Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - Dizel Rüzgarı Motosiklette'de Esmeye Başladı.

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

Dizel Rüzgarı Motosiklette'de Esmeye Başladı.

Dizel Rüzgarı Motosiklette'de Esmeye Başladı.

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Moto Servis
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar
nureddind
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Üsküdar

MesajTarih: 18.01.2008 - 15:53    Mesaj konusu: Dizel Rüzgarı Motosiklette'de Esmeye Başladı. Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Arkadaşlar merhabalar.18.01.08 tarihli Zaman Gazete'sindeki Kuralkan'ın çalıştığı projeyle ilgili haber.Büyük markalarda böle bişey yapslar ne güzel olur değil mi? Göz kırpıyorum

Otomobil pazarında benzinli motorları sollayarak yüzde 51'in üzerinde pay alan dizel teknolojisi, motosiklet sınıfına da adım atıyor. Dünyada birkaç şirket dizel motosiklet üretmek için çalışmalar yapıyor.
Bu konuda henüz seri üretime geçilmedi. Türkiye'de de dizel motosikletlerle ilgili ilk çalışmaya Kuralkan imza attı. Şirket, İstanbul'daki fabrikasında dizel motorlu ilk motosikleti yürür hale getirdi. Teknik açıdan birçok safhası geride kalan projeye ilişkin bilgi veren Kuralkan Yönetim Kurulu Üyesi Said Kuralkan, dizel motorlu motosikletin özellikle ticari amaçlı kullanımlar açısından Türkiye'de çığır açabileceğini söyledi. Geliştirme aşamasında yerli ve yabancı tedarikçilerle işbirliği yapıldığını aktaran Kuralkan, "Şu an motorun kapladığı hacim konusunda çalışmalar yapılıyor. Çünkü diğer motosikletlere göre motor bölümü daha çok alan kaplıyor. Bu yüzden sadece büyük motosikletlerde kullanılabiliyor." dedi. Çalışmanın tamamlanmasıyla bu yıl içinde seri üretime geçmeyi hedeflediklerini belirtti. 20 yıl önce Alman MZ fabrikasını satın alarak üretime adım atan Kuralkan, bir süre önce 25 milyon dolar yatırımla kurduğu Tuzla'daki yeni fabrikada dizel motosikletin yanı sıra iki yeni ortaklığa daha imza attı. BMW'nin geçen yıl satın aldığı İtalyan Husqvarna markasının Türkiye distribütörlüğünü üstlenen Kuralkan'ın, stratejik işbirliği kapsamında kısa bir süre sonra İtalya'daki fabrikayla üretim işbirliğine gitmesi bekleniyor. BMW yöneticileri de Kuralkan'ın Tuzla tesislerini incelemeye aldı. Kuralkan, "Hedefimiz Husqvarna'ya üretim yapmak. Türkiye'deki üretim maliyetleri bizi avantajlı kılıyor." dedi. 2007 dünya Super moto yarışlarında şampiyon olan Husqvarna'nın özel üretilen bazı modelleri 25 bin YTL'ye kadar çıkabiliyor. Kuralkan'ın aynı hafta içerisinde anlaşma yaptığı bir diğer şirket ise Hyosung'un üreticisi Güney Koreli S&T Group. 50 ile 650 cc arasında motorlara sahip 13 farklı Hyosung modeli, Kuralkan fabrikasında S&T Kanuni markasıyla üretilecek.

En son nureddind tarafından 18.01.2008 - 17:35 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Başa dön
nureddind Çevrimdışı nureddind Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
depresif_motorcu
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: izmir

MesajTarih: 18.01.2008 - 16:41    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

kesin bi uçuk fiyatı olur o motorların Bravo

گєfaىıηı گüгdüqüмüz ۸şκıη , Cєfaىıηıda Çєκєгiz..! - ultгAslaη Hep Sєηiηlє!
N.F.V.A.S
Başa dön
depresif_motorcu Çevrimdışı depresif_motorcu Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
gencerserkan
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

MesajTarih: 18.01.2008 - 16:57    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

aslında tüp taksınlar racelere
yolda su birikintisini benzin diye duruyorlar
Başa dön
gencerserkan Çevrimdışı gencerserkan Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
bberksan
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Istanbul

MesajTarih: 18.01.2008 - 18:23    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Bence yapmasinlar cunku yakinda mazot benzini gececek. Dikkat edin her zamanda fark biraz daha kapaniyor. Sonucta bugun lpg'li araclar mazotlulardan az yakan hale geldi. Ticari amacli buyuk motor olmaz bir kere ayrica dizel motorun maliyeti de cok yuksek olacak. Bence kanuni ne yapsin etsin tuplu motor yapsin hem maliyeti yuksek olmaz hem motorlar yine kucuk kalir hafif kalir hem de mazotludan az yakar. Tabi olabiliyor ise
Başa dön
bberksan Çevrimdışı bberksan Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
geyik
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 18.01.2008 - 23:33    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

galiba bir bilgi hatası var... kuralkan gurubu alman mz yi satın almadı. sadece artık üretimden kaldırdığı modellerin üretim hakkını almıştı. zaten mz almanya da halen var ve bahsi geçen modellere kıyasla oldukça üst modeller üretiyorlar.... bir diyer konuda "dizellerin ekonomikliği" konusu ; aslında atmosferik dizel makinalar ekonomik değillerdir. birim mesafede benzin ile aynı birimde yakıt tüketirler. fakat litre cinsinden fiyatları daha ucuz olduğundan dolayı ekonomik gözükürler.(turbo-dizel vb. yeni teknolojili olanlar hariç) bberksan' ın dediği gibi mazot ile benzinin arasındaki fark gittikçe azalmakta...vibrasyon,ağırlık dezavantajı ve pratik kullanım özelliklerinin azlığından dolayı pek tercih edileceğini zannetmiyorum.. ama illede ar-ge arıyorlarsa neden elektrikli moped-scooter-triporter üzerinde çalışma yapmıyorlar sanki ? dizel motorsikletten daha mantıklı.
Başa dön
geyik Çevrimdışı geyik Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
gls_onk
Üye
Üye

Nereden: istanbul

MesajTarih: 19.01.2008 - 10:35    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

bence tüp daha mantıklı Dil çıkarıyorum hem benim scooterın koltuğun altına piknik tüpüde sığar acaba böle bi sistem yapılabilirmi benzinli motoru tüplüye cevirebilirmiyiz Dil çıkarıyorum Gülümsüyorum
Başa dön
gls_onk Çevrimdışı gls_onk Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
canerdemir79
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: AnGara

MesajTarih: 19.01.2008 - 10:53    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

yalan ve palavralarla dolu bir açıklama olmuş. Kuralkan hangi .oktan yiyeceğini şaşırdı Beğenmedim
Başa dön
canerdemir79 Çevrimdışı canerdemir79 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
-Athos-
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: İstanbul

MesajTarih: 19.01.2008 - 11:07    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Bu dizel motor rüzgarı amerikadan esiyor, bu konudaki bilgiyi yanlış hatırlamıyorsam Il Grande Mehmet Dil çıkarıyorum üstadımdan duymuştum. Gülümsüyorum ABD ordusu tek tip yakıta geçeceği için motor üreticeilerinde böyle bir ar-ge var diyorlar. Tabii ne kadar doğru zaman gösterecek
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 19.01.2008 - 11:57    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

ya bırakın bunları, fransızlar havayla çalışan otomobil üretmişler, 1€ maliyetli yakıtla 100km gittiğini iddia ediyorlar, üstelik zehirli gaz salımı sıfır!, fiyatına gelince:4000€ maliyeti var ama böyle bi teknoloji seri üretimde ne kadardan alıcı bulur bilinmez. devrimdir bu ya!
ayrıntılı bilgi için bknz: ulu bilge google!
Başa dön
Yamakazi Çevrimdışı Yamakazi Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
ironman666
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: İzmir - Diyarbakır

MesajTarih: 19.01.2008 - 12:07    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

yanlış hatırlamıyorsam 90 lı yılların sonun da BMW seri üretim dizel motoru vardı. (Türkiyeye hiç gelmese de) Ama yeterşnce rağbet görmediği için üretimden kaldırıldı.

Çünki o zamanlar şu anda otomobillerde kullanılan yeni nesil dizel teknolojisi henüz tasarım aşamasındaydı.

Ve de biliyoruz ki eski nesil dizel motorlar ağır, güçsüz, yüksek hacimli ve en önemlisi yüksek sıkıştırma oranı sayesinde aşırı titreşimli çalışıyordu.

Ama yeni nesil dizel teknolojisi sayesinda daha küçük havimden daha yüksek güç elde edilebiliyor. Motosiklete uygulanabilirse neden olmasın ki?

Racelere olmaz belki ama günlük kullanılan naked veta büyük touring makinalarda pekala olabilir bence.

ZZR Hayranı olmak bi başka...
Başa dön
ironman666 Çevrimdışı ironman666 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
nureddind
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Üsküdar

MesajTarih: 19.01.2008 - 12:10    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Benım en çok merak ettiğim dizel motorların sesi olur.Eskı dızellerı hatırlarsınız traktor gıbı hır hır seslerı vardı.Sımdıkılerde bıle o ses azda olsa var.Acaba dizel bir race olsa o da ole hırlayacak mı Çok gülüyorum
nureddind Çevrimdışı nureddind Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
neuremencer
Motordelisi
Motordelisi

Nereden: Adana'dan

MesajTarih: 19.01.2008 - 12:31    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Dizel V motor yaparlar ve de en az 5 yıl kullanılır sikayetler duymazsam düsünürüm ama bence yine de dizel motorda rüzgar esmezzzzzzzz
Başa dön
neuremencer Çevrimdışı neuremencer Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
shift-delete-
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: ISPARTA

MesajTarih: 26.01.2008 - 23:43    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

soğuk havalarda çalışmaz depoya sıcak su dökeriz artık Dil çıkarıyorum
Başa dön
shift-delete- Çevrimdışı shift-delete- Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
veryfast
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Metris ceza evi

MesajTarih: 28.01.2008 - 12:35    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

güzel olurda performans azalmassa tabi paylaşım için teşekkürler Bravo
ekzotik
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 01.02.2008 - 12:32    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

mazotlu bir hayabusa yada R1 yada ZX-10 inanılmaz
Başa dön
ekzotik Çevrimdışı ekzotik Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Moto Servis Tüm saatler GMT +2 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.15 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal