Tarih: 30.11.2007 - 21:04 Mesaj konusu: Kask takmadı, yaşam savaşı veriyor! [Bodrum]
MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde bir aracın sıkıştırdığı motosiklet, park halindeki otomobile çarparak devrildi. Kasksız sürücüyle arkasındaki 15 yaşındaki liseli Gökçen Adanar yaralandı. Göçen Adanar'ın beyin kanaması geçirdiği ve durumunun kritik olduğu bildirildi.
Kaza dün gece Kıbrıs Şehitler Caddesi'nde meydana geldi. Zafer Oduncuoğlu (19), arkasında oturan arkadaşı Gökçen Adanar (15) ile birlikte plakasız motosikletiyle Konacık'tan Bodrum yönüne gelirken, bir otomobil tarafından sıkıştırıldı. Oduncuoğlu direksiyonu aniden kırınca, yol kenarında park halindeki otomobile çarptı. Devrilen motosikletle metrelerce sürüklenen Oduncuoğlu ve kafasını hızla yere çarpan Adanar kanlar içinde kaldı.
Oduncuoğlu kazayı sağ ayağındaki kırık ve hafif sıyrıklarla atlatırken, Gündoğan Nazlı Ilıcak Meslek Lisesi Bilgisayar Bölümü 10'uncu sınıfta okuyan kız arkadaşı Gökçen Adanar beyin kanaması geçirdi ve kaldırıldığı Bodrum Devlet Hastanesi'nde yoğun bakıma alındı.
‘KASK TAKSAYDI BÖYLE OLMAZDI’
Adanar'a ilk müdahaleyi yapan Beyin Cerrahı Opr. Dr. Ender Tabur “Gökçen motosikletten düştükten sonra başına ağır bir darbe almış. Son günlerde kask takmadığı için motosiklet kazasında ölenlerin ve ağır yaralananların sayısında önemli bir artış oldu. Gökçen kask taksaydı şu anda kazayı hafif sıyrıklarla atlatmış olacaktı. Beyin kanamasını durdurmaya çalışacağız, ameliyat gerekebilir'' dedi.
Motosiklet sürücüsü Oduncuoğlu ise polise verdiği ifadede “Normal şekilde seyrederken solumuzdan yanaşan bir araç bizi sıkıştırdı. Sağa kaymak zorunda kaldım. Yol kenarında duran araca hızla çarptık. Bizi sıkıştıran o sürücünün bulunmasını istiyorum'' diye konuştu.
---------------
Sabah okudum haberi anca siteye koydum.. Eve yeni geldim.. Belki biri eklemiştir diye düşündüm ama kimse eklememiş..
Saygılar
Levend Karpat _________________ O Artık Bir "Türkiye Motorsiklet Federasyonu MotorDelisi Spor Klübü Onursal Üyesi"
En son SnooTy tarafından 30.11.2007 - 21:59 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Tarih: 30.11.2007 - 22:02 Mesaj konusu:
leoparus, Adap ve nezaketin yanında her 10 kazanın 9unda genelde artçı fırladığı fakat sürücü genelde motorla sürüklendiği için kask genelde artçıya verilir..
slayer2694, doğru anlamışsın..
Bnim anlamadığım.. Artçı dediğin şahıs eğer tecrübesiz biriyle sürücünün daha fazla dikkatli kullanması lazım.. Tamam araba seni sıkıştırdı, bizide çok sıkıştırdılar biz neden kaza yapmadık??
Acemi artçı + Panik Atak (korku + refleks) + Kötü Plotaj = ÖLÜM!! _________________ O Artık Bir "Türkiye Motorsiklet Federasyonu MotorDelisi Spor Klübü Onursal Üyesi"
yazık gerçekten...kask taktırmak için ne yapmak gerekiyo ne yapalalım... _________________ Büyüyünce Zx10r
+
Ama ondan önce Kum rengi 636
Şimdi Hyosung GT 250 R 2007
Tarih: 30.11.2007 - 22:16 Mesaj konusu:
ALLAH yardımcısı olsun. Çok üzüldüm acı bir haber bizim için .
İşte görüyoruz , duyuyoruz ve hala kaskımızı takmazsak o zaman ben şüphe ederim.Kazanın ne zaman geleceği belli olmaz.Motorda da kaporta insandır.Kendimizi korumalıyız.
KASKIMIZ HER ZAMAN BAŞIMIZDA OLSUN
Kask taktırmayı alışkanlık haline getirmek için MERSİN'de bir firma motosiklet kullanıcılarına ücretsiz kask dağıtıyordu fuarda.Bu dağıtım sonrası MERSİN'de gözlemlerim sonucunda kask takan motorcu sayısı arttı hatta bazılar aldığı o kaskları almaya gücü yetemeyenlere verdi ve kendilerine yeni kask aldılar.
Bu şekilde organizeler yapılmalı.Seminerler verilmelidir diye düşünüyorum
_________________ ÇağLar BALCI A RH(+)
Tarih: 30.11.2007 - 22:20 Mesaj konusu:
yazık cidden ya ne meblalar verilip motorlar alınıyo ama kafamıza o kask denilen hayati malzemeyi geçirmeye üseniyoruss bundan büyük sorumsuzluk yok herhalde bi motorcu için gercekten uzucu _________________
Tarih: 30.11.2007 - 22:24 Mesaj konusu:
kask takmayanlara acaip sinir oluyorum . devamlıu kask kask diye bağırılıyor yazılıyor çiziliyor örnekler veriliyor başımız koldanda bacaktanda önemli yinede kask takmıyorlar hava atmak için bu ne ilk nede son yarın öbür gün yine kaza olucak yine kask olmayacak yine yakınlarını üzecekler bizlerde üzülecez çokmu zor şu kask takmak ya inşallah son olur bu ibretler ders alın artık kasksız binen ahali kendinize acımıyorsanız arkadaşlarınızı ailenizi düşünün onları bari üzmeyin hakkınızda yok bir ihmal için yazık kazada ilk alacağımız darbe kafa kısmı unutmayın bunu hiç bir zaman:-(
bodrumda haziran başında benimde uğraşlarım ve MD yönetimi ile birlikte Teorik Motosiklet Eğitim semineri düzenledik. tüm okul, dershane ve gençlerin takıldığı yerlere afişler astık. ücretsiz yaptığımız tüm gün süren aktivitelerde gençlere gelmeleri gerektiğini anlatmaya çalıştık. ne yazıkki eğitim seminerine gençlerden pek gelen olmadı.
hafta başından beri bodrumda yamaha bayisinde çalışmaya başladım. her gelen misafirimize özellikle kaskın ve diğer korumaların önemini anlatıyorum. seviniriyorum çünkü hafta başından beri gençlere kasak ve mont satıyorum. üzülüyorum çünkü ne yazıkki gençler polisten kurtulmak için kask alıyorlar. bir kulaklarından giriyo diğerinden çıkıyo. ( genel olarak )
yinede her geçen gün bodrumda mont ve kask kullanan artmaya başladı. çevrelerinden gördükleri ders oluyo herhalde
gönül isterki gönülden bağlandığımız motor sevdasında bu tarz üzücü olaylarla hiç karşılaşmayalım.
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız