Tarih: 25.01.2008 - 12:54 Mesaj konusu: ateşleme sistemi yardım
slm arkadaşlar bende 70 model jawa var.bu motorları bilen bilir 6 volttur bunlar .bu neden le akü sürekli problem yaratıyor.ben bu problemi çözmek için bu motorun ateşleme sistemini manyetolu yapmak istiyorum.teknik bilgi ve becerim var.motorumu kendim tamir ederim.o yüzden bu iş mümkünmü mümünse nasıl yaparım.bilgisi olan varsa paylaşımlarrını bekliyorum.teşekkürler
Tarih: 25.01.2008 - 13:39 Mesaj konusu:
Yapılamaz diye bir şey yok ama çok masraflı olur.
Kasnağı ile birlikte tüm ateşleme sistemini değiştirmen gerekecek.
Jawa'nın bu iş için kullanabileceğin orijinal parçaları yoktur. MZ nin ki komple takılabilir mi bilmiyorum ama takılsa bile bloğun kapağında kasnak için ayrılmış bölüm dar gelecektir. Yani bayağı uğraşman gerekecek.
Sana tavsiyem mevcut elektrik sistemini tüm kabloları ile birlikte değiştirmen. Bu sana çok daha ucuza gelecek ve kısa zamanda yapılabilecek bir çalışmadır.
Sistemde bir arıza ya da kaçak yoksa ve şarj ünitesi de görevini sağlam yapıyorsa 6 volt akü zaten problem yaratmaz. Kaçak veya arıza varsa 24 volt akü de taksan, iflas eder.
Yine de denemek istiyorsan, yapabilirsin. Madem teknik bilgin ve becerin de var. Nasıl olsa sen ne yapacağını bilirsin. Önemli olan, gerekli olan parçaları temin etmen ve bunları uygun şekilde yerlerine takıp, sığdırabilmendir. Kolay gelsin. _________________ Ben deli oldum deli YUH ULAN...
Tutun bağlayın beni YUH ULAN...
Tarih: 25.01.2008 - 15:32 Mesaj konusu:
manyeto dediğiniz elektronik ateşleme değilmi, CDI diye geçiyo sanırım.
CDI üniteleri de 12V a göre ayarlıdır, komple elektrik sistemini 6V dan 12V a değiştirmeniz gerekebilir, aklıma ilk gelen şarj dinamosu mesela. çin motorları tamir eden ufak tamirhanelerde bu işlemi yaptırabilirsiniz, fazla işçilik te almazlar diye düşünüyorum. anlattığımdan farklı yöntemde yapabilirler belki.
Slm,düşündüğünüz şeyi yapmanız mümkündür,fakat önce uygun bir malzeme temin etmeniz gereklidir.kapağı dert etmeyiniz gerekirse manyetoya değen kısmı komple kesip atın yerine uygun bir tencere ayarlayıp kapatabilirsiniz.en zor işi ben size söyleyim krank miline manyeto kapagını uygun ve merkezli bir şekilde yerleştirmektir ve onu sabit tutabilmek.(benim tercihim manyeto kapaklı sistemdir daha pratik ve ekonomiktir ,collektörlü sistemler eskitip mz deki ler ve sizin javadaki gibi sistemler hem pahalı hemde daha karmaşıktır.) fakat motorunuz sadece şarzetmiyor veya sürekli aküsü bitiyorsa şarz sisteminizi ve akünüzü yenileyiniz.javalarda veya rus motorlarında genelde şarz konjektörü(röleli tip) bozulmakta ve yüksek akım çeken ateşleme sistemi çok kısa sürede aküyü bitirmektedir.motorun şarz etmiyor ve akün sürekli bitiyorsa motorundan nefret edebilirsin dikkatli ol.motorun çalışırken akü voltajını ölç 6 voltu geçmesi gereklidir eğer geçmiyorsa akü tam şarz edilemez. kolay gelsin saygılar.
once mobılet atesleme sıstemı bulman lazık oncalıkla
benım ısım tamırcılık ve bu sıstemı ben hep yapıyorum ve de basarılı olıyo
once krankı cıkarıp mobılet karnkından aldıgın parcayı senın kranka bı tornacıya kaynattırıcan ondan sonra mobılet aatesleme tablasına java nın kartelınmde yer yapotıuracak sın ondan sonra ıs tamam dır
tabı bu ıs anlattıgım kadar kolay degıldır bı ısı bu ısı bılen bı ustanın yapması daha dogru
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız