Arkadaşlar merhabalar.18.01.08 tarihli Zaman Gazete'sindeki Kuralkan'ın çalıştığı projeyle ilgili haber.Büyük markalarda böle bişey yapslar ne güzel olur değil mi?
Otomobil pazarında benzinli motorları sollayarak yüzde 51'in üzerinde pay alan dizel teknolojisi, motosiklet sınıfına da adım atıyor. Dünyada birkaç şirket dizel motosiklet üretmek için çalışmalar yapıyor.
Bu konuda henüz seri üretime geçilmedi. Türkiye'de de dizel motosikletlerle ilgili ilk çalışmaya Kuralkan imza attı. Şirket, İstanbul'daki fabrikasında dizel motorlu ilk motosikleti yürür hale getirdi. Teknik açıdan birçok safhası geride kalan projeye ilişkin bilgi veren Kuralkan Yönetim Kurulu Üyesi Said Kuralkan, dizel motorlu motosikletin özellikle ticari amaçlı kullanımlar açısından Türkiye'de çığır açabileceğini söyledi. Geliştirme aşamasında yerli ve yabancı tedarikçilerle işbirliği yapıldığını aktaran Kuralkan, "Şu an motorun kapladığı hacim konusunda çalışmalar yapılıyor. Çünkü diğer motosikletlere göre motor bölümü daha çok alan kaplıyor. Bu yüzden sadece büyük motosikletlerde kullanılabiliyor." dedi. Çalışmanın tamamlanmasıyla bu yıl içinde seri üretime geçmeyi hedeflediklerini belirtti. 20 yıl önce Alman MZ fabrikasını satın alarak üretime adım atan Kuralkan, bir süre önce 25 milyon dolar yatırımla kurduğu Tuzla'daki yeni fabrikada dizel motosikletin yanı sıra iki yeni ortaklığa daha imza attı. BMW'nin geçen yıl satın aldığı İtalyan Husqvarna markasının Türkiye distribütörlüğünü üstlenen Kuralkan'ın, stratejik işbirliği kapsamında kısa bir süre sonra İtalya'daki fabrikayla üretim işbirliğine gitmesi bekleniyor. BMW yöneticileri de Kuralkan'ın Tuzla tesislerini incelemeye aldı. Kuralkan, "Hedefimiz Husqvarna'ya üretim yapmak. Türkiye'deki üretim maliyetleri bizi avantajlı kılıyor." dedi. 2007 dünya Super moto yarışlarında şampiyon olan Husqvarna'nın özel üretilen bazı modelleri 25 bin YTL'ye kadar çıkabiliyor. Kuralkan'ın aynı hafta içerisinde anlaşma yaptığı bir diğer şirket ise Hyosung'un üreticisi Güney Koreli S&T Group. 50 ile 650 cc arasında motorlara sahip 13 farklı Hyosung modeli, Kuralkan fabrikasında S&T Kanuni markasıyla üretilecek. _________________ Her Zaman Hukukun Üstünlüğü Yoktur.Bazende Üstünlerin Hukuku Vardır
0 RH(-)
En son nureddind tarafından 18.01.2008 - 17:35 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Tarih: 18.01.2008 - 18:23 Mesaj konusu:
Bence yapmasinlar cunku yakinda mazot benzini gececek. Dikkat edin her zamanda fark biraz daha kapaniyor. Sonucta bugun lpg'li araclar mazotlulardan az yakan hale geldi. Ticari amacli buyuk motor olmaz bir kere ayrica dizel motorun maliyeti de cok yuksek olacak. Bence kanuni ne yapsin etsin tuplu motor yapsin hem maliyeti yuksek olmaz hem motorlar yine kucuk kalir hafif kalir hem de mazotludan az yakar. Tabi olabiliyor ise _________________ sevgiler
bberksan
I need your boots your clothes and your motorcycle
galiba bir bilgi hatası var... kuralkan gurubu alman mz yi satın almadı. sadece artık üretimden kaldırdığı modellerin üretim hakkını almıştı. zaten mz almanya da halen var ve bahsi geçen modellere kıyasla oldukça üst modeller üretiyorlar.... bir diyer konuda "dizellerin ekonomikliği" konusu ; aslında atmosferik dizel makinalar ekonomik değillerdir. birim mesafede benzin ile aynı birimde yakıt tüketirler. fakat litre cinsinden fiyatları daha ucuz olduğundan dolayı ekonomik gözükürler.(turbo-dizel vb. yeni teknolojili olanlar hariç) bberksan' ın dediği gibi mazot ile benzinin arasındaki fark gittikçe azalmakta...vibrasyon,ağırlık dezavantajı ve pratik kullanım özelliklerinin azlığından dolayı pek tercih edileceğini zannetmiyorum.. ama illede ar-ge arıyorlarsa neden elektrikli moped-scooter-triporter üzerinde çalışma yapmıyorlar sanki ? dizel motorsikletten daha mantıklı.
Tarih: 19.01.2008 - 10:35 Mesaj konusu:
bence tüp daha mantıklı hem benim scooterın koltuğun altına piknik tüpüde sığar acaba böle bi sistem yapılabilirmi benzinli motoru tüplüye cevirebilirmiyiz
Tarih: 19.01.2008 - 11:07 Mesaj konusu:
Bu dizel motor rüzgarı amerikadan esiyor, bu konudaki bilgiyi yanlış hatırlamıyorsam Il Grande Mehmet üstadımdan duymuştum. ABD ordusu tek tip yakıta geçeceği için motor üreticeilerinde böyle bir ar-ge var diyorlar. Tabii ne kadar doğru zaman gösterecek _________________
ya bırakın bunları, fransızlar havayla çalışan otomobil üretmişler, 1€ maliyetli yakıtla 100km gittiğini iddia ediyorlar, üstelik zehirli gaz salımı sıfır!, fiyatına gelince:4000€ maliyeti var ama böyle bi teknoloji seri üretimde ne kadardan alıcı bulur bilinmez. devrimdir bu ya!
ayrıntılı bilgi için bknz: ulu bilge google!
Kayıt: May 22, 2006 Mesajlar: 4954 Nereden: İzmir - Diyarbakır
Tarih: 19.01.2008 - 12:07 Mesaj konusu:
yanlış hatırlamıyorsam 90 lı yılların sonun da BMW seri üretim dizel motoru vardı. (Türkiyeye hiç gelmese de) Ama yeterşnce rağbet görmediği için üretimden kaldırıldı.
Çünki o zamanlar şu anda otomobillerde kullanılan yeni nesil dizel teknolojisi henüz tasarım aşamasındaydı.
Ve de biliyoruz ki eski nesil dizel motorlar ağır, güçsüz, yüksek hacimli ve en önemlisi yüksek sıkıştırma oranı sayesinde aşırı titreşimli çalışıyordu.
Ama yeni nesil dizel teknolojisi sayesinda daha küçük havimden daha yüksek güç elde edilebiliyor. Motosiklete uygulanabilirse neden olmasın ki?
Racelere olmaz belki ama günlük kullanılan naked veta büyük touring makinalarda pekala olabilir bence. _________________ ZZR Hayranı olmak bi başka...
Tarih: 19.01.2008 - 12:10 Mesaj konusu:
Benım en çok merak ettiğim dizel motorların sesi olur.Eskı dızellerı hatırlarsınız traktor gıbı hır hır seslerı vardı.Sımdıkılerde bıle o ses azda olsa var.Acaba dizel bir race olsa o da ole hırlayacak mı _________________ Her Zaman Hukukun Üstünlüğü Yoktur.Bazende Üstünlerin Hukuku Vardır
0 RH(-)
Kayıt: Jan 19, 2008 Mesajlar: 468 Nereden: Metris ceza evi
Tarih: 28.01.2008 - 12:35 Mesaj konusu:
güzel olurda performans azalmassa tabi paylaşım için teşekkürler _________________ Ben Ne İnsanlar Gördüm Fırtına İçinde Kaybolan Ne İnsanlar Gördüm fırtına Olup Etrafı İçine Alan !!!!!!!!
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız