Kayıt: Aug 13, 2005 Mesajlar: 4357 Nereden: LEVENT-İSTANBUL
Tarih: 19.12.2007 - 23:46 Mesaj konusu: Yurtdışından KARGO ile Ürün Sipariş 100/300 Euro Sınırı
Arkadaşlar gümrükler genel müdürlüğünün linkine girdim bazı doğru bildiğimiz yanlışlar var onlarla alakalı bilgiler var...belki aydınlatıcı olabilir...
mesela yurtdışından kask aksesuar falan aldığınızda kargo yoluyla ŞİRKETTEN olursa sınır 100 euro diyor...kişi göndersinki HEDİYE STATÜSÜNE girsin...
ama gelen şey kişiden olursa hediye kategorisine giriyor sınır 300 Euroya çıkıyor..
HEDİYELİK EŞYADADA SINIR 300 EURO...
Hediyelik Eşyada Kaç EURO luk Muafiyet Uygulanır
Gerçek kıymeti 300 EURO’yu geçmeyen eşya için uygulanır. Eşyanın birden fazla kalemden oluşması halinde toplam değerinin 300 EURO’yu geçmemesi gerekir.
İki ya da daha fazla kalemden oluşan bir sevkiyatın toplam kıymetinin 300 EURO’yu aşması halinde, toplam değerin 300 EURO tutarındaki kısmı için muafiyet uygulanır.
yani bence ne alacaksanız bir ŞİRKETTEN gelmesi değilde KİŞİDEN gelmesine özen gösterin...EBAY buna uygun mesela...sıfırda alsanız 2.elde alsanız hep karşı tarafda bir gönderici ismi olsun...yani bir ŞİRKET size bişeyler yolluyorsa sipariş verirseniz sınırı düşük oluyor vergilendiriliyor...almaya gittiğinizde süpriz fiyatlar ek ödemeler çıkıyor buna dikkat edin...
Posta Yoluyla Gelen 100 EURO luk Eşya Muafiyeti Ne demektir?
Yurt dışından Türkiye Gümrük Bölgesindeki bir kişiye mektupla veya posta paketi ya da hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gönderilen ve gerçek kıymeti gönderim başına toplam 100 EURO’yu geçmeyen ve ticari miktar ve mahiyette olmayan her türlü eşya gümrük vergilerinden muaftır.
Vergileri Ödenmek Suretiyle Posta Yoluyla veya Yolcu Beraberinde Eşya Getirilebilir Mi?
Gümrük vergileri ödenmeksizin ithal edilebilecek toplam gerçek kıymeti 300 EURO’yu geçmeyen eşya saklı kalmak üzere, yabancı bir ülkeden posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gönderilen ya da 18 ve daha yukarı yaştaki yolcuların beraberlerinde veya kendilerinden iki ay önceki veya altı ay sonraki süreler içerisinde gelip, ticari miktar ve mahiyet arz etmeyen ve her bir sevkiyat ya da yolcu başına kıymeti 1500 EURO’yu geçmeyen eşyadan sabit oranlı vergi tahsil edilir.
Bahsi geçen sabit oran, eşyanın kıymeti üzerinden %10 olarak uygulanır.
Sözü edilen limit dahilinde getirilen eşya;
a)Türkiye’deki kişilere posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gönderilen,
b)Yolcuların beraberlerinde getirdikleri,
c)Hediye edilmek üzere getirilen ya da gönderilen,
d)Kişinin şahsına veya ailesinin kullanımına mahsus,
e)Karşılığında alıcı tarafından herhangi bir ödeme yapılmamış olan,
Kayıt: Dec 04, 2006 Mesajlar: 7720 Nereden: GAVUR İZMİRden
Tarih: 20.12.2007 - 00:05 Mesaj konusu:
mete_han, bilgi için teşekkürler
beni araştırma derdinden kurtardın Jr.ArapKadriye sözümüz var bi arazi aracı (uzaktan kumandalı-burada 550-750ytlarası) getirtecez
siparişi verirken not düşecez isimden yollayın diye
başka yolu yok _________________ aynaya baktığında gülümsüyorsan bin motoruna
sevgilim DL 650im ROZİNANTE[/b:40b
En son ArapKadri tarafından 20.12.2007 - 00:19 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Kayıt: Oct 01, 2006 Mesajlar: 767 Nereden: istanbul/istinye
Tarih: 20.12.2007 - 00:16 Mesaj konusu:
gümrük vergisi ödemek zorunda kalsanız bile bunun bedeli gelen ürünün fatura fiyatının % 25 idir. o kadar abartılcak bi durum değil bilginiz olsun... _________________ Bu Akşam Hüzünleri evde bıraktım, Kör kütük sarhoş oldum Umrumda DeğiLLL...
Satın aldığınız firma faturayı düşük gösterirse ve bir de hediye paketi olursa gümrükten sorunsuz geçebiliyor.... Telefonla rica edin çoğu kabul ediyor....
Bir ipucu: Faturayı böldürün, örneğin düşük miktarı kargo üstüne yüksek meblağı ürünün içine zarfa veya görülmeyecek bir yere _________________ Gelecek bir hiç olunca varolmak olur mu?
Biz çöp varillerinin çiçekleriyiz.
Biz insan makinanyzyn zehiriyiz.
Biz gelece?iz !!!
Kayıt: Mar 05, 2004 Mesajlar: 3973 Nereden: Balmumcu, Istanbul
Tarih: 26.12.2007 - 01:52 Mesaj konusu:
Bugune kadar sayisiz sey getirttim yurtdisindan. Dis macunundan, motosiklet montuna; tras makinasindan motosiklet alarmina kadar. Hepsinin faturasini da $80.00'i gecmeyecek sekilde kestirttim. Hicbirinde de problem cikmadi. Bazisi kapima gelmedi. Topkapi'daki paket postaneden kendim gidip teslim aldim, 1.35 lira vererek. Butun olay faturayi dusuk gostertmede. Bir de kutunun ve faturanin ustune su ibareyi eklesin satici. "NO COMMERCIAL VALUE - SAMPLE FOR TRIAL ONLY". Manasi: Ticari degeri yoktur - Denemelik numune
Kayıt: Aug 13, 2005 Mesajlar: 4357 Nereden: LEVENT-İSTANBUL
Tarih: 26.12.2007 - 15:51 Mesaj konusu:
slowokan demiş ki:
Bugune kadar sayisiz sey getirttim yurtdisindan. Dis macunundan, motosiklet montuna; tras makinasindan motosiklet alarmina kadar. Hepsinin faturasini da $80.00'i gecmeyecek sekilde kestirttim. Hicbirinde de problem cikmadi. Bazisi kapima gelmedi. Topkapi'daki paket postaneden kendim gidip teslim aldim, 1.35 lira vererek. Butun olay faturayi dusuk gostertmede. Bir de kutunun ve faturanin ustune su ibareyi eklesin satici. "NO COMMERCIAL VALUE - SAMPLE FOR TRIAL ONLY". Manasi: Ticari degeri yoktur - Denemelik numune
Hadi kolay gelsin...
ben bu konuda şanslıyım...bana istediğimi göndericek bir dostum var Kanadada.... _________________ Mete Handro Prodikşın ve Bilumum Ekşın A.Ş. Gururla Sunar..."Gerçekler Acıdır..Acıtır.."Gariban Traktörü Massey Ferguson CBF 150 (27100 km de)..Hor Görme Pandayı...
Tarih: 26.12.2007 - 17:29 Mesaj konusu:
Komple egzoz gelir mi problemsiz? Koca manifold, tüpler borular falan bayağı hacim tutar. Gümrükten sorunsuz geçer mi?
Peki Avrupa Birliği ülkesinden getirtsem ne olur? AB ile gümrük sıfır, doğal olarak buradan gelen bir mal havaleli bile olsa gümrük vergisi ödemiyor olmamız gerekmiyor mu? Bilen var mı? _________________ Honda CBR 1100XX Super Blackbird
Kayıt: Mar 05, 2004 Mesajlar: 3973 Nereden: Balmumcu, Istanbul
Tarih: 26.12.2007 - 18:06 Mesaj konusu:
mete_han demiş ki:
ben bu konuda şanslıyım...bana istediğimi göndericek bir dostum var Kanadada....
Elimden geldigince yardimci olurum tabii... Ama kotu haber, burada motosiklet namina hicbir sey yok. Sadece 1 tane Ducati bayii gordum. Yolda gorduklerim arasinda da yeni model olarak sadece bi Ducati 1098. Sadece 6 ay, motosiklet kullanilabilecek vaziyette burada. Yedek parca ve aksesuar olayi da yayginlasmamis haliyle.
Dogal olarak millet de 6 ay icin para baglamiyor motora. Motosikletlerin cogu eski model. 2000 modelin ustunde motosiklet gormek cok zor. Temmuz'da Agustos'ta sansliysaniz 1-2 tane ilk senelerinden CBR1000RR veya 2002-2003 Suzuki GSX-R 1000 filan goruyorsunuz. Ama yuksek sesli ekzoz burada da yasak degil. Herkes bagirta bagirta dolasiyo. Ama plakanin sakasi yok. Kelepceleri takarlar aninda.
Arada bu motor isinden dolayi Istanbul'u ozlemiyor degilim... Ama New York bambaska bildigim kadariyla. Orada ne ararsaniz var. Bu arada ne New York, ne Toronto, ne de baska bir yer. Nereye giderseniz gidin, bizim Turkiye'de ciktigimiz hizlara cikmaniz sonunuzu hazirliyor. Cok buyuk para cezalari ve ehliyetinize el konmasi gibi seyler. Yollar bozuk mozuk ama en azindan 120 km/h'nin ustune cikma sansiniz var orada. Burada 200 km/h hiz ehliyetinizin elinizden alinmasina sebep olur. Bunun ucuncu tekrarinda ehliyetin hayat boyu elinizden gitme tehlikesi de var. Kiymetini bilin oralarin. _________________ R1 Hedef
Tarih: 27.12.2007 - 11:49 Mesaj konusu:
XANDROS demiş ki:
Komple egzoz gelir mi problemsiz? Koca manifold, tüpler borular falan bayağı hacim tutar. Gümrükten sorunsuz geçer mi?
Peki Avrupa Birliği ülkesinden getirtsem ne olur? AB ile gümrük sıfır, doğal olarak buradan gelen bir mal havaleli bile olsa gümrük vergisi ödemiyor olmamız gerekmiyor mu? Bilen var mı?
Kimse bilmiyor mu bu soruların cevabını? _________________ Honda CBR 1100XX Super Blackbird
Tarih: 27.12.2007 - 12:12 Mesaj konusu:
getirtmek istediğiniz komple egzoz sistemi gümrük uygulamasına girecektir.vergisini ödeyip alabilirsiniz ancak,gümrük memuru TSE'ye girecek derse sorun orada başlayacaktır ve sonunda keşke almasaydım,alın sizin olsun demeniz bile mümkün.AB ülkelerinden gelen ürünler gümrüğe girmez yada daha kolay bir şekilde işlemler yapılır diye bir durumda söz konusu değildir.ülkemizdeki fiyatı ile ufak fiyat farkları var ise bu tür ürünleri getirtmemeniz daha iyidir sizin için.getirtilen her ürün için farklı gümrük şartları,oranları ve kaideleri ortaya çıkabilmektedir.iyi günler.. _________________ Let the good times roll.
www.motorparca.com
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız