Mesleğimin karayolculukla bir alakası yok ama Karayollarında çalışıyorum. Şehirlerarası yollar ne ise de şehiriçi yollarında bariyerlerin aynı tipte olmaması gerektiği hususunda, haddim olmayarak ilgililere bazı önerilerde bulunmuştum... Maliyeti arttırır hesabıyla kimse sıcak bakmıyordu... Öte yandan, birçok canın maliyetini ne ile ölçebilirsiniz sorusuna yanıt verebilen de yoktu!
Şehiriçi yollarında bariyerler yersıfır noktasından başlatılmalıdır. Aksi taktirde, bariyerlerin altında açık kalan direkler, motorcuların düşerek sürüklenmeleri esnasında bunlara çarpmaları sonucu ağır yara almalarına ve hatta hemen oracıkta ölümlerine sebep olabiliyor. Hep duyuyoruz; bariyerlere çarparak... diye devam eden haberleri. Kardeşim, motorcuyu öldüren bariyer değil ki, bizzat bariyerin direğidir kolumuzu, bacağımızı, kafamızı koparan, boynumuzu kıran...
Şehir içinde bariyerlerin ne işe yaradığını sorduğunuzda; Araçların yoldan çıkmasını engellemek (aracı yolunda tutmak) ve bu şekilde şarampole uçmasına veya karşı şeride geçmesine mani olmak için yapıldıklarını ve bariyer yüksekliklerinin araçların tampon yükseklikleri ortalamasına göre belirlendiğini söylüyorlar. Peki, motorcu düştü (veya düşürüldü)... Onu yerde sürüklenirken kim tutacak? Bariyer mi, bariyer direkleri mi?
Geçmişte bunu anlatmak istiyordum ama anlamak isteyen olmuyordu... Şimdi ise şehiriçi yolları Karayolları'nın sorumluluğundan çıktı; Büyükşehir Belediyelerine devredildi. Ben de artık bu bariyer muammasını anlatmaktan vaz geçtim.
Büyükşehir Belediyelerinde çalışan motorcu dostlarıma sesleniyorum: İlgililere bu sorunumuzu her fırsatta anlatınız. Şehiriçi yollarında yapılan bariyerlerin direkleri açıkta bırakılmasın; bariyerler yer sıfır noktasından itibaren başlatılarak yükseltilsin ki bariyer direkleri yüzünden parçalanıp ölmekten kurtulalım artık! _________________ Ben deli oldum deli YUH ULAN...
Tutun bağlayın beni YUH ULAN...
Kayıt: Jun 19, 2006 Mesajlar: 6179 Nereden: iskeletler diyarından(Düzce)
Tarih: 05.12.2007 - 11:48 Mesaj konusu:
Büyükşehir Belediyelerinde çalışan motorcu dostlarıma sesleniyorum: İlgililere bu sorunumuzu her fırsatta anlatınız. Şehiriçi yollarında yapılan bariyerlerin direkleri açıkta bırakılmasın; bariyerler yer sıfır noktasından itibaren başlatılarak yükseltilsin ki bariyer direkleri yüzünden parçalanıp ölmekten kurtulalım artık!
Tarih: 05.12.2007 - 11:51 Mesaj konusu:
cumoni, Kemal abi seni ve yazılarını görmek güzel özlettin kendini
Bariyer direklerini gelince çok hızlı çözüm bulunması gereken bir konu
belki biliyorsun en son Dr ömer abimizi bu sebebdeb ötürü kaybettik _________________ SAHİP OLDUĞUNUZ HER DÜŞÜNCE NESNEL BİR GERÇEKLİK BİR KUVVETTİR
1-Karar verdimi uygulayacaksın
2-Uygularken tereddüt etmeyeceksin
3-Tereddüt ettiğinde kaybedersin
Kayıt: Mar 21, 2005 Mesajlar: 7063 Nereden: ...:::iZMiR:::...
Tarih: 05.12.2007 - 11:52 Mesaj konusu:
cumoni, Sen nerelerdesin abi yaa Bende nerde bu cumoni diye düşünüyordum.
Güzel bir konuya değinmişsin yine.Direkt çarpmalarda ne olursa olsun şansımız yok ama, açılı bir şekilde çarptığımızda, o direklere takılıp kalıyoruz ne yazıkki Dediğin gibi bariyerler yerden sıfır çıkarıldığında, açılı çarpmalarda ki zaten genelde açılı çarpmamız sözkonusudur. Bariyere çarpmak suretiyle sonuçlanan kazalarda, ölüm ve sakatlanma oranları ciddi anlamda düşecektir...
Umarım buradan bu seslenişimiz, her ne kadar umutlu olmasamda birilerini harekete geçirir _________________ Halil Akkaşoğlu 16 nisan halilakkasoglu@hotmail.com
[img]http://img395.imageshack.us/img395/7806/44522774ap3.gif[/img]
Kayıt: Jan 27, 2007 Mesajlar: 1363 Nereden: E5&TEM sol şeritten
Tarih: 05.12.2007 - 12:24 Mesaj konusu:
zaten direkler var yapacakları tek şey var oda standart bariyerin altına bir şerit daha bariyer takıcaklar çok zor ve maliyetli olduğunu sanmıyorum .............. _________________ Hamit Canbay 0 rh (+) O Şimdi Tatilde (Asker)
116.Jandarma Eğitim Alayı 5. Bölük ÇANAKKALE
aspuzu44@msn.com
ewet tamamıyle gündem oluşturulması ve güncel kalması gereken bir konu.
fakat aramızda araçlarıyla bunlara çarpıp ceza yiyen arkadaşlar bu bariyerlerin ne kadar pahalı olduğunuda bilirler,bu yüzden belediyeler bunları düzenlemeye yanaşmıyorlar..diğer tarafdan bizde suçu belediyelere atıp (tamam yapmadıkları için nispeten suçlular) bile bile lades demeyelim arkadaşlar.. buda demekki bariyer şeritlerini kullanırken ki zaten buda yasal değil demek oluyki bizde kullanmamamız gereken şeritleri kullanıyoruz ..kullanmamalıyız..!!!!herneyse bile bile lades demeyelim mümkün olduğunca kullanmamaya çalışalım eğer kullanıyor isek aşırı dikkatli olalım çünkü nihayetinde kendimiz ve kendi çevremizdekiler üzülüyor ve kimsede yetkililere ceza vermiyor onlar yataklarında rahat uyuyorlar uyusunlar bakalım...!!! dostlar hepimiz ALLAH'a emanetiz.kaza yaptıkdan sonra bedeli çok ağır oluyor eğer benim gibi vücudunuzda 5 10 kırık kemikle dolaşıyosanız şanslısınız çünkü çoğumuz büyük ihtimalle ya ölüyor yada sakat kalıyoruz ....
Kayıt: Aug 26, 2005 Mesajlar: 1986 Nereden: KARŞIYAKA/İZMİR
Tarih: 05.12.2007 - 13:03 Mesaj konusu:
Kesinlikle doğru yapılmış bir tesbit. Cumoni kardeşim zaten boşa konuşan biri hiç olmamıştır. Karayolları denilince olay tüm ülke yollarına yayıldığından belki imkansız bir konuydu, ama Belediyeler şehiriçi yollarda bunu rahatlıkla yapabilirler. Zaten İzmir de asvaltı yağlıboya tablo zannedip kabartmalı bir yığın gereksiz şeritleme yapmakla meşguller... Motosiklet için son derece tehlikeli olabilen bu kabartmalar şehrin HER TARAFINA fütürsuzca ve gereksizce bezenmekte ve aslında bunun ithalatçısı kimse zengin edilmektedir...
Neyse.. konumuza dönecek olursak, herkes Büyükşehir Belediye lerinin internet sitelerine girip, iletişim bölümünden BARİYER le ilgili mail atsın bakalım?... Oy meselesi nedeniyle Başkanların kulak vereceğinden eminim.. Bir İlde uygulama başlarsa, diğerlerine de kolayca yayılacaktır.. _________________ GÖZLERİME BAK, MOTORCU OLDUĞUMU ANLARSIN... VEE MOTORCULUK MOTORDA DEĞİL MOTORCUDADIR....
Kayıt: Jan 27, 2007 Mesajlar: 1363 Nereden: E5&TEM sol şeritten
Tarih: 05.12.2007 - 13:16 Mesaj konusu:
zafer80, bi akraba üç beş metre bariyer ezdi 11 milyar ceza yedi......
ama biz silbaştan bariyerler yenilensin demiyoruz sadece standart bariyerler tek şerit ama iki şerit olsa bir altta bir üstte kimseye zarar vermez........... _________________ Hamit Canbay 0 rh (+) O Şimdi Tatilde (Asker)
116.Jandarma Eğitim Alayı 5. Bölük ÇANAKKALE
aspuzu44@msn.com
Kayıt: Mar 01, 2007 Mesajlar: 947 Nereden: ThE NoRtH GeTTo Of ThE İzMiR
Tarih: 05.12.2007 - 13:49 Mesaj konusu:
yetkililer bizinezaman dinlediki şimdi dinlesin! fakat şu köşede 1 yolsuzluk vardesek hepsi birden orada toplanır (pirena) lar !! allah hepimizi korusun _________________ ThE jAcKaL oF ThE HiGhWaY !... 40 GüN DaĞdA YaTaN 1 gÜn KuRtLa kArŞıLaŞıRmIş !...
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız