Tarih: 05.12.2007 - 16:12 Mesaj konusu: hyosung gt 250 r hakkında yardım arkadaşlar
[b]
arkadaşlar hyosungla ilgili bir çok konu okudum gt250r almayı düşünüyorum ama okudugum şeyler beni düşündürüyor.özellikle vites geçişlerinin takılması gaz kesme olayları piyasası falan hyosung kullanan arkadaşlar ve bu konuda gerçekten ii bilgisi olan arkadaşlare yardımcı olursa sevinirim. _________________ motor delisi bir aşıgıyım
Tarih: 05.12.2007 - 16:53 Mesaj konusu:
Hyosung kullanmadım ama defalarca yakından inceledim ve yeteri kadar araştırdım sanıyorum!
Vites geçişlerinde herhangi bir problem yok. Bu bir savsatadır... Ancak, eğer debriyajın çok altta kavramasından hoşlananlardan biri isen problem yaşayabilirsin. Hyosungun debriyajı sistemi levyede 3 cm.den daha fazla boşluk oluşması halinde öncelikle vitesi boşa almayı güçleştiriyor. Yani bu bir broblem sayılmaz, sadece hassas bir ayar sorunudur!
Gaz kesme olayı ciddi bir sorun ancak tümünde böyle bir problem yok. Duyduğum kadarı ile Hyosungun 250 cc lik motorlarının belli bir serisinde krank hatası çıkmış! Bu hata motor 4 bin 5 bin km. yaptıktan sonra 5 bin ve 7 bin devir aralığında devir kaybı (yığılma) şeklinde kendini göstermeye başlıyormuş. Ancak, gazın kesilerek tekrar verilmesi halinde hemen kendini toparlıyormuş (krankta balans bozukluğu veya krank kolunda eğrilik olabilir, tam sebebini bilemiyorum) Hyosung 2007 modellerin belli bir serisini servise çağırdı ve kranklarını değişti (garantiden). Bu olaydan da anlaşılacağı üzere Hyosung oldukça ciddi bir marka ve kesinlikle güvenilir.
Piyasa olayına gelince: Bu motorlar zaman içinde kesinlikle kendini kanıtlayacaktır. Hyosung asla kötü bir marka değildir ve olmayacaktır. Hyosung motosikletlerinde görsellik kadar kalite de tatminkar ölçülerdedir; hiç endişeniz olmasın.
Benim önerim ikinci el almanızdır. Bu aralar ikinci eller çok cazip fiyatlara bulunabiliyor. Bunu GT250R modeli için söylüyorum. Sahibinden.com da bol miktarda satılık var. R modelinin bol bulunması modelin kötülüğünden değildir. Racinge geçiş yapmak amacıyla bu motoru alanlar, şimdi daha büyüğüne geçmek için satmaya çalışıyorlar. Bütün sebep budur. Ben bunların 20 bin üzeri kilometre yapanlarını da inceledim; motorları tıkır tıkır çalışıyordu!
Sonuç olarak, ben bu markaya olumlu bakanlardanım. Zaman beni haklı çıkaracaktır; bu konuda iddiaya bile girebilirim! Bir zamanlar Japon motorlarını da BMW karşısında küçümserlerdi... Ama şimdi, biliriz ki Honda motoru MBW den daha kaliteli ve dayanıklıdır!
Bir alman, bir Japon'a ne kadar benzeyebilir? Ama bir Koreli ile Japonu yanyana getirseniz uyruklarını tespit etmekte zorlanırsınız. Buradan yola çıkın diyorum; başka bir şey demiyorum! _________________ Ben deli oldum deli YUH ULAN...
Tutun bağlayın beni YUH ULAN...
cumoni, yeteri bilgiyi vermiş. daha başka bişey söylemeye gerek yok diğer söyleneceklerde diğer topiclerin aynısı olacaktır. _________________ Bitkisel hayata girdim, maksat yeşillik olsun
teşekkürler cumoni satanların kmlerine baktıgımda hep düşük olması 3000 5000 hep böyle az kmlerde oldugu için beni çok düşündürdü verdigin bilgi için teşekkürler cumoni
Tarih: 05.12.2007 - 17:39 Mesaj konusu:
xenophobic demiş ki:
cumoni, bi dakika bi dakika honda BMW den daha kaliteli değildir hondada kaliteli ama bmw nin yeri ayrı
Sen öyle diyorsan öyledir. Böyle konular tartışmaya gelmez, bilirim...
Son Mesajdan 16 dakika sonra eklendi:
monster28 demiş ki:
teşekkürler cumoni satanların kmlerine baktıgımda hep düşük olması 3000 5000 hep böyle az kmlerde oldugu için beni çok düşündürdü verdigin bilgi için teşekkürler cumoni
Valla bu konu beni de düşündürüyor ama senin düşündüğün anlamda değil. Neden insanımız bu kadar acelecidir, anlamak mümkün değil. Adam alıyor motoru; bir sezon, bilemedin iki sezon biniyor, daha 5 bin kilometre bile yapmadan daha hızlısına geçmek istiyor. Neden diye soruyorsun, "artık kesmiyor" diyor. Bunu genellikle racing meraklıları, yani hız hastaları yapıyorlar.
Benim şu an 650 cc.lik bir motorum var. Bundan bir önceki 250 cc idi. Açık söyleyeyim 250 cc yi özlüyorum. Çünkü benim hızla bir alakam yok. Yaşım 50 olmuş ama gençliğimde de zaten hız meraklısı değildim; motosikletim yasal hız sınırları içinde trafiğe uygun hareket edebilsin, bu bana yeterdi... Bunun için de en ideal hacim 250 cc.dir. Tabi yarışçı ruhu taşımıyorsanız! Daha fazla hacim, daha fazla sarfiyat demek! Ucuza keyif varken ne uğraşacam fuzuli ağırlıklarla? Adam, mobiletle Türkiye turuna çıkmış, kazasız belasız ve sorunsuz memleketine dönmüş... Asıl alkışlanacak olan bu zihniyet olmalıdır! _________________ Ben deli oldum deli YUH ULAN...
Tarih: 08.12.2007 - 11:59 Mesaj konusu:
xenophobic demiş ki:
cumoni, bi dakika bi dakika honda BMW den daha kaliteli değildir hondada kaliteli ama bmw nin yeri ayrı
bmw hondadan daha konforlu daha performanslı olabilir ama kesinlikle dayanıklı bi motor degildir hatta tam bir baş belasıdır 80 den 2006 ya kadar bmw kullanıcısına sordum 80 modelıde aynı bok 2000leride aynı bok dedi....(arabalarını bılırım motorlarını bılmem...)
Kayıt: Oct 14, 2005 Mesajlar: 1821 Nereden: AFYONKARAHİSAR
Tarih: 08.12.2007 - 12:05 Mesaj konusu:
ben sadece kullanan arkadaşlardan duydum kesici olmadığı için yüksek devirlerde uzun süre gidildiğinde kırak kırma problemi oluyormuş _________________ Sedat Kumartaşlı A rh(+)
cumoni, abi hayranım senin bu yorumlarına ya Honda'nın Bmw den daha kaliteli olduğuna bende inaniyorum Bmw yıllardır aynı motor tarzını kullanıyor boxer silindir ve alıcı kesimide belli zaten.. _________________ Hyosung Comet 650 / Gilera Nexus 500
2007 Kırmızı
34 EN 9820
Kayıt: Oct 14, 2005 Mesajlar: 1821 Nereden: AFYONKARAHİSAR
Tarih: 08.12.2007 - 12:43 Mesaj konusu:
ama arkadaşın dediği gibi honda ayrı bmw ayrı yada hyosung ayrı bugun hyosung bir enduro makina üretse kaç kişi hyosungu tercih eder kaç kişi bmw gs serisi tercih eder _________________ Sedat Kumartaşlı A rh(+)
Tarih: 08.12.2007 - 13:11 Mesaj konusu:
bir hyosung kullanıcısı olarak söylüyorum;ilk başta çok tereddüt ettim almakta,ikinci el aldım 2500kmde ve beklediğimden fazlasını verdi,gerçekten çok güzel bir motor.kaliteli ve çekici.250cc olmasına karşın 30bg olmasından dolayı olsa gerek çok seri.keinlikle tavsiye ederim. _________________
Tarih: 10.12.2007 - 16:22 Mesaj konusu:
crazy_81 demiş ki:
conomi abi cok doguru demıssın vallaha
Hay conomi kadar tekerlek düşsün kafana e mi?
(ulan ne dedim ben şimdi...) _________________ Ben deli oldum deli YUH ULAN...
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız