq3mj5.jpg
Tarih: 22.10.2007 - 21:39 Mesaj konusu:
rahmetli babamda sağa viraj olan bi yolda vefat etti bu yüzden bende çok dikkat ederim.ama bende bayramın 2. günü sola virajda yattım.bunları sölemesem daha mı ii olurdu bilmiyorum ama.geçmiş olsun biraz daha dikkatli ol.
Kayıt: Nov 30, 2003 Mesajlar: 555 Nereden: İzmir - Otoban Samurai
Tarih: 22.10.2007 - 22:17 Mesaj konusu:
Psikolojik olduğunu düşünüyorum...
Telkinle aşabilirsiniz bu sorununuzu... _________________ "Kendinizi Cesurca Gösterin! Trafikte Farkettirin! Yaşamanız Sadece Buna Bağlıdır! (Kask ;korunması gereken bir kafayı korumalıdır...)"
Kayıt: Dec 01, 2005 Mesajlar: 583 Nereden: Karşıyaka ve Antalya
Tarih: 22.10.2007 - 22:41 Mesaj konusu:
antrenman yaptıkça alışılacak bir olay. banada sağ viraj ters geliyor. sağ viraj oldugunda maksimum yatma açısına ulaşmayı denemektense, düşük hızlarda az yatarak denemeler yapmak ii sonuç verecektir sanırım. gittikçe arttırırsın yatışını zamanla. güven meselesi
Kayıt: Jun 16, 2005 Mesajlar: 1138 Nereden: frankfurt / almanya
Tarih: 22.10.2007 - 22:41 Mesaj konusu:
arkadasim cünkü trafik güzergahi sagdan akan bir ülkede yasiyorsun ve saga virajlarda genis aciyi göremedigin icin bu durum meydana geliyor.bu normal bir durum...saga virajlara cembere soldan giriyorsun....bol pratik yaparak hallolur.
ayni durum londrada yasayanlarda tam tersiii...oradaki arkadaslarim sola virajlarda zorluk cektiklerini bir cok defa söylediler....bunun sebebide viraj cemberine sagdan girmeleri....
bol alistirma yap yakinda sorun kendiliginden gider _________________ suyuna,havasina canim kurban topragina...
ne mutlu Türk`üm diyene
T-ROCK-YA varmi daha ötesi??!!..
acıklamalar icin cok tesekkuler arkadaslar,trafigin sagdan akması muhtemelen cok onemli bi faktor ama dediginiz gibi bol antreman bu işi çözer.
slayer2694 demiş ki:
rahmetli babamda sağa viraj olan bi yolda vefat etti bu yüzden bende çok dikkat ederim.ama bende bayramın 2. günü sola virajda yattım.bunları sölemesem daha mı ii olurdu bilmiyorum ama.geçmiş olsun biraz daha dikkatli ol.
Kayıt: Jun 17, 2004 Mesajlar: 920 Nereden: Sivas-Bodrum-Ankara-İstanbul
Tarih: 22.10.2007 - 23:14 Mesaj konusu:
Aynı sorun motor kullananların %80'inde var sana özgü birşey değil Bendede var aynı sorun hala sağa viraja girerken tedirgin oluyorum ama korkunu yenip motorun önüne değilde görebildiğin en son noktaya bakarsan viraj çıkışındada hızına bakarsan aslında sağ virajlarda sadece korktuğunu ama aynı süratle döndüğünü göreceksin. _________________ Time is BAD, Check your BACK !..
CBR600f Stunt Machine
izmit pistinde bir kaç saat dön,kesınlıkle bu korkuyu atarsın ustunden.2si hariç bütün vırajlar saga dogru.lastikler okadar duzensız bıtıyorkı,şaşırırsın. _________________ 2003 HONDA CBR 954 RR...
Kayıt: Sep 08, 2007 Mesajlar: 68 Nereden: istanbul (Bagdat Caddesi)
Tarih: 29.10.2007 - 08:45 Mesaj konusu:
Bende saga girerken sola girdigim kadar güzel giremiorm yatırıyorum ama sola girerken daha bi güzel giriorm bunuda birazdaha saga yatarak gecirmeye çalişman lazım ben denedim yavas yavas oluyor
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız