Kayıt: Apr 22, 2004 Mesajlar: 697 Nereden: Besiktas / Istanbul-Norfolk / Virginia / ABD
Tarih: 23.01.2005 - 06:05 Mesaj konusu: 97-98-99 modelSuzuki Gsxr 600 yada 750 ile ilgili
arkadaslar bu motorlarin tipi acayip hosuma gidior performans olarakta gayet iiler bildiim kadariyla..
Isallah racing motora gecme durumuna gelince bu modellerden birini almak istiorm..
yani 600 yada 750 o zamanki tecrubume bagli olarak.
Neyse simdi bnm sorum su olucak bu motorlar nasil motorlardir..Yani ne gibi tipik sorunlari vardir yada varmidir??
Onun disinda tavsiye edilirmi tahminen bn almaya karar verince bu aletler 8,9 yasinda olcak...
yani ne derseniz... _________________ 2004 Suzuki SV650
ODURC
valla şansına 97 senesinin otomoto sport dergisinde testi var yenilenmiş falan ozamanın en hızlı,en hafif ve en kısası ..
teknik özellikler 16 supap su soğutmalı,600cc,104bg,174 kgmerak ettiğin sorular olursa ona göre cevaplarım uzun çünkü yazısı ok...
Kayıt: Apr 22, 2004 Mesajlar: 697 Nereden: Besiktas / Istanbul-Norfolk / Virginia / ABD
Tarih: 24.01.2005 - 00:05 Mesaj konusu:
bnm merak ettigim teknik detaydan cok kullanan yada sahip olan arkadaslar varsa(ki oldugunu biliorz) onlarin dusuncelerini almak istedim motorr hakkinda..
Not:yinede cok saol! _________________ 2004 Suzuki SV650
ODURC
Srad modellerinden alacaksan sana 1999 model gsxr 750 yi tavsiye ederim..Bu modelde suzuki 98 modele nazaran karbürotor sisteminden püskürtmeye (injektiona) gecti..
Motorun gücü 128bg den 135 bg ne cikti..
Kullanilisida cok daha iyi oldu püskürtmeden dolayi....
Ve daha büyük performansla beraber yakit tasarrufuda elde edildi!!
Ve o zamanki motorlara nazaran 204 kg tanki full halde cok hafif olan gsxr750 almanyada PS dergisinin yaptigi 50000 km testinde hic bir motor parcasinin bozulmamasindan dolayi motora cok iyi not verdiler..
Yakit harcamasi ortalama 100 kilometrede ~7 litre harciyor...
Dezavantaji sadece uzun boylulara koltukta rahat oturma pozisyonun olmamasi ve ayakciklarin biraz fazla öne dogru oldugu nota alinmistir...
Ama bu motoru sevenleri ilgilendirmez...Cünkü seve seve katlanirlar bunlara
Genellikle gsxr 600 srad gücünün az olmasi ayricaligiyle beraber her seyde aynidir.....Ama tabiki gsxr 750 de hizinin yüksek olmasindan dolayi daha güclü frenler vardir ve amörtesör sistemi 600 lüge nazaran daha dayaniklidir..Sicak havalarda hemen yumusamaz!!
Bazi verileri ekliyeyim....
Gsx-r 750 srad
------------------------------
4 silindir 16 siboplu
motorgücü 128bg (karbürotor versionu)135bg (injektion versionu)
Tork gücü 81 nm 12100 U/min devirde
Silindir capi 72 mm /inme cikma mesafesi 46 mm
Motorhacimi 749 ccm
Silindir basinci 11,8:1
Akis arasi mesafe 1400 mm
Motorun uzunlugu 2110 mm
genisligi 700 mm
yüksekligi 1150 mm
Yerden koltuk yüksekligi 830 mm
Fren disk ön 320mm / arka 220 mm
agirlik 204 kg tank full halde
Agirlik dagilimi önde 50,4% arkada 49,6 %
Almanya fiyati(dm) 1999 senesinde 19999 DM (10 bin €)
Bu motorlarin motorunun güclendirilmis olanini almamaya bak cünkü motoru güclendirilenlerin dayanikliligi cok cabuk azaliyor..!!
Umarim sana yardim edebildim dostum.... ;-) _________________ Virajdan cikar cikmaz gelen virajin fren yerine kadar yerde siyah cizgi ciziyorsan makinende güc var demektir
176,4BG 183,5kg Full Tank
Tarih: 24.01.2005 - 05:36 Mesaj konusu:
sino abi iste budur yine bizi aydinlattin cok tesekkurler!!!
Bisi daha soriim o zaman 99 model 600lukerlde de injeksiyona gecildi mi bide gidon amortisoru varmi??
Ayriyetten bide esantiyon sorum olcak...
Bu motoru 1 yada 1.5 sene soora alsam 99 modelini cok mu eski kacar yani kullanilsina gore sorun cikarir mi??
Gerci yazmissin 50bin kmde hic bisicik olmamis die ama sonucta ben aldiimda motor 0 km olmicak dolayisiyla bi dezavantaj yaratirmi??Yani demek istediim o motor yerine sunu alsan o zaman daha yerinde olur diyebileceginiz bi motor var mi?? _________________ 2004 Suzuki SV650
ODURC
Hatirladigim kadariyle srad 600 lükte 99 senesinde daha injektiona gecilmemisti!!Gidon amörtesörüde 99 modelde varmiydi bilmiyorum.. :evil:
Ama sen kendine iyilik yap ve 2000 den sonra cikan gsxr 750 yi al..Bu motoru hala su anda bile yeni 1000 lere cok virajli yaris psitinde bile egzoz koklatacak durumda!!
Kisacasi bütün dergiler teslerinde söyle bahsederler ondan>>
"Bir 600 lük sasiye 750 ccm motor implante edilmis" derler...
141bg ne karsi 194 kg tanki full halde olan bir agirlik düsünsene..Muhtesem bir motordur...Bende 2000 modelinin mavi- beyazi vardi...Ve inan bana otobantta 3 viteste köklerken bile 170km/h civarinda önü kalkiyordu cok agresif ama cokda smooth kullanilabilen bir racing motor....Her yönden mükemmel bir makine ...Ben olsam bundan alirdim ..Srad'in teknolojisi bunun yaninda biraz yavan kaliyor.... :!: ;-)
Bendeki olanin aynisini resmini buldum internetten...
Haah bir tanede benimle beraber var ...
_________________ Virajdan cikar cikmaz gelen virajin fren yerine kadar yerde siyah cizgi ciziyorsan makinende güc var demektir
176,4BG 183,5kg Full Tank
Tarih: 24.01.2005 - 15:00 Mesaj konusu:
Cok saol abi, bakalim isallah donunce TR ye bi arastiricaz hatta simdiden biraz bakiorm ama tabi alici gozu ile diil..
Nyse bakalim o zaman 2000 uzerine de bakalim simdi..
Ama nedense hala 98-99 modeller cok hosuma gidior(gorunus acisindan)
Bide aslinda eski modeller biraz hantal duruo bakinca yeniler ise ole diil( 2000 ler mesela)
Neyseben simdi arastirmaya basliim yawastan!!! _________________ 2004 Suzuki SV650
ODURC
Tarih: 27.01.2005 - 04:05 Mesaj konusu:
eee baska kimsede yokmu bu motor!!!
Aslinda vardi da o arkadasimiz yok simdi burda nyse ona da mail atalim bari!!! _________________ 2004 Suzuki SV650
ODURC
abi bende srad750 -2000 sahlam makineler ama vrajları honda 900 rr kadar iyi dehil ve biraz ağır kalıyor ve tur olarak başarılı değil alacaksan honda 900rr tavsiye ederim yakıt olarak biraz fazla
sino, gsx-r 750 için ne güzel şeyler demişsin seviyorum seni sino ustam BEnim 2003 model 750srad ım vardı..Beni tanıyanlar hala arkasından ağladığımı iyi bilir.2000den sonra 750 sradlar parmakla gösteriliyordu.Şu anda gösteriliyor.Şhir içi kullanımı 10 numara.Kalkışta eski 1000liklere nal toplatır.Hafif güçlü.Virajlar için biçilmiş kaftan..Benim için herşeyi mükemmel..CBR954 Gsx-r750 unutulmazlardan.
Dostum 2000 üstü almanı tavsiye ederim.Bulmak biraz zor ama tam anlamıyla farklı bir motosiklet,o çok özel.
sino, Bende kızıma veda ettim üzüle üzüle sattım Dayımın zx12sine el koydum ama Şimdi onunla takılıyorum.Yaza sıfır alma niyetim var Beni kandırırsan k6 alırım bak _________________ "KASABALI" Fast and... (?) Only fast...
Kawasaki ZX-6RR,K&N Air Filter,Ngk Iridium Plug,Metzeller Tyre,Micron Boost Exhaust ve Ye?il...
2005 Nissan 350 Z Siyah...?imdilik orjinal.
Kayıt: Feb 08, 2005 Mesajlar: 351 Nereden: Ystanbul - Ortaköy
Tarih: 21.03.2006 - 00:19 Mesaj konusu:
bahçelievler Gürcan da 99 Gsx-r 600 var bi tane çok orjinal ve temiz bir makine ,öyleki egzozu bile orjinal,bahsi geçtiği için söylüyorum yoksa orayla bir bağlantım yok.Bu motoruda bilmem hiç kullanmadım,Pazar günü çalıştırdık makineyi de gerçekten çok temiz çalışıyodu ve yorgun bir hali yoktu. 28binde motor. _________________ M800 "Black Iron Horse"
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız