Kayıt: Aug 28, 2007 Mesajlar: 34 Nereden: Biz KARŞIYAKALIYIZ
Tarih: 12.11.2007 - 15:06 Mesaj konusu: motor un akusu öldü :P
nasıl oldu bende bılmıyorum sanırsam basında beklemek gerek kı ıkaz etmıstım.. fazla anlamasamda kuru aku oldugunu soylemıstı aldıgım kısı ama tamırcı ıcıne saf su ekleyınce aku öldü.. simdi sorunum nasıl bir aku almam gerek ?
kuru aku mu ? (warmı bılmıyorum) sulu aku mu? yamaha r6 icin... _________________ 1 kertenkele vardır.
1 de kertilenkele
Kayıt: Feb 13, 2005 Mesajlar: 2588 Nereden: mykonos,moskova,istanbul
Tarih: 12.11.2007 - 15:13 Mesaj konusu:
DaveGhan, senin motosikletine kesinlikle kuru akü şart
nedenleri kısaca tam bakımsız akü olduğu için amperi yüksek ve risksiz olduğu için...vs vs
sulu akü aldığını var sayarsak
amper farkı ve akma kaynama risikinden dolayı şaseyi yada bulaştığı noktadaki asidin maharetlerini görmek bile istemessin o bakımdan bakımsız kuru akü derim.
moto servise taşındı bilginize.. _________________
hadi yaffrum yii paramı eğledir beni
PERT TEAM,PERT TEAM
Tarih: 12.11.2007 - 15:25 Mesaj konusu:
nosscu, Yalçın abime katılıyorum.Bu ara Nicklere taktım.DaveGhan, Senin Nickte bir müzisyen ismi.Hoşmuş
Severim Depeche Mode'u.Şarap gibiler yıllandıkça daha bir güzel oluyorlar _________________ _________________________
GSXR-PRO RİDER
OWN THE RACE TRACK
Tarih: 12.11.2007 - 21:40 Mesaj konusu:
Kuru aküye saf su koymayı nası başardınız onu merak ettim.Üzerine matkapla delikmi açtınız..Ayrıca bir çok markanın ürettiği sulu aküler,tam kapalı ve bakımsızdır.Suyu falan akmaz bakım gerektirmez..Yuasa marka bir cok motorda kullanılıyo.Kuru-sulu farketmez markayı tavsiye ederim.. _________________ Work it harder,make it better,
Do it faster,makes us -
======StrongeR=======
sulu veya susuz akü en iyisi yuasadır 90 ytlden başlıyor 250 ytl e kadar var sanırım 12 v 9 amer 90 ytl olmalı ... _________________ düdük çalar hırsızlanmış polisler,
ben korkudan üstlerime işerdim!!!
üç yıldızlı bir albaydı gökyüzü,
karşısında önüm açık gezerdim...
Benim de yuasa ya karşı uzun yıllardır büyük bir hayranlığım vardır ama yamaha motorumun aküsü 14 .ayında ölünce
türkiye yuasa ya başvurup test sonucu ve tarih açısından ruhsatı da ibraz etmeme karşılık aynen verdikleri cevap şuydu.
''Biz yamaha nın kar ortağımıyız ki yenisini verelim'' bir başka cümlesinde ise '' motoru alırken bize mi sordun'' ve son olarakta '' aküyü bizden mi aldın ki bize yazıyorsun'' dendi.
Ama yuasanın türkiyede ki topal bacağı olan vatndaşlar benimle alay ederken şunu düşünemediler,hiç kimse motorunu alırken aküsüz almak lüksüne sahip değildir yani akü üzerindedir.Peki yamaha firması neden merdiiven altı tabir edilen ucuz
akü koymuyor çünkü tüketiciye kaliteli olduğuna inandığı bir dünya devini koyuyor.Ama bu markanın ticari ahlakı olmayan
camgöz elemanları bizden mi aldın ki garnti soruyorsun diyor.Batıdaki firmalardan 15 seneye yakındır postayla mal almışlığım var,ama hiç bir zaman böyle bir trerbiyesizlikle karşılaşmadım.Yani milletin eli gavuru dediği ve hırıstiyan diye aşağıladığı adamların davranışları devlet giibiydi.Demeki şapkayı önümüze koyup tekrar düşünmekte fayda var. _________________ binbasi nayman
X-maX 06 Yamaha
Touching Your Heart..!!
Tarih: 13.11.2007 - 16:40 Mesaj konusu:
skyhawk, adamların zihniyeti bu işte.benim cebimden para çıkmasın da yamaha ya da yuasa kötü olsun umrumda deil.bayiliği elinden alınınca çok vurur kafasını taşlara.DaveGhan, o nasıl bi tamirciymiş ya?bu adam hayatında akü görmüşmü hiç?sen o tamirciden uzak dur bence.
Tarih: 13.11.2007 - 18:39 Mesaj konusu:
aracınızın modelini belirtmiş olsaydınız daha kısa cevap verebilirdim fakat, 1999-2000 model R6 ise Yuasa YT12B-BS , 2001-2004 model arası ise Yuasa YT9B-BS modelidir.akünüzü açtırıp içine saf su ilave ettirmeyiniz.artık kullanılan akülerin bir çoğu bakım gerektirmeyen tiptir.iyi günler.. _________________ Let the good times roll.
www.motorparca.com
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız