Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - Kask hakkında.Bir doktorun yazısı

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

Kask hakkında.Bir doktorun yazısı

Kask hakkında.Bir doktorun yazısı
Sayfa 1, 2, 3, 4, 5  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar
retox70
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: YSTANBUL

MesajTarih: 22.12.2007 - 09:22    Mesaj konusu: Kask hakkında.Bir doktorun yazısı Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Aşağdakiyazı alıntıdır kendisinden burada yayınlamak izin alınmıştır kendisine teşekkür ederim.

Bugün öğlen saat 12:00 gibi acil servise motorsiklet kazası sebebiyle çağırıldım. İki yaralıdan 40 yaş cıvarında olanın enişte, 18 yaşında olanın yeğen olduğunu öğrendim. Evlerinin hemen yakınındaki dükkana giderken KASK takmamaya karar vermiş enişte. Artçısı oğlan için kask olduğunu bile sanmıyorum. Bir otomobil önce motosiklete, ardından da bir yayaya çarpmış. Yayayı kurtaramadık, o amca acilden yoğun bakıma yatırdıktan kısa süre sonra öldü. Eniştede kafayı baştan başa kateden yaklaşık 20 cm lik cilt kesisi ve birkaç kaburgada kırık vardı. Yeğende ise göz kenarından yanağa uzanan bir kesik.. Tabii dirsek, diz ve ellerdeki sıyrık ve ezikleri saymıyorum. Enişte ve yeğeni arka arkaya tomografiye çıkardım. Eniştede sağ şakak kemiğinde ikili kırık ve hafif bir çökme, oğlanda ise sol beyin yarıküresi üstünde ciddi bir beyin kanaması vardı. Oğlan doğal olarak komadaydı o esnada. Tomografiden hemen sonra genci ameliyathaneye indirdik. Önce saçlarının sol yarısını traş ettim (buna son Mohikan modeli diyorum ben). Sonra, hani şu son günlerde "kask cool görünmemi engelliyor!" filan gibi bir sloganla verilen koreli beyin ameliyatlı çocuk fotografındaki gibi bir cilt kesisi yaptım (hani şu ters U şeklinde olandan). Hakikaten çok cool görünmüyordu o kesiyle. Sonra cilt altındaki çiğnemeyi sağlayan adaleyi elektrokoterle kesip kemiğin üstünden sıyırdım. Kemikte bir yandan diğerine uzanan derin ve ayrık bir kırık vardı. Kırığın biraz uzağına pnömatik matkapla bir delik açıp 6-7 cm çapa kadar genişlettim. Beyin zarı şiş ve gergindi, ayrıca altındaki kan pıhtısından dolayı mor görünüyordu. Beyin zarını 15 nolu bisturi ile açınca çok yüksek basınçlı pıhtılar ve taze kanama fışkırdı her yana. Kanayan yeri bulup kanamayı durdurdum. Adale ve cilt katlarını kapattım. Yara yerinden birkaç da dren dışarıya çıkarttım. Kapattığımda gerçekten de "cool" görünmüyordu. Oğlan uyandı. Saçma sapan konuşsa da bundan sonra iyiye gideceğini ümit ediyorum. Enişte ise serviste izlemde yatıyor. Ama kendini tren istasyonunda sanıyor, o ayrı...

İşte size naklen yayın gibi bir günümün hikayesi. Buna benzer motosiklet kazası yaralıları ile haftada birkaç kez uğraşıyoruz. Sıklığı ise hiç te haftada bir, ayda bir forum köşelerine düşen veya gazetelerin bölgesel eklerinde arasıra yer alan sıklıkta da değil bu yaralanmaların, sadece İzmir'de orta çaplı bir hastane benimki ve, bakın tekrarlıyorum, haftada birkaç kez uğraşıyorum bunlarla. Birçoğu COOL bir yara iziyle sağ salim taburcu oluyorsa da azımsanamayacak bir bölümü de felçli, konuşamaz, veya kendi işini göremez halde toplumun merhametli kollarına doğru yola çıkıyorlar.

Bu hastalarla konuşurken benim klasik sorular ise şöyle (tabii eğer hasta komada değilse) (ha, bir de hemen belirtmekte yarar var: motordan düşen kasksız herkesin kesinlikle kafada büyükçe bir kesiği oluyor, ve acayip ağır bir kan kokusu duyuyosunuz yaklaştıkça):

- Nasıl motordu?
- Skutır abi..
- Kask var mıydı sende?
- Yoktu abi..
- Kız arkadaşında?
- Onda da yoktu abi.
- Ehliyet?
- Bizde ne gezer abi...
- Ruhsat?
- Hmmm...
- Plaka?
-....
- Eh be anacım, ben ne diyiym sana şimdi....

Kıssadan hisse:

KASKINIZI TAKIN BENİ VE MESLEKTAŞLARIMI UĞRAŞTIRMAYIN !

'Cool' ameliyat izleri istemiyorsanız, n'oolur daha yavaş, daha dikkatli ve kesinlikle tam korumalı sürün, uzun yaşayın.

Okuduğunuz için teşekkürler.
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
bicirik
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

Nereden: bodrum

MesajTarih: 22.12.2007 - 09:31    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

teşekkürler dostum
iyi bayramlar

Gülümsüyorum
Başa dön
bicirik Çevrimdışı bicirik Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
caglar23
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: ELAZIĞ

MesajTarih: 22.12.2007 - 09:36    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

retox70, İlk olarak sana teşekkür ediyorum böyle faydalı bir yazıyı bizlerle paylaştığın için Alkışlıyorum Alkışlıyorum

Doktor çok güzel anlatmış başından geçen olayı motosikletlilerin kurtulmasına sevindim yaya ölmüş ona da ALLAH rahmet eylesin diyelim.Günümüz de onlarca bu nedenden ötürü insanlar ölüyorlar ve biz hala kask takmıyorsak ölümden korkmuyoruz demektir.Ya da be dikkatli bir kullanıcıyım bana bişey olmaz diyerekten kask takmayı ihmal etmeyelim.Mesafeyi kesinlikler göz ardı etmeyelim her nereye gidersek gidelim muhakkak kaskımızı takalım.

Hani hayatımız da hep keşkelerimiz vardır ya işte o keşkelere zemin hazırlamayalım....
Keşke KASKIMI taksaydım bu hallere düşmezdim demeyelim.
WarCer
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Manisa Merkez 05546228531

MesajTarih: 22.12.2007 - 11:07    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Güzel yazı teşekkür ederiz.
serkan_yenidunya
Motordelisi
Motordelisi

Nereden: way of LİFE / German autobahn

MesajTarih: 22.12.2007 - 11:24    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

paylaşım için tşk

way of LİFE / german autobahn
Başa dön
serkan_yenidunya Çevrimdışı serkan_yenidunya Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et AIM Adresi Yahoo Messenger MSN Messenger
katip
Üye
Üye

Nereden: balıkesir

MesajTarih: 22.12.2007 - 11:27    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Arkadaşlar ben de başımdan geçen bir olayı çok kısa anlatmak istiyorum, yine motorcu arkadaşlarla yoldayız 4-5 motor falan, arkdaşım virajı alamıyor ve yoldan çıkıp tarlaya giriyor, o sarsıntıyla kafası benzin deposuna vuruyor, depo içe doğru iri bir patates büyüklüğünde çöküyor, arkadaş kaskı çıkartıyor ne olsa iyi sadece bir kaç kızarık leke onun haricinde hiç bir şey yok, kask olmasa depoyu göçürecek basınçla yüzü depoya çarpsa, nolurdu düşünmek bile istemiyorum, "KASKSIZ ASLA"
Başa dön
katip Çevrimdışı katip Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
Skydiver
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Ankara-Beypazarı

MesajTarih: 22.12.2007 - 12:18    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Kafası taştan olan kask takmaz.
Başa dön
Skydiver Çevrimdışı Skydiver Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
leopoldo
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Ankara-Nazilli

MesajTarih: 22.12.2007 - 13:03    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

kask takmayan gerizekalılar düşünsün.
leopoldo Çevrimdışı leopoldo Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
mete_han
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: LEVENT-İSTANBUL

MesajTarih: 22.12.2007 - 14:09    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

etkilendim valla yazıdan...kabus gibi...

sağol retox...
FcPro
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: İzmir

MesajTarih: 22.12.2007 - 14:30    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Elimde motor kazası sonrası ağır yaralar almış ve yaşamını yitirmiş bir kaç fotoğraf var idi.. Ve onlardan çoğaltıp mahallemizde bulunan ve kask takmayan bir kaç Scoter kullanıcısına zarf ile verdim..

- Bunları annelerinize götürün, şimdiden alışsınlar dedim..
- Hayırdır abi ne var bunun içinde diyerek zarfı açtıklarında ne demek istediğimi çok iyi anlamışlar idi..

Şimdi etrafımda tanıdığım bir çok kardeşim kask takıyor..

Bu tür hikayeler yada fotoğraflar ne yazıkki çok üzücü, ancak muhatapları neler ile karşılaşaklarını bilmeli..

Her doğa düşkünü, motor severin seneler boyu sağlık ile yaşamasını dilerim.. Paylaşım için teşekkürler..

Selamlar..
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: izmir

MesajTarih: 22.12.2007 - 14:36    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

gerçekden etkileyici Bravo

tesekkürler paylaşım için dostum
OnurKaraca
Yön.Kur.Üys.
Yön.Kur.Üys.

Nereden: HAYAL ETTIGIN YERDEN..!!!

MesajTarih: 22.12.2007 - 14:42    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

retox70, paylasım ıcın tesekkurler kask ın onemını bır kez daha hatırlamak cok guzel.. Bravo

onurkaraca19@hotmail.com
Başa dön
OnurKaraca Çevrimdışı OnurKaraca Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
speedy_rider
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: SamSunnnn

MesajTarih: 22.12.2007 - 15:59    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

yazı çok etkileyici olmuştu
umarım böle bi cerrahi operasyon tekrar yapılmaz Gülümsüyorum
FcPro abim çok ii yapmışsın ellerine sağlık
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

Nereden: ankara

MesajTarih: 22.12.2007 - 17:30    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

gerçekten olacakları düzgünce anlatmış bide duygusala bağladımı düşünümek istemiorum ailesini filan yasık ailelerine yasık ne diek Alkışlıyorum
Başa dön
Yarrasa Çevrimdışı Yarrasa Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
yucelanalp
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: istanbul

MesajTarih: 22.12.2007 - 17:44    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

okuyupta ders cıkarana Bravo Alkışlıyorum Alkışlıyorum
Başa dön
yucelanalp Çevrimdışı yucelanalp Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL Tüm saatler GMT +2 Saat
Sayfa 1, 2, 3, 4, 5  Sonraki
1. sayfa (Toplam 5 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.15 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal