Özürlüler Vakfı tarafından 6-9 Aralık tarihleri arasında 7. Harbiye Askeri Müze ve Sergi Sarayı'nda düzenlenecek olan ulusalararası Özürlüler Kongresi'ne başkanlık yapacak olan Ortopedi ve Travmatoloji uzmanı Prof. Dr. Azmi Hamzaoğlu Türkiye'de 1 milyonun üzerinde kişinin omurilik yaralanmaları nedeniyle tekerlekli sandalyeye mahkum olduğunu ve bu sayının her geçen gün arttığını belirtti.
Hamzaoğlu,"Omurganın en büyük düşmanları arasında motosiklet, yamaç paraşütü ve denize balıklama atlama gibi sportif aktiviteleri ile trafik kazaları geliyor. Sporda sınır tanımayacaksak dikkatli yapmamız gerekir. Bir daha bu sporu yapamayabileceğimizi düşünerek hareket etmeliyiz" dedi.
İLK 6 İLE 12 SAAT ÇOK ÖNEMLİ
Omurga yaralanmalarında ilk 6 ile 12 saatin çok önemli olduğunu değinen Hamzoğlu, bu süreçte yapılacak doğru bir müdahalenin insanları sakat kalmaktan kurtarabildiğini ifade etti. Omurga yaralanmalarında bilinçsiz yardım çabası ve dikkatsiz hastaneye nakillerin büyük sorun olduğunu ifade eden Hamzaoğlu, "Bilmeyen insanların yardım yapmadan bir bileni beklemesi gerekir. Aksi taktir de şahıs felç olmayacaksa bile yanlış müdahaleden dolayı felç olabilir" dedi. _________________ |^^^^^^^^^^^^^^^|
|_((((K-A-R-M-O-K))))__ ||",__
|_____________ ====||__|.... ]
"( @)(@ )*****( @) (@ )***( @)
Ortopedi ve Travmatoloji uzmanı Prof. Dr. Azmi Hamzaoğlu Türkiye'de 1 milyonun üzerinde kişinin omurilik yaralanmaları nedeniyle tekerlekli sandalyeye mahkum olduğunu ve bu sayının her geçen gün arttığını belirtti. .
çok guzel bir konuya degınmıssınız tebrikler ancak bu sayı bana biraz fazla geldi
Ortopedi ve Travmatoloji uzmanı Prof. Dr. Azmi Hamzaoğlu Türkiye'de 1 milyonun üzerinde kişinin omurilik yaralanmaları nedeniyle tekerlekli sandalyeye mahkum olduğunu ve bu sayının her geçen gün arttığını belirtti. .
çok guzel bir konuya degınmıssınız tebrikler ancak bu sayı bana biraz fazla geldi
Banada öyle geliyor. Rakam abartılmış yani... _________________
Tarih: 15.11.2007 - 12:20 Mesaj konusu:
On7_li, ZX-636R, rakamlar ne zaman doğru söylendiki arkadaşlar bizim 1 i 5 yapmayı ne kadar sevdiğimizi biliyorsunuz ama doğruda olabilir tabi _________________ Umut Yüzgeç
A rh(+)
07 YAMAHA YZF R6
07 YAMAHA YBR 125
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız