Kayıt: Aug 26, 2005 Mesajlar: 1986 Nereden: KARŞIYAKA/İZMİR
Tarih: 27.11.2007 - 05:05 Mesaj konusu: Başlıkların kilitlenmesi ve Alenalper....
Başlıkların gereksiz kilitlenmesiyle ilgili konuşup dururken Alenalper kardeş yine durup dururken kilit konuşturdu.. Biz ne diyoruz arkadaş ne yapıyor?.. Toplantı odasında konuşulmuş filan? ne konuşuldu?.. Ben her cuma toplantısında Başkanlarla konuşuyorum? Nedir bu mod'ların bu olayı diye? aldığım cevaplarla yapılanlar aynı çizgidemi?
Kabak tadı verdi ama................. Burdan Hakan Dinçer'e ve diğer Başkanlara sesleniyorum.. Bu başlık kilitleme olayı Lütfen yasaklansın, kabak tadı verdi... Polise ihtiyacımız yok forumlarda... Alenalper de kim oluyor? Kimdir bu arkadaş?.. Yetkilendirildiyse ve yetkisini bu şekilde kullanabiliyorsa orda yetkilendirilmeye bakmak lazım bence.. Gerçekten herkes son derece rahatsız artık.. Böyle Mod. da istemiyoruz, MD. de böyle anlayış da... Ciddiye alarak lütfen konuya eğilelim... _________________ GÖZLERİME BAK, MOTORCU OLDUĞUMU ANLARSIN... VEE MOTORCULUK MOTORDA DEĞİL MOTORCUDADIR....
kitleme olayına bende tepkiliyim,mazeret sunmadan kitledi bazı topiklerim,ilginç bir durum _________________ Ne KaDaRdIr SüRüYoRdU,BaŞkA KiMLeR BiLiYoRdU.SöYlE KaÇ ArKaDaŞ,KaÇ DoSt ArKaMdAn GüLüYoRdU.DemEk Ki BeN SeNiN İçİn HiÇ BiR ŞeYdEn İbArEttİm,HaYaTıNa GiRiP ÇıKaN SıRaDaN BiR HiKaYeYdİm. dEmEt aKaLıN;ALDATILDIM...
Tarih: 27.11.2007 - 06:15 Mesaj konusu:
KİLİT uygulaması konusunda bazı hatalar oldugu dogrudur..
Bu konuda yönetici arkadaşların okuyacagı bir topic açtım..
KİLİT uygulaması asla istemediğim ve çoook nadir yaptıgım bir uygulama..
Sonuçta bu topic örnek bir topic..
Şimdi benim bu topici kilitlemem dogru degil,çünkü yıllardır MD de olan bir üye bu topici açtıysa bunun adı eleştiridir..
Ve eleştiriler yapıcı oldugunda kişinin feyz almasını ve daha dogruyu,iyisini yapmasını saglar..
Kilit uygulaması küfür,hakaret ve hedef alınmış,kasıtlı,kin,nefret içeren topicler için yapılmalı..
Bunun dışında açılan topiclerin gelişme safasında chat tarzı,yada kural dışı mesajlar varsa sadece o mesajlar silinir ama topic yaşatılır..
Çünkü o topicde yazılan 1-2 mesaj yüzünden kilitlemek,hem topic sahibine hemde o topicde düzgün mesaj yazanlara ceza vermek olur...
Ben dahil tüm yöneticiler aynı haklara sahipler..Kimse kimseden üstün degil..
Herkes eleştriye açık olmalı,hatta biz yöneticiler daha fazla eleştriye açık olmalıyız..Ve bunlara hazır olmalıyız...
KİLİT ,topic silme gibi uygulamlardan önce topici kurtarmak ve yaşatmak için UYARI,mesaj editleme yada aradaki Chat tarzı - anlamsız mesajları silme uygulamasına gitmeliyiz..
KİLİT uygulaması hakkında tüm yetkili yöneticilerin TOPLANTI ODASINDA açtıgım uyarı topicini okumalarını rica ediyorum...
Aksi takdirde bu ve benzeri topicleri açan üyelere verecek bir cevabımız olmuyor..
Şimdi bu topici nasıl kilitlersiniz?
Olmaz işte..Bunu düşüncegimize UYGULAMA yaparken düşünmemiz gerekir..
Benim Adım-Soyadım verilerek açılan birçok eleştri topici var..Eger bu topiclerde karşıdaki kişi haklıysa özeleştri yaparım..Ama karşımdaki kişi sadece beni hedef aldıgı için ve yapıcı olmayan eleştirilerde bulunmuşsa o zaman cevabını veririm..
YÖNETİCİLERE hep söylüyorum 5 yıldır..Kendimizi saydırmanın en etkili yolu karşımızdakini SAYMAK tır..
Biz eger yönetici olarak üyeleri sayar ve uyarılarımızı yaparken bu saygıyı sevgiyle karıştırırsak işte en ETKİLİ moderasyonu o zaman yapmış oluruz..
Zaten ortaya koycagımız bu tutum tüm üyelerin üzerinde "sözü sayılır" yönetici izlenimi bırakır...
Ben MD de kötü niyetli insan oldugnu hiç düşünmüyorum..Bizi burda toplayan tılsım SEVGİ..
Kimse kötü niyetli oldugu için KURALLARI çiğnemez burda..Ya forum kurallarını bilmiyordur,ya tersinden kalkımıştır..Ama ne olursa olsun bizlerin sergileyecegi tutum onun hatasını anlamasına sebep olacak ve sonrasında daha özenli olmasını getirecektir...
Bu yazdıklarım bu topicde SeyyahKedi nin anlattıgı olayla ilgili degil..Son 15 gündür aldıgım 100 lerce şikayetin sonucunda bunları yazıyorum...
Herkes KİLİT konusundan şikayetçi...
Biraz daha zaman harcayarak kilit yerine topicleri temizleme ve uyarı yöntemine geçmeliyiz. _________________
Valla başkanım ben alenalper' in kasıtlı bir tutum sergilediğini hiç sanmıyorum. Açtığı teknik konularla ilgili topikleri ve takındığı sempatik tavrı çok beğeniyorum. Bence size kilitleme şikayetini yapanlar biraz özeleştiri yapsalar daha iyi olur. Bende 3 yıldır üyeyim benim neden topiğim kilitlenmedi hiç? _________________ ERZURUMUN DADAŞI DÜĞÜNDE ÇEKER BAŞI..!
Tarih: 27.11.2007 - 06:52 Mesaj konusu:
CANGO, kasıtlı bir olay zaten olamaz..
sadece uygulamlardaki esneklikten bahsediyorum..
Ben aleinalper yani Mustafayı eski tanırım,severim,sayarım ve zaten MD de benim dışımda admin olan 2 kişiden birisi olmasıda ne kadar güvendiğimin göstergesi..
yazdıklarım bu topic için yada aleinalper için geçerli degil..
Son 15 günde yaklaşık 100 kişiden KİLİT uygulaması hakkında şikayet gelirse ben dahil bütün yöneticiler özeleştri yapmak zorunda...
Kaldıki SeyyahKedi yani Doğan abi bunu yazıyorsa hakikaten bu bir eleştiridir..
Çünkü benim saydıgım,sevdiğim bir büyüğüm olmasnın yanında oldukça pozitif bir insandır..
Yani asla polemik olsun diye bişey yazmamıştır..
Bu topicten önce cuma punta buluşmasında aynı şikayetleri doğan abnin yanı sıra birçok üye yaptı..
PM ve maillerle gelen şikayetlerde var..
Bana KİLİTLEME şikayetini yapanların HAKLI olduklarını görmesem bu GENEL uyarıyı yapmazdım..
Ancak bu tutumum kimseyi cesaretlendirmesin..
Bizler yönetici olarak eger sizi tolere ediyorsak sizlerde bunun karşılıgında forumlarımızı gerektiği gibi kullanmalısınız..
Aksi takdirde suistimal olurki bende bunu hiç sevmem...
CANGO, konu şu...
SENİN açtıgın topic senin yüzünden degilde bir başkasının senin topicin 3.-4. sayfasında yazdıgı yüzünden kilitlenirse bozulmazmısın..
Burdaki olay belki örnek degil ama son 15 günde gelen şikayetlerin çogu bu yönde..
Yeni moderator ve bu yetkilere sahip organiztör arkadaşlar henüz tam adapte olamadılar(bazıları)..Ve çok çabuk kilit uygulaması yapılıyor..
Tabiki buda haliyle sıkıntıya yol açıyor..
KİLİTLEMEK asla çözüm degil...Hatta hiç degil.. _________________
Forum= özgürce,başkalarını rencide etmeden fikirlerimizi ve görüşlerimizi paylaşmak demek.
Kilitlemek ise yasaklamayla aynı anlamda.Kontrolle yükümlü arkadaşlar uyarı yapmadan yada önlem almadan kendilerince haklı sebeblerle topiclere kilit vuruyorlar.Bu yasaklamadır.Bu sansürdür.
Yazışmaların arasına sıkışmış sohbet içerikli yazışmalar hiç bir zaman topiciğin genel yapısının etkilememkle beraber kilit içinde yeterli bir sebeb değildir.
Motor tehlikelidir, o zaman yasaklıyalım kimse binmesin gibi bir şeydir topic kilitleme.Önlemler alınmalı, uyarılar yapılmalı,cezalar gündeme gelmeli en son çare kilit vurulmalıdır.
Hazır güzel bir konu; Başkanında dediği gibi son zamanlarda artan bir kilit olayı mevcut. Siteye ilk üyeliğim zamanlarında bir yazı gözüme çarpmıştı... ''Topicler Kilitlenirken mutlaka sebebi yazılmalı'' Sadece KİLİT yazıp üzeri çizilirse ve bu olay topic içerisine başkalarının yazdıkları yüzünden olursa. Ben Şahsım adıma konuşayım topic açarken 40 defa düşünürüm ''Açsammı Açmasammı'' diye. Halbuki Kilitleniyormu? yazarsın altına sebebini herkes anlar.
Ben açtığım topic i halen arıyorum."Motora ara vermenin düşündürdükleri" başlıklı yazımın nerede olduğunu bilen varsa bana haber versin.Yazının önce neden kilitlendiğini sonra neden komple kaldırıldığını engellemeleri yapanlar özelimden cevap vermek zorunda...O engelci zihniyetin özgürlük anlayışından şüphelerim var.
Tarih: 27.11.2007 - 11:02 Mesaj konusu:
cozinan,
Alıntı:
engellemeleri yapanlar özelimden cevap vermek zorunda
bu tür tahrik edici kelimeler kullanarak kısmen haklı olduğunuz davanızda haksız pozisyonuna düşmeyelim bana kalırsa.. evet bazı yanlış uygulamalar olmuş olabilir.. ama siz ne kadar haklıysanız mod ve admin arkadaşlarda bi o kadar haklı bazı konularda.. Hakan Başkanın bi yazısından hatırlıyorum.. herkes kendinin modu admini olursa sorun kalmaz.. sizde açılan topiclerinizin ilerleyişine dikkaat edin.. nreye gitti diye aradığın topiğinin içeriğini hatırlıyorum.. güzel güzel her verilen olumsuz tepkiye bi o kadar olumsuz sizde cevap vermişsiniz.. kimseye bişey ispatlamaya gerek yok bana kalırsa.. şahıslara ileteceğiniz mesajları özelden iletin.. geneli ilgilendirdiğine inandığınız yorumları açıktan yapın _________________ nofeaRR*pınaRR*hondaRR*pınişk*
pın isk
Im still afraid, but Im stronger than my fear
pinar@motordelisi.com
Tarih: 27.11.2007 - 11:04 Mesaj konusu:
Bence Alenalper bu topiği görmedi hala yoksa çoktan bunuda kilitlemişti.Ya sayın başkanım size sesleniyorum Alenalper sürekli kilitliyosa bakın bunu ben buldum bana verin.Sizden ÇİLİNGİR modu istiyorum.Beni ÇİLİNGİR yapın Alenalper kilitlesin ben açayım tabi hepsini değil arkadaşlardan gelen talep doğrultusunda.Beni ÇİLİNGİR yap başkanım.
Tarih: 27.11.2007 - 11:18 Mesaj konusu:
Adam gibi takınıldığı zaman kimsenin bi topicinin kilitleneceğine inanmıyorum ben, bir çok yerde gezdim dolaştım, MD kadar hoşgörülü bir organizasyon ya da web team ya da yönetici topluluğu görmedim. Misal, geçenlerde HakanDincer, i eleştirdim ama adam gibi, "adam" sadece cevap verdi ya bu kadar, başka bi yerde olsa hööttt napıyosun sen durumları olurdu ama burda olmadı.
Bence yeni atanan mod arkadaşların biraz daha toleranslı üyelerinde daha sağlıklı mesajlar göndermesi herkes için iyi olur sanırım. _________________ Kenan
Honda VFR 800
Kayıt: Aug 13, 2005 Mesajlar: 4357 Nereden: LEVENT-İSTANBUL
Tarih: 27.11.2007 - 11:55 Mesaj konusu:
HakanDincer demiş ki:
CANGO, kasıtlı bir olay zaten olamaz..
sadece uygulamlardaki esneklikten bahsediyorum..
Ben aleinalper yani Mustafayı eski tanırım,severim,sayarım ve zaten MD de benim dışımda admin olan 2 kişiden birisi olmasıda ne kadar güvendiğimin göstergesi..
yazdıklarım bu topic için yada aleinalper için geçerli degil..
Son 15 günde yaklaşık 100 kişiden KİLİT uygulaması hakkında şikayet gelirse ben dahil bütün yöneticiler özeleştri yapmak zorunda...
Kaldıki SeyyahKedi yani Doğan abi bunu yazıyorsa hakikaten bu bir eleştiridir..
Çünkü benim saydıgım,sevdiğim bir büyüğüm olmasnın yanında oldukça pozitif bir insandır..
Yani asla polemik olsun diye bişey yazmamıştır..
Bu topicten önce cuma punta buluşmasında aynı şikayetleri doğan abnin yanı sıra birçok üye yaptı..
PM ve maillerle gelen şikayetlerde var..
Bana KİLİTLEME şikayetini yapanların HAKLI olduklarını görmesem bu GENEL uyarıyı yapmazdım..
Ancak bu tutumum kimseyi cesaretlendirmesin..
Bizler yönetici olarak eger sizi tolere ediyorsak sizlerde bunun karşılıgında forumlarımızı gerektiği gibi kullanmalısınız..
Aksi takdirde suistimal olurki bende bunu hiç sevmem...
CANGO, konu şu...
SENİN açtıgın topic senin yüzünden degilde bir başkasının senin topicin 3.-4. sayfasında yazdıgı yüzünden kilitlenirse bozulmazmısın..
Burdaki olay belki örnek degil ama son 15 günde gelen şikayetlerin çogu bu yönde..
Yeni moderator ve bu yetkilere sahip organiztör arkadaşlar henüz tam adapte olamadılar(bazıları)..Ve çok çabuk kilit uygulaması yapılıyor..
Tabiki buda haliyle sıkıntıya yol açıyor..
KİLİTLEMEK asla çözüm degil...Hatta hiç degil..
Başkanım Sino'nun 1000 lik testini bulamıyorum...mesela ona noldu bi açıklama lütfen...seni yakalamışken soralım...
şimdi abicim bizim modlarda şu alışkanlık var...topik amacından çıkıyorsa toptan sünnet edip kurtulmak istiyorlar...yav güzelim topiği 2-3 hede hödö yüzünden neden harcıyorsunuz...madem modsun ayıkla mesajları editle...çokmu zor yani...
de ki yanlışsın Mete Handro...
yani 2 öğrenci hata yaptı diye Okulu yıkmak gibi birşey bu...yani mod kardeşlerin ne yaptığını sorumluklarını halen bilmiyorum...Helper vs nedir 5.soruşum ama sallayan yok...clum member vs kavram karmaşası...
bide geçen Alenalper hocam araba parçası için topik açtı...bunada gerenk yoktu...Başkanın iyiniyetini suistimal gibi geliyor bana...hiçbirimizin bu tarz sululuklara hakkı yok...DD abiyi aratmıyolar yani...
dostluk başka MD başka...noscuda Sino başlığını kilitledi ya geçenlerde Alenalperim açmıştı şimdi yok oldu...demek zopa kimdeyse zalim o oluyor... noscuu senin neyine modluk be dostum...şimdi sana uyuz oldum modsun diye iyimi...
adettendir güc kimdeyse ona gıcık kapılır...
ben ne zaman mod olucam...ne zamann GÜÇÇÇ BENDEEE ARTIKKK dicem...
Hakan abi benide He-Man yapsana... _________________ Mete Handro Prodikşın ve Bilumum Ekşın A.Ş. Gururla Sunar..."Gerçekler Acıdır..Acıtır.."Gariban Traktörü Massey Ferguson CBF 150 (27100 km de)..Hor Görme Pandayı...
Hepsi bu kadar mı ? Olmamış daha düzgün eleştiriler beklerdim sizlerden.Topik kilitlendiyse yanlış yerdedir..Hatta sabit topik bile var , yanlış yere topik açmayın diye..Yanlış yerde açılan, ikili geyige dönen topikler, olması gereken yerde olmayan topikler kilitlenecektir.Siz nereye topik açtığınıza bakmadığınız sürece yanlış yerdeki topikler kilitlenir ve kilitlenecekte...Ne zaman doğru yere topik açılır o zaman bizde kilitleri bırakırız.. _________________ http://img213.imageshack.us/img213/7844/rizlasuzuvm3.jpg
Tüm saatler GMT +2 Saat Sayfa 1, 2, 3, 4, 5Sonraki
1. sayfa (Toplam 5 sayfa)
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız