Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - Lanet Olası Bariyer DİREKLERİ...

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

Lanet Olası Bariyer DİREKLERİ...

Lanet Olası Bariyer DİREKLERİ...
Sayfa 1, 2, 3  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar
cumoni
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: İSTANBUL

MesajTarih: 05.12.2007 - 11:44    Mesaj konusu: Lanet Olası Bariyer DİREKLERİ... Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Mesleğimin karayolculukla bir alakası yok ama Karayollarında çalışıyorum. Şehirlerarası yollar ne ise de şehiriçi yollarında bariyerlerin aynı tipte olmaması gerektiği hususunda, haddim olmayarak ilgililere bazı önerilerde bulunmuştum... Maliyeti arttırır hesabıyla kimse sıcak bakmıyordu... Öte yandan, birçok canın maliyetini ne ile ölçebilirsiniz sorusuna yanıt verebilen de yoktu!

Şehiriçi yollarında bariyerler yersıfır noktasından başlatılmalıdır. Aksi taktirde, bariyerlerin altında açık kalan direkler, motorcuların düşerek sürüklenmeleri esnasında bunlara çarpmaları sonucu ağır yara almalarına ve hatta hemen oracıkta ölümlerine sebep olabiliyor. Hep duyuyoruz; bariyerlere çarparak... diye devam eden haberleri. Kardeşim, motorcuyu öldüren bariyer değil ki, bizzat bariyerin direğidir kolumuzu, bacağımızı, kafamızı koparan, boynumuzu kıran...

Şehir içinde bariyerlerin ne işe yaradığını sorduğunuzda; Araçların yoldan çıkmasını engellemek (aracı yolunda tutmak) ve bu şekilde şarampole uçmasına veya karşı şeride geçmesine mani olmak için yapıldıklarını ve bariyer yüksekliklerinin araçların tampon yükseklikleri ortalamasına göre belirlendiğini söylüyorlar. Peki, motorcu düştü (veya düşürüldü)... Onu yerde sürüklenirken kim tutacak? Bariyer mi, bariyer direkleri mi?

Geçmişte bunu anlatmak istiyordum ama anlamak isteyen olmuyordu... Şimdi ise şehiriçi yolları Karayolları'nın sorumluluğundan çıktı; Büyükşehir Belediyelerine devredildi. Ben de artık bu bariyer muammasını anlatmaktan vaz geçtim.

Büyükşehir Belediyelerinde çalışan motorcu dostlarıma sesleniyorum: İlgililere bu sorunumuzu her fırsatta anlatınız. Şehiriçi yollarında yapılan bariyerlerin direkleri açıkta bırakılmasın; bariyerler yer sıfır noktasından itibaren başlatılarak yükseltilsin ki bariyer direkleri yüzünden parçalanıp ölmekten kurtulalım artık!
cumoni Çevrimdışı cumoni Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
crazy_81
Motordelisi
Motordelisi

Nereden: iskeletler diyarından(Düzce)

MesajTarih: 05.12.2007 - 11:48    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Büyükşehir Belediyelerinde çalışan motorcu dostlarıma sesleniyorum: İlgililere bu sorunumuzu her fırsatta anlatınız. Şehiriçi yollarında yapılan bariyerlerin direkleri açıkta bırakılmasın; bariyerler yer sıfır noktasından itibaren başlatılarak yükseltilsin ki bariyer direkleri yüzünden parçalanıp ölmekten kurtulalım artık!

Alkışlıyorum Alkışlıyorum Alkışlıyorum Alkışlıyorum
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: KIBRIS/GİRNE

MesajTarih: 05.12.2007 - 11:51    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

cumoni, Kemal abi seni ve yazılarını görmek güzel özlettin kendini Bravo

Bariyer direklerini gelince çok hızlı çözüm bulunması gereken bir konu
belki biliyorsun en son Dr ömer abimizi bu sebebdeb ötürü kaybettik İstemiyorum
3-Tereddüt ettiğinde kaybedersin
Başa dön
HIZ-TUTKUNU Çevrimdışı HIZ-TUTKUNU Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
HalilRR
Site Admin
Site Admin

Nereden: ...:::iZMiR:::...

MesajTarih: 05.12.2007 - 11:52    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

cumoni, Sen nerelerdesin abi yaa Gülümsüyorum Bende nerde bu cumoni diye düşünüyordum.

Güzel bir konuya değinmişsin yine.Direkt çarpmalarda ne olursa olsun şansımız yok ama, açılı bir şekilde çarptığımızda, o direklere takılıp kalıyoruz ne yazıkki Beğenmedim Dediğin gibi bariyerler yerden sıfır çıkarıldığında, açılı çarpmalarda ki zaten genelde açılı çarpmamız sözkonusudur. Bariyere çarpmak suretiyle sonuçlanan kazalarda, ölüm ve sakatlanma oranları ciddi anlamda düşecektir...

Umarım buradan bu seslenişimiz, her ne kadar umutlu olmasamda birilerini harekete geçirir Bravo
HalilRR Çevrimdışı HalilRR Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
aspuzu
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: E5&TEM sol şeritten

MesajTarih: 05.12.2007 - 12:24    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

zaten direkler var yapacakları tek şey var oda standart bariyerin altına bir şerit daha bariyer takıcaklar çok zor ve maliyetli olduğunu sanmıyorum .............. İyi fikir İyi fikir
Başa dön
aspuzu Çevrimdışı aspuzu Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
TT600
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Taşdelen Illegals

MesajTarih: 05.12.2007 - 12:32    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Ne kadar ironik , belki o yapılacak şeritlerin maliyetini köprüden geçen kaçak motorlara mahsup ediyorlar Gülümsüyorum
zafer80
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

MesajTarih: 05.12.2007 - 12:39    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

ewet tamamıyle gündem oluşturulması ve güncel kalması gereken bir konu.
fakat aramızda araçlarıyla bunlara çarpıp ceza yiyen arkadaşlar bu bariyerlerin ne kadar pahalı olduğunuda bilirler,bu yüzden belediyeler bunları düzenlemeye yanaşmıyorlar..diğer tarafdan bizde suçu belediyelere atıp (tamam yapmadıkları için nispeten suçlular) bile bile lades demeyelim arkadaşlar.. buda demekki bariyer şeritlerini kullanırken ki zaten buda yasal değil demek oluyki bizde kullanmamamız gereken şeritleri kullanıyoruz ..kullanmamalıyız..!!!!herneyse bile bile lades demeyelim mümkün olduğunca kullanmamaya çalışalım eğer kullanıyor isek aşırı dikkatli olalım çünkü nihayetinde kendimiz ve kendi çevremizdekiler üzülüyor ve kimsede yetkililere ceza vermiyor onlar yataklarında rahat uyuyorlar uyusunlar bakalım...!!! dostlar hepimiz ALLAH'a emanetiz.kaza yaptıkdan sonra bedeli çok ağır oluyor eğer benim gibi vücudunuzda 5 10 kırık kemikle dolaşıyosanız şanslısınız çünkü çoğumuz büyük ihtimalle ya ölüyor yada sakat kalıyoruz ....
Başa dön
zafer80 Çevrimdışı zafer80 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
SeyyahKedi
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: KARŞIYAKA/İZMİR

MesajTarih: 05.12.2007 - 13:03    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Kesinlikle doğru yapılmış bir tesbit. Cumoni kardeşim zaten boşa konuşan biri hiç olmamıştır. Karayolları denilince olay tüm ülke yollarına yayıldığından belki imkansız bir konuydu, ama Belediyeler şehiriçi yollarda bunu rahatlıkla yapabilirler. Zaten İzmir de asvaltı yağlıboya tablo zannedip kabartmalı bir yığın gereksiz şeritleme yapmakla meşguller... Motosiklet için son derece tehlikeli olabilen bu kabartmalar şehrin HER TARAFINA fütürsuzca ve gereksizce bezenmekte ve aslında bunun ithalatçısı kimse zengin edilmektedir...
Neyse.. konumuza dönecek olursak, herkes Büyükşehir Belediye lerinin internet sitelerine girip, iletişim bölümünden BARİYER le ilgili mail atsın bakalım?... Oy meselesi nedeniyle Başkanların kulak vereceğinden eminim.. Bir İlde uygulama başlarsa, diğerlerine de kolayca yayılacaktır.. Bravo
murat50
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Gebze - Kayseri

MesajTarih: 05.12.2007 - 13:05    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

inşallah kısa sürede çözüme kavuşturular Alkışlıyorum Alkışlıyorum
Başa dön
murat50 Çevrimdışı murat50 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
aspuzu
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: E5&TEM sol şeritten

MesajTarih: 05.12.2007 - 13:16    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

zafer80, bi akraba üç beş metre bariyer ezdi 11 milyar ceza yedi......
ama biz silbaştan bariyerler yenilensin demiyoruz sadece standart bariyerler tek şerit ama iki şerit olsa bir altta bir üstte kimseye zarar vermez........... İyi fikir
Başa dön
aspuzu Çevrimdışı aspuzu Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
theplayrabbit
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: ThE NoRtH GeTTo Of ThE İzMiR

MesajTarih: 05.12.2007 - 13:49    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

yetkililer bizinezaman dinlediki şimdi dinlesin! fakat şu köşede 1 yolsuzluk vardesek hepsi birden orada toplanır (pirena) lar !! allah hepimizi korusun Bravo Bravo
ILoveBass
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: istanbul/kozyatağı

MesajTarih: 05.12.2007 - 14:28    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

gerçekten çok doğru bende bunun için gerekli yerlere yazıcam. Bravo

1949 650cc 6T Triumph Thunderbird
Başa dön
ILoveBass Çevrimdışı ILoveBass Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
canabien
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

MesajTarih: 05.12.2007 - 14:48    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

avrupadaki bariyer ölçüleri yarı yarıya.
Başa dön
canabien Çevrimdışı canabien Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
_RoMeO_
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: 42-KNY

MesajTarih: 05.12.2007 - 15:07    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

katılıyorum Alkışlıyorum
Başa dön
_RoMeO_ Çevrimdışı _RoMeO_ Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
celebi-59
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: ÇORLU

MesajTarih: 05.12.2007 - 15:16    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

inşallah duyan olurda üzücü olaylara acilen çözüm bulunur. Çok ii bi konuya değinmişsin tebrik ederim Alkışlıyorum Alkışlıyorum
Başa dön
celebi-59 Çevrimdışı celebi-59 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL Tüm saatler GMT +2 Saat
Sayfa 1, 2, 3  Sonraki
1. sayfa (Toplam 3 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.15 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal