Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - Ekstrem Sporlarda Ekstrem Omurga Yaralanmaları

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

Ekstrem Sporlarda Ekstrem Omurga Yaralanmaları

Ekstrem Sporlarda Ekstrem Omurga Yaralanmaları
Sayfa 1, 2  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar
motorcucihan
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: TRABZON (KARMOK)--Faroz--

MesajTarih: 15.11.2007 - 01:15    Mesaj konusu: Ekstrem Sporlarda Ekstrem Omurga Yaralanmaları Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Özürlüler Vakfı tarafından 6-9 Aralık tarihleri arasında 7. Harbiye Askeri Müze ve Sergi Sarayı'nda düzenlenecek olan ulusalararası Özürlüler Kongresi'ne başkanlık yapacak olan Ortopedi ve Travmatoloji uzmanı Prof. Dr. Azmi Hamzaoğlu Türkiye'de 1 milyonun üzerinde kişinin omurilik yaralanmaları nedeniyle tekerlekli sandalyeye mahkum olduğunu ve bu sayının her geçen gün arttığını belirtti.

Hamzaoğlu,"Omurganın en büyük düşmanları arasında motosiklet, yamaç paraşütü ve denize balıklama atlama gibi sportif aktiviteleri ile trafik kazaları geliyor. Sporda sınır tanımayacaksak dikkatli yapmamız gerekir. Bir daha bu sporu yapamayabileceğimizi düşünerek hareket etmeliyiz" dedi.
İLK 6 İLE 12 SAAT ÇOK ÖNEMLİ
Omurga yaralanmalarında ilk 6 ile 12 saatin çok önemli olduğunu değinen Hamzoğlu, bu süreçte yapılacak doğru bir müdahalenin insanları sakat kalmaktan kurtarabildiğini ifade etti. Omurga yaralanmalarında bilinçsiz yardım çabası ve dikkatsiz hastaneye nakillerin büyük sorun olduğunu ifade eden Hamzaoğlu, "Bilmeyen insanların yardım yapmadan bir bileni beklemesi gerekir. Aksi taktir de şahıs felç olmayacaksa bile yanlış müdahaleden dolayı felç olabilir" dedi.
"( @)(@ )*****( @) (@ )***( @)
Başa dön
motorcucihan Çevrimdışı motorcucihan Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
emrerr
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: istanbul

MesajTarih: 15.11.2007 - 01:21    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

motorcucihan, cok güsel bi konuya deyinmişsin Alkışlıyorum Alkışlıyorum Alkışlıyorum Alkışlıyorum
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: izmir

MesajTarih: 15.11.2007 - 01:59    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

motorcucihan, verdiğin bilgi için saol...
Başa dön
oskyy Çevrimdışı oskyy Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
ZX-636R
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 15.11.2007 - 02:22    Mesaj konusu: Re: Ekstrem Sporlarda Ekstrem Omurga Yaralanmaları Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

motorcucihan demiş ki:
Ortopedi ve Travmatoloji uzmanı Prof. Dr. Azmi Hamzaoğlu Türkiye'de 1 milyonun üzerinde kişinin omurilik yaralanmaları nedeniyle tekerlekli sandalyeye mahkum olduğunu ve bu sayının her geçen gün arttığını belirtti. .

çok guzel bir konuya degınmıssınız tebrikler ancak bu sayı bana biraz fazla geldi ?
Başa dön
ZX-636R Çevrimdışı ZX-636R Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
On7_li
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: ÇanFrancisco

MesajTarih: 15.11.2007 - 03:32    Mesaj konusu: Re: Ekstrem Sporlarda Ekstrem Omurga Yaralanmaları Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

ZX-636R demiş ki:
motorcucihan demiş ki:
Ortopedi ve Travmatoloji uzmanı Prof. Dr. Azmi Hamzaoğlu Türkiye'de 1 milyonun üzerinde kişinin omurilik yaralanmaları nedeniyle tekerlekli sandalyeye mahkum olduğunu ve bu sayının her geçen gün arttığını belirtti. .

çok guzel bir konuya degınmıssınız tebrikler ancak bu sayı bana biraz fazla geldi ?

Banada öyle geliyor. Rakam abartılmış yani...

Arbeit Macht Frei
Başa dön
On7_li Çevrimdışı On7_li Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
umut2323
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: İst/El-aziz

MesajTarih: 15.11.2007 - 12:20    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

On7_li, ZX-636R, rakamlar ne zaman doğru söylendiki arkadaşlar bizim 1 i 5 yapmayı ne kadar sevdiğimizi biliyorsunuz ama doğruda olabilir tabi
07 YAMAHA YBR 125
Başa dön
umut2323 Çevrimdışı umut2323 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
vampir
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: MERSIN

MesajTarih: 15.11.2007 - 12:25    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Önemli olan rakam değil ki.Motor süren herkesi bekleyen bir tehlikeye dikkat çekilmiş.Emeğine sağlık.Teşekkürler
Başa dön
vampir Çevrimdışı vampir Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
umut2323
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: İst/El-aziz

MesajTarih: 15.11.2007 - 12:28    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

vampir, evt rakamın ne önemi var görünen köy klavuz istemez
07 YAMAHA YBR 125
Başa dön
umut2323 Çevrimdışı umut2323 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
Bilemir
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Kocaelı=BYRMOĞL

MesajTarih: 15.11.2007 - 14:35    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

güzel konuya değinmişsin ellerine sağlık
emre3455
Üye
Üye

Nereden: sarıyer/ist

MesajTarih: 15.11.2007 - 14:39    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

bilgilendirdgin için teşekkür ederizz Alkışlıyorum Alkışlıyorum

WITH_YOU
Başa dön
emre3455 Çevrimdışı emre3455 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
WagranT
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Batman

MesajTarih: 15.11.2007 - 15:59    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Alkışlıyorum tsk bilgi için
Başa dön
WagranT Çevrimdışı WagranT Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
jawaufuk
Üye
Üye

Nereden: TRABZON

MesajTarih: 15.11.2007 - 16:42    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

BİLGİN İCİN MERSİ TEŞEKKÜLLER
Başa dön
jawaufuk Çevrimdışı jawaufuk Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
yucelanalp
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: istanbul

MesajTarih: 15.11.2007 - 17:10    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Alkışlıyorum Alkışlıyorum Alkışlıyorum
Başa dön
yucelanalp Çevrimdışı yucelanalp Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
Furkan07
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Karşıyaka ve Antalya

MesajTarih: 15.11.2007 - 17:14    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

güzel yazı Bravo ancak alıntı yaptıgın siteyide yazarsan bir de oradan bakmış, araştırmış oluruz.
Başa dön
Furkan07 Çevrimdışı Furkan07 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
tetox
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: izmir

MesajTarih: 15.11.2007 - 18:01    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Alkışlıyorum Alkışlıyorum Alkışlıyorum
Başa dön
tetox Çevrimdışı tetox Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL Tüm saatler GMT +2 Saat
Sayfa 1, 2  Sonraki
1. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.16 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal