Tarih: 20.11.2007 - 11:12 Mesaj konusu: Derbi GPR125, ilk sorun...
Merhaba arkadaşlar. 1 hafta önce sıfır bir Derbi GPR 125 sahibi oldum. Belki bir çoğunuz için çok amatörce bir soru olacak ama yardımcı olursanız çok sevinirim.
Yaptığım ilk kilometrelerde farkettiğim şey, 10 - 15 km/h hızla giderken motorun önü sağa sola ritmik bir şekilde sallanıyor. Balans ayarı yapılmamış olmasına yordum bunu. Yalnız dün, yine 15 - 20 km/h hızla giderken ellerimi bırakır gibi yaptığımda motorun bir yöne doğru düşmeye çalıştığı eğiliminde olduğunu gördüm. Bu sizce normal mi? Yalnız buna rağmen 60 - 70 km/h hızla giderken el bırakılabilecek kadar stabil. Acaba bu düşük hızdaki düşme eğilimi normal mi?
Tarih: 20.11.2007 - 11:27 Mesaj konusu:
SEVGILI ARKADASIMMM BENDE DAHA ONCE KULLANDIMM GPR125 SUNU SOYLEYEYE BILIRIM O 15-20KM HIZLARDA ZATEN DENGE KURAMAZSIN HIZ YUKSELDIKCE DENGEYI SAGLARSIN BIR DE KULLANDIGIN MOTOR 130 KG BUNUDA UNUTMA BENDEN SANA SOYLEMESI TAM SENTETIK YAGINI EKSIK ETME VE 1000KM KM YE KADAR FAZLA ZORLAMA SONRA KENDINE GELEMEZSIN
Tarih: 20.11.2007 - 11:59 Mesaj konusu:
GPR demiş ki:
SEVGILI ARKADASIMMM BENDE DAHA ONCE KULLANDIMM GPR125 SUNU SOYLEYEYE BILIRIM O 15-20KM HIZLARDA ZATEN DENGE KURAMAZSIN HIZ YUKSELDIKCE DENGEYI SAGLARSIN BIR DE KULLANDIGIN MOTOR 130 KG BUNUDA UNUTMA BENDEN SANA SOYLEMESI TAM SENTETIK YAGINI EKSIK ETME VE 1000KM KM YE KADAR FAZLA ZORLAMA SONRA KENDINE GELEMEZSIN
Teşekkür ederim. Peki fazla zorlamamaktan kasıt nedir? Ben genel olarak 7000 devir altında, tam gaz vermeden kullanmaya çalışıyorum. Çok sık olmasa da tam gazda 10.000 devire kadar çıkıp bulunduğum vitesi bitirdiğim de oluyor. Sanırım genel olarak bu tarz kullanım uygun olacaktır..?
Soğuk çalıştırmalarda da ilk 5 - 10 dakika motor 5000 devirin üzerine çıkamıyor. Biraz gittikten sonra sırayla 6000 - 7000 ancak görüyor. Sonra açılıyor, kendine geliyor. Bu da normal mi acaba?
Seni yakalamışken bir soru daha, rodajdan sonra motora sigortayı taktıyorlarmış. Bu durumda performans rodaja göre ne kadar farkediyor??
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız