Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - Kara saplandık..!

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

Kara saplandık..!
Sayfa 1, 2, 3, 4  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Geziler-Buluşmalar-Etkinlikler
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
harduro
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Antalya

MesajTarih: 30.11.2007 - 01:22    Mesaj konusu: Kara saplandık..! Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

29 Kasım 2007 Antalya

Ekimden itibaren kar olan Beydağları'nda Kasımın sonuna geldik kar yüzü göremedik.
Geçen pazar günü de kar görmek için çıktığımız dağlardan elimiz boş dönmüştük.
Bu sefer kararlıyız, zirvelerde gördüğümüz kar kırıntılarına ulaşmak amacındayız.

"Fotoğraf motoğraf yok kardeşim, ver gazı, gidelim zirvelere" durumundayken karşımıza orman işçileri çıkıyor.
Önümüzde yerlere serilmiş kozalaklar..

Ağaçların arasında sofra kurup yemek yiyen 5-6 orman işçisinden biri(Yusuf), oğlu(Suat) ile beraber yanımıza geliyor.

"Nedir bu? Ne oluyor burada?" şeklindeki sorularımıza ayrıntılı cevaplar buluyoruz.

Yükseklerdeki Sedir ağacı ormanından toplanan kozalaklar buraya getirilip, yere döşenen büyük naylon tabakaların üzerine seriliyor ve nemli olmaları sağlanıyormuş. Nasıl? sorusuna da şöyle cevap buluyoruz; Yağmur yağmadığı zaman buraya arazözlerle su getirip ıslatılıyorlarmış.
Böylece nemli ortamda kozalaklar yumuşayıp gevşiyorlarmış.
Gevşeyen kozalaklar el ile ufalanıp çuvallara konuluyormuş.

Daha sonra hazırlanan bu çuvalların içindeki tohumları, çevresini çitle çevirdikleri yeni Sedir ormanı arazisine seriyorlarmış.
Bunların üzerine kar yağıp da bahar geldiğinde her biri birer Sedir fidesi oluyorlarmış.

Dünyanın en yaşlı Sedir ağaçları bu Beydağları'nda bulunuyor ve gövdesini iki kişi kucaklasa elleri deymiyormuş

Bunları anlatan Yusuf tam 20 yıldan bu yana orman için çalışıyor.
"Çok ulvi bir iş yapıyorsunuz. Bunun karşılığında da çok uzun yaşarsınız bu güzel havada." dediğimde bana,
"Babam 104 yaşında öldü, onun babası da 120 yaşına kadar yaşamış." diye cevap verdi.

Yusuf'a, oğlu Suat'a ve diğer orman işçilerine uzun ömürler dileyip, bu güzellikleri bizler için koruyup geliştirdikleri için de teşekkür edip oradan ayrılıyoruz.

Bugün yola saat 11:00 de çıkabildik ancak.
Bu yüzden yanımıza yiyecek almadık.
Çok acıkırsak elma, ayva gibi meyva buluruz diye düşündük ama malesef bulamadık.
Ama yolun aşağısındaki domates tarlası Yücel'in keskin gözlerinden kaçmıyor.
Bir çırpıda gidip, birkaç domates topluyor.

Çok acıkmış..

Bu yediğimiz domatesler, pazardan aldıklarımızdan çok daha lezzetli.
Köylüler bunları kendilerine ayırıp bize hormonlularını satıyorlar sanırım..

Kar bulmaktan vazgeçmiş değiliz.
Üzerinde bulunduğumuz yol bizi Feslikan Yaylası ile Saklıkent arasında bir yol ayrımına getiriyor.
Çevredeki en güzel yere mezarlık yapılmış.

Sözü edilen yaşlı sedirlerden biri de burada tüm çevreye hakim durumda.
Onu günün ağacı ilan ediyorum.

İşte geldiğimiz yol.

Durduğumuz yol ayrımı.

... ve ulaşmak istediğimiz beyazlıklar.

1.5 yıl önce yaptığımız Yaylada Bahar adlı gezimizde poz verdiğiz yerde yeniden duruyoruz.
O zaman KaTırıM'la gelmiştik buraya.
Yücel'de de SkyGo vardı.

Sağda Saklıkent..

İşte sonunda oldu...
Sonunda emelimize nail olduk (Yeni Türkçe ile : Amacımıza ulaştık.)

Kara saplandık..!

Bu ne mutluluktur yarabbi..!

Şükürler olsun kavuşturana..

Bu mutlulukla sarhoş olarak, nereye gittiğimizi bilmez bir durumda, vuruyoruz kendimizi tekrar yollara.

Bir de üstüne "manzara çarpması" yaşıyoruz.

Aklımız başımızdan gitmiş bir şekilde dolanırken bir başka güzelliğin şokuna giriyoruz.

Yücel iyice dağıldı, "motora ters bineceğim" diye tutturdu.
Bu da "Nasrettin sendromu" olsa gerek..

Bugün herkese birşeyler olmuş.
Bulutlar da kafayı yemişler..
Mavi gökler yerine, yeşil ormanlarla kucaklaşıyorlar..

Yücel, "Yanlış yerdesiniz, yukarı çıkııın..!" diye bağırıyor onlara.

Bu muhteşem ağaçların çevrelediği yola dalıveriyoruz.
Nereye gittiği önemli değil, içinde olalım yeter.

Gittikçe yol olmaktan çıkıyor ve sonunda gidecek yer de kalmayınca biz de fotoroman konumuna geçiyoruz.

Geri dönmek ve aynı güzellikleri yaşamak zorundayız.

Başa gelen çekilir.
Buyrun ...!

Dönüş yolunda, daha önce koca bir Kangal tarafından kovalandığı yeri göstermek istiyor Yücel bana.
Gerçekten de süper bir yer. Kamp yapmak için ideal.
Üstelik Antalya'ya 20-25 km uzaklıkta.

Önümüzde büyük bir uçurum var ve dibinden de Boğa Çayı'nı besleyen derelerden biri akıyor.
Yücel kayboldu, sesi uzaklardan geliyor..
Beni çağırıyor; "Gelsene burada manzara süpeeer.!"
Sonunda nerede olduğunu buluyorum ama gel dediği yere gitmem için çağıran kişinin Naomi olması gerekir. Gülümsüyorum

Neyse Yücel o kayadan sağ salim geri dönüyor.
(Bu adamın damarlarında keçi kanı dolaşıyor olmalı.)

Gün batmadan Antalya'ya dönüyoruz.

Herkese mutlu geziler...
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
skp
Süper Üye
Süper Üye
Image Hosted by ImageShack.us

MesajTarih: 30.11.2007 - 01:27    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Kros resimlerinden dağ, toz, toprak resimlerinden hiç hazzetmezdim hele motorun fotoğrafın içinde tozlu çamurlu durmasını hiç ki ne hiç.. Ama ne yalan söyliyeyim bu resimler içimi bi hoş etti çok güzel manzaralar yakalamışsınız, kar olayını da sevdim zevkli olsa gerek kros sürmek istiyoruuuuuuuuuuuum Delirdim Çok gülüyorum kısacası süper olmuş Gülümsüyorum

Başa dön
skp Çevrimdışı skp Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
emrerr
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: istanbul

MesajTarih: 30.11.2007 - 01:38    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

süperrrrrr Alkışlıyorum Alkışlıyorum
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: IsTaNBooL

MesajTarih: 30.11.2007 - 01:41    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

çok güzel resimler... elinize sağlık Alkışlıyorum
kαγα™
Başa dön
KaraRR Çevrimdışı KaraRR Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
zzzzzz
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: ist/avcılar

MesajTarih: 30.11.2007 - 01:49    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

rüya gibi olmuş gerçekten Gülümsüyorum
Başa dön
zzzzzz Çevrimdışı zzzzzz Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
aspuzu
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: E5&TEM sol şeritten

MesajTarih: 30.11.2007 - 01:54    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

abi süpersiniz sitede bir tek size özeniyorum valla Alkışlıyorum Alkışlıyorum Alkışlıyorum
rabbim bizede nasip eder inşallah bu kareleri...
www.aspuzulu44.azbuz.com
Başa dön
aspuzu Çevrimdışı aspuzu Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
Mehmet-MT-01
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: 11BİLECİK11

MesajTarih: 30.11.2007 - 02:18    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

cok guzel gezı olmus resımlerden bellı oluyor crossunda tadı bırbaska Alkışlıyorum
Başa dön
Mehmet-MT-01 Çevrimdışı Mehmet-MT-01 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
HULK
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: istanbul

MesajTarih: 30.11.2007 - 02:22    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Üstadım yine konuşturmuşsun motorunu, kameranı... Sevgili Yücel'le beraber örnek bir ekip halinde maaşallah dedirtiyorsunuz kendinize... Siz dağlarda, ben kıyılarda asla buluşamayacağız galiba... Ama gönüller bir olsun, önemli olan yaşananları paylaşmak... Sitelerdeki başlıklar, topiclerdeki beraberliklerde yeter tevazu sahibine... Allah yolunuzu açık etsin, sevgilerim sizlerle... Selamlar ikinize de!
Organizatör-İstanbul
Organizatör-İstanbul

Nereden: istanbul / Göztepe

MesajTarih: 30.11.2007 - 02:56    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Çok güzel bir gezi, çok hoş bir anlatımla bizleri de yanınız da götürmüş gibi hissettirdiniz. Teşekkür ederim paylaşmak güzeldi. Bravo
Sondan 5. ve 8. resim karelerine bittim. Alkışlıyorum
Başa dön
ToyRider Çevrimdışı ToyRider Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
SL047
Üye
Üye

MesajTarih: 30.11.2007 - 04:05    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Yaw ben racing hayranıydım sizin yüzünüzden crossa merak sardım Şok oldum
Başa dön
SL047 Çevrimdışı SL047 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
On7_li
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: ÇanFrancisco

MesajTarih: 30.11.2007 - 06:32    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Abi müthişsiniz ya, özendiriyorsunuz valla benide. İçimdeki enduro aşkı kabarıyor sizi gördükçe. Bu arada gözünüz aydın, karı buldunuz sonunda Çok gülüyorum Göz kırpıyorum Dil çıkarıyorum

Arbeit Macht Frei
Başa dön
On7_li Çevrimdışı On7_li Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
ali_42
Motordelisi
Motordelisi

Nereden: united states of KONYA

MesajTarih: 30.11.2007 - 09:51    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

size imrenmemek elde değil süper resimler emeğine sağlık Bravo Alkışlıyorum
Üye
Üye

Nereden: denizli

MesajTarih: 30.11.2007 - 10:09    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

ELİNİZE SAĞLIK GERÇEKTEN SÜPER OLMUŞ KAR DAN GETİRDİNİZMİ BARİ YANINIZDA OK
Başa dön
mondial_pilotu Çevrimdışı mondial_pilotu Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
osmanr6
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: konya

MesajTarih: 30.11.2007 - 11:09    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

fotolar gerçekten harika karlara ayak basmışsınız malesef biz daha basamadık Ağlıyorum Ağlıyorum Ağlıyorum Ağlıyorum süper bir gezi olmuş Alkışlıyorum Alkışlıyorum Alkışlıyorum Alkışlıyorum Motordelisi Motordelisi Motordelisi Motordelisi motorculuk bu işt yaz kış yağmur kar sınır yok Bravo Bravo Bravo
Başa dön
osmanr6 Çevrimdışı osmanr6 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
VALEO
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Çerkezköy/Tekirdağ

MesajTarih: 30.11.2007 - 11:15    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

tek kelimeyle süperrrr
VALEO Çevrimdışı VALEO Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Geziler-Buluşmalar-Etkinlikler Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa 1, 2, 3, 4  Sonraki
1. sayfa (Toplam 4 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©

PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.15 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal