Tarih: 30.10.2007 - 15:52 Mesaj konusu: O-Ring ve X-Ring arasındaki fark-şematik
birazcık çizmeye çalıştım, sanırım anlaşılmıştır. bazı arkadaşlar farklı bir sistem gibi düşündükleri için çizme ihtiyacı duydum.
aradaki tek fark Keçelerin biçimidir.
ryangt, eray anlamayacak bişey yok kardeşim .egzantrik zinciri işte
egzantrik zinciri ha yaw dur kafa bulmayı abicim
Aslında bilerek fazla bilgi yamamıştım. yani herkesin buna bakarak Tşk falan deyip geçmesinler diye.
Ama inan Eray senin bu soruyu soracağın hiç aklıma gelmemişti. Yoksa ciddi değilmiydin.
Bu şema motosikletlerimizde kullandığımız zincirimizin kesit görünüşüdür.
Yani O-Ring li zincir denilmesinin sebebi keçenin kesit olarak bakıldığında O şeklinde olmasından dolayı bu ad verilmiştir.
Diğer Keçede kesit olarak bakıldığında X şeklini anımsattığından X-Ring adı verilmiştir.
X-ring keçe kullanılan zincirin pim ve silindir arasında bulunan yağın dış etkenlere karşı daha fazla koruma sağlamaktadır.
bunun sebebi ise O-ring keçelere kıyasla daha fazla yüzeyin pim ve baklalar arısı temasından kaynaklanmaktadır.
Yani kısacası artık O-Ringli zincirin yerine daha uzun yağlama ve uzun ömür periyotuna sahip olan X-Ring keçeler kullanılmaktadır. Artık O-Ring tarih oldu.
ama bazı arkadaşlar bu iki sistemin farkının sadece keçenin dışında başka bir şeylerde olduğunu söylemesi üzerine bu şemeyı çizdim. yani zincir bakla sisteminde bir değişikli yok.
şahsen ben bir dahaki zincir değişimimde kesinlikle X-Ring kullanıcam. _________________ http://img165.imageshack.us/my.php?image=4545mw0.jpg
PERT TEAM
Tarih: 30.10.2007 - 17:11 Mesaj konusu:
Motosiklet Zincir Çeşitleri:
O-Ring: Bu zincirlerde baklaları birbirine bağlayan pimlerin her iki ucunda da keçe bulunur. Bu keçeler fabrika üretimi sırasında konulan yağı tutmayı, pim ve baklaların çalıştığı alanın yağlanmasını sağlarlar. Dolayısıyla bu tip zincirler, O-Ring'siz zincirlere göre daha az yağlanma ihtiyacı duyarlar.
X-Ring: Dünyanın en düşük sürtünmeli zinciridir. O-Ring zincirlere oranla 1.5-2 kat daha uzun ömürlüdür. X-Ring'li zincirlerde, 4 temas noktası sayesinde sürtünme minimize edilir ve zincir performansı en yüksek seviyeye çıkarılır. Bu özel tasarım yağlama verimliliğini arttırıp, toz ve kire karşı zinciri korur.
X-Ring Gold: X-Ring zincirlerin tüm özelliğine sahiptir ve artı altın sarısı rengindedir.
X2-Ring: Standart X-Ring'li zincirlerin düşük sürtünme, maksimum performans karakteristiklerine sahip olmakla birlike, ömür beklentileri yaklaşık %40 daha fazladır. _________________
Esirgemeyiz eşekten şekeri ama, eşek yaratılışı bakımından otu beğenir.
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız