Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - NGK IRIDIUM/VX Bujinin Motorunuza Faydaları...

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

NGK IRIDIUM/VX Bujinin Motorunuza Faydaları...

NGK IRIDIUM/VX Bujinin Motorunuza Faydaları...
Sayfa 1, 2, 3  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Moto Servis
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar
mete_han
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: LEVENT-İSTANBUL

MesajTarih: 29.12.2007 - 00:16    Mesaj konusu: NGK IRIDIUM/VX Bujinin Motorunuza Faydaları... Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Standart Bujinin Yapısı...

VX Bujinin Özellikleri...

Beklemeden kalkış - VX bujileri

Problem - kurumla kaplı bujiler

Karayolu trafiğinde dur-kalklar ve örneğin motosiklet sürücülerinin kask ve eldiven takarken motoru rölantide çalıştırma alışkanlığı, bujilerin daha çabuk kurum bağlanmasına neden olur. İstenmeyen sonuç: Ateşleme sistemi “tekler” ve her çalıştırma problem haline gelir.

Bujilerin değişimi ya da temizlenmesi sadece sıkıntı verici değil, ayrıca zaman alır, zahmetli ve pahalıdır. Dahası bu işlemler daima yalnızca kısa süreli başarı sağlar, gerçek ve kalıcı bir problem çözümü değildirler.

Çözüm - NGK’dan VX bujileri

Özellikle motosikletlerdeki ateşleme problemlerinin aşılması için geliştirilen yenilikçi VX bujisi, uzun yıllardır uluslararası motosiklet üreticileri için yürüttüğümüz süren çalışmalarımızın mükemmel sonucudur.

Laboratuardan yüksek teknoloji

Dünya buji pazarının lideri NGK, yeni Iridium IX buji ile yüksek teknoloji doğrultusunda büyük bir atılım gerçekleştirmiştir. Çünkü laboratuar testlerinde, iridyum sayesinde bujiler adeta birer güç santralı dönüştüğü görüldü. Sonuçta iridyum, yüksek teknolojiye son derece uygun bir asil metaldir. İridyum başka platin metalleriyle alaşım halinde Rusya, Kolombiya, Güney Afrika ve Kanada’da doğal rezerv halinde bulunmaktadır.

Ayırt edici özellik: İridyum başka hiçbir asil metalin olmadığı kadar serttir ve çoğu kimyasala karşı dayanıklıdır. Gök kuşağının tüm renklerinde ışıldayan, gümüş-beyaz renkli bu asil metal ancak 2450 derecede erir.

Değerli asil metal, olağanüstü kalitenin arandığı her yerde, dolma kalem uçlarında, elektrotlarda, kimya sanayiinde ve uzay araçlarında kullanılıyor. Bu avantajlardan şimdi NGK, yeni Iridium IX bujilerinde de yararlanıyor. Yeni buji neslinin temel malzemesi olan iridyum, buji teknolojisinde yeni bir çığır açıyor!

http://www.ngk.com.tr/Iridium_IX.1871.0.html

cbf 150 ime bu tür bir IRIDIUM buji taksam nasıl olur...ne dersiniz..buji ile alakalı sorunları bu topikte paylaşabiliriz...
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
aspuzu
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: E5&TEM sol şeritten

MesajTarih: 29.12.2007 - 00:22    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

mete_han, CBF 150 ye göresi varmı bu iridyum bujilerin....... bu gün sordum ngk 15 ytl diioo lar benimki eskidi yakıtta fazlalaştı ondan heralde........

En son aspuzu tarafından 29.12.2007 - 01:11 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Başa dön
aspuzu Çevrimdışı aspuzu Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
slayer2694
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: eskişehir

MesajTarih: 29.12.2007 - 00:30    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

mete_han, paylaşımcı gördüm seni,kendini motordelilerine mi adadın Çok gülüyorum çok teşekkürler paylaşım için bujinin dayanıklılığı hakkında bilgim vardı ama "iridyum"un nasıl bişey olduğunu da öğrenmiş olduk.
Başa dön
slayer2694 Çevrimdışı slayer2694 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Yahoo Messenger MSN Messenger
mete_han
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 29.12.2007 - 00:40    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

aspuzlu, bende bunun cevabını arıyorum aslında iyimi...15 lira akşamdan sabaha kadar veririm motur için eme işe yararmı... Gülümsüyorum

slayer2694, dostum biz 2.5 yıldır böyleyiz be..bazen geyik bazen teknik.. Gülümsüyorum
yucelanalp
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: istanbul

MesajTarih: 29.12.2007 - 00:45    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

vala ben kulandım gercekten egzot beyzın kokusu kalmadı ve 20000 km kulandım ama ateslıyen yerın karsısı erımıs yıned ucunda en ufak bır sorun yok( IRIDIUM olan kısımda)
Başa dön
yucelanalp Çevrimdışı yucelanalp Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
racingdelisi
Motordelisi
Motordelisi

Nereden: İZMİR/çeşme

MesajTarih: 29.12.2007 - 00:56    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

mete_han, abi her motorcu için önemli bilgiler bunlar..paylaşım için sağol....
racingdelisi Çevrimdışı racingdelisi Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
MEHMET_19
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: kırşehir

MesajTarih: 29.12.2007 - 01:03    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

mete_han,scootere olurmu bu ?
MEHMET_19 Çevrimdışı MEHMET_19 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
ultraukala
Haber Editörü
Haber Editörü

Nereden: STNBL

MesajTarih: 29.12.2007 - 01:13    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Ama fiyatı öle 15ytl falan değil benim bildiğim...30-35ytl arasında olması gerekiyor iridyum bujilerin...Benim motoruma ngk cr9e ve cr8e öneriliyor kitapçıkta düşünüyorum cr9e ıx takıp takmamayı?Fikirlerinizi bekliyorum ben de...

Akın FİDAN...
Başa dön
ultraukala Çevrimdışı ultraukala Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
sesginn
Organizatör-Çanakkale
Organizatör-Çanakkale

Nereden: --Çanakkale--

MesajTarih: 29.12.2007 - 01:45    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

gusel bilgiler mete_han, tesekkurler Bravo
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: izmir

MesajTarih: 29.12.2007 - 01:48    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Karayolu trafiğinde dur-kalklar ve örneğin motosiklet sürücülerinin kask ve eldiven takarken motoru rölantide çalıştırma alışkanlığı, bujilerin daha çabuk kurum bağlanmasına neden olur. İstenmeyen sonuç: Ateşleme sistemi “tekler” ve her çalıştırma problem haline gelir.

motor ısınmadan zart diye giderseniz ne motor kalır ne buji kalır !!! bu kelime çok anlamsız geldi bukadar bilginin arasında bende platinyum buji kullanıyorum acayip farkediyor bir kere daha iyi gidiyor ve daha atak trafikte dur kalklarda hiç tıkanmıyor !!!

Son Mesajdan 3 dakika sonra eklendi:

15 ytl iridyum bujisi yoktur !!! iridyum bujileri yeni olduğundan ve sadece performans amaçlı 4 silindirlerde kullanıldığından piyasada 4 lü olarak satışa sunuluyor tek bulma şansınız çok az bir iridyum buji ngk 26 37 ytl arası değişir !!! 15 ytl ve üzeri sadece platinyum var 15 ytl ye iridyum buji olmaz !!! komik oluyoruz Çok gülüyorum
ayrıca scooterlara çok çok daha iyi gelmektedir bu bir performans arttırıcı değil uzun ömürlü ve sağlıklı ateşlemeyide yanısıra getirir!!! bende 200 cc maxi var ona bile platinyum taktım !!! çok fark var çok !!!
karşısında önüm açık gezerdim...
Başa dön
tan21 Çevrimdışı tan21 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
hayabusa2785
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: sevdim o zalimi :) (m.köy/istanbul)

MesajTarih: 29.12.2007 - 09:28    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

daha 3 gün önce suzuki gs 500 motosikletime taktım ngk iridyum, izlenimlerimi aktarmak istiyorum,motorun soğukken saçma sapan vuruntuları kalmadı, düşük devir torkunda hissedilir derecede değişme gördüm, eskiden 3-4 viteste 4-5 bin civarlarında ani hızlanmak istediğimde motorun gazı yeyip kendini toparlaması 6 bin devire kadar sürüyordu, şimdi ise gazı o devirlerde vermem ile beraber motor hiç vuruntu yapmadan ani temiz bir şekilde ivmeleniyor, yanmanın daha verimli olduğunu motorda marşa basar basmaz anladım çünkü sesi daha tok çıkmaya başladı motosikletin, ben açıkçası sırf zevk için deneme amaçlı almıştım böyle bir sonuçla karşılaşacağım aklımın ucundan bile geçmezdi açıkçası, şiddetle tavsiye ederim, bu arada 15 ytl ye iridyum bulamazsınız ben sirkecide toptancıdan yalvar yakar 2 taneyi 50 ytlye aldım yani tanesi 25 ytl, 25 ytl ye de normal bir parçacıda alamazsınız çünkü toptan satış fiyatı okadar.aynı toptancı da normal bujimin 5 ytl olduğunu öğrenince servislerde bize nekadar duygusal yaklaştıklarını anımsadım çünkü aynı bujilere servislerde 15-20 ytl fiyat çekiyorlar. açıkçası şiddetle tavsiye ederim.

Son Mesajdan 19 dakika sonra eklendi:

burda kırmızı nokta ile işaretlenmiş yer doğanay otomotiv olması gerek.onlarda çok çeşit buji var ngk bayileriden biri fakat onlarda kalmadığı için beni ok ile gösterdiğim bir yere gönderdiler bujileri aldığım yerin ismi EK-SEL okla gösterdiğim yer bir pasaj onun içinde solda 2. ya da 3. dükkan olması gerek. google earth de yer bulurken bir sokak felan yanılmış olabilirim, siz her ihtimale karşı o civarlara gidince doğanay'ı sorun onlar sizi EK-SEL e yönlendirir zaten çok yakınlar.

Son Mesajdan 20 dakika sonra eklendi:

gerçi şimdi burası neresi diceksiniz Çok gülüyorum sol üstteki köprü galata köprüsü resim sirkeciye ait.
Başa dön
hayabusa2785 Çevrimdışı hayabusa2785 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
canerdemir79
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: AnGara

MesajTarih: 29.12.2007 - 10:37    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

http://www.motordelisi.com/ftopict-20888-ngk.html

aynı topicden bende açmıştım, olsun üyelerin bilgilenmesi için iyi bi topic almuş.

eline sağlık metehan Bravo
Başa dön
canerdemir79 Çevrimdışı canerdemir79 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
mete_han
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 29.12.2007 - 16:42    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

aspuzlu demiş ki:
mete_han, CBF 150 ye göresi varmı bu iridyum bujilerin....... bu gün sordum ngk 15 ytl diioo lar benimki eskidi yakıtta fazlalaştı ondan heralde........

Honda servisle görüştüm...CBF 150 ye uygun olmadığı söylendi bana...büyük cc içinmiş...

Son Mesajdan 2 dakika sonra eklendi:

mehmet_16, bakıma gidicem...detayları öğrenirim...
yc_
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 29.12.2007 - 18:02    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

aslında taktırmakta fayda var benim motor soğukken zor çalısıyor belki bir etkisi olur Bravo
Başa dön
yc_ Çevrimdışı yc_ Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
slayer2694
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: eskişehir

MesajTarih: 29.12.2007 - 18:14    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

mete_han, aldın mı havanı Çok gülüyorum yürü len ne iridyumu büyük motor alda gel mi dediler Çok gülüyorum şaka tabiki kızmassın umarım.ama sana müstehak al bi RR diyoz yanaşmıyon Çok gülüyorum
Başa dön
slayer2694 Çevrimdışı slayer2694 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Yahoo Messenger MSN Messenger
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Moto Servis Tüm saatler GMT +2 Saat
Sayfa 1, 2, 3  Sonraki
1. sayfa (Toplam 3 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.16 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal