Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - 2002 yamaha yzf r1 hangi yag koymalıyım

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

2002 yamaha yzf r1 hangi yag koymalıyım

2002 yamaha yzf r1 hangi yag koymalıyım
Sayfa 1, 2  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Moto Servis
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar
asil38
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

Nereden: istanbul

MesajTarih: 31.10.2007 - 23:06    Mesaj konusu: 2002 yamaha yzf r1 hangi yag koymalıyım Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

sevgili süper suport özellıkle r1 kullanıcı arkadaşlar.6000 de bır peryodık bakımları makınanın yaptırıyorum ama her 3 bınde ben değiştiriyorum.ama r1 yagını ilk defa ben degiğştircem için hangi marka ve kaç numar yag kullansan iyi olur. ben normalde 10-40 tam sentetık kullanmayı düşünüyorum ama benzın istasyonlarında 5-40 tam sentetık yag ama dizel araclar için demişler.kısacası 2002 yzf r1 yagı marka ve ve numarası hk bilgilendırırsenın sevınırım.
ayrıca lütfen şöyle demeyın:lan adamın r1 var 20 ytl lık işcilikten kacıyor dıye. ben elimi yağa bulastırmayı seviyorum.
şimdiden tesekkürler.
Başa dön
asil38 Çevrimdışı asil38 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
joe_santana
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: İstanbul / And. yakası / Bayramoglu

MesajTarih: 31.10.2007 - 23:24    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

slm arkadaşım R1 değilde tüm SS kullanıcılarının koyması gereken tek yağ var oda MOTÜL 5100 Ester 15 / 50 litresi 25 YTL.. Kızıltoprak MOTOTAL' da bulabilirsin.. senin makinan yağ filtresini değiştirmiyeceksen eğer 3 litre alıyor.. yağ filtrenide değiştireceksen eğer 4 litre alman gerekiyor..
Aynı şekilde MOTÜL 'ün Double Ester yağıda var o biraz daha pahalı litresi 40 ytl, ama aldığına değiyor..
Bana sorarsan SS makinada sakın MOTÜL den şaşma. makinada mekanik sesi denen birşey kalmıyor..
Kimsenin öle bişey diceğini sanmıyorum işçilikten kaçıyor diye. bende kendim değiştiriyorum yağımı.. hatta yapabildiğim her bakımını kendim yapmaya çalışıyorum.. takıldığım altından kalkamıyacağım birşey olduğu zamanda sağolsun yardım istediğimiz biri var..
Benzincilerde satılanlar arabalar için kullanılan yağlardır genellikle uzak dur onlardan..
Bazı motor tamircileride Castrol Magnetik yağ koyabiliyor bilerek ve isteyerek onada ççok dikkat et sakın alma ve koydurma..
Bide Repsol marka yağdan uzak dur beş para etmez bir yağ.. söyliyeceklerim bukadar.. saygılar..
SBSY TEAM
Başa dön
joe_santana şimdi Çevrimiçi joe_santana Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
MuRaT_KöSeLeR
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: TR Konya (Gonya) diye okunur!_____Konya MD Te@m

MesajTarih: 31.10.2007 - 23:37    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Yamaha'nın da önerisi Mobil1 ama hangi yağın hangi modelini koyacağını bilmiyorum...

∂яιƒткιηg вмω ///м ρσωєя
Başa dön
MuRaT_KöSeLeR Çevrimdışı MuRaT_KöSeLeR Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
asil38
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

MesajTarih: 31.10.2007 - 23:38    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

joe_santana alakanız için tesekkur ederım.
1. 15-50 cok kalın bır yag degilmi.yüksek devırde calısan makına için.
2 . MOTÜL adındada ilk defa böyle bır marka duydum.cahıllıme bagışlayın.
3. kış oldugu için çok fark edermi.kısın soguk havada yagın ince olması doğru olmazmı.
ben mobıl kullanılıyo diye düşünürdüm.
Başa dön
asil38 Çevrimdışı asil38 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
zzzzzz
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: ist/avcılar

MesajTarih: 31.10.2007 - 23:49    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Alıntı:

Aynı şekilde MOTÜL 'ün Double Ester yağıda var

peki buda 15/50mi yoksa daha incemi ???
ben genelde mobil1 10/40 kullanırdım hep. iyi bir yağ bence
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: eskişehir

MesajTarih: 31.10.2007 - 23:51    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

asil38, senin bahsettiğin yağlar zaten 4 mevsim için üretilmiş yağlar.
15 w-50 ibaresindeki w'nin anlamı "winter" yani "kış"tır.
Başa dön
slayer2694 Çevrimdışı slayer2694 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Yahoo Messenger MSN Messenger
joe_santana
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: İstanbul / And. yakası / Bayramoglu

MesajTarih: 31.10.2007 - 23:54    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

asil38, dostum bu piyasada servis işini hakkıyla yapan bütün servisler SS makinaya 15/50 koyuyor.. 15/50 yle 10/40 arasında öle dağlar kadar fark yok. herkesin anlayamıyacağı kadar bir fark var.. evet yüksek devirli makinalardan bahsediyorsun. makina okadar yüksek devirliki 10/40 yağ su gibi oluyor.. 15/50 koyulması gereken en ideal yağ kalınlığıdır..
Ayrıca yağda MOTÜL ismini duymadıysan bence SS kepenklerini hemen kapat Göz kırpıyorum Göz kırpıyorum
Ben MOBİL1 de kullandım arkadaşım. Mobil1 i koyduktan sonra makinadan anlamsız mekanik sesler gelmeye başlamıştı. MOTÜL' ü koyunca mekanik sesi denen hiç bir şey kalmıyor..
Motül Yağ okadar Profesyonel bir yağ ki, yağ özelliğini bitirdiği zaman yani yağın değişme vakti geldiği zaman debriyaj kaçırmaya vites geçişleri zor olmaya başlıyor ve yağ değişim zamanının geldiğini çok rahatlıkla anlayabiliyorsun.. yağı değiştirdiklen sonra herşey tekrar 10 numara çalışmaya başlıyor..
Çevrende bu işi bilen tecrubeli birileri varsa MOTÜL'ü mutlaka sor sana ne olduğunu sölesinler..
Yağ benim için çok önemli bir olay ve yağın kalitesi dahada önemli..

Son Mesajdan 2 dakika sonra eklendi:

zzzzzz demiş ki:
Alıntı:

Aynı şekilde MOTÜL 'ün Double Ester yağıda var

peki buda 15/50mi yoksa daha incemi ???
ben genelde mobil1 10/40 kullanırdım hep. iyi bir yağ bence

Evet arkadaşım oda 15/50.. hatta rengi fosforlu yeşil ve parfümlü denecek kadar güzel kokuyor. sabah çalıştır ve egzozdan gelen kokuyu bir kokla istersen.. Göz kırpıyorum Göz kırpıyorum Göz kırpıyorum

Son Mesajdan 12 dakika sonra eklendi:

Alın bakalım yağın şeklini şemalini kutusunu daha iyi tanımanız için resim..

MOTUL 5100 Ester 15/50

Buda MOTUL 300V Factory Line Double Ester

SBSY TEAM
Başa dön
joe_santana şimdi Çevrimiçi joe_santana Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
asil38
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

MesajTarih: 01.11.2007 - 00:07    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

joe_santana hocam tekrar tesekkurler cumartesı mototal dayım.sızın MOTÜL üde bı kullanayım.nasılmıs sımdıden merak ettım.
Başa dön
raven
Üye
Üye

MesajTarih: 01.11.2007 - 10:49    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

asil38 bendede 2002 r1 var ve service manuelindeki yazıyı direk kopyalıyorum.
● Engine oil type
• Yamalube 4 (20W-40) or engine oil SAE 20W-40 (API SE) for temperatures of 5 °C (40 °F) or above.
• Yamalube 4 (10W-30) or engine oil SAE 10W-30 (API SE) for temperatures of 15 °C (60 °F) or below.
ben 15W/50 diye bi yağ denemedim.bana sorarsan türkiye iklim şartlarına göre görüldüğü gibi 20W/50 yazıyor. Motülün 20W/50sini dene derim varsa tabi.
Denedikten sonra yağ hakkında banada bilgi verirsen sevinirim.

Son Mesajdan 5 dakika sonra eklendi:

pardon 20W/40 olucaktı... Dil çıkarıyorum
Başa dön
raven Çevrimdışı raven Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
997799
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

MesajTarih: 18.11.2007 - 20:10    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

güzel kardeşim motorsikletler için yani 4t denen birçok yağ markası var ancak tam sentetik olanlarından kullanmalısın 10-40 yada 10-50 gibi. castrol kullanmanı tavsiye ederim. semi sentetik olanları falan da var ama alma.
Başa dön
997799 Çevrimdışı 997799 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
emrerr
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 18.11.2007 - 20:14    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

2002 den beri ilk kez mi deiştiriyosun Dil çıkarıyorum Çok gülüyorum
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Suadiye

MesajTarih: 18.11.2007 - 20:23    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

havalar soğumaya başlıyor bence nisana kadar 10-40 kullan. Havalar 25 dereceyi filan bulunca da 15-50 ile değiştirirsin. Motul biraz daha pahalıdır ama kesinlikle iyidir.
Başa dön
alptoker Çevrimdışı alptoker Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
crazymd
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 18.11.2007 - 20:46    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

servisine sorsan daha iyi olur kanımca Bravo
diğe değiştirilmiştir
Başa dön
crazymd Çevrimdışı crazymd Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
sesginn
Organizatör-Çanakkale
Organizatör-Çanakkale

Nereden: --Çanakkale--

MesajTarih: 18.11.2007 - 21:04    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

MOTÜL 5100 Ester 15 / 50 yada castrol 15-50 ama 10-40 kullanma derim race bir makina da , Bravo castrol 35 ytl 4 litresi
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Konya

MesajTarih: 24.11.2007 - 16:32    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

asil38, castrol magnetec 10/40 koy kardeşim devam et en kralı budur Bravo Bravo Bravo
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Moto Servis Tüm saatler GMT +2 Saat
Sayfa 1, 2  Sonraki
1. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.24 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal