Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - SS Değil EGO Öldürüyor...

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

SS Değil EGO Öldürüyor...

SS Değil EGO Öldürüyor...
Sayfa 1, 2, 3  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar
mete_han
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: LEVENT-İSTANBUL

MesajTarih: 19.01.2008 - 16:17    Mesaj konusu: SS Değil EGO Öldürüyor... Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

YORUMSUZ HABER...MİLLİYET GAZETESİ....

ABD verilerine göre supersport motosikletlerin karıştığı ölümlü kazalar, diğer tüm motosikletlerin ortalamasından 3 kat fazla. ABD'de bu motor tipi yasaklansın diyenler bile var.

Supersport tipi motosiklet kullananlarda ölüm oranı, tüm motosikletlerde ölüm oranı ortalamasından tam üç kat fazla. Amerikan Otoyol Güvenliği Sigorta Enstitüsü'nün (IIHS) CNN'in internet sitesinde yer alan verilerine göre, ABD'de 2005 yılında kayıtlı her 10 bin supersport makinede 22,5 ölüm gerçekleşmiş. Bu sayı motosiklet tiplerinin genelinde 10 binde 7,5. ABD'de 2005 yılında içinden motosiklet geçen 4 bin 50 ölüm gerçekleşmiş.

Bu hafta supersport ve kaza ilişkisini incelemeye çalışacağım. Supersport (SS) motosikletler, diğer tüm motosiklet tiplerinden daha güçlü motorlara sahiptir. SS'ler diğer motosikletlerden daha hafiftir. Bu da kilo başına daha fazla beygir gücü anlamına geliyor. Kilo başına beygir gücü anlamında NASCAR araçlarından daha güçlü olan SS motosikletler saatte 300 km. hıza rahatlıkla ulaşabiliyor.

Yasaklansın çağrısı...

IIHS'nin araştırmayı yürüten ekibinin başkanı Anne McCartt, "SS'ler hızlı ve çevik olabildiği kadar öldürücüdür de. 2005'te trafiğe kayıtlı motosikletlerin yüzde 10'undan daha azı SS motosikletler olmasına rağmen tüm motosikletçi ölümlerinin yüzde 25'inden fazlası SS makinelerden" diyor. 2005'te ABD'de SS makinelerdeki ölümlerin yarısından fazlası, yüzde 57'si aşırı hız ve motosikletçi hatalarından kaynaklanmış. Spor motosikletlerde bu oran yüzde 46, cruiser'larda (halk dilinde chopper) yüzde 27, touring'lerde yüzde 22. Görüldüğü gibi sayılar her şeyi açıklıyor.

McCartt insanların SS motosikletlerini sanki yarış pistindeymiş gibi kullandıklarını hatırlatarak şunları öneriyor: "Ya SS motosikletler yollardan yasaklansın ya da bu tip motosikletlere fabrikalarda hız sınırı getirilsin." En fazla ölümlü kazaya karışan diğer motosikletler sırasıyla 10 binde 10,7 ile çıplak (naked) spor motosikletler, 10 binde 5,7 ile cruiser'lar, 10 binde 5,3 ile touring motosikletler.

MT'den arkadaşım Gürkan Anbarlı ile bu verilerden yola çıkarak konuştuk. Gürkan'ın gözlemi şu: "İnsanlar motosikleti paraları olduğu ve hava atmak için alıyorlar. 600rr, r6, 1000rr gibi motosikletler şehir içi için ideal olmamasına, uzun yolda kullanırken rahatsız etmesine rağmen yalnızca hava atmak için tercih ediliyor. Başlangıç olarak bile bu güçlü motorları tercih eden var. Adam r6 alacağım diyor. Önce ufak bir şeyle başla diyorum. 'Yok arkadaş, ben r6'yı beğeniyorum, onu alacağım' diyor, alıyor ve beş-altı ay sonra kaza yapıyor, ölüyor."

SS değil, ego öldürüyor...

SS'in değil ama insanların egolarının öldürücü olduğu sonucunu çıkarabiliriz. Pahalı bir motosiklet olan r6'yı almaya parası yeten, acemi biri, ybr125'e binmeyi kendine yakıştırmıyor.

Hız tutkusu olan kişi hiçbir tekniği, virajların nasıl alınacağını, nasıl fren yapılacağını öğrenmeden, otobanda bu motorlarla 280 km. hızlara çıkıyor. Bir de parası kısıtlı olanlar var ki, onlar da bir garip. Motosiklete düşük bir motorla ikinci el 250r ile veya cbr125, ybr 125'le başlaması gerekirken, adam "O paraya gider 98 srad alırım" diyor.

Gürkan şunu söylüyor: "Üç senedir 250'lik motora biniyorum, iki ay evvel motora başlamış adam benim motoru küçük görüyor, yolda selam alıp vermiyor."

EDS emniyet şeridini gözetliyor...

Emniyet şeridi, kullanımı zorunlu haller dışında tüm araçlara kapalı olmasına rağmen motosiklete yeni başlayan birçoğunun sığınağıydı. Özellikle geceleri trafiğin akışından tedirgin olan tecrübesizler, hedeflerine emniyet şeridinden ulaşmaya çalışırdı. Ancak şimdi EDS emniyet şeridini kullananlara göz açtırmıyor, kamerayla tespit ettiği emniyet şeridi ihlalini 108 YTL ile cezalandırıyor; o anı belgeleyen fotoğrafı ve ceza makbuzunu adrese postalıyor.

İşin doğrusu EDS güzel bir uygulama. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin geçen yıl başladığı EDS uygulaması sayesinde kırmızı ışık ve emniyet şeridi ihlalleri uygulama bölgelerinde yüzde 90 oranında azaldı. Edirnekapı'da günde 800 olan kırmızı ışık ihlali 20'ye, 1300 emniyet şeridi ihlali ise 50'ye geriledi. Bu sistem 2008 içinde yaygınlaşacak.

Sistem nasıl işliyor?

Kural ihlali yapan taşıtları dedektör algılıyor ve kamera devreye giriyor. Kamera görüntüyü otomatik olarak çekip merkeze yolluyor. Merkezdeki yazılım, plakayı otomatik olarak tespit ediyor. Plaka ile aracın uyup uymadığı kontrol ediliyor. Resimlerin çıktısı alınıp ceza makbuzuyla birlikte adrese postalanıyor.

Menderes ÖZEL
mozel@milliyet.com.tr
Motosiklet Günlüğü - Menderes Özel'in Yazıları Milliyet Gazetesi Cumartesi Ekinde Yayınlanır.
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
gencerserkan
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

MesajTarih: 19.01.2008 - 16:34    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

race makinalar iyi kullananda olsa kullanmasını bilmeyende olsa
hata kabul etmeyen bir motosiklettir
her zaman senin bir hatanı bekliyen ve bulduğu zaman da gerekeni yerine getiren bir motordur
sırf görselliği insana hoş geldiği için bazende vahşi hız egosunu tatmin etmek için alınan bir motor olarak görüyorum

bu benim fikrim herkes aynı düşünceyi taşımayabilir
Başa dön
gencerserkan Çevrimdışı gencerserkan Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
nureddind
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Üsküdar

MesajTarih: 19.01.2008 - 16:46    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

EDS'nin bence bır baska guzel yanıda örneğin makına calıntı vs ıse yada sahte plakayla gezıyosa anında goruntu hemencecık bulunuverır.Guzel sıstem bencede..Ama hıc degılse hadı gunduzude gectım geceleyın barı ordan gıdebılsek.Bu cok onemlı bızler ıcın.
nureddind Çevrimdışı nureddind Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
MercuryRising
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: since 1453 ;)

MesajTarih: 19.01.2008 - 17:01    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

nureddind demiş ki:
EDS'nin bence bır baska guzel yanıda örneğin makına calıntı vs ıse yada sahte plakayla gezıyosa anında goruntu hemencecık bulunuverır.Guzel sıstem bencede..Ama hıc degılse hadı gunduzude gectım geceleyın barı ordan gıdebılsek.Bu cok onemlı bızler ıcın.

EDS de fotosu çekilen çalıntı veya farklı plakalı bir motosikletin plakası yetkili bir kişinin önüne gidene kadar o motosiklet 50km hızla istanbuldan hakkariye varmış olur Bravo
www.istanbulracingteam.org
Başa dön
MercuryRising Çevrimdışı MercuryRising Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
SuSTALi
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: ConYa- FaTiXx

MesajTarih: 19.01.2008 - 17:16    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

evet katılıyorum motorculuk değil resmen şekilcilik oldu. emniyet şeridi cezalarıda umarım yaygınlaşır. paylaşımınız için teşekkürler
Başa dön
SuSTALi Çevrimdışı SuSTALi Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
oguz_92
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Balıkesir

MesajTarih: 19.01.2008 - 17:19    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Gerçektende Güzel Bilgiler sağol metehan abi Bravo
ekamba
Motordelisi
Motordelisi

Nereden: soma-45 nederland

MesajTarih: 19.01.2008 - 17:21    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

bazen teknolojiden nefret ediyorum...... Dil çıkarıyorum
http://www.metacafe.com/watch/1715814// 06 r1 299+ gece kuşu Gülümsüyorum
Başa dön
ekamba Çevrimdışı ekamba Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Yildiz_27
Kulüp Üyesi
Kulüp Üyesi

Nereden: İzmir/bornova

MesajTarih: 19.01.2008 - 17:29    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

gencerserkan demiş ki:
race makinalar iyi kullananda olsa kullanmasını bilmeyende olsa
hata kabul etmeyen bir motosiklettir
her zaman senin bir hatanı bekliyen ve bulduğu zaman da gerekeni yerine getiren bir motordur
sırf görselliği insana hoş geldiği için bazende vahşi hız egosunu tatmin etmek için alınan bir motor olarak görüyorum

bu benim fikrim herkes aynı düşünceyi taşımayabilir

cok dogru Alkışlıyorum Alkışlıyorum Alkışlıyorum

KİMSEYE MUHTAC OLMADAN YASA GERİSİ HİKAYE
Başa dön
Yildiz_27 Çevrimdışı Yildiz_27 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
ironman666
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: İzmir - Diyarbakır

MesajTarih: 19.01.2008 - 17:35    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

şakası yok bu işlerin. Söyleye söyleye milletin dilinde tüy bitti. Şehir içinde kullanırken en ufak bir tüksek, çukur vs. geçerken elinizin titremesi bile çok şey değiştiriyor.
Beğenmedim

ZZR Hayranı olmak bi başka...
Başa dön
ironman666 Çevrimdışı ironman666 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
chopper28
Üye
Üye

Nereden: İstanbul

MesajTarih: 19.01.2008 - 20:14    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Gerçekten çok önemli bir konuya değinmisiniz paylaşım için teşekkürler... Alkışlıyorum
Başa dön
chopper28 Çevrimdışı chopper28 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
yorgun1
Üye
Üye

MesajTarih: 19.01.2008 - 20:26    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

her eşyin bir bedeli vardır.
bazen bu bedel hayatımızda olabiliyor yada daha kötü kalıcı sakatlıklar.
ss makinen verdigi hazlar farklı virajı hız görünüşü,
kazaya karışan SS makinelerim cogunlugunu usta sürücler olduguna inanıyorum cok daha fazla riske giriyorlar acemiler daha cok yaralanmalı kaza yapıyor.
Herşeyin bir bedeli vardır, ss kullanıcısı kaza yapıcagını düşünmüyor olabilir ama ss motoru alırken bunu kabullenmiş olurlar isteselerde istemeselerde
racing_bora
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: MANİSA

MesajTarih: 19.01.2008 - 20:41    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Bilgiler için teşekkürler Alkışlıyorum Alkışlıyorum Alkışlıyorum
racing_bora Çevrimdışı racing_bora Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
nureddind
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Üsküdar

MesajTarih: 19.01.2008 - 21:00    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

MercuryRising,tamam ıste daha ne ıstıyosun calınn motorun hakkarıye gıttıgını ogrenmıs olursun.Saat blmem kac ıtıbarıyle nerdeymıs kım bınıyo ogrenmıs olursun.Senın motorun hıc calınmadı galıba.Anlarsın o zaman onun ne kadar kıymetlı oldugunu
nureddind Çevrimdışı nureddind Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
sesginn
Organizatör-Çanakkale
Organizatör-Çanakkale

Nereden: --Çanakkale--

MesajTarih: 19.01.2008 - 21:24    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

evet başlangıç çok önemli insanlar işi hazza vuruyo daha hiç kontak çevirmeden 2 tekerde 600 lük 1000 lik makinanın kucağına oturanlarvar Beğenmedim
Motordelisi
Motordelisi

Nereden: yunusların aradığı yerden

MesajTarih: 19.01.2008 - 21:50    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

yahu şehir içinde çoluğun çocuğun içinde 1000cc motorla teker yapan arkadaşım var benim buzamana kadar birkere bile yapma etme dememişimdir.. adam basıyorsa ölümden korkmuyor demektir..basıyorsa öbür tarafa hazırım demek anlamına gelir.bence bu budur.yasak masak hikaye bence..bilgilendirme için teşekkürler Bravo
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL Tüm saatler GMT +2 Saat
Sayfa 1, 2, 3  Sonraki
1. sayfa (Toplam 3 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.16 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal