Tarih: 26.10.2007 - 16:03 Mesaj konusu: hadi arkadaşlar
Motor sebebsiz yere motor yağını hava filtresine basmış bianda gazdan düştü ve hava filtre kutusundaki tahliye hortumundan ortalama yarım litre yağı dışarı attı sebebi nedir bilen varsa lütfen cevaplasın.. yağ ve filtre 4,000 km önce değişti yağ miktarı fazla olsa daha erken atması lazım değilmiydi sizcee neden...? cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...
Son Mesajdan 15 dakika sonra eklendi:
yokmu bu konu hakkında teknik bilgisi olan yoksa dağıtıcam motoru komple.. basit bi sorunmu yoksa açmaya gerek varmı motoruu ...
pegaso 650 birdefa yattım ama teker çekmekle veya yatmakla ne gibi bi alakası olabilir bunu bende düşündüm biçok kişi fazla yağdan diyo .plus arkadaş ilgin içn sağol ..şimdi tekrar değiştircez yağı bakalım yine atma olcakmı .
Tarih: 27.10.2007 - 12:43 Mesaj konusu:
yağ için 4000 km uzun gerçekten.
motoru yatırdıktan yada tekerden hemen sonra olmadıysa sorunun buna bağlı olması zayıf ihtimal.
durum enteresan düz bir mantık yürüteceğim ama ustalar daha iyi bilir.
tahliye yapması için karterinde olması gerekenden fazla yağ toplanması lazım. devirdaiminde bir sorun oluşmuş olabilir anlık bir tıkanma gibi. pompa topladığı yağı basamadıysa tahliye etmiştir.
tabii bu brezilya dizisi senaryosu gibi analiz bir acemiden bence iyi bir ustadan görüş al. _________________
hemen sonra olmadı tabikide bana da mantıklı bişey gelmiyo ama yağ pompası yağ basıyo tahminimce tıkanma veya hava yapma olayı bencede şuan onla uğraşıyoruz bakalım artık şansızmıza
ne çıkarsa..
Tarih: 27.10.2007 - 14:32 Mesaj konusu:
hava fitresinin bulunduğu kutuya karterden bir hortum bağlıdır.
bu hortum karter içindeki yarım sıcak havayı filtreye verirki motor daha rahat çalışsın.
işte motor o hortumdan filtrene yağ basmıştır.
ama neden bastığı hakkında en ufak bi fiktim yok. gerçekten entresan bi durum.
o hortumdan hava filtresine kadar yağı basması için motor içinde bayağı değişik şeyler olması lazım.
inşallah ciddi bişey olmamıştır. geçmiş olsun...
tetcall, kardeş motorun sekmanlarında bir problem olmalı yanmıştır yada sekman çatlatmıştır kompirasör sekmanları kaçırıyordur yag sekmanları bitmiştir sebeb bunlar başka şekilde yag filtresine yag vermez motor ayrıca hava filtresi tehliye hortumunuda yerinden sök buhar geliyomu bir bak bakalım yardımcı olmaya çalışırım sana motor ne markası ne kaç model kaç km de yagınıda geç degiştiriyosun motor ekzozda beyaz duman atıyormu gaz yememe sorunu varmı yukarıda belirttigim şeyler varsa motorda motoru sakın ÇALIŞTIRMA daha büyük problemler olabilir büyük ihtimalle sekmanlarda problem var özelden msj ataqbilirsin yardımcı olurum daha önce başımıza geldi bu olay _________________ kawasaki
http://www.youtube.com/watch?v=UPCDgTLidJo x_kawasaki_x@hotmail.com
Tarih: 27.10.2007 - 14:50 Mesaj konusu:
kawasaki_honda demiş ki:
tetcall, kardeş motorun sekmanlarında bir problem olmalı yanmıştır yada sekman çatlatmıştır kompirasör sekmanları kaçırıyordur yag sekmanları bitmiştir sebeb bunlar başka şekilde yag filtresine yag vermez motor ayrıca hava filtresi tehliye hortumunuda yerinden sök buhar geliyomu bir bak bakalım yardımcı olmaya çalışırım sana motor ne markası ne kaç model kaç km de yagınıda geç degiştiriyosun motor ekzozda beyaz duman atıyormu gaz yememe sorunu varmı yukarıda belirttigim şeyler varsa motorda motoru sakın ÇALIŞTIRMA daha büyük problemler olabilir büyük ihtimalle sekmanlarda problem var özelden msj ataqbilirsin yardımcı olurum daha önce başımıza geldi bu olay
-sekmanla hava filtresinin ne alakası var çözemedim?
-yağ filtresine vermiyo zate hava filtresine veriyo
-hava filtresi tahliye hortumu diye bişey ilk defa duydum çok merak ettim nedir bu?fazla havayı dışarımı atıyo?
Son Mesajdan 23 dakika sonra eklendi:
eğer ana yağ galerisi tıkanmışsa pompa bi şekilde karteer havalandırmadan basmış olabilir yağı şu an gözümde canlandıramıyorum ama başka nasıl olur ki?yağ fazlası olacağını sanmıyorum.çünkü eğer fazla yağ olsaydı 4000kmye kadar çoktan keçe patlatırdı.
slayer2694, hava filtresi tahliye hortumu hava filtresinin altında olur su filtreye gelen yag vs. gibi şeylerin tahliyesini yapar
ikincisi bu olay arkadaşımın motorunda da vardı r1 di ustaya götürdük ve sekmanların motoru aşırı sıkıştırılması nedeniyle yaktıgını ve motor bloguyla hava filtresine baglı olan hortumdan hava filtresine yag çıkardıgını söyledi şunuda düzelteyim kusura bakmayın yag filtresi degil hava filtresi oo yanlış yazdım
Son Mesajdan 4 dakika sonra eklendi:
hava filitresine yag verme olayı genelde drag motorlarında görünür arka arkaya motoru kaldırırsan durmadan dinlendirmeden sekmanlar yanar makine hava filtresine yag verir _________________ kawasaki
http://www.youtube.com/watch?v=UPCDgTLidJo x_kawasaki_x@hotmail.com
arkadaşlar görüşleriniz içn teşekkürler bu gün yeni yağ koyduk çalıştırdık duman atmıyo öle acayip seste yok makina gayet rahat çalışıyo . caner arkadaşın dediği gibi bahsettiği hortum oldukça uzun ve yüksekten geliyo ewt ordan sürekli bi hava basma olayı var bunu normal olarak görüyo tamirci arkadaşlar anlamadığım olay nedense normalde yağın o sevyeye akadar çıkması bu nasıl olur onu çözemedik hala ama bakıcaz eğer tekrar atarsa artık çözüm ü içerde aramaktan başka seçeneğimiz kalmıcak şimdilik test edicez sadece bakalım neler olacak..makina daha 13,000 de orjinal km de aprilla pegaso 1993 model ço az kullanılmış bi makinadır öle drak veya zorlama görmemiştir yani oldukça normal kullandım neyse herkesin görüşü için teşekkürler..
Tarih: 28.10.2007 - 00:45 Mesaj konusu:
Krank dan hava filtresi kabına bir nefes alma hortumu geri döner,
aşağıdaki çizim DL nin, bunu muadili bir sistem senin makinada olabilir
resimdeki C harfli okun takip ettiği yol.
fazla yağ konmuşsa ve motor fazla sıkıştırılmışsa buradan hava ile yağ beraber hava filtresi kabına geri gelir, bu hortumların önünde yağ ve nem tutucu bir sünger olması lazım, o kirlenmişse yenisi ile değiştirin.
slm arkadaşlar 2 ay süreden sonra aynı sorun tekrarladı buarada motor oldukça normal çalıştı dün yıne bıraz gazdan düşme sonucu kenara çektım ve kntrol ettım kartere bağlı olan bahsi gecen hortumdan yıne yağ attı olay şöyle gelişti yolda benzin aldım ve motor rolantıdeyken bikaç damla tahliyeden attı bende hortumu söktum çalışırken olay normal ama oldukça fazla hava üflüyo ve resmen tükürüyodu stop ettim ve olay yıne aynen faş baya bı yağ dışarda kafam almıyo 2 ay boyunca bi problem yok hala çözebilmiş değilim bilen varsa bu sorunu yakın bı zamanda makınayı dağıtcamm lütfen yardımm...
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız