slm MD li dostlarım uzun süredir güzel bi makina arıyıdum çünkü ince eleyip sık dokuyorum.2 tane motor buldum kararsızım..biri cbf250 digeri derbi gpr125.ikiside güzel derbi çok çekil cbf 4 zamanlı falan filan..vs.gpr125 hakkında bilgisi olan varmı.nasi makina alınırmı satarken bi yamaha kadar karizma şekilde elden kolay çıkarmı.kaç km sürat yapar 100km de ne yer..kaç km de bir yag konur kaç sene kullanılır ömrü nedir.özellikle gpr125 hakkında ciddi derecede bilgisi olan varsa sevinirim.saygılarımla...... _________________ Beklenen Gün Gelecekse,Çekilen Çile Kutsaldır!..
derbi 2 zamanlı olduğu için cbf ten daha fazla bakım ister,daha fazla benzin yakar,yağ yakar,daha hızlı gider..2 zamanlı olduğu için öyle çok uzun seneler kullanamazsın,çabuk yıpranır.. _________________ motorcu_haso2146@hotmail.com
motor: cbr125r repsol(SATILIKTIR)
Tarih: 18.01.2008 - 00:15 Mesaj konusu:
Derby ispanyol yapımı,iki zamanlı,malzeme kalitesi yüksek bir ciddi yarış makinasıdır.Yakıt sarfiyatı yüksek,cok bakım gerektiren,normal yolda rahatsız kullanımı olan bir motor.Maximum hızı 150 km civarı ama ara hızlanmaları cok iyidir.Kıyaslanıcak motor CBF250 ise hiç durma CBF250 al.Derby 125 cc olmasına ragman CBFden ortalama 100km de 1 litreye yakın fazla benzin yakıyo.Yağ ve diger bakım masrafları ayrı.Ama derby'ide yerden yere vurmak olmaz.En yakın rakibi Aprilla RS125 ,cagiva gibi ciddi başka makinalardır.Senin nasıl bir motor istedigine göre bu karşılaştırma uzar gider bu konunun sonu gelmez.Çünkü farklı kulvarların koşucuları.Ama ben kendi düşüncemi söylersem,kullanıcagım yer ve şartlar için direk CBF250 derim. _________________ Work it harder,make it better,
Do it faster,makes us -
======StrongeR=======
walla kararsızım amaç racing atmosferi ilerde 600 lük için hazırlıkolsun diye düşünüyorum ama 2 zamanlı olunca satmasi zor yakıy fazla vs . gibi şeyler düşündürüyo beni ben zaten fazla yol yapmıyorum o yüzden fazla yıpranmaz herhelde ortalama kullanımlarda galiba cbf250 4.5lt gpr125 5lt yakar herhalde dimi..... _________________ Beklenen Gün Gelecekse,Çekilen Çile Kutsaldır!..
Tarih: 18.01.2008 - 00:38 Mesaj konusu:
GPR (coşkun)nickli arkdaşımız onur kullanmıştı ondan bilgi alabilirsin _________________ TAKIL BİZE HAYATIN RENKLENSİN FAZLA TAKILMA GÖKKUŞAĞINA DÖNERSİN ÇANAKKALE MD
Tarih: 18.01.2008 - 00:44 Mesaj konusu:
Bence ilerde 600cc racing bir motor kullanıcam diye küçükdende raicing motorla başlamanın alemi yok.Grenajlı,parçası pahalı bir motorla başlarsan,ya hevesin cabuk kırılır yada motoru düşürmemek hasar vermemek için herzaman korkarak kullanırsın.Korkarak kullanırsanda hiçbişey öğrenemezsin,yada ögrenmen cok uzun sürer.Ögrendim sanarsın ama ögrenmemişindir.Büyük CC motoru alırsın,kullanırsın ama trafikte öyle bir duruma düşersinki belli olmaz,hiçbişey bilmediğini anlarsın,tabi vaktin olursa..Halbuki Naked tarzı motorlar düşmeye daha dayanıklı ,oturuş pozisyonu daha rahat.Üst sınıf motor için en iyi hazırlık naked motorla olur.Bence.... _________________ Work it harder,make it better,
Do it faster,makes us -
======StrongeR=======
Şanslı günündesin diye buna derler herhalde Şu an çok detaylı anlatmaya vaktim yok. Yarın foruma tekrar girmeye çalışıcam. Ama en kötü ihtimal bu pazar motoru çıkarıp (hava 8 derece olacakmış) 2-3 saat gezerim herhalde. Değirmendere' ye yolun düşerse gelip detaylı bi şekilde bilgi alabilirsin. Yardımcı olurum. İzmit' e gelmeden; karamürseli geçiyosun, halıdere yi de geçiyosun, sonra değirmendere. Bu arada benim motor 2006 model 7.000 km. de ve üzerinde Gianelli ekzos var.
Tarih: 06.03.2008 - 20:54 Mesaj konusu:
BEN BU MOTORU ALDIM EN FAZLA BIR HAFTA DAYANABILDIM INANIN COK TRAS BIR MOTOR SINEK GIBIDE BIR FIZILTISI VAR 2 ZAMANLI BIR MAKINA MOTOR ARIZA CIKARDGI ZAMAN DIREK COP TAVSIYE ETMEM GÖRÜNTÜYE ALDANMAYIN
Son Mesajdan 9 dakika sonra eklendi:
STRONGER HAKLI NAKED LE BASLAMAK İYİDİR DERBIYI ALDIGIMDA UZERINDE GRANAJLARI YOKTU TOPARLADIM MOTORU ELEMAN KAZA YAPMIS MASRAFI GORUNCE SATMISTI HEVES O BICIM YERLERDEYDI
arkadaşım bence cbf le gpr arasında kalman deişik bir olay çünkü farklı tarz motorlar cbr 125 gpr 125 desen neyse ama cbf 250 ne biliyim farklı bir motor...
bende nasipse 2ay civarinda hyo 250r yada gpr 125 alıcam senin gibi cok kararsızım
Yıllarca 2 zamanlı makina kullandım, rs 125 extrema, gilara gfr, cx, mxr bakımlarını ve yenilemelerini kendi garajımda yapiyordum, ülkemizdeki parça problemi yüzünden yurtdısındaki akrabalarımla hatırı sayılı görüsmelerim oldu, ama memnundum makinalarımdan, bir kere parça sıkıntısı diye bisi yok, açın bakın kardesim internette aratın gayet hesaplı fiyatlara tüm orjinal ve modifiye parcaları mevcut, almanya yada italyada tanıdıgı olanlar getirtebilir gümrük ve kargo parası vermeden yurt içi girislerinde ben yıllarca boyle yaptim.. 2 zamanlı ile ilgilide bir ton geniş içerikli yazı yazdim , mesajlarımı araştır bi oku derim bence...
BEN BU MOTORU ALDIM EN FAZLA BIR HAFTA DAYANABILDIM INANIN COK TRAS BIR MOTOR SINEK GIBIDE BIR FIZILTISI VAR 2 ZAMANLI BIR MAKINA MOTOR ARIZA CIKARDGI ZAMAN DIREK COP TAVSIYE ETMEM GÖRÜNTÜYE ALDANMAYIN
Son Mesajdan 9 dakika sonra eklendi:
STRONGER HAKLI NAKED LE BASLAMAK İYİDİR DERBIYI ALDIGIMDA UZERINDE GRANAJLARI YOKTU TOPARLADIM MOTORU ELEMAN KAZA YAPMIS MASRAFI GORUNCE SATMISTI HEVES O BICIM YERLERDEYDI
motor traş derken??vala koç gbi maşşla bnmki ...!!! kardeşim motrun son srati dz yolda çok raat 162 yi yokuş aşaa 174 orjinal hliyle bu arda motoru komple yamaha şasi cagiva yani agusta üstndeki grenajlar ispanyol toplma yeri italyadır biraz yakiyo yağ muhbbeti ise bn 1 litrelik yağ ile devrli kullnmama raamen 800 km yapabiliorum ayrca çokta zevkli cbf 250 içinden geçio çok 250 cc 400 cc arası motrla kalktım içinde geçio bi kere cbf 250 inn milet bu motoru cbr 125 biskleti sanio ama yanliolar o sinek gbi olan sese gelince innki bn çok seviorum 600 lükte makinam var onla gaz çevrnce millet bakmio ama gprla oynarken milllet kaçşio:)bu arda en son motroun üztnde silindr kapklarını orda derbi yazsıs var krom geçen gn o uzıları çkrttm ve altından yamaha yazsıs çıktı onn dşnda motrun piston kpaaanın hmn yannda made in japan yazio herlde boşuna yazmmmşlardr yani anlican alsan motrun japon olck için raat olsun..
abi ben youtube dan bi kac video baktim sinek hakikaten etrafindakileri ona cekiyor kaldirimdaki insanlar kacismaya basliyo ne oluyor diye ama gianelli egsozlu bir video gorebildim oda feba degildi akhunma, sen eger ses kaydi yada video eklersen sevinirim cunku gayet uygun bi motor _________________ Then it comes to be
that the soothing light
at the end of your tunnel
was just a frieght train comin' your way...
Kayıt: Jan 19, 2008 Mesajlar: 468 Nereden: Metris ceza evi
Tarih: 09.03.2008 - 12:41 Mesaj konusu:
güzel makina kaçırma derim yani paylaşım için teşşkürler _________________ Ben Ne İnsanlar Gördüm Fırtına İçinde Kaybolan Ne İnsanlar Gördüm fırtına Olup Etrafı İçine Alan !!!!!!!!
Tarih: 15.03.2008 - 05:00 Mesaj konusu:
bende gpr 125 almayı düşünüyorum. ilk başta ortada dolaşan laflardan kafam karışmıştı. aslında çoğu da uydurma kulaktan dolma bilgiler. sen bu bilgilere aldırış etme eger km.si az temiz bir motor bulursan hemen al. ben parayı denkleştirince hemen alacam.... senin düşüncelerini tahmin edebiliyorum 3-4 bin ytl verip bisiklet gibi motorlara binmek istemeyip üzerine biraz daha koyup seni tatmin edecek bir motor arıyorsun
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız