Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - ateşleme sistemi yardım

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

ateşleme sistemi yardım

ateşleme sistemi yardım

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Moto Servis
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar
c__k
Yeni Üye
Yeni Üye

Nereden: bilecik

MesajTarih: 25.01.2008 - 12:54    Mesaj konusu: ateşleme sistemi yardım Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

slm arkadaşlar bende 70 model jawa var.bu motorları bilen bilir 6 volttur bunlar .bu neden le akü sürekli problem yaratıyor.ben bu problemi çözmek için bu motorun ateşleme sistemini manyetolu yapmak istiyorum.teknik bilgi ve becerim var.motorumu kendim tamir ederim.o yüzden bu iş mümkünmü mümünse nasıl yaparım.bilgisi olan varsa paylaşımlarrını bekliyorum.teşekkürler
Başa dön
c__k Çevrimdışı c__k Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
cumoni
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: İSTANBUL

MesajTarih: 25.01.2008 - 13:39    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Yapılamaz diye bir şey yok ama çok masraflı olur.
Kasnağı ile birlikte tüm ateşleme sistemini değiştirmen gerekecek.
Jawa'nın bu iş için kullanabileceğin orijinal parçaları yoktur. MZ nin ki komple takılabilir mi bilmiyorum ama takılsa bile bloğun kapağında kasnak için ayrılmış bölüm dar gelecektir. Yani bayağı uğraşman gerekecek.

Sana tavsiyem mevcut elektrik sistemini tüm kabloları ile birlikte değiştirmen. Bu sana çok daha ucuza gelecek ve kısa zamanda yapılabilecek bir çalışmadır.

Sistemde bir arıza ya da kaçak yoksa ve şarj ünitesi de görevini sağlam yapıyorsa 6 volt akü zaten problem yaratmaz. Kaçak veya arıza varsa 24 volt akü de taksan, iflas eder.

Yine de denemek istiyorsan, yapabilirsin. Madem teknik bilgin ve becerin de var. Nasıl olsa sen ne yapacağını bilirsin. Önemli olan, gerekli olan parçaları temin etmen ve bunları uygun şekilde yerlerine takıp, sığdırabilmendir. Kolay gelsin.
cumoni Çevrimdışı cumoni Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
c__k
Yeni Üye
Yeni Üye

Nereden: bilecik

MesajTarih: 25.01.2008 - 13:53    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

kardeş sağ ol ama mz de zaten normal ateşleme ben manyeto bağlamak istiyorum
Başa dön
c__k Çevrimdışı c__k Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
canerdemir79
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: AnGara

MesajTarih: 25.01.2008 - 15:32    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

manyeto dediğiniz elektronik ateşleme değilmi, CDI diye geçiyo sanırım.

CDI üniteleri de 12V a göre ayarlıdır, komple elektrik sistemini 6V dan 12V a değiştirmeniz gerekebilir, aklıma ilk gelen şarj dinamosu mesela. çin motorları tamir eden ufak tamirhanelerde bu işlemi yaptırabilirsiniz, fazla işçilik te almazlar diye düşünüyorum. anlattığımdan farklı yöntemde yapabilirler belki.
Başa dön
canerdemir79 Çevrimdışı canerdemir79 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
hobici
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: ankara

MesajTarih: 25.01.2008 - 21:20    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Slm,düşündüğünüz şeyi yapmanız mümkündür,fakat önce uygun bir malzeme temin etmeniz gereklidir.kapağı dert etmeyiniz gerekirse manyetoya değen kısmı komple kesip atın yerine uygun bir tencere ayarlayıp kapatabilirsiniz.en zor işi ben size söyleyim krank miline manyeto kapagını uygun ve merkezli bir şekilde yerleştirmektir ve onu sabit tutabilmek.(benim tercihim manyeto kapaklı sistemdir daha pratik ve ekonomiktir ,collektörlü sistemler eskitip mz deki ler ve sizin javadaki gibi sistemler hem pahalı hemde daha karmaşıktır.) fakat motorunuz sadece şarzetmiyor veya sürekli aküsü bitiyorsa şarz sisteminizi ve akünüzü yenileyiniz.javalarda veya rus motorlarında genelde şarz konjektörü(röleli tip) bozulmakta ve yüksek akım çeken ateşleme sistemi çok kısa sürede aküyü bitirmektedir.motorun şarz etmiyor ve akün sürekli bitiyorsa motorundan nefret edebilirsin dikkatli ol.motorun çalışırken akü voltajını ölç 6 voltu geçmesi gereklidir eğer geçmiyorsa akü tam şarz edilemez. kolay gelsin saygılar.
Başa dön
hobici Çevrimdışı hobici Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
02devrim
Yeni Üye
Yeni Üye

MesajTarih: 25.01.2008 - 22:06    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

once mobılet atesleme sıstemı bulman lazık oncalıkla
benım ısım tamırcılık ve bu sıstemı ben hep yapıyorum ve de basarılı olıyo
once krankı cıkarıp mobılet karnkından aldıgın parcayı senın kranka bı tornacıya kaynattırıcan ondan sonra mobılet aatesleme tablasına java nın kartelınmde yer yapotıuracak sın ondan sonra ıs tamam dır
tabı bu ıs anlattıgım kadar kolay degıldır bı ısı bu ısı bılen bı ustanın yapması daha dogru
Başa dön
02devrim Çevrimdışı 02devrim Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
R1fatih
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: BEYSEHYR otobanyndan

MesajTarih: 26.01.2008 - 18:46    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

c__k, kardes bende bu olayın pesındeyım olayı cozersen mutlaka bana ozelden mj at yada bu topık e ayrıntılı yaz lutfen.bu aku suyu akma problemınden ve o gıcık 6 volt olayından kurtulayım marsa basınca calıssın motor aku falan ıstemeden dımı Gülümsüyorum bıktım egzozsları nıkel kaplatmaktan artık her <kapladımızda o guzelım ses bı kademe daha cırtlasıyor.bu arada motorun tek sılındırmı cıft sılındırmı ?
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Moto Servis Tüm saatler GMT +2 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.12 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal