Tarih: 16.01.2008 - 07:42 Mesaj konusu: Gecmise dönük hatırı sayılır bir sahil yolu gezisi
Selamlar uzun süredir paylasmayı planladıgım tozlu arsivimden yeni derledigim beni düsündükce hala gülümseten bu seyahatimi paylasmak istedim sizlerle.........Hareket merkezim Adana ortalık cayır cayır yanıyor ama beni durdurmaya yetecek bir mazeret deil,irili ufaklı bir cok makina kullandım iste bu gezideki sadık dostum yoldasım.......
Sene 2004 makina 99 model ama katır gibi derler yaa aynennnnnnnn
Adana cıkısı otoyolda baslayan maceramız Mersin sahilini tamamıyla gecerek sahil yolundan Alanya-Antalya rotasıyla basladı.Otoyola iner inmez 40 derecenin asfalttan suratıma carpan ısısıyla yüzlestim anladım ki dogru yoldayım,yaz döneminde özellikle race makinaların manyak keyifle gazlayarak gectigi Adana-Mersin arası yaklasık 70km lik mesafeyi otoyolun devamı cevre yolunu da asarak toplamda 150km sonra yüzmek adına molaya girdigim Adana-Mersin-G.Antep ve civar illeri sıkca agırlayan sahil beldesi Kızkalesi.........
Mersin pardon agız alıskanlıgı İcel sahili tüm ara mesafeler dahil olmak üzere Silifke ye dek kıyı seridine nazır kaskın icerisinde kafanızı cevirdiginiz an denizi kucakladıgınız insana Akdeniz.......... dedirten bir yolculuga sahitlik eder Kısa bir ara YÜZME MOLASI
Yeterince yüzdüm kudurdum geceyi de burada gecirdim ve ertesi gün yola devam.Ugramadan gecilmemesi gereken bir yer Silifke ye yakın mesafede Cennet-Cehennem ..Kısa bir alıntı ile tanıtacagım dısarısı 40 derece yi askın yanarken magaranın dip kısımlarına inmeyi basarabilirsen üsümeniz mümkün
Cennet Çöküğü:
Bir yeraltı deresinin yolaçtığı kimyasal erozyonla tavanın çökmesi sonucu meydana gelmiş büyük bir çukurdur. Elips biçimindeki ağız kısmı çapları 250 m ve 110 m olup derinliği 70 metredir. Çökük tabanının güney ucunda 200 m uzunluğunda ve en derin noktası 135 m olan büyük bir mağara girişi ve bu mağaranın ağzında küçük bir kilise vardır.
Kilisenin giriş kapısı üzerindeki 4 satırlık kitabede, bu kilisenin V.yy'da Paulus adında dindar bir kişi tarafından Meryem Ana'ya ithafen yaptırılmış olduğu yazılmaktadır.Biraz soluklandıktan sonra Silifke yi de asarak Tasucu na varark cok sevdigim Antalya ya baglanan sahil yoluna varıyorum,fazlaca vakit kaybetmeye niyetim yok bugün cokkkkk yol yapmalıyım cokkkkkkkkkk
Sonraki ilk mola yerim Anamur cıkısındaki Mahmure kalesi
Bu resim alıntıdır maalesef ben kaleyi gezerken bu acıyı yakalayacak pozisyonda olmadım,tamamlayıcı olsun istedim,neyse ki kareyi yine bir motorcu dostumuz yakalamıs
Sadece soluklanmak ve kaybettigim sıvı ihtiyacımı karsılamak cok nemli olan konumda 1 saat sürüs en az 15dk istirahat sartını unutmadan yeniden asfalttayım.İcel-Antalya arası sahil yolunda motor kullanmak yasadıgım onca sürüs arasında asfalt keyfini en cok hissettiren deneyimlerimden olmustur ve o bölgeye bu güzergahı kullanacak arkadaslara da siddetle tavsiye ederim.........
Gazipasa sırtlarına dayandıgım noktada altımdaki makina cok yormamasına ragmen kaybettigim sıvı kaybını kavuran günesi baz alan bahanelerle asıl olan bas gösteren sırt agrımdır geceyi Alanya da gecirmeye karar verdim ama önce resimden belli olan ifadeeeeeeee
Sabah uyandıgımda ucuz bir otelde kötü bir yatakta uyumanın vermis oldugu yorgunlukla cok yolum kalmadıgı icin uzun süren bol zeytinli bir yarım pansiyon kahvaltının ardından sürecegim son nokta olan Köprülü Kanyon a dogru yeniden asfalttayım.Alanya nın bol ısıklı sehir merkezi trafiginden kurtulur kurtulmaz gazlıyorum Antalya yönüne cevre yolunun cıkısında cok uzun olmasada egzost gazına bogan sıkıcı tünelleri de astıktan sonra artık önüm acık ama bu kezde radar sıkıntısı var radara giren araclara gülümseyerek sıkca yaptıgım kafa sallamasını yaparak yanından gectigim memur amca arızalı her halde diye düsünüp bir bakıs atıyor ardımdan ama nafile hedefe vardım bile...............Side tabelasını görür görmez sol a dalıp atıyorum yine kendimi sahile bu gece de buradayım önce kalacak rahat bir yer yerlesim güvenli park esyaları innndiiirrrrr ve bir,iki,üccccc sahileeeeeeeee
Aslanlar gibi acıkana kadar sahil keyfinin ardından bir süre istirahat tıkınırcasına aksam yemegi ve o annnnnnn o bölgenin en sevdigim mekanlarından OXYD de söndürüyorum atesi tabii dam derdimiz yok cekilen karelerden anlasıldıgı üzere cok ictimmmmm cokkkkk tabii makina park halinde ne halt edeceksem taxi ile Uyumak lazımmmm uyumak artık
Bu kez gercekten hakkını verdim uykunun ve ögleye dogru amacım olan rafting parkurunun basına dogru Side cıkısından itibaren daha bir sevkle gazladım ama radar korkusu insana agır geliyor sanırsam
Artık köprülü kanyondayım bir cırpıda bol pazarlıklı bir rafting acentesi seciminden sonra baslayacagız kürek cekmeye hemde oradaki insanlardan cok daha fazla eglenen bot rehberleri esliginde ama önce cevreye bir göz atalım
Köprülü Kanyon Milli Parkı, Side'den 65 km uzaklıkta olup Antalya'nın 40 km. kuzeydoğusundan ayrılan Taşağıl ve Beşkonak'a giden 40 km.'lik karayolu ile ulaşılır ve Toros Dağları'nın eteklerinde yer alır. Milli Parkın alanı 37.000 hektardır. Parkın doğusunda yer alan Dipoyraz Dağı 2980 m. yüksekliğinde olup, yamaçları ormanlarla kaplıdır. Köprü çayı, Bolaşan Köyü ile Beşkonak arasında 120 km. uzunluğunda ve 100 m. derinliğinde sedir ormanlarıyla kaplı olan vadiler ve kanyonlar arasında yer alır. Park içinde bulunan nehir vadisi 14 km. uzunluğunda, yer yer 400 m. Yükseklikte dik duvarlı bir kanyon şeklindedir.
Kanyon bitiminden sonra çay, etrafı yeşilliklerle kaplı geniş bir yataktan akmaktadır. Köprüçay nehri, Türkiye'nin en güzel tabii rekreasyon alanlarından biridir. Bunun yanısıra nehrin batısındaki dağlık arazide bulunan tarihi Selge şehri, nehir kenarındaki kaleler ve su kemerleri, Roma devrine ait köprüler ve tarihi yollar gibi pekçok arkeolojik kaynaklar KÖPRÜLÜ KANYON MİLLİ PARKI'nı görülmeye değer yerlerden biri yapmaktadır.
Ögleye yakın basladıgımız parkur arası yemek molası var secenekler bol tabii yemek fiata dahil oldugu icin yemek yenilen alana gelindiginde maalesef inerek botları kıyıya cıkararak yemek ve sonra yeniden sadece erkekler olarak suya indirmek zorundasınız iste o kısmı öldürüyor adamı
Yemek molası verilen malum yerin parkura olan uzaklıgı da cabası tabii
Anlasıldıgı gibi dogaya olan tutkumuzu simdilik törpüledik ve katırı yükleme zamanı sabahın ilk saatlerinde yollara düsecegim kalsam olmaz mı
Dönüs yolunda daha hızlı yol alarak bir cırpıda üstelik Alanya icerisinde dönüsün verdigi hüsranla sehir ici istikameti bile kullanmadan sarıyorum rampalara tabii sıkca mola verip sıvı acıgımı gidererek
Su gibi akıp gidiyor mesafeler ama rüzgarı ruhumda hissederek
Adana ya gaz kıvırmadan önce son mola verdigim nokta yine Anamur da ugradıgım Mahmure kalesi
Büyük bir keyifle giriyorum Mersin-Adana arası otoyola sadece verebilecek bir sigara molam kaldı aksam saati
Canım yurdumda yine aksam oldu..........Karardı belki ortalık sehre girer girmez ama benim yüzümde yapacagım tüm motor gezilerimin ardından hep aynı aydınlık ifade olacak yasadıgım sürece THE___END
Tarih: 16.01.2008 - 10:22 Mesaj konusu:
cok guzel goruntuler fotoları ızlerken yazın o sıcak anları bır an olsun yasattın bıze arkadasım kal saglıcakla yuzunden tebessumun eksılmesın _________________
KİMSEYE MUHTAC OLMADAN YASA GERİSİ HİKAYE
Tarih: 16.01.2008 - 10:34 Mesaj konusu:
Konuyu okuduktan sonra sıra yorum yapmaya gelmiştiki şaşırılacak derecede sayın Yildiz_27, ile yazacaklarımın aynı olduğunu gördüm
Başka ne denebilirki çok güzel yerlermiş yazı özlettin bize neuremencer, _________________ SAHİP OLDUĞUNUZ HER DÜŞÜNCE NESNEL BİR GERÇEKLİK BİR KUVVETTİR
1-Karar verdimi uygulayacaksın
2-Uygularken tereddüt etmeyeceksin
3-Tereddüt ettiğinde kaybedersin
Kayıt: May 22, 2006 Mesajlar: 4954 Nereden: İzmir - Diyarbakır
Tarih: 16.01.2008 - 21:20 Mesaj konusu:
neuremencer, Abi eline sağlık.Çok güzel kareler.Sadece değil açıklamaların sayesinde oraları gezmiş kadar oldum.Tek eksik rüzgar.Umarım bu yaz benzer bir gezi yaparız beraber _________________ ZZR Hayranı olmak bi başka...
Tarih: 16.01.2008 - 21:32 Mesaj konusu:
çok güzel kareler
yazı ve motoru özledim _________________ özgür olmak için uçmaya uçmak için kanatlara gerek yok,hız bir özgürlüktür hız bir tutkudur.
çok güzel bir gezi olmuş.eline sağlık resimler için...yazın o sıcakta motor kullanmayı hatırlattın bize... _________________ motorcu_haso2146@hotmail.com
motor: cbr125r repsol(SATILIKTIR)
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız