Tarih: 26.01.2005 - 21:13 Mesaj konusu: Motorunu VERir mi sin??!!
Veririm vermesine be kardeşim ama şimdi bir motor delisinin birisine motorunu verirken onun huyunu suyunu bilip bilmediğini, ona ne tatlılıkla gaz verip veremeyeceğini, onu üzüp üzmeyeceğini,motor tecrübesinin söylemi dışındaki doğruluğunu nerden bileceğim.. Ya motorumdan düşerse ya biyerine bişey olursa, aylarca hiç kaza yapmadığım motorumu benzetip verirse benim ciğerim yanmaz mı!? bu forumu niye açtım arkadaşlar; şimdi motorunu çok samimi bir arkadaşın, kankan veya canciğerin yada abin görüyor offffff güzel aletmiş olum dur bakayım şurdan bi dönüp geleyim diyor... şimdi vermeseeeeen malı kıymetli ,verseeeeeen için bi tuhaf oluyor. Bütün MD :md: arkadaşlarıma soruyorum: Motorunu isteyen can ciğer kuzu sarması kardeşin de olsa MOTORUNU verirmisin????? :!:
Tarih: 26.01.2005 - 21:25 Mesaj konusu:
ohan, dostum çok güzel bir topic...Ben motorumu sadece "Başkasının malını kendi malı gibi kullanan" insanlara veririm...Öyle arkadaşım sevdiğim eşim dostum warsa gözüm kapalı weririm....Ama diğer türlü "abi ver 1 tur atayım" diyenler oluyor...Veriyorsun...Ama adam ne yapıyor...Kendi motoruna kıyamadığı için yapmadığı şeyleri senin motorunda yapıyor...Debriyajsız vites değiştiriyor vs... vs... yani harbi senin motorunu bir dayanıklılık testine sokuyor İşte bu tipleri diğer arkadaşlarının arasından ayıklayacaksın,sonra diğerlerine gönül rahatlığı ile verebilirsin...Tabii ki burda tecrübe de çok büyük faktor...Hiç motor kullanmamış birine vermem tabii ki..Yada az tecrübesi olana...Kaldı ki o motor üstünde allah korusun bir kaza yapsa,ilk başta vicdan azabından ölürsün,ondan ölmessen büyük ihtimal ailesi seni öldürür ;-) (Türkiye'De yaşıyoruz...)
O yüzden seni tanıyan seni seven seni bilir...Motorunu vermediğin zaman "Pinti" diyen zaten senin arkadaşın olmamalı....O yüzden motorunu isteyen yabancılara kırıcı olmadan "Kusura bakmayın,şahsi birşey değil,kendi prensiplerim war...O yüzden size motorumu veremeyeceğim" der geçersin.... ;-) _________________ Plakasız,Kırmızı bi R-6..Çakal style..
Haklısın Knight.. güzel demişsin.. tşk ederim yorumun için.. demek istediğim şu ki; motorumu daha yeni aldım kullanmadım bile çil çil... di!! kardeşim geldi dur bi bakayım dedi, motor kullandığınıda biliyorum ama ne derece pek değil! Neyse verdik ikinci vitese daha atmadı tam dönerken yerde!! Bacağını allah korudu! motorumuda ayna ve arka ayak dayama! ayna kırıldı 80 Ytl cik...! Sonra öfler pöfler pişmanlık!! Bence vermemek en doğrusu derim ama dayanamam biliyom gene veririm...
Kayıt: Nov 22, 2004 Mesajlar: 153 Nereden: izmir / ye?ilyurt
Tarih: 26.01.2005 - 22:14 Mesaj konusu:
ben veririm arkadaş benim motorum kıymetli değil (eğer arkadaşım sürüş konusunda tecrübeli olduğunu bana ıspatlarsa) _________________ YKY TEKERSYN ÇOK ?EKERSYN
Kimsenin motorunu denemek içinde kullanmam heveslendiğim için ve hayalimin motoru olsa bile ve hatta kullanmak için delirsem bile almam, çünkü benim malım değil. Yolda bir yere takılsam yada üstünden yan ayağı kaldırmış dururken ayağım takılıp düşsem bile o arkadaşımın suratına nasıl bakarım sonra ? Yok arkadaşlar ne başkasının motorunu kullanırım ne de kendi motorumu kullandırtırım. Varsın malı kıymetli desinler, napayım sevmiyorum işte. ;-)
Tarih: 26.01.2005 - 22:26 Mesaj konusu:
Tecrubesine, ve "emdigi sute" guvendigin birine verebilirsin tabii ki, o da belli bir kisa mesafe icin goz onunda olursa... Boyle birisi bir zarar verirse de karsilayacaktir. Yoksa verme.
Kasko anahtarini gonullu verdiginiz icin gecersizdir. Alan sahsin ayrica ehliyeti ve mecburi trafik sigortaniz da olmali, gerci kullanan siz olmadiginiz icin o da biraz supheli ya... :-| Gidip birini yada kendini oldurse yillarca hapislerde curumek de var.
Vermek istemiyorsaniz, bir iki beyaz yalan veya "yeminliyim" gibilerinden alaturka bir ozur kafi geecektir. "Mali kiymetli" olmanin fena bir tarafi yok bence, karsi tarafin israrci yuzsuzlugunden daha kotu degil en azindan. Motordan, motorculuktan anlayan adam kesinlikle vermediniz diye size gonul koymaz, anlayisla karsilar. Iyi bir motorcu baskasinin motorunu istemek ne kelime, izinsiz elini bile surmez. Binerse de siz teklif ederseniz biner... _________________ http://donald.hypermart.netMotosiklet Teorisi http://www.sahafium.comMT Kitabi http://www.kimneyebiniyor.comKimin neye bindigi
Ben abime bile vermiyorum.Ki abimde de 2004 Vfr 800 Honda var.Senelerdir o da motor kullanır.Ama ben vermem.Babama bile vermem.Ne motorumu veririm nede başkasının motoruna binerim.Darılan darılsın.Vermedim diye gücenecekse gücensin,umrumda degil.Daha sonra keşke vermeseydim demem en azından.Birde ailesine dert anlat.Neden verdin diye sorarlar adama.Anlatamassın ki derdini.Korkulu rüya görmektense gözü acık uyumak iyidir. _________________ http://img213.imageshack.us/img213/7844/rizlasuzuvm3.jpg
Tarih: 26.01.2005 - 22:40 Mesaj konusu:
Ben cebimde bineceğim yani emanet alabileceğim motoru düştüğümde üzerime alabilecek kadar para varsa alırım aynı şekilde de emanet veririm.
Baktım adam düştü benim motorumu yaptırmayı teklif etti ;-) kesinlikle yanaşmam. Çünkü yarın ben motorumu satarken kazalı olduğundan piyasanın daha altına vermek zorunda kalıyorum _________________ Sel?uk ?i?ek
Yneg?l/Bursa/Turkey
A RH+
arkadaşlarıma soruyorum: Motorunu isteyen can ciğer kuzu sarması kardeşin de olsa MOTORUNU verirmisin?????
motor kullanması tecrübeli güvendiğim bir arkadaşımsa neden vermeyim ben 10 yaşındaki kardeşime kawasaki ZZ-R 250 yi kullanmasını öğrettim ve şu an kardeşim 14 yaşında ve güvenerek teslim ediyorum kardeşimizede vermeyelim mi yanii adam manitamla gezecem diyoo versen bir türlü vermesen bir türlü aynı şey arkadaşım içinde geçerlidir ama muhakkak!!! kaskını takması lazım olurya kaza yaptı ALLLAH KORUSUN düşse bile CANA DEĞİL MALA GELSİN para herzaman kazanılıyoo motor bir müddet sonra alınır giden arkadaşın değil motor olsun bee _________________ Bana hayaty iki ?ey sevdirir;A?K ve MOTOSYKLET ... A?kym için canymy bile veririm...ama motosikletim için a?kymy da feda ederim!!!
Kayıt: Dec 24, 2004 Mesajlar: 530 Nereden: Amersfoort/Hollanda/Izmir (Sogukkuyu 35½)
Tarih: 26.01.2005 - 23:28 Mesaj konusu:
Kardesimden baskasina simdiye kadar vermedim (ehliyeti var), fakat ben arkadaslarima verirsem ehliyeti olmasi lazim, yoksa birakin vermemi, istemezler bile.
Kaldigim sehirde motosiklet zaten Türk gencleri tarafindan pek ragbet görmüyor maalesef (Kahvehane köseleri daha cazip geliyor genclerimize).
2000 küsur Türk ailesinin yasadigi sehirimizde benim tanidigim, bildigim benden baska sadece 2 kiside motosiklet/ehliyet var. Biri kardesim... _________________ It's not the destination that counts, but the journey to get there.....
HONDA MAGNA VF750C
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız