sevgili süper suport özellıkle r1 kullanıcı arkadaşlar.6000 de bır peryodık bakımları makınanın yaptırıyorum ama her 3 bınde ben değiştiriyorum.ama r1 yagını ilk defa ben degiğştircem için hangi marka ve kaç numar yag kullansan iyi olur. ben normalde 10-40 tam sentetık kullanmayı düşünüyorum ama benzın istasyonlarında 5-40 tam sentetık yag ama dizel araclar için demişler.kısacası 2002 yzf r1 yagı marka ve ve numarası hk bilgilendırırsenın sevınırım.
ayrıca lütfen şöyle demeyın:lan adamın r1 var 20 ytl lık işcilikten kacıyor dıye. ben elimi yağa bulastırmayı seviyorum.
şimdiden tesekkürler.
Kayıt: Oct 12, 2004 Mesajlar: 720 Nereden: İstanbul / And. yakası / Bayramoglu
Tarih: 31.10.2007 - 23:24 Mesaj konusu:
slm arkadaşım R1 değilde tüm SS kullanıcılarının koyması gereken tek yağ var oda MOTÜL 5100 Ester 15 / 50 litresi 25 YTL.. Kızıltoprak MOTOTAL' da bulabilirsin.. senin makinan yağ filtresini değiştirmiyeceksen eğer 3 litre alıyor.. yağ filtrenide değiştireceksen eğer 4 litre alman gerekiyor..
Aynı şekilde MOTÜL 'ün Double Ester yağıda var o biraz daha pahalı litresi 40 ytl, ama aldığına değiyor..
Bana sorarsan SS makinada sakın MOTÜL den şaşma. makinada mekanik sesi denen birşey kalmıyor..
Kimsenin öle bişey diceğini sanmıyorum işçilikten kaçıyor diye. bende kendim değiştiriyorum yağımı.. hatta yapabildiğim her bakımını kendim yapmaya çalışıyorum.. takıldığım altından kalkamıyacağım birşey olduğu zamanda sağolsun yardım istediğimiz biri var..
Benzincilerde satılanlar arabalar için kullanılan yağlardır genellikle uzak dur onlardan..
Bazı motor tamircileride Castrol Magnetik yağ koyabiliyor bilerek ve isteyerek onada ççok dikkat et sakın alma ve koydurma..
Bide Repsol marka yağdan uzak dur beş para etmez bir yağ.. söyliyeceklerim bukadar.. saygılar.. _________________ İsteyene Değil, İstediğime Yol Veririm !!!
2008 YZF R1 (RED- WHİTE)
ghostrider_cbr@hotmail.com
SBSY TEAM
Tarih: 31.10.2007 - 23:38 Mesaj konusu:
joe_santana alakanız için tesekkur ederım.
1. 15-50 cok kalın bır yag degilmi.yüksek devırde calısan makına için.
2 . MOTÜL adındada ilk defa böyle bır marka duydum.cahıllıme bagışlayın.
3. kış oldugu için çok fark edermi.kısın soguk havada yagın ince olması doğru olmazmı.
ben mobıl kullanılıyo diye düşünürdüm.
Kayıt: Oct 12, 2004 Mesajlar: 720 Nereden: İstanbul / And. yakası / Bayramoglu
Tarih: 31.10.2007 - 23:54 Mesaj konusu:
asil38, dostum bu piyasada servis işini hakkıyla yapan bütün servisler SS makinaya 15/50 koyuyor.. 15/50 yle 10/40 arasında öle dağlar kadar fark yok. herkesin anlayamıyacağı kadar bir fark var.. evet yüksek devirli makinalardan bahsediyorsun. makina okadar yüksek devirliki 10/40 yağ su gibi oluyor.. 15/50 koyulması gereken en ideal yağ kalınlığıdır..
Ayrıca yağda MOTÜL ismini duymadıysan bence SS kepenklerini hemen kapat
Ben MOBİL1 de kullandım arkadaşım. Mobil1 i koyduktan sonra makinadan anlamsız mekanik sesler gelmeye başlamıştı. MOTÜL' ü koyunca mekanik sesi denen hiç bir şey kalmıyor..
Motül Yağ okadar Profesyonel bir yağ ki, yağ özelliğini bitirdiği zaman yani yağın değişme vakti geldiği zaman debriyaj kaçırmaya vites geçişleri zor olmaya başlıyor ve yağ değişim zamanının geldiğini çok rahatlıkla anlayabiliyorsun.. yağı değiştirdiklen sonra herşey tekrar 10 numara çalışmaya başlıyor..
Çevrende bu işi bilen tecrubeli birileri varsa MOTÜL'ü mutlaka sor sana ne olduğunu sölesinler..
Yağ benim için çok önemli bir olay ve yağın kalitesi dahada önemli..
Son Mesajdan 2 dakika sonra eklendi:
zzzzzz demiş ki:
Alıntı:
Aynı şekilde MOTÜL 'ün Double Ester yağıda var
peki buda 15/50mi yoksa daha incemi ???
ben genelde mobil1 10/40 kullanırdım hep. iyi bir yağ bence
Evet arkadaşım oda 15/50.. hatta rengi fosforlu yeşil ve parfümlü denecek kadar güzel kokuyor. sabah çalıştır ve egzozdan gelen kokuyu bir kokla istersen..
Son Mesajdan 12 dakika sonra eklendi:
Alın bakalım yağın şeklini şemalini kutusunu daha iyi tanımanız için resim..
MOTUL 5100 Ester 15/50
Buda MOTUL 300V Factory Line Double Ester _________________ İsteyene Değil, İstediğime Yol Veririm !!!
2008 YZF R1 (RED- WHİTE)
ghostrider_cbr@hotmail.com
SBSY TEAM
asil38 bendede 2002 r1 var ve service manuelindeki yazıyı direk kopyalıyorum.
● Engine oil type
• Yamalube 4 (20W-40) or engine oil SAE 20W-40 (API SE) for temperatures of 5 °C (40 °F) or above.
• Yamalube 4 (10W-30) or engine oil SAE 10W-30 (API SE) for temperatures of 15 °C (60 °F) or below.
ben 15W/50 diye bi yağ denemedim.bana sorarsan türkiye iklim şartlarına göre görüldüğü gibi 20W/50 yazıyor. Motülün 20W/50sini dene derim varsa tabi.
Denedikten sonra yağ hakkında banada bilgi verirsen sevinirim.
güzel kardeşim motorsikletler için yani 4t denen birçok yağ markası var ancak tam sentetik olanlarından kullanmalısın 10-40 yada 10-50 gibi. castrol kullanmanı tavsiye ederim. semi sentetik olanları falan da var ama alma.
Tarih: 18.11.2007 - 20:23 Mesaj konusu:
havalar soğumaya başlıyor bence nisana kadar 10-40 kullan. Havalar 25 dereceyi filan bulunca da 15-50 ile değiştirirsin. Motul biraz daha pahalıdır ama kesinlikle iyidir.
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız