Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - O-Ring ve X-Ring arasındaki fark-şematik

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

O-Ring ve X-Ring arasındaki fark-şematik

O-Ring ve X-Ring arasındaki fark-şematik
Sayfa 1, 2  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Moto Servis
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar
speedycrew
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 30.10.2007 - 15:52    Mesaj konusu: O-Ring ve X-Ring arasındaki fark-şematik Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

birazcık çizmeye çalıştım, sanırım anlaşılmıştır. bazı arkadaşlar farklı bir sistem gibi düşündükleri için çizme ihtiyacı duydum.
aradaki tek fark Keçelerin biçimidir.

speedycrew Çevrimdışı speedycrew Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
nosscu
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: mykonos,moskova,istanbul

MesajTarih: 30.10.2007 - 15:59    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

speedycrew, süpersin dostum seni gönüllerin helperi ilan ediyorum Çok gülüyorum Bravo

hadi yaffrum yii paramı eğledir beni Gülümsüyorum
PERT TEAM,PERT TEAM
Başa dön
nosscu şimdi Çevrimiçi nosscu Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
-Athos-
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: İstanbul

MesajTarih: 30.10.2007 - 16:04    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

eline sağlık çizimler güzel olmuş Alkışlıyorum
Motordelisi
Motordelisi

MesajTarih: 30.10.2007 - 16:13    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

ben anlamadım İstemiyorum
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 30.10.2007 - 16:14    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

nosscu demiş ki:
speedycrew, süpersin dostum seni gönüllerin helperi ilan ediyorum Çok gülüyorum Bravo

Helper de ne oluyormuş ?
ama önemli değil sen ettiysen yapacak bişey yok.

-Athos-
Tşk. aslında istediğim gibi olmadı ama Excel de bu kadar oldu.

aslında bu X-ringi bir değişik şekli daha var ama onuda çizebilirsem eklerim.

Son Mesajdan 1 dakika sonra eklendi:

ryangt,
sende anlamadıysan kimse anlamaz Çok gülüyorum
speedycrew Çevrimdışı speedycrew Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
nosscu
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 30.10.2007 - 16:16    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

ryangt, eray anlamayacak bişey yok kardeşim .egzantrik zinciri işte Çok gülüyorum Çok gülüyorum Çok gülüyorum Dil çıkarıyorum

PERT TEAM,PERT TEAM
Başa dön
nosscu şimdi Çevrimiçi nosscu Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
speedycrew
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 30.10.2007 - 16:36    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

nosscu demiş ki:
ryangt, eray anlamayacak bişey yok kardeşim .egzantrik zinciri işte Çok gülüyorum Çok gülüyorum Çok gülüyorum Dil çıkarıyorum

egzantrik zinciri ha Delirdim Delirdim Delirdim yaw dur kafa bulmayı abicim Çok gülüyorum

Aslında bilerek fazla bilgi yamamıştım. yani herkesin buna bakarak Tşk falan deyip geçmesinler diye.
Ama inan Eray senin bu soruyu soracağın hiç aklıma gelmemişti. Yoksa ciddi değilmiydin.

Bu şema motosikletlerimizde kullandığımız zincirimizin kesit görünüşüdür.
Yani O-Ring li zincir denilmesinin sebebi keçenin kesit olarak bakıldığında O şeklinde olmasından dolayı bu ad verilmiştir.
Diğer Keçede kesit olarak bakıldığında X şeklini anımsattığından X-Ring adı verilmiştir.

X-ring keçe kullanılan zincirin pim ve silindir arasında bulunan yağın dış etkenlere karşı daha fazla koruma sağlamaktadır.
bunun sebebi ise O-ring keçelere kıyasla daha fazla yüzeyin pim ve baklalar arısı temasından kaynaklanmaktadır.
Yani kısacası artık O-Ringli zincirin yerine daha uzun yağlama ve uzun ömür periyotuna sahip olan X-Ring keçeler kullanılmaktadır. Artık O-Ring tarih oldu.
ama bazı arkadaşlar bu iki sistemin farkının sadece keçenin dışında başka bir şeylerde olduğunu söylemesi üzerine bu şemeyı çizdim. yani zincir bakla sisteminde bir değişikli yok.
şahsen ben bir dahaki zincir değişimimde kesinlikle X-Ring kullanıcam.
Arthas
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Ankara

MesajTarih: 30.10.2007 - 16:36    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Çizimler güzel olmuş, avantaj açısından bi fark var mı bu iki tip arasında? Ben yazarken sorumun cevabını vermişsin teşekkürler. Bravo
http://www.sahibinden.com/shoei_xr-1000_diabolicWQQaXQQ11344912WQQpXQQdisplayitem
Başa dön
Arthas Çevrimdışı Arthas Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
speedycrew
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 30.10.2007 - 16:47    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Arthas,
Pişti olmuşuz Çok gülüyorum
On7_li
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: ÇanFrancisco

MesajTarih: 30.10.2007 - 16:52    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

ryangt demiş ki:

Yalnız değilsin Gülümsüyorum

Arbeit Macht Frei
Başa dön
On7_li Çevrimdışı On7_li Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
ekamba
Motordelisi
Motordelisi

Nereden: soma-45 nederland

MesajTarih: 30.10.2007 - 17:09    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

ryangt demiş ki:
walla bende anlamadım
tek anladığım şey,gazlar giderim.polemiğe de girmem Dil çıkarıyorum Gülümsüyorum
horoz misali Çok gülüyorum Çok gülüyorum Çok gülüyorum
http://www.metacafe.com/watch/1715814// 06 r1 299+ gece kuşu Gülümsüyorum
Başa dön
ekamba Çevrimdışı ekamba Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
silverhawk
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: İSTANBUL

MesajTarih: 30.10.2007 - 17:11    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Motosiklet Zincir Çeşitleri:
O-Ring: Bu zincirlerde baklaları birbirine bağlayan pimlerin her iki ucunda da keçe bulunur. Bu keçeler fabrika üretimi sırasında konulan yağı tutmayı, pim ve baklaların çalıştığı alanın yağlanmasını sağlarlar. Dolayısıyla bu tip zincirler, O-Ring'siz zincirlere göre daha az yağlanma ihtiyacı duyarlar.
X-Ring: Dünyanın en düşük sürtünmeli zinciridir. O-Ring zincirlere oranla 1.5-2 kat daha uzun ömürlüdür. X-Ring'li zincirlerde, 4 temas noktası sayesinde sürtünme minimize edilir ve zincir performansı en yüksek seviyeye çıkarılır. Bu özel tasarım yağlama verimliliğini arttırıp, toz ve kire karşı zinciri korur.

X-Ring Gold: X-Ring zincirlerin tüm özelliğine sahiptir ve artı altın sarısı rengindedir.

X2-Ring: Standart X-Ring'li zincirlerin düşük sürtünme, maksimum performans karakteristiklerine sahip olmakla birlike, ömür beklentileri yaklaşık %40 daha fazladır.

Esirgemeyiz eşekten şekeri ama, eşek yaratılışı bakımından otu beğenir.

Başa dön
silverhawk Çevrimdışı silverhawk Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
nosscu
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 30.10.2007 - 17:17    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Alıntı:

tek anladığım şey,gazlar giderim.polemiğe de girmem
horoz misali
Çok gülüyorum Çok gülüyorum Çok gülüyorum

PERT TEAM,PERT TEAM
Başa dön
speedycrew
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 30.10.2007 - 17:19    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

silverhawk,
Teşekkürler.
X2=MC2 Formülü ile tanıtılmıştı. Şok oldum

ekamba,
her horoz kendi çöplüğünde ötermiş Şok oldum Dil çıkarıyorum Delirdim
ekamba
Motordelisi
Motordelisi

Nereden: soma-45 nederland

MesajTarih: 30.10.2007 - 17:19    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

x-ring in o-ring fiat farkı nedir,okadar yazmışınız bunu da söyleyin bari Dil çıkarıyorum
mesela r1e uygun x-ring fiatı please Gülümsüyorum

nosscu, değilmi ama hocam Dil çıkarıyorum
http://www.metacafe.com/watch/1715814// 06 r1 299+ gece kuşu Gülümsüyorum
Başa dön
ekamba Çevrimdışı ekamba Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Moto Servis Tüm saatler GMT +2 Saat
Sayfa 1, 2  Sonraki
1. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.19 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal