Tarih: 30.10.2007 - 19:40 Mesaj konusu: Motorcu ve Organ Bagışı..Siz bagışlar mısınız?
Geçen Motoshow fuarında ençok ilgimi çeken ORGAN BAGIŞI için kurulan bir stand olmuştu..
Yıllardır bu konuda hep düşünürüm..
Acaba bagışlasam mı?
Ama ortalarda gezen bir şehir efsaneside beni korkuttu ve soguttu bu konudan..
Malum ORGAN çok pahalı,10 binlerce dolara organlar satılıyor..
Ve ortalıkta bir organ mafyası söylentisi var..Hiçbir şey boşa söylenmez..
Bu sebeple ALLAH korusun bir kaza anında eger kurtulacagınız varsada organlarınızı bagışlamayı talep ettiğiniz için şu sözde mafya ile anlaşmalı Hastane yada Hekimler size gereken tıbbi müdahaleleri yapmıyorlarmış..
Peki merak ediyorum sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Organ baışı yapan var mı?
Yada yapmayı düşünen... _________________
Kayıt: Feb 13, 2005 Mesajlar: 2588 Nereden: mykonos,moskova,istanbul
Tarih: 30.10.2007 - 19:46 Mesaj konusu:
ben asla düşünemiyorum.bağışın hertürlüsüne varım ama kendi organlarımı kıyamam be başkanım _________________
hadi yaffrum yii paramı eğledir beni
PERT TEAM,PERT TEAM
Kayıt: Oct 01, 2006 Mesajlar: 767 Nereden: istanbul/istinye
Tarih: 30.10.2007 - 19:46 Mesaj konusu:
işe yarıcak organ kalırsa yaparız tabi başkanım ama tembihledim bizimkilere öle herkese vermek yok... hele bir türk taşımıcaksa benim organımnı hayatta işim olmaz... toprak altında napam ben akciğeri böbreği.. sebeplensin birileri.... _________________ Bu Akşam Hüzünleri evde bıraktım, Kör kütük sarhoş oldum Umrumda DeğiLLL...
Tarih: 30.10.2007 - 19:49 Mesaj konusu:
mysugar demiş ki:
işe yarıcak organ kalırsa yaparız tabi başkanım ama tembihledim bizimkilere öle herkese vermek yok... hele bir türk taşımıcaksa benim organımnı hayatta işim olmaz... toprak altında napam ben akciğeri böbreği.. sebeplensin birileri....
Buda degişik bir bakış açısı..
Yani öldükten sonra eegr organlarını bagışlamak gibi harika bir işe yaradıysan Türk yada Japon olması fark edermi?
Tabikide önce kendi insanımız faydalansın ama sonuçta bir insan hayat buluyor ve öbür tarafa gittiğinde sanırım dil,din,ırk gözetmeksizin bunlar senin hanene SEVAP olarak yazılıyor... _________________
Tarih: 30.10.2007 - 19:49 Mesaj konusu:
bende çok düşündüm bağış yapmayı ama hep bu sölediklerin yüzünden vazgeçtim.artık bağışlamayı da düşünmüyorum rahmetli babamın organlarını da bağışlamadım.
Kayıt: Oct 01, 2006 Mesajlar: 767 Nereden: istanbul/istinye
Tarih: 30.10.2007 - 19:53 Mesaj konusu:
HakanDincer, ama hangi türk ister...? politik olmasın anladın sen abicim onu... sonucta burası dünya.. istermisin barzaninin içinde senın bir böbreğin var... amerikalıda ne işi var eger öle biri takıcaksa benım organımı birileri eminim benim üzerimden para kazanmıştır. sence sevap ama bence diil.. ama tr de bir sürü insan var sırada organ bekleyen.. haa bizimkilerin ihtiyacı olmaz.. insan olan birine karşılıksız takılsın ama önce türk abicim önce TÜRK.... _________________ Bu Akşam Hüzünleri evde bıraktım, Kör kütük sarhoş oldum Umrumda DeğiLLL...
speedycrew,
Yani demek istediğim bunlarla ilgili başvuruyu yaptınmı isi..
Herhalde yaşarken bagışlıyacak kadar aramızda CESUR yoktur..
Yoksa var mı?
Aslında yaşarkende bağış yapabiliyorsunuz. artık ilik nakli operasyonuda organ bağışı kapsamında tutuluyor.
birde böbrek satma işi var
Ben sadece ehliyetime işlettirdim. tabi trafiktede kayıt bulunuyor. onun dışında bir yere başvuru yapıp kayıt yaptırmadım.
Eşim ve ailemde bu bağış isteğimi biliyorlar. _________________ http://img165.imageshack.us/my.php?image=4545mw0.jpg
PERT TEAM
Kayıt: Feb 05, 2007 Mesajlar: 3883 Nereden: Gaziantepin sol üst kösesinden...
Tarih: 30.10.2007 - 21:21 Mesaj konusu:
bizim evde de sürekli konusu olan bir olaydır bu(her ne kadar annem çok üzülsede konu açıldığında)ben bağışlamayı çok istiyorum ve annemden,babamdan,kardeşimden söz aldım bu konuda,işe yarayacak her türlü organımı bağışlamaları için.
ama asla bi hastane yada bi hekimle anlaşıp bi kağıda imza atmam bunun için,malum dediğiniz gibi kimin neyle bağlantısı olduğu bilinmez kimsenin.
hani bide bu olayın dini boyutu var.aslına önyargı ve kör inançlar yüzünden bu konuya karşı soğuk duran da çok malasef.bir yandan da bu tabuları yıkmam gerek,dinayet açıklama bile yaptı bu konuda ama ne yazık ki geçmişten gelen bu inançları yıkmaz çok zor.
eğer gerçekten işe yarayacaksa,benle beraber toprakta çürüyeceğine helal eder bağışlarım tabi. _________________ Deli ol,aşık olma!Delilik şüphesiz akılsızlıktan iyidir.Delilik var olmuş bir zekanın yok oluşudur,aptallık var olmamış bir zekanın var olmamaya devam edişir.Deliliğin hiç olmazsa mazisi şanlı,aptallığın şerefli bir tarihi bile yok![/b:7eeab
Kayıt: Aug 27, 2005 Mesajlar: 3046 Nereden: Balıkesir/Akçay
Tarih: 30.10.2007 - 21:31 Mesaj konusu:
öldüğüm zaman bağışlarım,çünkü ya tekini bağışladığımda diğeride iş görmez hale gelirde ben organ bağışı bekler duruma gelirsem olayı var _________________ ––––•[Çanakkaleli]•–––
canakkaleli1903@hotmail.com
Tüm saatler GMT +2 Saat Sayfa 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8Sonraki
1. sayfa (Toplam 8 sayfa)
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız