Aranızda hiç yurtdışından (Almanya, İtalya, USA, vb.) motorunuz için UPS, TNT veya DHL ile yedek parça veya aksesuar getirttirn var mı ?
Benimle deneyimlerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum. Yakında bende bir parça sipariş vereceğim de, gönderide ve gümrükte nelere dikkat edeceğim konusunda hiç bilgim yok da .....
Tarih: 24.01.2005 - 13:36 Mesaj konusu:
Motor için değilde , araba için bir kaç kere getirttirmiştim , UPS'den uzak dur , DHL çok iyi , kolay gelsin _________________ BMW R1100RT
Felek sana hayat diye ekşi bir limon uzattıysa sen üzerine tekila ve tuz iste.
Kayıt: Jan 08, 2005 Mesajlar: 263 Nereden: Erzurum/Ystanbul
Tarih: 24.01.2005 - 13:51 Mesaj konusu:
Parça hiç getirtmedim ama Amerika ve İngiltere'den sık sık elektronik malzeme getirtiyorum...UPS ve DHL Erzurum'a kadar bile sorun çıkartmadan ulaştırıyorlar...Yanlız teslimin, hiç bir aksilik çıkmadığı takdirde bile 14 ila 30 gün süreceğinin ve tuzlu olacağını unutma...Sipariş verdiğin yer de güvenilirse pek sıkıntı yaşamazsın zaten...
Tarih: 24.01.2005 - 14:30 Mesaj konusu:
ben amerikadan bi adamla mail yoluyla parça sipariş ediyorum ama gümrük olayını nasıl yapıcam bilemiyorum. güzel bi konuya değinmişsin _________________ Parmak bassam olma mı
Tarih: 24.01.2005 - 15:23 Mesaj konusu:
aynı şeyi bende düşündüm.
kralbatros demiş ki:
Motor için değilde , araba için bir kaç kere getirttirmiştim , UPS'den uzak dur , DHL çok iyi , kolay gelsin
demişsiniz. sebebini neden ups değil öğrenebilirmiyim mağdur olmayalım bende birkaç küçük parça getirtmeyi düşünüyorum. ve gümrük problemi olmuyor bildiğim kadarıyla. _________________ Motor Demek? ?zg?rl?k Demek....
=======================
Suzuki GS500
(B?y?nce 750 olacak)
Tarih: 24.01.2005 - 15:27 Mesaj konusu:
sebebini öğrenebilirmiyim mağdur olmayalım bende birkaç küçük parça getirtmeyi düşünüyorum. ve gümrük problemi olmuyor bildiğim kadarıyla.
UPS TNT veya DHL gibi tek bir operasyon yapmıyor, parçayı takip etmek dert , alırken problemle karşılaştı arkadaşlar DHL ile hiç dert çekmeden , gümrük-mümrük uğraşılmadan normal gönderi gibi geldi _________________ BMW R1100RT
Felek sana hayat diye ekşi bir limon uzattıysa sen üzerine tekila ve tuz iste.
Tarih: 24.01.2005 - 15:38 Mesaj konusu:
teşekkür USPS Airmail Parcel Post ne iş oluyor aynı malzemeyi UPS Worldwide Expedited den 53$ ucuza getiriyor yalan olmasın bizin parça :oops: sanırım onu ucuz olanı tercih edicem bi yardım lütfen _________________ Motor Demek? ?zg?rl?k Demek....
=======================
Suzuki GS500
(B?y?nce 750 olacak)
Kayıt: Dec 25, 2004 Mesajlar: 631 Nereden: Almanya://Sinop
Tarih: 24.01.2005 - 16:03 Mesaj konusu:
Istanbuldaki arkadaslara yolamistim.almanyadan . burdaki bir kac motor akseuar satan yerlerle konusmustum. almanyanin disina 12 euro posta parasi aliyorlar. bir kac arkadas beraber bavul ismarla yaparsaniz size daha uygun olur. 3hafta icinde parcalari alabiliyorsunuz . sadece ismarlanan parcanin parsini önceden verildigi taktirde yapiyorlar. eger dil sorunu varsa yardim etmeye her zaman haziriz. tabiki. www.louis.de _________________ WWW.Freebiker-tr.eu
Takil bana yasa hayatini
BMW-R1200GS
Haya
Kayıt: Nov 05, 2004 Mesajlar: 766 Nereden: home sweet home
Tarih: 24.01.2005 - 16:14 Mesaj konusu:
ben almanyadan türkiyeye araba parcası yoladım,baya bir tuzluya patladı.genelde kilo hesabı yapılıyor,alıcan parca ne kadar agırsa okadarda pahalıya patlıyor ama herhangi bir gümrük sorunu cıkmadı ve kısa sürede parca arkadasın eline gecti.
Arkadaslar,onemlı olan getırmek ıstedıgınız parcanın ıcerıgı onemlı....
tutarı kucuk parcalarda gumruk yok.Eger ebadıda kucukse rahat rahat gelır.Eger burdan bır fırma ıle anlasırsan daha mantıklı.(DHL,UPS,ARAMEX)Senı tanıyorlarsa rahat rahat getırıyorlar.Sorun yasmak ıstemıyorsanız.Tırcı bır tanıdık bulun en rahat seklı bu.
Tırcılar bu tur ıslerı rahat rahat yapıyorlar.Daha ucuz,eger guvendıgınız bır tırcı ıse harıka vallahı........
Hadı rast gelsın........ _________________ SEVGILERIMLE
SAMY KURT
CAPANORD 03
Tarih: 24.01.2005 - 16:49 Mesaj konusu:
arkadaşlar kafanız karışmasın ama yurtdışından gelen her eşya gümrüğe tabidir. gümrük vergisi 0 veya muaf olsa da, eşyanın gümrük kıymeti üzerinden yine de kdv v.b. vergi vermek zorunluluğu vardır. yani herhangi bir aksama halinde canınız sıkılabilir (idari ceza, kaçakçılıktan takibat v.s.).
kısaca canınızın sıkılmaması için seçeceğiniz iyi bir gümrük müşavirine danışmanızda yarar var derim. gümrük müşaviri size her tür bilgiyi verecektir (paranın transfer şekli, teslim şekli, sigorta v.s) pek tabi gümrüklemeyi de müşavir aracılığıyla yapmanız daha sağlıklı.
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız